Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Florida

 • En af USA's mindst besøgte nationalparker er virkelig et besøg værd

  (Bedømt af 1 person)
  27.07.16: Jan Kronsell
  Dette rejsetip handler om en af de mindst besøgte nationalparker i USA's 48 sammenhængende stater. Dry Tortugas National Park har kun omkring 60.000 gæster om året.
  Se hele rejsetippet
 • Til træf i Leesburg

  (Bedømt af 6 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Havde det været i Danmark, så var dette enorme mc-træf uden tvivl blevet forvist til Lars Tyndskids Mark. Men det er ikke Danmark. Det er Leesburg i Florida, hvor hele midtbyen i forbindelse med afholdelse af ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST” er forbeholdt bikere og deres mageløse maskiner.
  Se hele rejsetippet
 • Mig & Harley Florida rundt

  (Bedømt af 8 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Vi har hjemsøgt Orlando Premium Outlet og forsynet os med mærkevarer til særdeles attraktive priser. Vi er blevet lænset for masser af dyre dollars i Universal City og Islands of Adventures.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Florida

Rejsetips af samme forfatter

Rundtur i det sydlige Florida
Rejsetips indsendt af:
Herlev
20. aug. 2013

Rundtur i det sydlige Florida

Efter et par succesfulde rejser til USA’s østkyst og Californien, var turen kommet til det sydlige Florida. Selvom det var en fælles familiebeslutning var det med lidt bekymring at sommerferien 2013 skulle gå til Florida.
Sommer i Florida betyder normalt høj fugtighed, ekstrem varme og tropiske tordenfyldte regnskyl, derfor var det med lidt bekymret attitude at ferien blev bestilt.

Efter en godt overstået rundtur i det sydlige Florida i starten af juli – må jeg dog erkende at bekymringen blev gjort til skamme – det tog kun et par dag at vænne sig til den fugtige varme og de hyppige tropiske regnskyld var begrænset til korte perioder på nogle få eftermiddage, hvilket bare blev et planlægningsudfordring.

Med håbet om at denne rejsebeskrivelse kan være til inspiration og nytte for andre Florida – rejsende, ønskes god læselyst.
Morgenstemning på Miami South Beach
Morgenstemning på Miami South Beach

Miami – South Beach, Art Deco

Efter en lang flyvetur fra København via Frankfurt landede vi – en familie på 4 (2 forældre og 2 voksne børn) i Miami International Airport en torsdag eftermiddag. Turen gennem lufthavnen gik smertefrit (efter amerikanske forhold) og efter afhentning af en forudbestilt bil hos Alamo gik turen til hotellet ved hjælp af en hjemmebragt GPS.

Miami var totalt ukendt land for os og vi var derfor meget afhængige af vores danske Garmin GPS som viste sig at være korrekt opdateret. Den ledte os gennem virvaret af motorveje og direkte ud på Ocean Drive – og billeder lyver ikke. Ocean Drive var lige præcis som vi havde forestillet os; vi kørte ned af en palme-indrammet ”strandvej” med hoteller og restauranter på den ene side og strandpark område på den anden side. Vi fandt Hotel Ocean – et lille indeklemt godt hotel med 27 værelser og med kun én fri parkeringsplads foran, til valét parking. Bilen blev hurtigt tømt for vores halvtomme kuffeter og vores 2 værelser invaderet. Med en booking på kun 2 overnatninger havde vi på forhånd ikke regnet med at kunne nå at se ret meget i Miami, så vi fokuserede primært på at udforske South Beach og med værelsesudsigt direkte til stranden, var det åbenlyst at stranden skulle besøges først.

Stranden på Miami South Beach er dejlig bred med masser af muligheder for ikke at føle sig for indeklemt. Udstyret med strandstole og håndklæder fra hotellet (betalt via hotellets Service Fee) blev strand og vand taget i besiddelse. En beskæftigelse der er udmærket når jet-lag skal bearbejdes og med en vandtemperatur på 29 og luftemperatur på 32 grader var det en absolut nydelse. Interssant var det også at stranden var fyldt med indhegende reder for havskilpadder – og at dette blev respekteret af strandgæsterne.

Shopping på South Beach foregår på henholdvis Collins Ave., Washington Ave. og Lincoln Road Mall – og med en senere planlagt power-shopping i Orlando’s outlets blev der brugt mere tid på vindue-shopping end på reele indkøb, men udvalget og priserne er absolut i orden.

Restauranterne på Ocean Drive bærer præg af mange gæster og hurtig omsætning og maden bar ofte præg af dette. Et enklet sted skal dog fremhæves – ”Mia Bella Roma” en italiensk restaurant som lå lige ved hotellet og som serverede kvalitetsmad fra en enkelt men velassorteret menukort.

Attraktionerne på Miami South Beach er helt klart Art Deco arkitekturen, stranden og aften-atmosfæren. Vi valgte at tage på en sightseeing tur med Duck-Tours. En tur som både gave indblik i historien om South Beach og dermed også om bevaringen af Art Deco området, hvlket var det mest interessante på turen, som også indeholdt en længere sejltur rundt om blandt andet Star Island hvor vi på typisk amerikansk vis fik udpeget de kendtes huse. Alt i alt en undeholdende og informativ tur som kan anbefales, specielt hvis man ikke har tiden til at gå i dybden med Art Deco distriktets arkitektoniske specialiteter.

Aften- og nattelivet på Ocean Drive er en attraktion i sig selv. Med de neon-oplyste bygninger som kulisse er der fyldt med liv på restauranter og barer, hvor en del har live-underholdning med musik og underholdende drag-shows. Eneste minus er at det ikke er det bedste sted for trætte flyrejsende med værelser ud til gaden – men det var en oplevelse, som vi selvfølgelig ikke kunne være foruden.

Miami South Beach – Kan anbefales for både strandfolket, de eventyr-lystne og de party-lystne!
Orlando – Resorts, Outlets og Forlystelsesparker

Orlando – Resorts, Outlets og Forlystelsesparker

Efter 2 overnatninger blev GPS’en tændt igen og turen gik fra Miami South Beach til familieparadiset Orlando via Florida Turnpike – en betalingsmotorvej som førte os direkte fra Miami-området til Orlando. Et godt råd – det er en fordel at tilmelde sig en automatisk Road Toll ordning, hvor vejafgift bliver trukket direkte på jeres kredit-kort. Bil-udlejningsfirmaet kan gøre det ved afhentning af bil. Vores 14 dages rundtur kostede ca. kr. 100,- i vejafgifter som blev afregnet ca. en uge efter hjemkomst.

For at kunne nå de planlagte forlystelsesparker og den planlagte powershopping havde vi booket 4 overnatninger på Sheraton Vistana Resort i en fantastisk 3 værelses ferielejlighed. Vi ankom samtidig med eftermiddagens og turens første regnskyl og som alt andet i Orlando-området var dette resort pænt og velplejet.

Vi havde hjemmefra booket billetter til SeaWorld og Universal Studios. Med én dag reserveret til hver park var der en hel dag til shopping. de daglige eftermiddags regnskyl nu havde indhentet os var det nødvendigt at køre afsted til parkerne tidligt på dagen.

SeaWorld blev besøgt som den første park – en blanding mellem en forlystelsespark og en zoo, hvor hovedattraktionerne helt klart er de store shows med delfiner og spækhuggere. Desværre blev netop på denne dag ramt af tordenvejr midt i showet med spækhuggerne og fik kun halvdelen af showet – men trods dette lidt negative indslag var det en fantastisk dag. Fodring af såvel rokker som delfiner er helt klart nogle af de ting man skal prøve når man er i SeaWorld. En god ting ved SeaWorld er at man via entrén er med til at finansiere beskyttelse og redning af mange af de sarte dyrearter.

For en familie som har fulgt Harry Potter gennem alle årene var Adventure Island i Universal Studios et absolut must på denne tur – og skuffede blev vi ikke. I det hele taget var Universal Studios og Adventure Island en meget positiv oplevelse også selvom vi for 2 år siden havde besøgt søsterparken i Los Angeles. Der er så stor forskel på Universal Studios i Los Angeles og Orlando at de hver især er et besøg værd. Baseret på den foregående dags erfaringer med regnskyl og tordenvejr – sørgede vi for at prøve så mange udendørs aktiviteter som muligt om formiddagen og ganske rigtigt denne eftermiddagen bød også på regn, hvilket passede med at der var en del indendørs aktiviteter der skulle afprøves. Universal Studios er en stor fantastisk legeplads for os der stadig har barnesjælen i behold – og vi blev mætte til sidst!

Disney World blev det ikke til i denne omgang – men vi tog dog en aftentur til Downtown Disney dels for at opleve stemningen og dels for at finde et spisested og valget faldt på ”Raglan Road Irish Pub and Restaurant” – et hyggeligt sted med levende irsk musik og fantastisk mad. Af andre rigtig gode restauranter i en lidt anden genré kan anbefales ”Johnnie's Hideaway” – et godt Steakhouse hvor de også serverer Seafood samt ”Fogo de Chão Orlando”, min egen favorit blandt brasilianske SteakHouses som har et fantastisk godt koncept, dog lidt i den dyre ende, men absolut pengene værd.
Powershopping i eller flere outlets er en fast del af vores rejser til USA – og Orlando byder på hele 2 Premium Outlets med et slaraffenland af butikker – pengepungen blev hurtigt meget lettere, prøv det!
Orlando - Et familie-paradis, men husk at have penge på kreditkortet!
Naples – Hvide strande, lækker mad og golfbaner

Naples – Hvide strande, lækker mad og golfbaner

Efter en lang tur gennem en del mindre byer – som i sig selv kunne være interessante at udforske førte GPS’en os trygt til Naples på vestkysten af Florida. Naples – en provinsby på ca. 21.000 indbyggere ernærer sig primært ved turisme, promoverer sig selv som værende verdens golf-hovedstad med mere end 80 golfbaner. Nu var det ikke goldbanerne der tiltrak os, men mere de flotte palme-indrammede strande og den afslappede atmosfære.

Køreturen i sig selv var foregået i fantastisk solskin, men da vi nåede området omkring Naples åbnede hilmlen sig og vi blev ramt af et virkeligt kraftigt regnskyl, men vi vidste jo at det bare var midlertidigt, så efter at have pakket vores kufferter ud på hotel ”Inn At Pelican Bay” tog vi straks en tur til stranden for at snuse lidt til omgivelserne. Desværre var der i denne periode meget stormvejr i den mexikanske golf som gjorde at vandet var oprørt og stod meget højt på stranden – så illusionen om de fantastisk strande bristede.

Det slog os dog ikke ud. Vi hankede op i os selv og vendte næsen mod Naples by hvor vi stoppede ved et stort indkøbscenter (Coastland Center) for at slå tiden ihjel med lidt vindues-shopping og en sen frokost på ”The Cheesecake Factory”. En koncept restaurant som var en positiv overraskelse – så stor at vi vente tilbage 2 gange mere. Frokostretter gode og specielt kagerne er i en klasse for sig – så hermed en anbefaling.

Med 3 overnatninger i Naples uden nogen planlagte aktiviteter gik dagene alligevel med forskellige ture til poolen, stranden, byen og everglades.

Stranden og vandet viste sig trods alt at være helt i orden. Dog var det ikke umiddelbart muligt at finde en gratis parkeringsplads. Langs hele stranden var der bygget ejendomme, som gjorde at der var meget få og smalle adgange til stranden og dermed var alle veje forbeholdt beboerne i områderne – hvilket betød at de få parkeringspladser var belagt med afgift. Vi betalte dog troligt og fandt et ledigt område på stranden til vores håndklæder blandt alle de andre strandgæster og skildpadde-redder – som der også her var mange af.

Old Naples består primært af én gade som er beklædt med forretninger og restauranter, som også her er i en klasse for sig selv. Vi prøvede et par stykker som er en anbefaling værd ”Alberto's on Fifth”, 868 5th Ave S – en klassisk italiensk gourmet restaurant som helt klart levede op til de udmærkelser den havde opnået gennem de sidste par år. Samtidig skal en anden italiensk restaurant i Naples fremhæves “Bice Ristorante”, 300 5th Ave S, men denne gang ikke for maden (for den var helt fin), men for en utrolig dårlig service.

I år prøvede vi så at holde 4th of July i USA og i Naples er hovedarrangementet et stort anlagt fyrværkeri som affyres fra Naples Pier – og som kunne ses af alle fremmødte på strandene langs kysten. Efter en regnfuld eftermiddag klarede det op og vi valfartede sammen med en masse andre mennesker til stranden for enden af 5th Avenue – og stod så efterfølgende som sild i en tønde i 30 graders varme på en total mørk strand og oplevede et fantastisk fyrværkeri (dagens næstbedste oplevelse efter Alfredo’s) – hvorefter vi slenterede tilbage på 5th Ave og indtog et par milk-shakes på en klassisk amerikansk is-bar ”Regina's Ice Cream Pavillion” – på sådan en varm aften var det fantasisk.

Everglades er mange ting – de fleste associerer Everglades med en alligator fyldt sump, og her blev vi lidt klogere; dels er Everglades ikke en sump, men nærmere et floddelta og dels er der ikke alligatorer over alt. For at komme lidt ud i naturen tog vi en tur ud til et naturområde kaldet ”Corkschrew Sanctuary”, hvor den oprindelige Florida natur med oversvømmede Cypress- og sivskove er bevaret. Et fantastisk oplevelsessted for naturelskere og hvor det er muligt at se og høre noget af det oprindelige dyreliv som tiltrækkes af dette beskyttede område. Selv så vi dog meget lidt dyreliv (kun én lille alligator) – men alligevel et anbefalelsesværdigt sted.

Tiden i Naples var ved at rinde ud og den sidste aften tog vi tur i biografen på en aften hvor der var et par premierefilm som lige skulle tjekkes ud. Inden filmen skulle der selvfølgelig tankes op på sædvanlig manér og der blev bestilt cola og popkorn – og surprise, en medium cola er lig med 1 liter. Velkommen til mega-size land.
Key West – Vandsport, eksentrikkere og høns på gaderne

Key West – Vandsport, eksentrikkere og høns på gaderne

Turen ned af Highway 41 fra Naples til Miami var en fantastisk smuk tur, hvor vi selvfølgelig havde håbet på at se lidt dyreliv. Specielt når der flere gange undervejs er skilte hvor farten skal sættes ned på grund af krydsende alligatorer, pumaer og skildpadder.

Lige før Miami drejede vi fra mod Key West og ramte Highway 1 ved Florida City, den sidste by før The Keys og herfra var der kun én vej hele vejen til Key West. Vi ramte Highway 1 på et tidspunkt hvor trafikken virkelig var tæt – der var åbenbart andre end os der skulle til Key West denne weekend. Selvom turen foregik i en del kø-kørsel var det også en positiv oplevelse hvor der var tid til at se lidt på det livet uden for bilruderne, både det meget marine-fokuserede turistliv og en hel del dyreliv som vi fik fornøjelsen af at se: søkøer, pelikaner, fregatfugle, gribbe, hjorte m.m.

Efter en lang tur ankom vi til vores destination mit på eftermiddagen og indlogerede os på ”DoubleTree Resort by Hilton Hotel Grand Key” – et lettere slidt hotel på den østlige side af øen Key West. Service og indretning var hel fin og det bedste var at hotellet havde en gratis shuttle-bus kørende i fast rutefart til og fra den gamle bydel. En gang i timen kunne man stige på og i løbet af 20 minutter stod man midt i det meget turist-fokuserede by-centrum.

Key West er fyldt med huse bygget i viktoriansk stil med en skyggefuld veranda og typisk også omkranset af træer som giver ekstra skygge. Atmosfæren i byen oser af afslappethed og nogen vil måske sige at den er lidt for hippie-agtig og excentrisk, men er i sig selv også en charme, specielt med de fritgående høns på gaderne. Det gælder om at finde de små charmerende oaser som eksempelvis Truman Annex, Key West Butterfly & Nature Conservatory. De sædvanlige turiststeder skal selvfølgelig også besøges; The Ernest Hemmingway Home, området omkring Mallory Square som er et virvar af museer, butikker og gøgl samt The Southernmost point in the continental United States, fælles for disse er dels at de er nogle af de mest kendte ”Must See” attraktioner på Key West, men også nogle af de mest overvurderede attraktioner – som har karakter af at bare skulle krydses af på en ”Must see” liste.

Key West er en tropisk ø og det giver sig selv at vand-relaterede aktiviteter er det mest attraktive ved Key West; dybhavsfiskeri, dykning, sailsurfing, jetski og udlejning af diverse både. Vi som familie er ikke så meget til disse aktiviteter – så vi holdt os til at observere andre turister udfolde sig, når vi var på stranden eller sad på havnen og nød solnedgangen - også et ”Must Do” på Key West.

De hyggelige og afslappede dage på Key West blev afsluttet med et par gode måltider på Hard Rock – hvor kvalitetskonceptet er det samme som alle andre steder – en rigtig god burger i afslappede omgivelser. På Key West skal man jo også spise fisk, så vi fik af vores lokale bus-chaffør anbefalet et besøg på Conch Republic Seafood Restaurant – og det var absolut en god idé. En restaurant med et rustikt interiør, hurtig og venlig service, vel-assorteret menu og rigtig god mad – prøv det 
Everglades i Juli
Everglades i Juli

Sidste destination på vores rundtur var Fort Lauderdale og vi var efterhånden mætte af indtryk. The Westin Beach Resort & Spa virkede som et mere fashionabelt hotel end de foregående vi havde boet på med tvungen valét parking og en dyr hotelrestaurant, men lidt forkælelse er vel også godt. Hotellet lå fantastisk lige ud til stranden og med en gangbro fra hotellets pool-område over vejen og ned til stranden. Vi havde igen ikke så meget planlagt – og mætte af indtryk blev der brugt mere tid ved poolen og på den lokale Starbuck, hvor emails og nyheder løbende blev tjekket.

Måltiderne blev mest indtaget på Las Olas Boulevard – en typisk turistgade hvor restauranter lå side om side med kunst-gallerier. Gaden bar dog helt klar præg af den ofte besøges af de omkringboende højtlønnede amerikanere og/eller velhavende turister. Men ikke desto mindre var det her vi fandt nogle gode spisesteder som ikke havde det sædvanlige strandpræg. Morgenmaden foretrak vi ikke at indtage på hotellet – men fandt en typisk amerikansk diner på Las Olas Blvd. hvor kaffen blev serveret fra en kolpe og hvor de lokale havde deres stambord og hvor de lokale politifolk dumpede ind for at spise et godt måltid - Floridian Restaurant (Flo's Diner) er et fantastisk sted at spise samtidig med at man kan følge lidt med i de lokales rutiner. Af andre spisesteder kan anbefales Casablanca Cafe, en charmerende restaurant lige ved stranden som altid oser af liv og som serverer typisk cafe mad i en god kvalitet, Solitas og La Bonne Crepe begge på Las Olas Blvd og begge med fantastisk god mad i den lidt dyre ende - som det mest på Las Olas.

Set i lyset af at vi ikke havde set så meget til dyrelivet i Florida – specielt alligatorer, besluttede vi at tage en sidste tur ud til Everglades Holiday Park, som er kendt fra TV-programmet The Gator Boys. Parken så ikke ud af meget og virkede helt klart som en turistfælde af de værste – Vi var dog fast besluttet på at vi skulle ud i Everglades med en airboat for at se Alligatorer. Efter at have købt billet til en tur i en af disse fladbundede pramme med 2 store motorer på bagenden, fik vi besked på at vente til vores afgang blev annonceret i højtalerne – den forventede ventetid var 45 minutter. Ventetiden virkede lang og blev ikke kortere af at himmelen pludselig åbnede sig og regnen stod ned i stænger. Så det var med lidt bekymring at vi begyndte ombordstigning til en tur der tog ca. 1 time – men heldigvis klarede det op og vi fik en fantastisk tur med en meget snakkende og informativ kaptajn der levende fortalte om Everglades historie og det fantastiske dyreliv. Derudover vidste han præcis hvor der var bedst mulighed for at se de store alligator eksemplarer – som viste sig at være relativ aktive ovenpå regnvejret. Vi fik set det vi havde håbet på plus lidt mere og da båden vendte snuden hjemad begyndte regnen igen – perfekt timing. Nu var vi endelig klar til at forlade Florida.

Efter en fantastisk afslappet rundtur i det sydlige Florida – beriget med gode oplevelser gik turen atter mod Danmark – denne gang via Zürich. Godt hjemme igen er det kun ét at sige - alt i alt en tur der helt klart kan anbefales.

Et par gode råd til sommerferie i Florida – The Sunshine State: Brug solcreme, hat/kasket, drik rigeligt med vand og medtag nogle engangsregnfrakker.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Florida

Florida
Rejser til Florida
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/polen/stettin/radisson-blu-szczecin.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.