Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

L.A. i januar - 25 grader og solskin
Rejsetips indsendt af:
Niels Nielsen
Knabstrup
20. feb. 2009

GPS, vandshow i Las Vegas og Alcatraz - skøn ferie!

3 ugers kør-selv-ferie, hvor friheden rådede - kun booket 3 nætter hjemmefra og planlagt hvad vi ville se eller opleve. Lejet bil med GPS, tog vi på opdagelse i californien, Arizona og Nevada.
Alt er bare større - og rigtig mange stjerner
Alt er bare større - og rigtig mange stjerner

Det hele starter hjemmefra

Da vi lejede bil hjemmefra diskuterede vi om vi skulle leje bil med eller uden GPS. Derovre var vi overbevist om at vi fik en bedre ferie med GPS'en i bilen - der var bare så mange ting der blev nemmere og rigtig mange ting vi ikke havde fundet uden.

Vi brugte rigtig meget tid på at læse andres tips og erfaringer, læse om de forskellige nationalparker og snakke om hvad vi hver især gerne ville se eller opleve.

En stor del af den succesfulde ferie sender vi derfor en stor tak til dem som har skrevet på denne hjemmeside.

Vigtigt! Hvis man skal til USA og man vil rejse ind uden visa, for det kan man under Visa Waiver Program, men man skal registrere sig elektronisk og de skriver 3 døgn i forvejen, men min erfaring er at gøre det så hurtigt man kan så hvis der opstår problemer kan man stadig nå at gøre noget.

Jeg fik først godkendelse til at rejse 24 timer i forvejen, de andre fik det på et sekund
Vandshow om aftenen foran Bellagio
Vandshow om aftenen foran Bellagio

Fra L.A. til Grand Canyon og Las Vegas, i januar.

De første dage i L.A. stod på shopping, Disneyland, ishockey og afslapning. Derefter kørte vi til San Diego og videre ud mod Grand Canyon.

Vejret havde indtil da været det rene sommervejr (dansk sommervejr når det er bedst). Vi gjorde stop i Kingmann og fandt nemt et motel - det er en fordel at tage dem som tilbyder inkl. morgenmad, det gjorde vi med stor fordel. Grand Canyon er bestemt en tur værd, men velbeskrevet af andre.

I Las Vegas var en vores store oplevelser, som var gratis, at se vandshow foran Hotel Bellagio. De kører flere forskellige alle med musik til og om aftenen også lys. Vi måtte forbi flere gange og hver gang var det noget nyt, det kan varmt anbefales - og vi synes alle at det var bedre end de fleste fyrværkerier vi har set.
Yosemite i vinterklæder
Yosemite i vinterklæder

Las Vegas, Death Valley til Yosemite

Fra Las Vegas gik turen mod Yosemite Nationalparken.

Vi kørte igennem Death Valley og januar er et godt tidspunkt at tage den tur - om sommeren bliver det omkring de 50 grader i dalen og kræver en del planlægning. Overalt hvor man kører er det Viewpoints - som man i USA kalder Vista Points og er skiltet, hvor man kan stoppe og tage billeder.

Yosemite er bestemt også værd at se, vi havde dog ikke det bedste vejr og mange af vejene var lukket p.g.a. sne og det krævede en noget længere omvej for at komme derind.

Man skal være opmærksom på at Yosemite er et tilløbsstykke for amerikanerne, og om sommeren kræver det planlægning i forvejen at overnatte der og i nærheden.
Billed fra Highway 1 et af rigtig mange stop
Billed fra Highway 1 et af rigtig mange stop

San Francisco og Highway 1

I San Francisco kan man gå rundt eller tage sporvognene og man kan købe en heldagsbillet, som gælder både busser og sporvogne og er rimelig overkommeligt at finde ud af - bare spørg de lokale de er meget venlige og hjælpsomme.

Vi var på Fishermans Wharf, som er noget opreklameret men dog meget sjovt at se. Chinatown er fuldstændig som beskrevet som at gå ind i en kinesisk by med skilte og vejnavne på kinesisk.

Den største oplevelse havde vi på Alcatraz, for det første havde vi pragtfuldt vejr og man får et fantastisk billed af San Francisco derudefra.

I fængslet får man udleveret mp3 afspiller og høretelefoner og går rundt i eget tempo og får historien om om Alcatraz fængslet fortalt af tidligere vagter og indsatte - helt fantastisk.

Hvis man skal køre fra San Francisco til L.A. af kystvejen skal man helt sikkert tage den nord fra, da man får de bedste muligheder for at stoppe undervejs.

Det gjorde vi rigtig mange gange på vej til L.A., hvor vi skulle flyve hjem fra.

Seværdigheder
Road trips

Kommentarer til rejsetips om USA

Motel morgenmad

19/03 2009 Johnny Erichsen
Var på stort set den samme tur i april/maj 2008, og kan anbefale, at man køber en kombinations billet til Sea World i San Diego og Universal Studios i L.A., for især det sidst nævnte er et must, det skal opleves. Der er en pæn besparelse på en sådan billet, kan ikke lige huske hvor meget, men med en søgning på Universals hjemmeside, kan man hurtigt finde flere typer kombinations billetter. Men så lige den der med "morgenmad med stor fordel", enten har i været ualmindelige heldige, for vi overnattede på 10 forskellige hoteller/moteller, og var mere end lykkelige hvis det bare minded om morgenmad. Nogen gange var der bare en lille donut med kaffe til, andre gange toastbrød og peanutbutter, så hvis man er til den slags morgenmad, ja så er det vel det man skal gå efter. Vi havde bestilt og betalt stort set alle hoteller hjemme fra og det var med stor fordel, for vi fulgte prisudviklingen på hotellerne indtil afrejsedagen, og kunne se at vi havde sparet op i mod 3000 kr.. En anden ting er bil leje, vi havde lejet en Mustang, lækker bil på kort sigt, men når man mere eller mindre lever i den i 3 uger, så er den knap så komfortabel, der er laaangt ned og laaangt opnår man skal ind og ud, og bagsædet er kun til småting. Den var for øvrigt lejet gennem FDM, for der var alle de forskellige typer forsikringer inkluderet i prisen. Vi ville være sikker på, at vi var forsikret mod alt, og syntes det var lidt uoverskueligt om vi skulle have LDW,VLCR,PAI,PEC,AAO,LIS eller UM med i udlejningskontrakten, derfor blev det gennem FDM. Flybiletter fik vi billigt hos American Airline, små 4100 kr. for København- San Francisco og San Francisco- New York hvor vi så var en uge, før vi vendte hjem. Herlig tur der kan anbefales på det varmeste.

kommentar usa

09/03 2009 Edmund Nielsen
Det var en meget fin og informativ tur i her beskriver og vi får megen lyst til at gøre turen selv efter at have set og læst jeres side. Vi planlægger også en 3 ugers tur. Venlig hilsen Edmund Nielsen
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/thailand/koh-samet/lima-bella-resort.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.