Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Florida

 • En af USA's mindst besøgte nationalparker er virkelig et besøg værd

  (Bedømt af 1 person)
  27.07.16: Jan Kronsell
  Dette rejsetip handler om en af de mindst besøgte nationalparker i USA's 48 sammenhængende stater. Dry Tortugas National Park har kun omkring 60.000 gæster om året.
  Se hele rejsetippet
 • Til træf i Leesburg

  (Bedømt af 6 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Havde det været i Danmark, så var dette enorme mc-træf uden tvivl blevet forvist til Lars Tyndskids Mark. Men det er ikke Danmark. Det er Leesburg i Florida, hvor hele midtbyen i forbindelse med afholdelse af ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST” er forbeholdt bikere og deres mageløse maskiner.
  Se hele rejsetippet
 • Mig & Harley Florida rundt

  (Bedømt af 8 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Vi har hjemsøgt Orlando Premium Outlet og forsynet os med mærkevarer til særdeles attraktive priser. Vi er blevet lænset for masser af dyre dollars i Universal City og Islands of Adventures.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Florida

Rejsetips af samme forfatter

Roadtrip!
Rejsetips indsendt af:
Tillie
Århus
5. maj 2009
Vinderrejsetip Juli 2009

Miami og Key West 1. del af veninde-tur

Florida bliver oftest set som et rejsemål for familier, men det kan også blive alletiders tur for 2 eller flere veninder. Shopping, natteliv, parker, strande og oplevelser knytter jer endnu tættere!
Miami Beach!
Miami Beach!

Welcome to Miami Beach!

Vi stod ud af flyet mens vi sang "Welcome to Miami" af Will Smith i en sky af fnis og grin. Vi var i Miami! Miami Ink, Miami Vice og CSI Miami havde vist hvad byen havde at byde på arkitektonisk og stilmæssigt, men intet kan forberede en lille dansker på hvor smuk den storby er! Selv i mørke glitrede Miami's bygninger som juveler. Kæmpe hoteller, 4-sporede veje, en limousine, store vejbroer og anelsen af en fantastisk skyline var hovedingredienserne i det første møde med den smukke storby der markede starten på vores veninde-rejse ud i det blå.

Indskrivning og udlevering af bilen var let. Kæmpe bil efter danske standarder til ingen penge (og bilen MÅ man have når man er på besøg i USA), free mileage og GPS, som straks blev døbt Martha! En vigtig dame for to tøser som os der ikke kan finde rundt i en skotøjsæske! Skulle lige vænne mig til at det var automatgear, men til gengæld så må man altid dreje til højre i Florida, også selv om der er rødt lys (det er da smart!) så vi fandt hurtigt hotellet på South Beach "San Juan", billigt og tæt på Art Deco-distriktet og stranden som begge er must-sees i Miami. Det var svært at sove for bare spænding, men da vi vågnede kunne vi gå direkte ned til stranden. Fantastisk! Og ja, den er lige så fyldt af lækre strandløver, smukke kvinder og turister som man kunne forestille sig! Og smuk! Topaz-farvet hav, beige-hvid strand og ikke for mange turister i off-sæsonen gør den til en absolut oase af afslapning! Vi nød den lækre, varme morgen i starten af november (23 grader!), og kunne ikke lade være med at knuse hinanden i vandkanten og huje højt over at være her!

Vi cruisede den smukke kanal i kvarteret og så hvordan the "rich and famous" boede i store palæer ovre på den anden side af vandet mellem palmer og bølgeskvulp mens vi ledte efter noget morgenmad. Det var næsten ikke til at bestemme sig fordi der er så mange muligheder. Vi endte med at prøve IHOP (International House of Pancakes) på Collins Ave. og hvilket fund! Godt man ikke bor der hver dag, så kunne vi hurtigt blive kornfede amerikanere blev vi enige om, idet maden var udsøgt men propfyldt med kalorier.
Mad, mad, mad!
Mad, mad, mad!

Fra Miami til Key West

Da vi havde set Art Deco distriktet og Miami Beach svingede vi ind i Miami. Der er ellers nok at se! Vi havde dog bestemt os for at vi ville hellige os resten af Florida's spændende rejsemål så det blev blot til et måbende kig på den vilde fashion, afslappede strandliv og alle de rige og "see-me" mennesker der omgiver dette område.

Miami er bl.a. hotspot for blandet kultur, rige mennesker, kunst og der er tonsvis af gallerier at gå amok i. Der bor mange spansktalende især i Miami selv om hele Fla. (Florida) er præget af multikultur, så vi skulle selvfølgelig også et lille sving ind i Little Havana. Det er en stor kontrast til resten af den glitrende by, men bestemt et besøg værd. Sørg dog for at komme i dagtimerne og hold jer til de store gader, der er en del kriminalitet i denne del af byen. Der er dog ingen grund til at være bange i dagtimerne, man skal blot bruge sin sunde fornuft. Og så er der ellers masser af folklore at indsnuse. Mad, kaffe og søde sager er et helt kapitel for sig i denne ende af byen, spørg jer frem til gode spisesteder, det gjorde vi med det resultat at vi nu ikke kan huske hvad det hed (så husk at tage billeder af alt).

Håndrullede cigarer, farverige frugtmarkeder, en lille forsmag på slum-kvarterer, afsindigt venlige mennesker der er parate til at fortælle deres families historie om hvordan de endte i Amerika mm. er hvad man oplever her, og det er simpelthen en fed oplevelse. Så var der dømt roadtrip! Den første af mange, så det er vigtigt man har en behagelig bil og sidder godt. Tag evt. en kørepude med eller køb én derovre (alting er alligevel så billigt), ellers risikerer føreren at få ondt i ryg/lænd/bagdel af al den kørsel.

Selve turen føles som om jeg var statist i én eller anden fantastisk film! Det var høj solskin og vi kørte ad Higway 1, oprindeligt anlagt af Henry Flagler da han byggede jernbaner igennem USA. Vi fik set både Homestead, Florida City, en smule sumpområde, Vildtreservater med skilte der advarede mod hjorte der kunne springe over 1,5 m høje hegn (!) og fik oplevet en del af den amerikanske bilkultur på vejen mod Key West.

Der var både biler med klistermærker om Jesus, bibelvers eller vores favorit "Slow down, this ain't the mainland - Resident of Fla. Keys". Grin og pegen var der nok af. Da vi kørte fra fastlandet og til første Key (der er 5 store og en del små) kørte vi over den første bro af 42 der forbinder fastlandet med Key West der er den sidste og sydligste ø.

Denne konstruktion bliver af lokale kaldt verdens 8. vidunder. Jeg vil måske ikke strække mig så langt, men smukt og fantastisk, stort og udsøgt udsigt, dét er det! Og når man så rammer Key Largo, som er første i rækken, smager man for alvor den afslappede livsstil der kendetegner øerne syd for fastlandet! Der er skøre butikker, surferbutikker, fiskeudstyrsbutikker, kun sandaler-butikker, kun souvenirs lavet af skaller-butikker, ja der er for alvor dømt strandliv på disse øer og man bliver da også straks indfanget af det skøre sceneri.

Det er en smuk, smuk tur at køre til Key West. At se solen blive orange og lægge sig over det vand man kan se til alle sider, de smukke strande og private øer man kan få kig til, fiskerne der står langs broen og nyder solen, det er alt sammen en lise for sjælen så man opdager slet ikke at man får kørt 180 km! Der er masser af tilbud på vejen; man kan snorkle, dykke, stå på vandski og endog svømme med delfiner, men her er det en god idé at kigge godt på nettet inden man tager afsted. Nu har jeg været i Fla. flere gange og vidste derfor at vi bare måtte svømme med delfiner. Mere om det senere. :0)

Vi ankom til Radisson Hotel på Key West, udmærket hotel men til prisen vil jeg nu alligevel foreslå at tage et af de lidt mere luksuriøse hoteller på øens sydligste spids. Southernmost on Duvall Street er mit yndlingshotel, men stort set alle hotellerne nede i selve byen har atmosfære og er lækre. Det er bare at finde en god side på nettet der sammenligner hotel-priserne. Jeg har skrevet flere tips om hoteller længere nede. Og så var vi på Key West. Smukt, afslappet, lækker mad (især seafood selvfølgelig), livsnydere, strand, strand og atter strand, surfertyper, barhopperi, sjove fester hele tiden, masser af liv og kunst kendetegner farverige Key West.

Vi spiste en fantastisk kæmpe-hummer og udsøgt dessert nede i midtbyen mens vi så gadegøglere og indåndede den absolut mest afslappede atmosfære i Florida. Af barer kan man vælge mellem alt lige fra en afslappet Hemingway-bar der serverer øl på terassen, til biker-steder, til diskoteks-stemning i et 2-etagers etablissement, over BH-baren (der er BH'er over det hele venligst doneret af besøgende gennem tiderne) til sofistikerede cocktail-barer der dog ikke kan sige sig fri for den afslappede stemning der hersker overalt på Key West. Vi valgte at drikke lidt vin på den terasse-bar/restaurant hvor vi spiste den enorme hummer.

Vi nød den kildrende, milde aftenbrise til lyden af grinende mennesker og scootere der futtede rundt afbrudt af enkelte brølende choppere der også præger sceneriet. Et spontant optog af en flok glade homoseksuelle udklædt i alverdens sjove kostumer i gamle amerikanske biler prægede også aftenen, til stor fornøjelse for os alle. Vi var nede ved molen og se solnedgangen. En daglig happening som mange på Key West tager ned for at se, så der er en del mennesker, kunstnere der maler, kunstnere der gøgler og generelt en dejlig, let stemning hvor man snakker med hinanden og nyder solen (og klapper når den er gået ned, man er vel i US ik'?). Vi stødte på en mand der oplæste Hemingway, en klovn der mimede, en klovn der lavede kunster på sin enhjulede cykel, nogle biker-babes og deres barsk udseende men meget søde vedhæng, et selskab der tog på en af de mange "sunset-cruises" der tilbydes hvor man sejler ud på en stor yacht og skåler i champagne over den nedgående sol med dertilhørende fest, og bare andre afslappede mennesker som vi selv. Dejlig oplevelse. Trætte efter det tog vi hjem og rustede os til næste dag der havde delfinsvømning på programmet!
Kys mig lige Cona!
Kys mig lige Cona!

Delfin-svømning

Kig jer godt for når I skal vælge delfin-svømning. Oplevelserne man kan vælge og priserne varierer meget, men generelt er det noget billigere udenfor sæsonen. Søg på nettet efter den oplevelse I kunne tænke jer. Generelt er der 2 hoved-typer man kan vælge; "struktureret svømning" og "fri svømning" med delfinerne. Struktureret er med en træner der fortæller delfinen hvad den skal gøre.

Fri svømning er enten i havet hvor udbyderne ser om de kan finde delfinflokke, eller i større centre for delfiner hvor delfinerne selv vælger evt. at tage kontakt.

Vi valgte struktureret svømning som er eneste mulighed i Theatre of the Sea. Det inkluderede at blive skubbet under fødderne af en delfin, et delfin-knus, en delfin dans og lidt svømning sammen med dem! Som sagt før er mit yndlingssted Theatre of the Sea på øen Marathon da det efter min mening er den billigste løsning når nu man bare vil møde det fantastiske dyr!

Hvis I skulle vælge "TOTS" så kan det ikke betale sig at booke i forvejen. De vil blot forsøge at booke jer sammen med andre besøgende. Smut derhen den dag det passer jer, og gerne tidligt på dagen ved en 9-10 tiden og så er I næsten sikre på at kunne få et eksklusivt møde med det fantastiske dyr til en billig penge (mellem 100-125 Dollars, nogle dage 175 med indgang, officielle pris er 125 i øjeblikket.

Til sammenligning koster mange af de andre mellem 175 og helt op til 6-700 dollars minus indgang!). Jeg har altid haft en forkærlighed for "Theatre of the Sea" på øen Marathon, fordi det er en lille have med delfin-møde samt masse af andre dyr at kigge på inklusive søløver, havskildpadder, papegøjer, masser af fisk og de katte der er blevet reddet af reservatet. - Dog allermest fordi der i off-sæsonen er rig mulighed for at svømme med delfiner, og man kan være heldig at få en tur hvor man svømmer alene med delfinerne.

Normalt kan man risikere at skulle være sammen med så mange som 7-30 mennesker alt afhængig af hvilket tilbud man benytter sig af! Delfinen er nøjagtig lige så fantastisk som det siges, så det er absolut et besøg værd. Dog vil jeg sige at hvis man har et handicappet familiemedlem, på enten den ene eller anden måde, skal man lige huske at sige det i forvejen. Det er dog en fantastisk oplevelse for alle der prøver det. Kan kun anbefales! Prøv det, prøv det!
Kampagnekontor på Key West
Kampagnekontor på Key West

Key West

Efter fantastisk delfinsvømning tog vi hjem igen og slappede af.Tidsforskellen, turen og oplevelserne havde trættet os. Om aftenen var der valg (det hvor Barack blev valgt ;0) og der var en fantastisk stemning på hele øen! Folk stod med skilte langs vejen som støttede enten Barack eller (hvadhedhan)/Palin. De flagede, gik rundt med hhv. blå og røde trøjer på og var i det hele taget meget optagede af valget på en dejlig måde som vi i Danmark nok kunne lære lidt af.Keysene har nok den største homoseksuelle tolerance i landet, nok mest fordi der er så mange turister, så de var også ude og vise flag og stemte vist mest på Obama.Det ærgede mig at vi ikke fik set nogen Hemingway-look-alikes, idet Key West var Ernest Hemingways andet hjem og de har da også et museum i hans ære, et museum som vi desværre heller ikke fandt da vi denne tredje dag var temmeligt trætte og lettere desorienterede af alt valgflæsket der omgav os. ;0)Det endte med at vi tog hjem, gik ned i Dennys på hotellet og bestilte to store desserter, spiste dem på værelset fik set noget amerikansk tv (haha! De er skøre) og faldt i søvn til valg der var fuldt i gang.vi vågnede ved 5-tiden om morgenen af et jubel-brøl der nåede ind og tændte for tv'et der kunne annoncere at USA nu havde en sort præsident!Vi hujede og grinede og syntes det var helt fantastisk at være en del af... Og faldt så i søvn igen!Key West er simpelthen så afslappende. Der er en dejlig atmosfære og masser af shopping og ting at se, men allerbedst er Key West til at slappe af og drikke kulørte drinks og slentre rundt på Duvall Street og indsnuse atmosfæren. Og så er Key West smuk uanset hvor man kigger hen. Der er mange træhuse i forskellige farver, mange små, hyggelige gader og masser af grønt. Og ikke så sært endda, Key West ligger næsten på linie med Cuba og Barbados, så varmt og lækkert er der hele året rundt.
Udsigt fra Radisson hotelværelse
Udsigt fra Radisson hotelværelse

Hoteller Miami og Key West

Vær altid opmærksom på at spørge om der er rabatter at hente i løbet af dit ophold i Florida. Især hvis I rejser udenfor sæsonen og hvis I skal bo flere nætter på et hotel eller rejser som en familie (med samme hjem-adresse). Der er tit gode rabatter at hente, og hvis I er ok med det kan det også betale sig at holde sig til én bestemt kæde af hoteller da det ofte udløser rabatter på turen.Miami er simpelthen en jungle af hoteller og ligesom i resten af Florida kan du finde hoteller her til alle slags priser. Dog er Miami en af de dyrere byer at overnatte i, og prisen ligger gerne mellem 250 kr. og opefter. Her kan det godt betale sig at finde et mellem-godt hotel da mange af de små og billige hoteller i Miami nemt bliver snuskede.På Key West var Radisson ganske fint og med en fin udsigt og en built-in Denny's (restaurant 24 timer i døgnet). Men jeg foretrækker nu stadig Southernmost der er en behagelig overraskelse, lækkert indrettet og med god service. Den har også fået meget gode bruger-anmeldelser kan jeg se på div. rejsesites. Radisson er så kønsløst når man nu er afsted og lige præcis på Key West synes jeg man bør vælge udenom kæderne for at opleve den specielle stemning som øen har.HUSK altid at tjekke ved booking om man skal betale for parkering, om der er "resort fees" (??? Jeg ved det, men man skal tjekke, især på de helt fancy hoteller), om man skal betale for brug af liggestole og pools eller andre ting på hotellet.Og HUSK: Luk aldrig døren op for nogen der banker på og siger de er fra hotellet før I har ringet til receptionen og fået bekræftet at der rent faktisk er sendt en medarbejder op til jer. Og fald aldrig for fristelsen til at bestille mad fra en evt. spiseseddel der bliver skubbet ind under døren, I kan ikke se hvilket køkken maden kommer fra og kan heller ikke vide noget om dem der evt. leverer maden.Generelt kan det ikke betale sig at købe dyre og luksuriøse hoteller i Fla. når man er fra Europa og er tilfreds med mellem-standard.De dyre hoteller har ofte masser af ekstra udgifter og servicen har jeg personligt oplevet som generelt dårligere eller kun lige så godt som på middelklasse-hotellerne, så styr uden om de dyre hvis I er tilfredse med gode hoteller og ikke har en bundløs portemonnæ.Det var slutningen på første del af rejse-tips om Florida herfra. Alletiders veninde-rejsemål, vi havde det simpelthen fantastisk mens vi var afsted.

Kommentarer til rejsetips om Florida

godt og skit

23/11 2011 Niklas Holm Jensen
det er sejt og godt at man kan svømme med delfiner
MEN i må godt skrive lidt mere om byerne.
men ellers er det en god hjemme side

Svømning med delfiner

29/11 2009 Mia
For delfinernes skyld - vær kritisk!! Mange delfiner i fangeskab mistrives og udnyttes kommercielt. Jeg kan anbefale Dolphin Research Center -Florida Keys. Lidt dyrere end de andre men "non profit" og en fantastisk oplevelse med god samvittighed.

Insekter i Florida

01/11 2009 H.Jørgensen
I Florida er der en stikmyre og dem skal man passe på. Ang. myg har jeg ikke mærket noget til, men i Grækenland på rodos fik jeg 35 stik af myg på en nat. Jeg har været i Floreda nogle gange, så prøv en tur til Bahamas et rigtig godt feriested man kan tage et smut derover, det var min kone og jeg. Rejsetidspunktet: august, sep. okt. Første gang 98 anden gang feb. marts. 02

Gode tips til krydstogter fra miami til caribbien

25/09 2009 Nanett
Hej Vi planlægger et krydstogt januar 2010 fra miami til caribbien. Er der mogen der har nogen gode erfaringer med selskaber eller skibe?

Hotel i Miami og Orlando

07/09 2009 Jesper Jørgensen
Hej Min kone og jeg tager på 1. trip til Florida og vil gerne ramme et ordenligt hotel i Orlando til første overnatning, har du et godt forslag. Hvilket hotel boede i på i Miami da vi også skal have et par overnatninger der. Lækre rejes-beskrivelser du laver :-) mvh Jesper

insekter

24/08 2009 Marianne
Min mand og jeg var i Florida de 3 første uger af november sidste år - og der var ingen myg! Jeg bliver normalt ædt op af myg - bla. året før i Brasilien. End ikke I Everglades National park - i sumpen - var der nogle myg eller andet. Ta' af sted og nyd det! God tur.

Insekter

24/07 2009 Margit Jørgensen
Hej og tusind tak for rigtig gode rejsetips. Min mand og jeg påtænker at tage til Florida enten i november 2009 eller februar 2010. Årsagen til at vi ikke har fastsat den endelige dato er, at jeg fra flere er blevet advaret mod Florida som rejsemål p.g.a. insekter. Der er stor luftfugtighed og derfor også mange stikkende insekter såsom myg, regnklæger m.m. har jeg fået at vide. Jeg hører til de personer som SUGER myg og andre stikkende insekter til mig. Det resulterer altid i mange, mange stik, der kløer og kønt ser det heller ikke ud. Ofte sidder jeg indendørs og så ser man jo ikke meget ;o). Mit spørgsmål er derfor - har du nogen erfaring om myg og andre stikkende insekter i Florida. Måske er rejsetidspunktet en også en vigtig fakta???

Delfinsvømning / delfin shows, tænk dig om...

23/07 2009 Lene Pia hansen
Vedr. delfinsvømning (eller delfinshows mm) lyder det jo fantastisk men jeg synes alligevel jeg vil henvise til WSPA´s rådgivning omkring (mis)brug af dyr på ferie steder. Læs venligst http://wspa.dk/latestnews/2009/dyrevenlig-turist-3-tips.aspx Det betyder ikke at det beskrevne delfinsvømningssted er et "af de grimme" steder,men tænk dig generelt godt om inden du betaler for oplevelser for dyr... God ferie ,-)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Florida

Florida
Rejser til Florida
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.