Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Rundrejser på Highway 1

Kør-selv på Highway 1

Den hører til i eliten, når det gælder smukke ruter i verden. Nogen kalder den ligefrem verdens smukkeste landevej. Udsigten fejler i hvert fald ikke noget, når du kører ned langs med Californiens stillehavskyst og får den ene fantastiske vue serveret efter det andet. Alle, der elsker at køre bil, bør mindst én gang i livet tage en tur ud på Highway 1.

Highway 1 - en af verdens smukkeste kystveje

Historien om Highway 1

Highway 1 langs Californiens vestkyst
Kystvejen langs Californiens vestkyst blev påbegyndt i 1919 for at skabe en vejforbindelse mellem de mange små bysamfund, der lå og stadig ligger ude langs kysten. Men der skulle gå 18 år, før vejen stod færdig. Californiens vestkyst er nemlig ekstremt kuperet med masser af høje og stejle klipper, og for at få ruten til at følge kysten, var det nødvendigt at sprænge store dele af vejen ind i klipperne.

Hertil kommer en lang række store broer over de kløfter, hvor floder eller vandløb løber ud i Stillehavet. Highway 1 er stadig i dag et af de mest imponerede vejprojekter i verden, og en enkelt af broerne – Bixby Bridge – ligger fortsat på verdensranglistens Top 10 over broer, der knejser over verdens dybeste dale.

OBS: I øjeblikket er det ikke muligt at køre ad Highway 1 på strækningen Palo Colorado (15 miles nord for Big Sur) til Ragged Point (21 miles nord for San Semion). Der foregår broarbejde på Pfeiffer Canyon Bridge, og det forventes at vare frem til efteråret 2017. Alternative rute er Highway 101, der går længere inde i landet.

 

Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles

Strækningen fra San Francisco til Los Angeles er ubetinget den mest berømte del af Highway 1. Turen byder mange flotte klippeformationer og nogle af Highway 1’s største broer. Du skal dog ned syd for byerne Monterey og Carmel, før Highway 1 rigtigt træder i karakter.
 
Fyrtårn ved Ben Sur - Highway 1

Big Sur

Turen langs kysten syd for Carmel er én lang bjergklatring. Vejen balancerer på kanten af den stejle kyst suppleret af imponerende broer. Her har naturen magten, og nogle gange må vejen lukkes helt pga. jordskred. Big Sur er den eneste by har på kysten. En kultlokalitet, der især i 60’erne var hjemsted for glade hippier og intellektuelle kunstnerkollektiver. En af de mere prominente kulturpersonligheder, der har boet i byen er forfatteren Henry Miller.
 

Hearst Castle - drømmepalæ fra 20'erne

Længere mod syd byder Highway 1 igen på en uendelig række af serpentinersving og lodrette klippekyster, inden du når frem til Hearst Castle. Her byggede avismillionæren William Randolph Hearst i 20’erne et drømmepalæ oppe i højderne. Slottet er ganske overdådigt og bygget i Middelhavsstil. På rundvisninger kan blive du ført gennem nogle af Hearst Castles ikke færre end 144 værelser.
Tag en afstikker fra Highway 1 til Solvang

Solvang og Santa Barbara

Syd for Hearst Castle kommer der igen mere liv langs kysten. Tag en afstikker til Solvang, byen som blev grundlagt af danske nybyggere. Solvang fejrede 100 års jubilæum i 2011 med masser af spændende aktiviteter. Endnu længere sydpå kommer du til den smukke by Santa Barbara med en fantastisk strandpromenade flankeret af høje palmer, inden de dyre forstæder til Los Angeles begynder at præge kysten.

Highway 1 nord for San Francisco
Det er ikke kun syd for San Francisco, du kan følge Highway 1 langs kysten. Highway 1 fortsætter op langs kysten nord for Golden Gate Bridge. Her kommer du bl.a. forbi nationalparken Muir Wood med de store redwoodtræer. Længere nordpå kan du nyde mere af Californiens smukke stillehavskyst med små fiskerbyer, fyrtårne, søløver på klipperne, utæmmet natur og længst mod nord, store skove med gigantiske redwoodtræer. Kontakt en af vores USA-specialister på 70 11 60 11, hvis du ønsker inspiration til oplevelser i Nordcalifornien.
Highway 1 i praksis

Highway 1 i praksis

Langt de fleste turister vælger at køre sydpå ad Highway 1 fra San Francisco ned til Los Angeles. Det har den fordel, at man undgår at have modkørende trafik i synsfeltet, og at du nemt kan dreje af ved de mange udsigtspunkter, der ligger langs vejen.

Highway 1 hører i sagens natur ikke til den bredeste landevej verden har set, og derfor er det ikke en rute, som er velegnet til kørsel med fx autocampere. Derimod er Highway 1 oplagt, hvis du altid har drømt om at leje en åben bil, slå taget ned og så cruise af sted, mens Stillehavet bruser i baggrunden. Du skal beregne mindst to dage til turen på Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles, og tage mindst en overnatning undervejs – hvis der også skal være tid til at nyde naturen. Mange turister bruger tre dage eller mere. 

Kør videre fra Highway 1

Til San Francisco
Det er efterhånden længe siden, at folk havde blomster i håret, når de rejste til San Francisco. Men byen ved Stillehavet er stadig en af de mest spændende og vitale amerikanske storbyer, takket være en fantastisk placering i et kuperet terræn og San Franciscos entusiastiske, engagerede og forskellige indbyggere.
San Francisco 

Til Los Angeles
Los Angeles har blandt turister ry for at være en uinteressant by, og mange vælger at køre en stor bue uden om Los Angeles. Men det er faktisk uretfærdigt. For ud over Hollywood, Disneyland og Universal Studios, gemmer der sig flere knapt så højrøstede seværdigheder i LA.
Los Angeles
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/alice-springs/aktiviteter/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.