Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Florida

 • En af USA's mindst besøgte nationalparker er virkelig et besøg værd

  (Bedømt af 1 person)
  27.07.16: Jan Kronsell
  Dette rejsetip handler om en af de mindst besøgte nationalparker i USA's 48 sammenhængende stater. Dry Tortugas National Park har kun omkring 60.000 gæster om året.
  Se hele rejsetippet
 • Til træf i Leesburg

  (Bedømt af 6 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Havde det været i Danmark, så var dette enorme mc-træf uden tvivl blevet forvist til Lars Tyndskids Mark. Men det er ikke Danmark. Det er Leesburg i Florida, hvor hele midtbyen i forbindelse med afholdelse af ”20TH ANNIVERSARY LEESBURG 2016 BIKEFEST” er forbeholdt bikere og deres mageløse maskiner.
  Se hele rejsetippet
 • Mig & Harley Florida rundt

  (Bedømt af 8 personer)
  22.06.16: Sven-Erik Nielsen
  Vi har hjemsøgt Orlando Premium Outlet og forsynet os med mærkevarer til særdeles attraktive priser. Vi er blevet lænset for masser af dyre dollars i Universal City og Islands of Adventures.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til Florida

Rejsetips af samme forfatter

Universal Globen.
Rejsetips indsendt af:
Tillie
Århus
8. maj 2009

Universal Studios! Venindetur del 3

Florida bliver oftest set som et rejsemål for familier, men det kan også blive alletiders tur for 2 eller flere veninder. Shopping, natteliv, parker, strande og oplevelser knytter jer endnu tættere!
Orlando er hjem for forlystelsesparkerne, her Mickey der siger velkommen til Orlando.
Orlando er hjem for forlystelsesparkerne, her Mickey der siger velkommen til Orlando.

Orlando!

Forlystelsesparkernes hovedstad i USA! Orlando er hjem for både Universal Studios, Disney-parkerne (der er 6 stks), Sea World, Buch Gardens og vandparker som Wet'N'Wild. Desuden er der rig mulighed for at shoppe til man falder om, hvilket vi da også benyttede os af! Ud over de store parker og shopping er der fra Orlando ikke ret langt til Kennedy Space Center hvor vi var så heldige at se en rumfærgeopsendelse! Og så er Orlando bare et mekka for to veninder på tur. Vi havde det simpelthen så sjovt!

Turen fra Naples gav et andet indtryk af Florida idet vi kørte igennem "redneck"-land, og det er altså værd at tage nogle af de mindre veje når man skal til Orlando Man får oplevet mere af det "rigtige" knap så turistede Florida. Vi startede med Universal Studios...
Universal Globen i Universal Studios!
Universal Globen i Universal Studios!

Universal Studios - Universal Studios

Universal er så absolut et must-see! Her boltrer man sig i forlystelser fra div. film og det er ikke for sarte sjæle! Selve parkerne består af "Universal Studios"-parken og "Island of Adventure". Universal Studios (U-S) er den mest afslappede af de to parker, og er hoved-parken der blev bygget først.

Som navnet antyder er denne park bygget op som en art studie med navne som "Production Central", "Hollywood" og "New York". Der er både en "Citywalk" (et hovedstrøg for shopping og restauranter) og en biograf der er åben 24-timer på vejen ind til selve parken. Citywalk er stedet at være om aftenen. Der er tema-restauranter som "Bob Marley - A Tribute to Freedom", "Jimmy Buffet's Margaritaville" og Citywalk er også hjem for de nok så berømte "Blue Man Group". Og de blå mænd skal ses når man er der, og inden og efter kan man så slentre ned af Citywalk og tage for sig af mad og natteliv da Universal forsøger at give et godt klubmiljø med denne.

Universal Studios er hjem for forlystelser som "The Simpsons Ride" som er helt fantastisk og hvor man dræber ventetiden med sjove videoer med Homer og resten af figurerne! Alene af den grund skal man besøge Universal Studios hvis man er vild med de 5 gule! "Revenge of the Mummy" er også en rigtig sjov rutschebane omend den føles lidt kort, men derefter vil jeg sige at det er rimeligt afslappede "rides".

Det var helt vidunderligt at have sin veninde med inde og vi havde det rigtigt sjovt imellem "E.T." (sød forlystelse), "Jaws" (som er lidt corny, men ret skæg) og "Disaster" (rimelig cool ride, med skuespillere og katastrofer på programmet). Vi havde simpelthen grineflip det meste af dagen, men der var også plads til afslapning undervejs da Universal Studios ikke er så stor. Man skal dog huske sine travesko alligevel!

Og husk evt. vabel-plaster, en ekstra taske og VAND. Husk at man bliver tjekket ved alle indgange, så ryd op i tasken (måtte vi fnisende sande da tyggegummi-papir, bon'er, tamponer og andet godt lige blev efterset af en smilende sikkerhedsmand). Og Husk når I er i parker at have plads til solbriller og andet løstsiddende i tasken (tag evt. en ekstra med), da man ellers skal hen og leje skabe at opbevare tingene i når man skal i forlystelser. Det er en kedelig udgift og et træls "stop" på vejen som sagtner farten unødigt.

Rejser I på budget er det OK at tage mad med ind i parkerne, dog ikke i glas-beholdere og ikke ret store mængder. Baby-mad og den slags er helt ok, mens alkoholiske drikke er helt forbudt (ligesom større mængder mad er det). Se evt. "Guest Services" under "Hours & Info" på deres hjemmeside. U-S er en god start på alle forlystelsesparkerne når man er kørt langt som vi havde da den er rimelig overskuelig og afslappet.
The Hulk rutschebane, en lille del af den i hvert fald!
The Hulk rutschebane, en lille del af den i hvert fald!

Universal Studios - Island of Adventure/Billetter

Island of Adventure er parken med de vilde forlystelser! Her skal man lade de sarte nerver blive hjemme når man besøger "Marvel Super Hero Island"! Her kan man prøve Spiderman (virtuel rutschebane), "The Hulk" (Kæmpe udendørs 'coaster) og "Dr. Dooms Fearfall"(man bliver skudt op i luften og har frit fald ned). Sidstenævnte bragte veninde ud i bævende ben og lettere indebefindende (hvilket er en kvalitetsstempling i min bog), men de er altså ikke for de sarte! ;0)

Der er hele 3 forlystelser som kan gøre dig våd, og der endte vi altså med at købe en regnfrakke derinde selv om det er aalt for dyrt at gør ei parken, så er du lidt sart med vand så køb et regnslag på et af de mange loppemarkeder i Orlando.

Især "Popeye & Blutos Bilge-Rat Barges" (Skipper Skræk-forlystelse) blev man plaskvåd i, og det kan nok ikke anbefales overhovedet hvis man har problemer med vand. "Duelling Dragons" er også en fantastisk rutchebane der er værd at nævne. Med hensyn til park-billetter fandt jeg at det var smartest at købe dem hjemmefra på nettet. Køb 2-Park's-billetterne. De koster det samme som 2-Dage/2-Parker og gælder til gengæld hele ugen. På den måde kan I også smutte derind en ekstra formiddag/aften og prøve alle de sjoveste forlystelser og hoppe rundt imellem parkerne.

Fald ALDRIG for "et godt tilbud" på hotellerne. Der er ofte nogen udbydere der har lejet sig ind i hotellernes lobbyer og de billigere billetter har en hage! - Oftest skal man ind og se på Timeshare-lejligheder et eller andet sted hvor man bliver så mørbanket af salgssnak at det ikke er det værd. Desuden er det ofte ubehageligt.

Jeg ville nok sætte 2 dage af til Universal Parkerne, forudsat at I er rimeligt rappe på fødderne, og igen, når man rejser udenfor sæsonen (vi rejste i nov.) så er der stort set ingen kø at forholde sig til. Tag aldrig i parker på ferie-dage, og det er en god idé at tjekke amerikankse feriedage hjemmefra. Er I alligevel havnet der i højsæsonen, så tag tålmodigheden med i tasken, samt masser af vand. Indstil jer på at tage jer god tid og i så fald ville jeg nok sætte 3 dage af.
Universal Studios! Venindetur del 3

Kommentarer til rejsetips om Florida

Orlando...

07/08 2012 Helle
Hej Tillie.

Tak for dit indslag, du fik lige sat nogle ting i sving:0)

Vi er en familie på 4, (2b, 2v) som har planlgt og skal afsted næste sommer 3 uger (27-29)...
Jeg har lidt spørgsmål til dig:
Du skriver noget om de 2 parks billetter, hvordan fungere det, kan man "springe" frem og tilbage i de 2 parker i 2 bestemte dage (har været inde på deres hjemmeside og kan nemlig kun finde billetter hvor man skal notere de enkelte datoer..)
Har du prøvet det fast express i Universal/Adventure, virker det eller er det fint nok med de alm. køer?
Du skriver 3 dage til Universal parkerne er det hvis det er i højsæsonen?
Og hvad med Disneyparkerne er det nok med 4 dage (en dag til hver park) eller skal man tage en ekstra??

Jeg håber at du kan finde tid til og svare.
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Helle

Heeyyy...

21/05 2009 Mogens
Hej og mange tak for dine super-fede tips og beskrivelser.... Jeg tager min yngste dreng ( 13 år ) med derover her på onsdag, og skal være i Florida i 2 uger....så dine tips faldt lige på et kærkomment tidspunkt...smil. Vi har selvfølgelig en overordnet plan, men derefte er alt åbent...har du en god ide til ruten...og hvor mange dage man skal sætte af til forskellige ting og hvad som måske ikke er specielt fedt at bruge tid på... Vi lander i Miami....og ved ikke om vi skal starte syd eller nord og om vi vil bruge tid på at køre helt op til Daytona....??? hvis du gider at bruge et par minutter vil jeg blive endnu mere glad... ;-)...

Tak skal du have Eva

11/05 2009 Tillie
Hej Eva. Tak skal du have. :0) Jeg er da glad for det er noget værd. Jeg skriver flere rejsetips dertil i løbet af ugen og muligvis i løbet af næste uge. Jeg har været der 6 gange, så det er klart et af mine yndlingsrejsemål. :0) Hav en dejlig dag Tillie

Fantastiske rejsebeskrivelser!

11/05 2009 Minna Pedersen
Hej Tillie Martinussen, Tusinde tak for dine rejsetips - de er meget inspirerende læsning for mig, som overvejer en tur til Florida til næste sommer sammen med min kæreste. Skriv endelig mere om dine andre rejser, hvis du får tid :-) Venlige hilsner Eva
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Florida

Florida
Rejser til Florida
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.