Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Florida

 • En af USA's mindst besøgte nationalparker er virkelig et besøg værd

  (Bedømt af 1 person)
  27.07.16: Jan Kronsell
  Dette rejsetip handler om en af de mindst besøgte nationalparker i USA's 48 sammenhængende stater. Dry Tortugas National Park har kun omkring 60.000 gæster om året.
  Se hele rejsetippet
 • Til træf i Leesburg

  (Bedømt af 6 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Havde det været i Danmark, så var dette enorme mc-træf uden tvivl blevet forvist til Lars Tyndskids Mark. Men det er ikke Danmark. Det er Leesburg i Florida, hvor hele midtbyen i forbindelse med afholdelse af ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST” er forbeholdt bikere og deres mageløse maskiner.
  Se hele rejsetippet
 • Captive Island

  (Bedømt af 3 personer)
  23.01.15: karina
  Vi tog i uge 41+42+43 i 2014 til Florida med vores 2 børn på 9 og 12 år. Vi havde hjemmefra planlagt 1 uge i Orlando med besøg i 3 parker - hvilket var rigeligt - også videre til Fort Myers - Key Largo - Key West og afslutning i Fort Laurderdale/ Miami.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Florida

Rejsetips af samme forfatter

 • Avra for Lauro plus River Deep - Mountain High

  (Bedømt af 2 personer)
  13.10.16: Sven-Erik Nielsen
  På årets store rejsemesse i Herning møder vi Melissa og Tove, som begge repræsenterer spanske Lauro Golf, der er beliggende kun en god halv times kørsel fra Malaga lufthavn.
  Se hele rejsetippet
 • Napoli Bugten. Så bliver det ikke flottere

  (Bedømt af 2 personer)
  12.09.16: Sven-Erik Nielsen
  Kufferten er pakket med en vis skepsis. Øverst ligger vores fordomme i forhold til grupperejser, og de fylder en del. Ad uransagelige veje har skæbnen nemlig sendt os på en grupperejsecharterflyselskabsferie til Den napolitanske Riviera.
  Se hele rejsetippet
 • Til træf i Leesburg

  (Bedømt af 6 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Havde det været i Danmark, så var dette enorme mc-træf uden tvivl blevet forvist til Lars Tyndskids Mark. Men det er ikke Danmark. Det er Leesburg i Florida, hvor hele midtbyen i forbindelse med afholdelse af ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST” er forbeholdt bikere og deres mageløse maskiner.
  Se hele rejsetippet
Mig & Harley Florida rundt
Rejsetips indsendt af:
Sven-Erik Nielsen
Odense
22. juni 2016

Mig & Harley Florida rundt

Vi har hjemsøgt Orlando Premium Outlet og forsynet os med mærkevarer til særdeles attraktive priser. Vi er blevet lænset for masser af dyre dollars i Universal City og Islands of Adventures.
Til gengæld har vi næsten mødt Harry Potter, samt ladet os torturere i de skrappeste og mest imponerende forlystelser. Op og ned. Frem og tilbage. Rundt og rundt. Vådt og tørt. Vildt og vovet. I både 3 og 4D. Til gengæld koster en Budweiser på flaske 8 $ + tax og tips. Skål.
”Vi” er en blandet gruppe, aldersmæssigt fordelt fra Nanna på 25 somre til Herman på 72. I alt 17 individer med det fællestræk, at alle er vilde med at køre på motorcykel, og den interesse har først os sammen, så vi denne dag i april nyder danske sommertemperaturer i Florida.
Men nok om det, for nu er det showtime. Det er nemlig blevet HD-dag, og det har ikke noget med hverken hoftedysplasi eller Handelsskolens Diplomprøve at gøre, men relaterer sig til de fjorten spritnye (næsten) Harley Davidson motorcykler, som er linet op og venter på at få lov til at få nogle miles under hjulene.
Fra radioen på den overlækre Electric Glide, lyder melodien til ”Dejlig er jorden”, så det bliver en stemningsfuld afgang fra Orlando.
Det er på sin plads at sige skål
Første stop er Daytona Beach, hvor vi anduver Boot Hill Saloon, der er verdensberømt/berygtet i bikerkredse. Over baren hænger BH’er i hundredvis, så her er det på sin plads at udbringe en ”skål”. Overalt er der stickers og skilte, så selv en flue på væggen vil få svært ved at finde et sted at slå sig ned.
Selve Daytona Beach skuffer en smule her uden for sæsonen. Main Street virker lidt træt og udslidt. Ved den verdensberømte strand har det lokale tivoli set bedre dage for mange dage siden. Længere henne af stranden dukker der dog luksushoteller op, Hilton og Hyde Park m.fl. På stranden sidder livreddere nu højt til vejrs, og duften af sololie og brankede ”senior citizens” er påtrængende.
Take a ride on the bright side
Inden dagens mål i Edgewater besøger vi verdens største Harley Davidson butik. Den er stor, og udvalget er mere end imponerende.
Men inden da, har vi oplevet ”the loop”, som byder på ”a ride like no other ride”. Det er 22 miles med imponerende villaer, smukke landskaber og forførende kurver – altså på vejen. En havørn er på fisketur højt over os, og et egern på nødudgang drøner over vejen. I vejkanten står en fiskehejre stille som en statue og håber på, at dagen snart går i fisk.
Kontrasternes land
Det har regnet i nat, og vi står op til dis og tåge, men temperaturen er dog mere end acceptabel, da vi tidlig morgen sætter kursen mod Cape Canaveral og Kennedy Space Center. På vejen passerer vi et hospice. På nabogrunden er håndværkere ved at lægge sidste hånd på ED’s Bar & Nightclub. Amerika er ikke alene Guds eget land, men så sandelig også kontrasternes.
Vi skyder genvej gennem et ørnereservat, men vi er åbenbart for tidligt på færde, for ørnene er endnu ikke kommet ud af fjerene, eller måske er de også tager på ferie. Til gengæld ser vi utallige store fugle, som sidder på telegrafpælene med udbredte vinger og får tørret fjerene. Et bæltedyr er kørt flad som en pandekage. Og det på trods af opstillede skilte, som advarer: ”Wildlife crossing. Please give’m a brake. ” Engelskkyndige vil finde formuleringen en anelse finurlig.
Atlantis er ikke forsvundet
Kennedy Space Center er absolut et besøg værd. Hele rumfartens historie er beskrevet og levendegjort. Imponerende er ikke mindst den sidst ankomne attraktion, rumfærgen Atlantis, som i løbet af 26 år tilbragte 307 dage i rummet via 33 missioner. Igennem årene var 207 astronauter ombord på fartøjet, som i alt fløj over 200 mio. km. I en simulator kan du forsøge, om du er i stand til at lande rumfærgen og styre dens kran. Det er ikke nemt, skal vi hilse at side.
Efter nogle interessante timer blandt raketter og landingsmoduler fortsætter vi vores færd ad A1A, som følger Atlanterhavskysten tæt.
Sol og regn og dans
Vi slutter en god dag i byen Stuart i 28oC, og så regner det pludselig fra en skyfri himmel. Temmelig syret, men faktisk behageligt med en kølig douche. Efter ”half a rack” i den irske bar/restaurant, Flannigans, går turen tilbage til Clarion Inn, hvor sjælemelodier høres i lobbyen. Et nærmere tjek viser, at der er levende musik og dans. Denne torsdag aften er der liv og glade dage, ”og nu skal vi danse kinddans”. Og de gør de så, alle disse livsbekræftende seniorer, hvor selv en fødselsdato sidst i 1940’erne vil trække gennemsnitsalderen ned.
Vi fortsætter odysseen mod syd og holder dagens første pause ved Juno Beach Pier. Om det er stedet her, der har givet navn til én af invasionsstrandene eller om det er omvendt, melder historien ikke noget om. Skilte melder om ”NO SHARK FISHING” fra pieren. Til gengæld får en flok lystfiskere masser af makrel og andre småfisk på krogen.
Money, money, money
Vi cruiser ind på Ocean Avenue i Palm Beach: Ih, du milde milliardær. Det ene prangende palæ efter det andet. Pænheden, ordentligheden og rigdommen virker næsten skræmmende. En hær af mexicanske gartnere myldrer rundt som myrer og sørger for, at ikke ét blad vender forkert. Hov, der kom en Bentley. Dér en Masarati. Dér en Mercedes SL600 AMG. Og dér en sølle Ford Mustang. Nå, det var såmænd bare politiet!
På gale veje i Miami
Vi nærmere os Miami og dermed et sandt trafikhelvede. Det er vanskeligt at holde gruppen samlet, og det ender da også med, at halvdelen kører forkert og pludselig befinder sig ved Fort Lauderdale Airport. Ved hjælp af telefon og GPS lykkes det dog at finde sammen igen, før vi kører på Ocean Drive med de mange flotte, pastelfarvede art deco huse og hoteller. Her sidst på eftermiddagen er der gang i barerne, og musikken spiller. Højt!
Men endelig, endelig: Homestead og en tur i poolen. Om aftenen trækker sorte skyer op, og kort efter tordner og lyner det uafbrudt, mens regnen tonser ned.
Solskin og Lucas Graham
Yes! Vi står op til solskin denne lørdag, hvor målet er Key West. I radioen afløser Justin Bieber vores egen Lucas Graham, og opfordrer til, at ”you have to love yourself”. Det er såmænd heller ikke så svært på en dag som denne, hvor vi kører på Overseas Highway, der går fra Key Largo til Key West. I alt små 200 km med ikke færre end 42 broer, hvoraf den længste er hele 11 kilometer lang. Undervejs passerer vi indsatte, som iført orange kedeldragter samler affald i vejkanten.
I dag kører vi på egen hånd, for det er ikke muligt at køre forkert. Det er lige ud efter næsen, som efterhånden ligner Rudolphs. Trafikken er sparsom, så fartpiloten tager over. Her er smukt uden for byernes skilte og skrammel. Turkis hav på begge sider. Atlantens til venstre. Den Mexicanske Golf til højre. Midt på eftermiddagen tjekker vi ind og finder poolen, hvor en rødbenet ibis spankulerer rundt i barområdet og spiller vigtig.
På besøg hos Hemmingway
I Key West er stemningen afslappet som i Caribien, og byen er en skønsom blanding af idylliske strande, historiske monumenter, gøgl og turistfælder. Det var her, at Ernest Hemingway og Tennessee Williams skrev flere af deres storslåede værker. I dag er der indrettet museum i Hemingways hus, og i haven kan du oven i købet blive gift ved et lille kapel. Med til bryllup kan du så passende invitere de 53 katte, som lever på matriklen. Med som gæster kommer måske også nogle af de mange høns og haner, der går frit omkring i byen. Hemingway fik for 20.000 $ anlagt den første pool i Key West. ”Den har kostet mig min sidste cent”, sagde den gode Ernest, som derefter fik nedstøbt en cent i cementkanten omkring poolen.
På tur i bølgen blå
I dag står der jetski på programmet, og efter en grundig instruktion og fraskrivelse af alle regressionsmuligheder over for udlejer, er vi klar til start. Vi bliver delt i to grupper: de, der vil ræse, og de, der vil tage det mere roligt. (Læs: de tossede og de kloge.) Denne signatur har ganske uklogt tilmeldt sig førstnævnte gruppe, og så er det bare gashåndtaget i bund. Tophastigheden er 75 km/t, og det er hurtigt, når der pludselig er store bølger. Og så sker det da også: en af deltagerne – ingen nævnt, ingen glemt – rammer en forkert sø og katapulteres i ét splitsekund op i luften og direkte ud i havet. Heldigvis er der ikke sket noget alvorligt, selvom overtegnedes hofte om aftenen både er øm og blå.
Jack panerer vel rigeligt
”Good bye” Key West og ”hello” Overseas Highway. Vi er på farten igen; denne gang med næsen mod nord. Frokosten indtages på Alabama Jack’s Bar, der ifølge et diplom på væggen serverer de bedste fiskefingre i hele Florida. Det er sikkert rigtigt, i hvert fald, hvis målestokken er panering med panering på.
Dagens rute går gennem områder med kæmpe gartnerier og planteskoler. Mange steder er arbejdere i gang med at høste. På vejen passerer vi også et par ”potterier”, hvor alskens krukker er til salg. Der er også mulighed for at erhverve sig en skulptur til haven. Var det noget med en løve? Eller en kronhjort? Eller måske en stejlende hingst i halv størrelse? Sidstnævnte med en postkasse mellem forbenene.
I Everglades
Vi er nu kommet til Everglades National Park, som har en hel speciel natur og et fantastisk dyreliv. Området er fx det eneste sted i USA, hvor der lever både krokodiller og alligatorer.
På turen gennem sumpen kan vi iflg. officielle kilder også være heldige at se oddere, søkøer, skildpadder, vaskebjørne og måske – hvis man er rigtig lucky-lucky - den sjældne Florida-panter.
Vi kører på Highway 41, som løber hele vejen gennem nationalparken. I begyndelsen er det faktisk en temmelig kedelig vej, trukket efter en lineal, men efterhånden tiltager vegetationen, og en rigtig god fornemmelse ved at køre gennem denne enorme sump indfinder sig. Også fordi vi med jævne mellemrum ser alligatorer i kanalen, der trofast følger vejen. Også et par skildpadder bliver det til.
Vi skal selvfølgelig heller ikke snydes for en airboattur med efterfølgende alligatorshow. Turen er betydelig mere interessant, end showet. Formedelst 3 $ er det mulig at blive fotograferet med en alligatorunge på ca. 1 m i hænderne. Og jo: Den har gaffatape om snuden.
På vor vej mod Naples skiltes der i vejkanten med ”Stateprisoners at work”. Og det passer.
Rigdom i Naples
Vi er kommet til Naples, som ligger ud til den Mexicanske Golf. Byen er én af USA’s rigeste og har den anden højeste forekomst af millionærer i procent af indbyggertallet. Det ses på både huse, butikker og bilpark. Den lokale slagterbutik ligger lidt oppe ad vejen, så hvorfor ikke kigge ind hos Jimmy P.’s Butcher Shop & Deli, og måske se nogle interessante udskæringer? Det viser sig, at forretningen også rummer en restaurant. Steaken er lækker. Den er mør. Den er dyr.
Men dog ikke så omkostningskrævende, som de Kobe oksemørbrader, der ligger i køledisken i butikken: 437 $ pr. stk.
Venedig! Gå hjem og vug.
Nej, det er ikke Venedig. Det er heller ikke Amsterdam eller Hamburg. Vi er kommet til Cape Coral, som med sine 640 km kanaler er den by i verden, der har det længste kanalsystem. Stort set alle huse ligger ud til vand og med 355 solskinsdage om året er byen særdeles eftertragtet. Vi får en privat og spontan rundvisning ved et lejlighedskompleks af en lokal beboer, og Al, pensioneret policeofficer fra N.Y.P.C. slutter sig til. Han og fruen deler året ligeligt mellem Long Island og Cape Coral. Heldige Al!
Vi fortsætter mod Orlando og passerer en skovbrand i det fjerne, men dog ikke fjernere, end at vi tydeligt kan se flammerne. Vi kører igennem store områder med citrusplantager og overhaler kæmpe trucks med ladet fyldt til randen af appelsiner.
Sidst på dagen er vi ”back home in Orlando” og tjekker ind på Clarion Inn. Men (suk) først efter, at vi har afleveret vores Harleyer, alle 14 i god behold.
Tæt ved hotellet ligger den irske pub, Kitty O’Sheas, som efter kl. 20,00 tilbyder ”Wednesdays Wings” til kun 2,50 $. Normalpris 10,99. Thank you, Kitty!
Bye, bye Mr. Dundee
Vores jagtinteresserede (læs: jagt- og fiskeritossede) rejsekammerat, Poul, får os alle ”lokket” med til Bass Pro Shop, som viser sig at være den mest imponerende butik ovennævnte signatur nogensinde har sat sine ben i. Her er alt til jagt, fiskeri, camping og outdoor i det hele taget. Guns & gear! Håndvåben på rad og række. Fra små ”damepistoler”, der nemt smutter i håndtasken til kraftige automatvåben og snigskytterifler. Der er hylde efter hylde alene med ammunition. Og er du fan af dum-dum patroner, så finder du dem også her. Du finder også ligeså mange forskellige andekald, som der er ænder i Danmark. Næsten, i hvert fald. Afdelingen med knive har et udvalg, der på et splitsekund kan få Crocodile Dundee til at pakke sammen.
Der er beklædning til store og små, ham og hende, fiskere, jægere og campister. Der er fødevarer og legetøj. Der er 8 cyl. monstergrills, næsten på larvefødder. Der er både i alle størrelse med ditto motorer. Og så er der bøger, fx ”The gunbook for boys”. Her er alt. Alt! Simpelthen alt! Meget imponerende. Meget amerikansk.
Vores Florida odyssé er slut. Kun mangler vi at besøge ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST”, men det er en helt anden historie.
Fakta:
Turen var arrangeret af MCUSA (www.mcusa.dk) og blev gennemført i april 2016.
På vej mod Key West
På vej mod Key West

Piraytes of The Carabien
Piraytes of The Carabien

Aktiviteter

Kommentarer til rejsetippet om Florida

MC Rejse USA/Florida

15/12 2016 Jan Sørensen
Hej Sven-Erik
Tak for sidst og tak for en spændende og som altid underholdende rejse artikel. Det var en dejlig MC tur vi havde Florida rundt og jeg håber vi ses igen på MC rejse i USA. Hvem ved ?

Vi har iøvrigt skiftet Leesburg Bikefest ud med Verdens største bike træf nemlig Daytona Bikeweek fra 2017. Det bliver en super spændende tur og personligt glæder jeg mit til et gensyn med Daytona Bikeweek - Det er over 20 år siden jeg sidst deltog i festlighederne.

Mvh. Jan Sørensen
Rejse arrangør MC USA - http://www.mcusa.dk

Spændende Læsniing

01/10 2016 Dorthe Enevoldsen
Spændende læsning, som er meget levende beskrevet, vi gør måske brug af nogle af de oplysninger vi har læst os til her, da vi selv begiver os derover til næste år.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Florida

Florida
Rejser til Florida
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/pretoria/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.