Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Grand Canyon

Læs mere om rejser til Grand Canyon

Rejsetips af samme forfatter

Grand Canyon - Road trip
Rejsetips indsendt af:
Herlev
29. aug. 2015

Grand Canyon - Road trip

Dette rejsetip dækker et seks dages solo road trip Las Vegas tur-retur på ca. 1.500 kilometer, hvor et af hovedformålene var at besøge det ikoniske Monument Valley - et sted der filmisk altid har været et magisk uvirkeligt sted.
En følelse der dog stadig er der, selv efter at have besøgt stedet. I tilgift blev en masse andre fantastiske steder besøgt - som kun har beriget oplevelsen, ud over det forventede.

Las Vegas - Spillebyen i Nevada's ørken er en af verdens hurtigst voksende byer og tiltrækker mennesker fra alle steder af verden, primært for at nyde godt af alle de forlystelsestilbud som byen tilbyder. Samtidig er det efterhånden også blevet en tradition at flere globale firmaer afholder møder og konferencer på de store kasino-hoteller.

Udover det åbenlyse formål med rejser til Las Vegas - er byen også et fantastisk udgangspunkt for ferier i det syd-vestlige USA. Seværdigheder som Grand Canyon, Hoover Dam, Death Valley, Valley of Fire, Red Rock Canyon m.fl. er tilgængelige inden for en enkelt dag - mens andre steder kan nås indenfor et par dages kørsel; Phoenix, Los Angeles, San Francisco, Zion Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley, Yosemite National Park, Mohave m.fl. Derfor er Las Vegas utrolig interessant i forhold til at starte sin rejse eller sit road trip herfra uanset hvor mange dage man har til rådighed.

Beretningen om Las Vegas en helt anden
– hvad der sker i Vegas, bliver i Vegas!
Hoover Dam

Hoover Dam

Husk at have booket udlejnings-bilen hjemmefra og forvent ikke at GPS funktionen på den medbragte smartphone virker som den plejer. Hvis bilen er booket uden GPS er det bare ærgerligt og man må klare sig med det af udlejningsfirmaet udleverede standardkort. Som dog er udmærket hvis man holder sig til de store veje. Efter udlevering af udlejnings-bilen er det tid til at lægge Las Vegas bag sig.

Med tanken fuld, smilet i de rette folder og solbrillerne på - sættes kursen mod Kingman som er første overnatnings-stop på turen.

Highway 93 fra Las Vegas mod Hoover Dam går igennem byen Boulder City som i sin tid blev grundlagt i forbindelse med byggeriet af Hoover Dam. Fra Nevada Way i Boulder er der en flot udsigt over Lake Mead.

Første naturlige stop på turen er Hoover Dam - bygget i 1930'erne og stadig lige imponerende.. Det kan varmt anbefales førstegangs-besøgende at udforske området og den imponerende historie om byggeriet. Broen (Mike O'Callaghan–Pat Tillman Memorial Bridge) over Black Canyon er bygget i perioden 2005 – 2010 og er en attraktion i sig selv. Når Hoover Dam passeres kører man fra Nevada til Arizona (eller omvendt) og dermed kører man ind i en anden tidszone.
Kingman

Kingman

Kingman, der kaldes hjertet af Route 66, ligger for enden af den historiske del af Route 66 og er samtidig en af de byer der kan benyttes som udgangspunkt for mange af områdets attraktioner. Byen i sig selv rummer også en del spændende oplevelser; Mohave Museum of History & Art, Arizona Route 66 Museum, Railroad museum og diverse muligheder for ture til gamle nybygger-bebyggelser og spøg-elses-minebyer fra 1800 tallet. Historic Powerhouse der huser Arizona Route 66 Museum fremstår som er et "originalt” turiststed i Det Vilde Vesten. Stedet emmer af en afslappet atmosfære og stolthed over at kunne vise sin historie frem. Powerhouse ligger centralt i forhold til det historiske Downtown District – som benævnt historisk, men nok mere nedslidt end historisk.

Kingman havde en stort udvalg af hoteller og moteller. Quality Inn er et klassisk amerikansk motel uden nogen bemærkninger; rent, pænt, lydt med TV og gratis wifi – hvad mere kan man ønske sig efter en oplevelses-fuld eftermiddag på fire hjul.

Morgenmad på et motel som Quality Inn indtages ofte i et lokale med flere formål. Hos Quality Inn i Kingman frem-står ”spise området" som let-tere snusket anneks til mo-tellets foyer. Lokalet som er fyldt med gamle Route 66 reklame-artikler / souvenirs, er i sig selv en oplevelse og som sådan næsten et museum.

Mens solen er på vej op og de første gyldne stråler bryder skylaget, indtages det klassiske morgenmåltid med frisk kolbe-kaffe, juice, bagels, rør-æg og stegte pølser, i stilhed sammen med motellets andre gæster som kan være en skøn blanding af mexicanske arbejdere og turister der alle skal have fyldt maverne inden dagens gøremål.
Historic Route 66

Historic Route 66

Fra Kingman går turen mod nordvest ad den Historiske Route 66, og selvfølgelig med historien fra tegnefilmen Cars i tankerne. Hver lille by på denne ca. 150 km strækning bærer alle præg af at have haft en storhedstid. I dag virker de dog hensygnende og lever primært af turisme.

Lyspunkter er der dog også ved byer som Peach Springs og Seligman, der er som taget ud af Cars tegnefilmen med den uovertrufne amerikanske evne til at gøre selv det mest kitschede til en velbesøgt turist-attraktion.

I Seligman finder man den ældste Route 66 souvenir butik – Angels Barber Shop, der efterhånden er blevet en ikonisk "must-see” attraktion for nutidens masse-turisme. Når den lille butik er fyldt med hele busfulde af turister er det er en oplevelse at observere trafikken til og fra butikken fra caféen på den anden side af gaden – hvor dagens formiddagskaffe kan indtages i selskab med et par lokale indbyggere.

For enden af den historiske Route 66 ligger byen Williams – også kaldet ”Gateway to Grand Canyon”. Her starter en jernbanelinje som fragter besøgende direkte til Grand Canyon Village. Den gamle bydel af Williams er bibeholdt i sin oprindelige form, med en hyggelig klassisk Main Street, hvor de fleste af husene dog er omdannet til souvenirbutikker og restauranter.
Grand Canyon

Grand Canyon

Fra Williams går turen direkte mod nord ad Highway 64/180 mod Grand Canyon, en strækning på ca. 100 kilometer hvor landskabet og bevoksningen ændrer sig først fra at være bløde bjerge med fyrretræer til at være flad ørken med spredt lav busk bevoksning for til sidst igen at være tæt bevokset med fyrretræer. Derudover er de sne klædte bjerge ved Flagstaff (60-70 kilometer væk) ofte synlige i horisonten mod sydøst, et imponerende syn der virker tættere på end de i virkeligheden er.

På trods af den lettere monotone vej, er der et par interessante steder undervejs som der ikke altid er tid til at udforske, men som helt klart bør noteres til næste gang; Valle med sin Planes of Fame Air Museum og Flintstones Bedrock City og helt tilbage på Route 66 er Grand Canyon Caverns og gamle spøgelses byer kandidater til et genbesøg.
Grand Canyon er en kløft, er ca. 1.800 m dyb, 446 km lang og op til 26 km bred, beliggende i det nordlige Arizona og en af de første officielle nationalparker i USA. De første europæere som så Grand Canyon var en spansk ekspedition ledet af conquistador Francisco Vásquez de Coronado i 1540.

I dag er Grand Canyon en af USA's og verdens største mest besøgte turistattraktioner. Udover at byde på en enestående ren natur oplevelse, er der også muligheder for river-rafting, hesteture og ekstrem hiking til og fra kanten til bunden. Der findes som almindelig turist flere muligheder at opleve Grand Canyon på. Ved Grand Canyon West har man bygget en buet konstruktion - Skywalk - direkte ud fra klippen, hvor man gennem en glasbund kan se 800 meter direkte ned i afgrunden. Grand Canyon South er det mest besøgte sted hvor Grand Canyon Village med sine mange overnatningssteder og restauranter danner rammen om fantastisk mange oplevelser. Grand Canyon North er for de fleste mindre kendt, men her kan man få adgang til Coloradofloden og spændende river-rafting oplevelser.
Grand Canyon South / Grand Canyon Village byder på overnatningsmuligheder i flere priser og kvaliteter. Generelt er forhånds-booking nødvendighed. Yavapai Lodge er udmærket valg hvor kvalitet og pris følges ad. Hvis man rejser uden for sæsonen skal man være opmærksom på at der kan foregå renovering på områdets bebyggelser, som kan betyde at adgang til eksempelvis restauranter og andre hotel-faciliteter vil være begrænset. Efter ankomst og indlogering kan det anbefales at besøge områdets Visitor center for på en nem og hurtig måde at orientere sig om områdets muligheder.
Selvom man hjemmefra orienterer sig rimeligt godt, er området alligevel imponerende med sin amerikanske effektivitet. For at undgå den massive kørsel af privatbiler rundt til de enkelte udsigtspunkter er der på området tre forskellige gratis busruter som bringer gæster til og fra udsigtspunkterne - og der er kun ca. 15. minutter mellem hver bus. Blå rute transporter gæsterne rundt inden for Grand Canyon Village, og man kan således nemt komme fra sit overnatningssted til Visitor Centeret, togstationen, butikken, diverse spisesteder samt til de tættest liggende udsigtspunkter. De to andre ruter (gul og rød) kører ud langs kanten mod henholdsvis vest og øst til diverse udsigtspunkter.

Når man stiger man af bussen ved Bright Angel Trail og tager de få skridt fra busholdepladsen ud mod selve kløften – åbenbarer der sig det mest fantastiske syn. Selvom man har set Grand Canyon før, er synet stadig lige imponerende og storslået. God sigtbarhed, som er typisk for foråret, og eftermiddagens lys kombineret med den blå himmel, gør udsigten til nogen helt fantastisk.

Vandreturen langs The Trail of Time følger en geologisk tidslinje og som besøgende bliver man guidet guidet til at tænke, udforske og forstå omfanget af geologisk tid via beskrivende tavler og udstillede eksempler af bjergarter fundet i Grand Canyon. Stien er fyldt med flot anlagte udsigtspunkter, natur-oplevelser og historier om udforskningen af Grand Canyon.

På The Rim Trail og på alle andre afmærkede stier, kommer man helt tæt på afgrunden. Det er utroligt nemt at lade sig friste til at tage det sidste skridt for at få en bedre udsigt eller et mere perfekt billede i sit kamera – men det er vigtigt at følge de for området gældende anvisninger og bruge sin sunde fornuft for ikke at udsætte sig selv og andre for unødige farer.
Turen langs The Rim Trail byder på den ene fantastiske udsigt efter den anden og ofte ser de samme klippeformationer fra forskellige vinkler og i forskelligt lys når man bevæger sig langs kanten. Samtidig er det altid spændende hvad der venter på den anden side af det næste klippe-fremspring.
Når man har sundet sig over dagens indtryk, spist lidt mad og provianteret i områdets butik, er det tid til et af de faste Grand Canyon ritualer - solnedgangen. Solnedgang og solopgang er nogle af de faste turist-ritualer i Grand Canyon.

Hopi Point er et af de klassiske udsigtspunkter for solnedgangen og som altid gælder det om at finde et sted med godt udsyn, så hurtigt som muligt. Og hvis heldet og vejret er med en, så åbenbarer naturen sig på den smukkeste måde. Med lidt skyer på den blå aften himmel bliver man ikke snydt for sceneriet med de orange-røde farver fra solnedgangen der bliver forstærket af de jord-røde farver fra kløftens stejle sider - og man får en utrolig smuk afslutning på en fantastisk dag.

For at opleve solopgangen ved Grand Canyon skal man stå tidligt op og indfinde sig ved busstoppestedet for gul linje cirka ½ time før solopgang. Hvis man er heldig vil bussen være fuldt med en skøn blanding af almindelige turister som lige skal have oplevelsen med solopgangen med i kameraet plus en masse hiking-turister fuldt udstyret med rygsække, vandrestøvler og bøllehatte, parat til dagens hiking i Grand Canyon. Den fyldte bus kører i mørket i ca. 15 minutter og stopper ved Yaki Point, hvor der er mulighed for både at se strålerne fra den opgående sol langsomt oplyse de røde klippesider – og være vidende til et fantastisk sceneri og en uforglemmelig oplevelse.
Solopgangene ved Grand Canyon er ofte velbesøgte og forventningens glæde bliver altid mødt med smil.
Overnatning på Yava-pai Lodge giver oplevelsen af at have sovet midt i en skov. Om aftenen er der utroligt mørkt med en himmel fyldt med stjerner og om morgenen vågner man til naturens lyde.
Køreturen langs Desert View Road med blikket vendt mod nord tager endnu engang luften fra en og man føler sig ydmyg og lille midt i stilheden.

Ved Desert View kan man se langt ud over den flade højslette Painted Desert og Cedar Mountain. Herfra drejer Colorado flodens løb mod nord og på samme måde også fantastiske Grand Canyon som hermed forlades og turen fortsættes af Highway 64 mod sydøst, hvor næste stop er Monument Vally på grænsen mellem Utah og Arizona.

Turen mod næste stop på turen - Monument Valley starter ved Grand Canyon Village som ligger ca. 2.000 meter over havets overflade til et område som synes at ligge en del tættere på havets overflade – men faktisk ligger Monument Valley i 1.500 til 1.800 meters højde.
Monument Valley

Monument Valley

Med hovedet fyldt med fantastisk indtryk fra de første par dage og med forventningens glæde i højeste gear går 3 timers kørsel hurtigt gennem byerne Cameron, Tuba City og Kayenta, hvor et par stop ved de lokale Trading Posts og ved de mange indianske boder langs vejene er en ekstra oplevelse på en ellers monoton ca. 300 kilometers køretur.

Når Agathla Peak rejster sig i horisonten er det et tegn på at man er på rette vej mod Monument Vally. Dalen med de ikoniske røde sandstenssøjler ligger nu lige rundt om hjørnet.

... og efter at vejens sidste sving, er der ingen tvivl, Monument Vally ligger lige forude og selv på en afstand af 15-20 km ser horisont-profilen præcis ud som forventet – storslået allerede ved første blik.

Monument Valley eller Monument Valley Navajo Tribal Park som det retteligt hedder, er en del af et større geografisk område kaldet Colorado Plateau, som dækker et stort højslette-område hvor staterne Arizona, Utah, Colorado og New Mexico mødes. Samtidig ligger Monument Valley i en del-region af Colorado højsletten som kaldes Navajo Regionen. Denne del af Arizona er tidszonemæssigst tilknyttet Mountain Time Zone som reguleres for sommertid, dog anerkender Hopi nationen i Navajo regionen ikke sommertid. Dette betyder at det er en god ide at orientere sig om åbnings- og lukketider for adgang til Monument Valley og eventuelt indstille sit ur efter den lokale tid.
Efter at have betalt det obligatoriske park fee, parkeret bilen og kameraet fundet frem, åbenbarer der sig endnu et overvældende sceneri - præcis som ved Grand Canyon er det første indtryk helt fantastisk.

De tre ikoniske røde sandstens-søjler med en blå himmel som baggrund i fuldt solskin passer perfekt til forventningerne. Mens de første indtryk bliver suget ind, ændrer farverne i ”billedet” sig langsomt, efterhånden som de sporadisk hvide cumulus skyer driver hen over himlen. Det er svært at fravriste sig selv den mentale tilstand som det er at være vidne til endnu et af naturens fantastiske kunstværker.

Monument Valley har siden 1930'erne været benyttet som film-kulisse for mange film - specielt westerns. Dalen var en af instruktøren John Ford's ynglingssteder, når han fortolkede historier fra det vilde vesten. Film som Stagecoach, My Darling Clementine, The Searchers, She Wore a Yellow Ribbon, Cheyenne Auhumn samt mange flere har gjort dette landskab kendt blandt filmelskere.

Monument Valley er en del af Navajo stammens område og hvilket betyder at retten til at drive forretning - herunder hotel-virksomhed gør at det eneste hotel i Monument Valley Navajo Tribal Park - The View er drevet af indianske familier. Hotellet og det tilknyttede Visitor Center ligger lige ved indgangen til parken og gæsterne har det storslående landskab lige udenfor for altandøren.

Tæt på Monument Valley ligger Goulding, som er et lille samfund der primært ernærer sig af turisme. Her ligger også et andet forholds-vis kendt overnatningssted. Goulding’s Lodge er en gammel handels-station grund-lagt i slutningen af 1920’erne og blev senere omdrejnings-punkt for en stor del klassiske westerns som er optaget i og omkring Monument Valley, med John Ford som en af de ikoniske foregangsmænd. Et stemningsfuldt sted med sin egen historie og et perfekt overnatningssted for Monument Valley besøgende hvor alle værelser har altan med udsigt til Monument Valley.

Den oprindelige Goulding's Lodge er bevaret som museum, hvor underetagen, der oprindelig var butik, rummer udstillinger som viser handelsstationens historie og 1. etage der var familien Gouilding's lejlighed, fremstår som da den så ud i midten af 1960'erne da den blev fraflyttet. Bygningerne udenom har deres egne historier, eksempelvis har et lille stenhus optrådt i en film som officer-residens og under filmoptagelser blev den brugt som hotelværelse af John Wayne - og sådan har flere af de gamle bygninger hver deres interessante historie.

Mens solen er på vej ned i horisonten, bliver skyggerne længere og længere og farverne mere og mere markante med de røde nuancer i et fantastisk farvespil. Aftenstemningen kan næsten blive zen-agtig når stilheden og tusmørket overtager – en fantastisk oplevelse som kun kan anbefales.

Et aftenmåltid på Goulding’s Lodge derimod kan være en blandet fornøjelse, hvor arbejdsfordelingen mellem tjenere og afryddere syntes at værre lettere forvirret – men det i sig selv er selvfølgelig også en oplevelse. Dernæst skal man være opmærksom på at der ikke bliver serveret alkohol i Navajo reservatet – så ingen øl og vin til aftensmaden.
Monument Valley - Mystery Valley

Monument Valley - Mystery Valley

Efter en god nats søvn er dagens første opgave at opleve solopgangen over Monument Valley og forventningerne indfries ofte på den mest fantastiske måde.

Mens himlen stille og roligt bliver oplyst af orangerøde nuancer – kan man være heldig at opleve en prærieulv-familie vågne og hvor ungernes kald til forældrene er en perfekt lydkulisse for en solopgang i Monument Valley.

Kommer man fra nord ad Highway 163 en tidlig morgen med solen i bakspejlet - kan man opleve de ikoniske sandstenssøjler som Monument Valley er kendt for - i de mest fantastiske rødlige farver.

Adgangsbilletteten til Monument Valley giver også adgang til at man i egen bil kan køre en tur på ca. 17 miles ad røde grusveje. Et alternativ til dette er at booke sig på en af de mange guidede ture - og derved slippe for det røde støv på sin udlejningsbil.
Der findes en del guidede ture af forskellig længde fra forskellige udbydere.

Det kan anbefales at bestille en 8 timers tur, som dækker både Mystery Valley og Monument Valley.

Goulding's har deres egen tour service. Fælles for alle udbydere af disse ture er dog at bilerne ofte er firhjuls- trækker med 3-4 rækker sæder på ladet og en overdækning som skærmer for solen. - dog ikke for støvet. Men husk alligevel sol-creme og et støv-sikkert kamera!

Mystery Valley er rig på ruiner fra tidligere indianske Anasazi beboelser som typisk er anlagt højt under et klippeudspring eller i en hule. Placeringen har været valgt som beskyttelse for dyr og fjentlige stammer. Flere af disse steder er også beriget med klippe-tegninger (petro-glyphs).

Efter at have krydset Highway 163 bliver vejen mere hullet og firhjulstrækkeren kommer hurtigt til sin ret på de støvede grusveje i Mystery Valley. Med jævne mellemrum stopper bilen ved det ene fantastiske scenarie efter det andet og hvert sted følger en fortælling fra tour-guiden om stedets karakteristika. Historier og anekdoter om om-rådets berømte buede klippeformationer (Arches), ruiner fra tidligere indianske beboelser (Anasazi), dyre- og planteliv samt hvordan for-tidens indianere udnyttede naturen til deres fordel for at leve og overleve. Goulding's guider er fantastisk fortællere på deres egen underfundige humoristiske måde.

Mystery Valley er gemt væk på den sydlige del af Monument Valley Tribal park og er kun tilgængelig for guidede ture. På trods af den størrelsen af Mystery Valley og dens mange formationer, kan den ikke ses fra en stor afstand eller fra luften. Mystery Valley er en skjult perle, med sine mange sandstensbuer, søjler, spir, Anasazi ruiner og petroglpys. Mange besøgende til Monument Valley der tager en grundlæggende tur tror, ​​at de har set det alt hvad der er at se i området og opdager sjældent, at der er så meget mere at se i Mystery Valley.

Anden halvdel af Goulding's Tour bringer firhjulstrækkeren ind i selve Monument Valley på den snoede røde grusvej, hvor støvet hvirvles op af de forankørende biler på den 17 miles lange faste rute rundt i dalen.
Undervejs stopper tour-bilen ved de forskellige faste udsigtspunkter med udsigt til navngivne røde sandstensformationer - Merrick Butte, Elephant Butte, The Three Sisters, Camel Butte, Totem Pole samt udsigtspunktet John Ford's Point, hvorfra der er udsigt til en stor del af dalen.

Som en del af turen kan der være indlagt et besøg på en indiansk farm. Besøget er dog planlagt og fremvisningen af indiansk håndværk er instuderet. Det indianske håndværk blev fremvist i form af fåreklipning, vævning og bygning af de traditionelle indianske Hogan hytter.

Hogan hytten er kende-tegnende ved et solidt træ-skelet, beklædt med bark og jord. Hytterne benyttes selv i dag som midlertidig beboelse og svedhytter ved ceremonielle begivenheder.

Den indianske farm ligger som et af de yderste stop på rundturen i Monument Valley og turen tilbage til Goulding's byder på flere stop hvor landskabet fremtræder utroligt fotogent mens solen står stadig lavere i horisonten og skyggerne bliver længere og længere.
Antelope Canyon

Antelope Canyon

Med Monument Valley som silhuet i morgengryet til evighed vil være et fantastisk minde som vil brænde sig fast i hukommelsen går turen videre til næste stop.

Antelope Canyon – Som udgør et par snævre slugter lige før byen Page er næste stop. Antelope Canyon er dannet ved at vand fra øvre liggende klipper løber ned i et flodleje og bliver presset gennem de snævre slugter. I regnsæsonen kommer vandet i store mængder og vandstanden kan hurtigt stige til 4-5 meter. De massive mængder af vand og det store pres har været med til at skabe de flotte skulpturagtige formationer. Det indfaldne lys skaber sammen med klippens naturlige røde farver det mest fantastiske naturlige scenerier.

Med indkørsel direkte fra Highway 89 tilbydes der forskellige guidede ture på alt fra 1½ time til 10 timer og uanset hvilken tur man vælger, så får man en fantastisk tur. Det bedste tidspunkt at opleve Antelope Canyon på er om sommeren, hvor solen står højt på himlen og lysindfaldet kommer helt ned til bunden.

Ved den snævre udgang af Antelope Canyon får man fornemmelsen af hvor bredt flodlejet er og hvor snæver vandpassagen reelt er. På flodlejets bredder er der aflejret fint sand fra eroderingen af sandstensklipperne og i tørkeperioderne giver disse sandbanker et indtryk af at man befinder sig i et ørkenområde.
Horse Shoe Bend

Horse Shoe Bend

Horse Shoe Bend er en hestesko formet strækning på Colorado floden 6,5 kilometer sydvest for byen Page. Fra det fantastiske udsigtspunkt og ned til Colorado-floden er der 300 meters stejl klippekant.

Fra parkeringspladsen ved Highway 89 er der en gåtur på 7-800 meter før man står ved den stejle klippekant og kigger ned på Colorado-floden - et syn der er endnu mere fantastisk i virkeligheden end på billeder – absolut en de-tour værd.

Og her, præsis som i Grand Canyon, er der intet hegn ved kanten, så færdsel tæt på kanten er på eget ansvar.
Kanab

Kanab

Efter turen igennem Page, Glen Canyon og langs de kobbergrønne Smokey Mountains kører man ind i Kanab – også kaldet "Little Hollywood”, er en interessant by af mange årsager og absolut et stop værd. Byen blev grundlagt af mormoner i 1870 udsendt fra Salt Lake City med det formål at befolke den øde højslette. Byen bærer stadig præg af de religiøse rødder, eksempelvis var det en udfordring da filmproduktionerne kom til området, at der ikke var en eneste bar. I dag huser byen et lille interessant filmmuseum og i landskabet er der stadig en masse gamle film-kulisser.

Parry’s Lodge et historisk hotel bygget i 1931, er en perle for ”film-turister” – Når der blev filmet i området havde de fleste filmproduktioner deres hovedkvarter på Parry’s Lodge, med et mylder af instruktører, fotografer og skuespillere. Film som Western Union, El Dorado, Planet of the Apes, The Outlaw Josey Wales, TV serien Gunsmoke og mange flere er optaget i området omkring Kanab.
Zion National Park

Zion National Park

Zion National Park er en 590 km2 stort naturområde i den sydvestlige del af Utah, tæt på byen Springdale.

Hovedattraktionen er Zion Canyon som er 24 kilometer lang og op til 800 m dyb. Virgin River som løber i bunden af Zion Canyon ligger ca. 1.100 meter over havets overflade og det højeste punkt Zion Canyon er Horse Ranch Mountain med 2.660 meter.

Zion Canyon ligger geografisk i et ørken-område med vidt forskellige biotop zoner; som gør at den indeholder en stor mangfoldighed af planter og dyr på et meget lille område.

Når man kommer af Highway 9 fra øst mærker man straks at man er på vej ind til et særligt område. Den rødasfalterede vej skærer sig med bløde sving gennem de rødlige og sparsomt bevoksede klipper og forsvinder ind i Mount Carmel Highway tunnel - som er bygget i 1920'rene og er 1.700 meter lang. Efter tunnelen fortsætter vejen med 6 brede hårnåle sving før man kører over Virgin River i bunden.

Trafikken gennem svingene ned mod Zion Canyon går heldigvis så langsomt at man ind imellem får et glimt af områdets dyreliv. De mest almindelige dyr som kan ses er bjerg-geder, sort-halet hjort og klippeegern.

Følges Highway 9 langs Virgin River i bunden af Zion Canyon ender man ved den vestlige indgang til parken og lige udenfor ligger Springdale, en lille by som næsten udelukkende lever sig af den turisme som Zion National Park tiltrækker.

Springdale er fyldt med charmerende overnatnings-steder og restauranter til rimelige priser, hvilket er en fordel, da mange af turisterne er rygsæk-turister.

Adgang til Zion Canyon kan ske på flere måder, dog aldrig i egen bil. På samme måde som i Grand Canyon er der gratis busser der kører besøgende rundt i bunden af dalen. Busserne afgår hvert 15. minut fra Visitor Centeret som også her er utroligt informativt.

Zion Canyon byder på en del vandrestier af forskellig sværhedsgrad og selv den letteste til Emerald Pools er en fantastisk tur på 1 - 2 timer, og giver et smukt indtryk af Zion Canyon.

En vandretur i formiddagssolen til Emerald Pool byder på en masse gode udsigtspunkter hvorfra man kan betragte solens stråler overmande skyggerne i den lave kratskov i bunden af dalen.
Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

Køreturen fortsætter med Zion Canyon og Springdale i bakspejlet mens middags-solen står højest på himlen - og kursen er sat mod Las Vegas og Red Rock Canyon.

The Red Rock Canyon National Conser-vation Area i Nevada ca. 24 km vest for Las Vegas er en langstrakt formation af røde sandstensklipper.
Red Rock Canyon er let tilgængelig og tiltrækker årligt over 1 million turister.

Området er utroligt populært både som mål for endags udflugter og for vandrere, bjergklatrere og cykelryttere.

Red Rock Canyon National Conservation Area - er sidste stop inden turen igen går mod Europa efter fantastisk 6 dages road-trip som indfriede alle forventninger ... og mere til.

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Grand Canyon

Hoteller i Grand Canyon
Rejser til Grand Canyon
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.