Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Highway 1

Læs mere om rejser til Highway 1

Rejsetips indsendt af:
Steven Holst
Hadsten
18. okt. 2009

Værd at vide om Highway 1 i USA

Sådan får du mest muligt ud af turen langs highway 1 i Californien.

Ingen sideveje!

I sommeren (juli) 2009 kørte vi fra San Fransisco i nord til L.A. i syd. Highway 1 er højt anbefalet, så den skulle prøves - og det fortrød vi ikke. Dog ville vores nuværende viden om vejen have været en fordel og givet os en endnu større oplevelse.

Fra byen Carmel og sydpå kører man helt ude langs stillehavet temmelig højt over havets overflade. Enkelte steder er skrænten næsten lodret ned, mens bjergene tårner sig op ind mod landet. Et fantastisk syn - men vi var ikke opmærksomme på, at der ingen sideveje eller byer er på en knap 300 km. lang strækning fra Carmel og sydpå.

Vi forlod Carmel ca. kl. 18 og omkring kl. 21 forsvandt det sidste sollys. På dette tidspunkt var vi ca. halvvejs (ad stykket uden sideveje). Gennemsnitshastigheden er vel kun omkring 50 km/t på grund af de mange skarpe sving.

Vi havde fået at vide, at der var masser af overnatningsmuligheder, og at det ikke var nødvendigt at bestille værelser i forvejen. Det viste sig ikke at være rigtigt. Først i 5. forsøg havde et motel ledige værelser - til børnenes store lettelse. De var så småt begyndt at se frem til en overnatning i bilen!
Et af de smukkeste views langs Highway 1. Billedet yder ingen retfærdighed. Det er en enorm oplevels
Et af de smukkeste views langs Highway 1. Billedet yder ingen retfærdighed. Det er en enorm oplevels

Benzin til danske priser.

Værelserne kostede 125 dollar/stk. for en ikke særlig høj standard (f.eks. uden tv på værelserne). Næste morgen tankede vi op på motellet (der er ingen regulære tankstationer på det omtalte stykke af Highway 1) - og bad om at få benzin for 30 dollar. De fleste andre steder i USA ville man få over 10 gallons for dette beløb, men standeren standsede ved 5 gallons! Det nærmer sig danske priser! (Der blev i øvrigt ikke skiltet med benzinprisen nogen steder.)

Vores uvidenhed om vejen betød, at vi kørte næsten en time i tusmørke/helt mørke og dermed ikke kunne nyde hele den fantastiske udsigt. Samtidig betød overnatningen, at vi fortsatte næste morgen, hvor havgusen/tågen lå langt op ad bjergene = manglende udsigt og dårlige køreforhold.

De gode råd er altså:
1. Tank bilen helt op i Carmel (hvis I kører nord mod syd)
2. Bestil værelse i forvejen, hvis I vil overnatte undervejs.
3. Start helst turen fra Carmel sidst på formiddagen eller ved middagstid for at få maksimal glæde af det storslåede landskab.
4. Hav et nyt kort med i bilen. (Vores GPS ledte os villigt frem til "næste by" på vejen, blot for at opdage, at byen kun var et overfyldt motel eller det rene ingenting.)

Kommentarer til rejsetips om Highway 1

Moteller High Way 1

14/10 2010 Kurt Friedrichsen
Enig, tank fuld op i Carmel, den første tankstation derefter er i Cambria, men lige nord for Cambria, ca. 6 miles - i San Simeon - er der flere moteller, vi overnattede der for omkring 100 dollar, her i sommmer, udflugter til Hearst Castle går derfra.

super godt

09/01 2010 karina
Hejsa, Det var nogle rigtige godt tips, vi har planer om at tage highway 1 i november fra nord til syd, så vil lige sige tak for de gode tips.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Highway 1

Highway 1
Rejser til Highway 1
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.