Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

USA rejsetilbud

Udflugt til Grand Canyon

Kør-selv rundrejser
Grand Canyon

Rundrejser med dansk rejseleder

Rejser til Grand Canyon

Inspiration fra hele verden

 • Everglades National Park
  Blæs derudaf på en airboat, se alligatorer og nyd den skønne natur i den store nationalpark...
  5545 visninger
 • Key West og The Keys
  Kør til Key West ad Overseas Highway - en række broer, som løber henover den eksotiske...
  9248 visninger
 • Grand Canyon
  Bo på El Tovar Lodge direkte ud til Grand Canyon. At opleve solopgangen over Grand Canyon er...
  10980 visninger
 • Yosemite National Park
  Vild natur blot 4 timer fra San Francisco.
  34688 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
 • Se USA fra et Cruise America motorhome
  Tillykke med dit Cruise America Motorhome! Lær at betjene køretøjet så du er sikker på en...
  7828 visninger
 • Kør-selv rundrejse i USA
  Oplev USA på fastlagte kør-selv ruter i bil, motorhome eller med motorcykel. Se video og få...
  22109 visninger
 • Billeje i USA
  Få billig pris, nul selvrisiko og styr på forsikring med FDM travel, når du lejer bil i USA....
  10391 visninger
 • Bil, motorhome eller motorcykel i USA?
  Sådan vælger du mellem bil, motorhome og motorcykel i USA. Se video og hør mere om dine...
  10074 visninger
 • Motorhome i USA og Canada
  Se introduktion til motorhome i USA og Canada med FDM travel....
  25684 visninger
 • Motorcykel i USA
  Lej en Harley Davidson og kør gennem USA. Se videoen og hør mere om de mange muligheder for...
  6311 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
 • Krydstogt i USA
  Tag på krydstogt fra Florida og direkte ud i Caribien. Eller prøv noget nyt og sejl op ad...
  9876 visninger
 • Kør-selv rundrejse i USA
  Oplev USA på fastlagte kør-selv ruter i bil, motorhome eller med motorcykel. Se video og få...
  22109 visninger
 • Rundrejser i USA
  Vælg mellem kør-selv ruter, dansk rejseleder rundrejser og krydstogt. Se video og få et...
  6435 visninger
 • Dansk rejseleder rundrejse i USA
  På vores populære rundrejser med dansk rejseleder får du de store oplevelser serveret på et...
  3982 visninger
 • American Cruise Lines
  Flodkrydstogt og hjuldampere på de amerikanske floder, langs kysten eller mellem de populære...
  3315 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
Du bliver tryllebundet, når vores begejstrede USA-specialister fortæller om Grand Canyon og et lodge, der ligger lige ved kløften. Oplev Grand Canyon på en kør-selv-rundrejse eller hvad med den ultimative oplevelse fra en helikopter?

3 seje måder du kan opleve Gran Canyon Nationalpark på
Se Grand Canyon fra en helikopter
På bunden af Grand Canyon
Grand Canyon Railway

Flotte panoramaer og dramatiske højder i Grand Canyon


Afsæt mindst 1 dag til besøget i Grand Canyon

Farverne i Grand Canyon skifter i løbet af dagen
Der er 1,6 km ned til Colorado-floden fra kanten. Og 15 km over til den modsatte kant på det smalleste sted. I alt har den berømte kløft en længde på 446 km fra øst til vest. Grand Canyon er i alle sammenhænge en gigant. Og Grand Canyons historie går langt tilbage. Ca. 5-6 millioner år har Colorado River brugt på at grave sig ned i dybet.

Afsæt mindst 1 hel dag til besøget og sørg for at få solnedgangen med, da Grand Canyon rigtig træder i karakter, når solens stråler gør skyggerne længere og længere. Ønsker du overnatning i Grand Canyon? Hvadenten du er til telt, hotel, lodge eller noget helt fjerde, så har du mange overnatningsmuligheder, hvis du ønsker at forlænge oplevelsen. Dog skal du være opmærksom på, at du bør booke hjemmefra, hvis du tager afsted i højsæsonen.

Vejret i Grand Canyon byder på fire sæsoner, som vi kender det hjemmefra. Vintrene er kolde og snerige, og somrene er gerne bagende varme. Om sommeren kan der forekomme kraftige tordenbyger, hvor det anbefales at man søger væk fra lyn-udsatte steder i landskabet. 
Oplev Grand Canyon på en tur med hest

Flere indgange til Grand Canyon

Grand Canyon kan opleves fra både syd- og nordsiden. Langt de fleste turister nyder udsigten fra sydsiden, mens Grand Canyon fra nordsiden enten kræver en køretur på mindst 250 km – eller en stroppetur ned i dybet, over Colorado-floden og op igen på den nordlige side – en tur, som erfarne trekkere afsætter mindst to dage til.

Husk at reservere overnatning i god tid – især hvis I planlægger at rejse i højsæsonen i juli og august.
 

Husk forsyninger ind til Grand Canyon

Vær opmærksom på, at der ikke ligger souvenirboder langs kanten af Grand Canyon. Og da det ofte bliver rigtigt varmt i Grand Canyon, så husk fx at købe drikkevarer, inden I stiger på en af de gratis busser, der fragter jer rundt langs kanten af Grand Canyon.

Vejen langs vestkanten af Grand Canyon National Park er lukket for private biler. Men det er tilladt at køre i bil langs den østlige kant af Grand Canyon.
Grand Canyon med helikopter

Grand Canyon med helikopter

Hvis I for alvor skal opleve Grand Canyons enorme dimensioner og fantastiske farver, skal kløften opleves i fugleperspektiv - fra en helikopter. Har du aldrig fløjet i helikopter, er det nu, du skal slå til. En helikoptertur over Grand Canyon er kort og godt en mageløs oplevelse.

I kan enten vælge at flyve ud over den vestlige del af Grand Canyon fra Las Vegas, hvor I også kommer ud over bl.a. Hoover Dam og endda har mulighed for at lande helt nede ved Colorado River - eller I kan flyve af sted fra sydkanten af Grand Canyon, hvor det giver et sug i maven, når I flyver ud over kanten af den dybe kløft.

Vil du opleve suget i maven uden at flyve i helikopter? Så har du et alternativ i form af Grand Canyon Skywalk. Her bevæger du dig på en buet bro ud over slugten, mens du kan kigge ned gennem det gennemsigtige gulv.
Vilde udsigtspunkter i Grand Canyon

Langs Grand Canyons sydlige kant – øst og vest

Grand Canyon Village er det turistmæssige omdrejningspunkt i Grand Canyon. Her findes de fleste turistfaciliteter, bl.a. hoteller, restauranter og souvenirbutikker. Det er også fra Grand Canyon Village, at turene langs Grand Canyons sydlige kant udgår. Der i øvrigt også cykeludlejninger, som gør det muligt at opleve Grand Canyon fra en sadlen af en mountainbike.

Pga. den massive tilstrømning af turister er det ikke tilladt at køre i egen bil langs den vestlige kant. Her bliver du fragtet rundt i busser. Undervejs kan du stå af og gå tilbage langs kløften. Øst for Grand Canyon Village må man gerne køre i bil, og her findes også en række flotte udsigtspunkter. 
På opdagelse i Grand Canyon

Bunden af Grand Canyon

For mange er en tur til Grand Canyon ikke fuldendt uden en tur ned i selve kløften. Det kræver dog sin mand – eller kvinde – at kravle ned i bunden af Grand Canyon. Erfarne guider anbefaler, at du afsætter mindst to dage til turen. Nede i bunden kommer du over Colorado-floden via en hængebro.

Der findes flere forskellige ruter ned gennem Grand Canyon, de fleste med udgangspunkt i Grand Canyon Village. Turene kan enten gøres på egen hånd eller med guide. Også ældre og gangbesværede kan være med, da der arrangeres ture på muldyr ned gennem Grand Canyon. Disse ture skal dog bookes adskillige måneder i forvejen og kræver en rimelig fysik. Husk godt med vand og pas på ikke at overvurdere dine egne kræfter.
Ankom til Grand Canyon med toget

Grand Canyon nordfra

Kun ti procent af alle besøgende i Grand Canyon oplever kløften fra den nordlige kant. Det skyldes bl.a. at sne lukker af for adgangen til nord fra omkring slutningen af november til midten af maj.

Desuden skal der køres lige knap 100 kilometer frem og tilbage ad den samme vej for at nyde udsigten. Belønningen er til gengæld et fantastisk vue, da nordsiden er højere end sydsiden. Desuden er der stort set ingen mennesker ved udsigtspunkterne.
 

Grand Canyon Railway

Vil du ankomme standmæssigt til Grand Canyon, er svaret Grand Canyon Railway. Jernbanen udgår fra Williams – i øvrigt en gammel Route 66-by – hvorfra der hver dag i højsæsonen afgår et damptog. Turen tager godt to timer hver vej og giver mulighed for et tre timers ophold i Grand Canyon. Det var i øvrigt Grand Canyon Railway, der fragtede de første turister til Grand Canyon i slutningen af 1800-tallet.

Kør videre fra Grand Canyon

Kør fra Grand Canyon mod Flagstaff
Nordøst over mod Utah/Colorado
Har du mod på nye naturseværdigheder efter Grand Canyon, skal du sætte kursen mod øst/nordøst ad Highway 64, der siden bliver til US 89. Her skal du vælge, om du vil endnu længere østpå mod nationalparkerne i Utah, bl.a. Monument Valley, eller om du vil køre rundt om Grand Canyon ved at køre vestover mod de to nationalparker Bryce Canyon og Zion.
Monument Valley
Bryce Canyon

Sydpå fra Grand Canyon til Flagstaff og Route 66
Vil du hellere have ægte americana nostalgi, kører du mod sydøst ad US 180 til byen Flagstaff et par timers kørsel syd for Grand Canyon. Flagstaff ligger på den gamle Route 66 og har en perlerække af gamle moteller, cafeer og dinere fra dengang al trafik mellem Chicago og Los Angeles kørte ind gennem byen. Længere vestpå i Arizona kan du følge et spændende stykke af den originale Route 66, som går parallelt med den nye motorvej.
Route 66
Mojave ørkenen

Vestover mod Las Vegas
Trækker spilledjævelen i dig, er der ikke andet for end at sætte kursen mod syd og vest, og køre ned til Interstate 40 og via byen Kingman følge lysene i horisonten på US 93 til Las Vegas. Undervejs bør du overveje et stop ved Hoover Dam, det imponerende vandkraftværk, der leverer næsten al strøm til de kulørte lamper i Las Vegas.
Las Vegas

Start nu!
Bestil din rejse til Grand Canyon hos vores USA specialister på 70 11 60 11.

Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/billejeliste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.