Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til Honolulu

Hawaiis hovedstad er virkelig en perle i Stillehavet. Fra Diamond Head og de verdensberømte surferstrande på Oahus nordlige kyst over Waikiki Beach med sit gyldne sand til de tankevækkende mindesmærker for Pearl Harbor og det eneste kongelige palads, der nogensinde er blevet opført på amerikansk grund.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Pearl Harbor

De fleste associerer nok Oahu med den 7. december 1941, hvor den amerikanske Stillehavsflåde blev overfaldet af japanske bombefly, hvilket skulle vise sig at blive begyndelsen på USA’s væbnede engagement i 2. Verdenskrig.

I dag kan man på det fine og åndeløst spændende museum se mindesmærket USS Arizona Memorial, hvor man besøger det sunkne krigsskib. På blot 9 minutter sank skibet og tog 1.177 flådesoldater med sig.

Besøget på Pearl Harbor starter i besøgscenteret, hvor man ser en film og ofte også hører enten en overlevende eller amerikanske veteraner fra 2. verdenskrig fortælle om den skelsættende dag.
Surfing i absolut verdensklasse

Surfing i absolut verdensklasse

Oahus fredelige strande står i dag i skarp kontrast til de voldsomme historiske begivenheder, men det er dog alligevel ikke ufarligt at tage en tur på stranden på Oahus nordlige kyst.

På de navnkundige strande North Shore og Waimea kan man efteråret og vinteren igennem opleve, hvordan øvede surfere kaster sig ud i bølgen blå. Det handler dog om at vide, hvad man gør, for det er ikke hvem som helst beskåret at mestre de enorme mure af vand, der gør netop denne plet på jord til et mekka for rutinerede vandhunde.

Surferbølgen tog sin begyndelse i 1950’erne og siden da er her blevet afholdt utallige konkurrencer af forskellig art, bl.a. tunnelsurfing, som de fleste nok kender fra tv. Det er dog en helt anden oplevelse at stå på stranden og se bølger i mange etagers højde rulle ind, men pas på!

Der er tydelig skiltning på strandene, som fortæller, hvor langt ud man bør gå. Det gør man klogt i at respektere, for bølgerne skyller mange meter ind over strandene og kan snildt trække uforsigtige gæster med ud til havs.

Derfor er det fornuftigt at overvære det utrolige syn af de dygtige surfere, som besejrer bølgerne i behørig afstand og overlade Waimeas bølger til de professionelle!
Herfra til Evigheden

Herfra til Evigheden

I den østlige ende af Oahu ved Halona Beach Cove ligger en lille, stenet bugt med en endnu mindre sandstrand. Den kom på verdenskortet efter den mindeværdige filmscene fra 1953 med Burt Lancaster og Deborah Kerr i “Herfra til Evigheden”.

Havn

Havn
De fleste krydstogtskibe lægger til på molerne 10 eller 11, der ligger lige ved Aloha Tower Marketplace. Fra Aloha Tower Marketplace er der små 5 km til Waikiki Beach og små 10 km til lufthavnen.

Klima

Honolulu har ikke nogen kold årstid. Den gennemsnitlige temperatur ligger på ca. 25 grader og her er ca. 3172 solskinstimer om året. Til sammenligning har vores egen solskinsø Bornholm ca. 1.580 solskinstimer.
Denne side er udskrevet d. 21. januar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/letland/riga/riga-er-billigst-i-europa.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.