Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Hilo

Hawaii er også navnet på den største ø i øgruppen Hawaii, men heldigvis har kært barn mange navne, og betegnelserne The Big Island, Orkideøen og Vulkanøen viser, at øen har noget unikt at byde på. De lidt over 10.000 km2 er hjemsted for mere end 4.000 m høje tinder på bjergene Mauna Loa og Mauna Kea. De to bjerge udgør en del af det flammende vulkanlandskab i Hawaii Volcanoes National Park, omgivet af store macadamia-plantager, sorte sandstrande, orkidéfyldte skove og lækre resorts.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Charmerende Hilo

Byen har et indbyggertal på mere end 45.000, men den historiske bymidte i Hilo har samme charme som en lille by. Det bedste ved den er, at den er let at komme rundt i til fods. Her er hele to spændende museer. Pacific Tsunami Museum, som ligger i en gammel bank, der overlevede tsunamierne i 1946 og 1960.

Tsunamierne ødelagde meget af byen og dræbte snesevis af mennesker. Nogle af de frivillige på museet er overlevende efter tsunamien. Her er en bølgemaskine, hvor i kan opleve den energi, som er i strømmende vand, og en spændende video, som afspilles i den gamle bankboks. Videoen indeholder historier fra overlevende.

Lyman Museum and Mission House står i skarp kontrast til tsunamimuseet. Fokus er her på Hawaiis sociale historie med afstikkere til fortiden med mange missionærer på øerne. Her er et missionshus fra 1830'erne, som udstiller nogle af missionærernes oprindelige genstande.
Hawaii Volcanoes National Park

Hawaii Volcanoes National Park

Der er næsten 250 km stier i Hawaii Volcanoes National Park, som ligger ca. 45 minutters kørsel fra havnen. Det er den ultimative naturoplevelse på øen, for parken er hjemsted for de to aktive vulkaner Kilauea og Mauna Loa, som ligger i den 2 km2 store park. Kilauea er den mest aktive vulkan på jorden.

Lokale rangers leder daglig ture ud i de forskellige områder af parken. Det bedste sted at starte et besøg er i Kilauea Visitor Center. Den charmerende landsby Volcano, som ligger klods op af parken, er også et besøg værd.

Havn

Havn
Skibene anløber den store containernavn, ca. 3 km fra downtown.

Klima

Hilo og omegn har et varmt, næsten tropisk klima. Det regner en del, og her oplever man ikke den tørke, som kan volde problemer på andre dele af øen. Regnen falder som regel i løbet af natten og holder området frisk og grønt.

Regnmængden betyder, at her er mange vandfald, og den frugtbare jord giver de lokale mulighed for at dyrke en lang række forskellige landbrugsprodukter.

På toppen af Mauna Kea ligger temperaturen om sommeren fra omkring frysepunktet og op til ca. 5 grader. Om vinteren er der frost i over 1.250 m højde og sne i over 3.050 m højde.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/andorra/apartamentos-pas-luxury-3000.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.