Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Rejsetips af samme forfatter

Idaho - Hemingway, Wallace and Hiawatha
Rejsetips indsendt af:
Odense
17. maj 2011

Idaho - Hemingway, Wallace and Hiawatha

I sommeren 2010 besøgte vi staten Idaho - også kendt som USA's kartoffelhovedstad. I Idaho havde vi planlagt at besøge Craters of the Moon National Monument and Preserve og Ernest Hemingways gravsted.
Der ud over ville vi køre rundt på må og få med håb om spontant at blive inspireret til at besøge, for os, ukendte attraktioner. Og vi blev ikke skuffet!
Craters of the Moon National Monument and Preserve

Craters of the Moon National Monument and Preserve

Som mange andre steder i USA er naturen i Idaho speciel. Der er dybe kløfter, betagende bjerge, dragende prærielandskaber, hypnotiske floder og lava - masser af lava!

Lavaen i Craters of the Moon National Monument and Preserve stammer fra flere tusindår gamle vulkanudbrud. Og, ja, som navnet indikerer, så ligner monumentet mange steder rent faktisk månens overflade! Flere af NASA's astronauter har da også udforsket dette ret specielle lanskab i slutningen af tresserne, inden det blev deres tur til at besøge månen.

Naturen i Craters of the Moon virker på een gang gold, men også meget livsbekræftende. For ligesom mælkebøtter og rødder bryder asfalten på de danske veje, så skyder blomster og buske op mange steder i Crates of the Moon.

Vil du overraskes af naturens dramatik og landskabets uforudsigelighed, så skal du besøge denne unikke plet på USA kortet.Ketchum og Hemingway

Ketchum og Hemingway

På vores tur rundt i kartoffelstaten besøgte vi også byen Ketchum og Hemingways sidste hvilested. Hemingway boede her med sin fjerde og sidste hustru, inden han en sommerdag valgte at skyde sig selv. Selvom hans gravsten er stor, er den ikke usædvanlig og kan derfor være svær at finde. Hvis du ikke er så heldig at kunne lokalisere gravstenen, kan du tilgengæld besøge Hemingways mindesmærke, som ligger idyllisk ved en bæk.

Ketchum er alt i alt en dejlig by med en god stemning. Om vinteren er det et afholdt skisportssted - dog for de mere velhavende.
Wallace og Dante's Peak

Wallace og Dante's Peak

Inden vi kom til Idaho, vidste vi, det var muligt at besøge en mine. Dog havde vi ikke planlagt nogen egentlig udflugt, da det ikke umiddelbart havde vores store interesse.

Men, men, men. Da vi på et tidspunkt tilfældigvis kom forbi et skilt, der viste vej til The Sierra Silver Mine, tænkte vi: hvorfor ikke? Og heldigvis for det, for det viste sig at blive en både sjov og ganske fængslende oplevelse.

Billetterne til mineturen blev solgt i down town Wallace, som er en lille by med under tusind indbyggere. Lige uden for billetkontoret hoppede vi på en gammel "tram", som kørte os gennem den charmerende lille by, som, viste det sig, havde været kulisse for filmen Dante's Peak med Pierce Brosnam og Linda Hamilton i hovedrollerne.

Vores chauffør fortalte lidt om byens historie, og udpegede steder hvor diverse scener fra førnævnte film var blevet skudt.

Fremme ved selve minen blev vi modtaget af Frank, som havde arbejdet mange år i den stadig aktive mine. Han skulle vise sig at være en fremragende fortæller og gik op i rundvisningen med liv og sjæl. Han fortalte både sjove og triste historier, så vi følte, vi fik et grundigt indblik i mines historie og minearbejderne hverdag - før og nu. Jeg vil ikke røbe historierne her, for skulle du komme forbi The Sierra Silver Mine, skal du have muligheden for at blive lige så overrasket og tryllebundet, som vi ganske uventet blev.

Wallace, hedebølge og kølende is

Wallace, hedebølge og kølende is

Efter vores fantastiske guidede tur i sølvminen, blev vi kørt tilbage til down town Wallace. I 2010 var der hedebølge i Idaho og inden vi ville køre videre ud i det blå, bestemte vi os for at købe en is, som kunne køle os lidt ned.

I Wallace fandt vi det mest forunderlige spisested. En dame agerede klaverbokser på den udendørs terrasse, så både underholdningen og humøret var helt i top mens vi lappede vores dejlige huckleberry ice cream i os.
Sublim cykeltur

Sublim cykeltur

I nordlige stater som Washington, Oregon, Montana og Idaho er der rig mulighed for at få en forfriskende og ikke mindst betagende cykeltur, og Route of the Hiawatha Bicycle Trail er nok den mest spetakulære af slagsen. Vi havde aldrig hørt om den, før vi tilfældigvis kom i snak med nogle lokale, som hvert år tog turen sammen med resten af deres famile. Da vi havde kørt mange mange kilometer i vores lejede Subaru, tænkte vi, det ingen skade var til at få rørt os lidt.

Ruten strækker sig over to stater, nemlig Idaho og Montana - med hoveddelen af ruten i Idaho. Starter man cykelturen i Montana og cykel de omkring 25 kilometer til Pearson, Idaho går turen ned ad bakke det meste af vejen. Man cykler gennem flere fantastiske tunneller og over mange usædvanlige bukkebroer. Har du ikke selv en cykel, cykelhjelm og lygte med dig, kan du leje hele baduljen - så det er bare med at komme op på jernhesten, trampe i pedalerne og nyde denne helt sublime oplevelse.

Cykelstien følger forresten et gammelt jernbanespor, som er blevet gravet op, og der er stop undervejs, hvor man kan læse om områdets og jernbanens historie.

Kører I en varm dag, som vi gjorde, kan det anbefales at starte tidligt. Og husk endelig masser af vand.

Denne cykeltur var nok feriens største overraskelse. Og vores konklusion er, at det godt kan betale sig at holde et par dage i feriekalenderen åbne, for at kunne gøre de spontane ting, som oftes sætter prikker over i'et på en fantastisk ferie.

Kommentarer til rejsetippet om USA

Besøg Idaho om vinteren

06/10 2011 Bent
Der er gode skisportsområder, fantastisk natur og warm springs.

Hmm, Idaho.

19/05 2011 Ann Christine
Når jeg tænker på ferie i USA tænker jeg som regel Florida eller Californien. Eller storbyer som Miami, Las Vegas, Chiago, Seattle og New York. Men jeg har aldrig tænk på at tage til Idaho, men Craters of the Moon National Monument og Preserve ser og lyder da godt nok spændende! Så måske . . . hvem ved :)

Tak for dine tips

19/05 2011 Mette Søndergård
Hej Michael.

Tak for dine tips, dem vil jeg skrive bag øret, til næste gang turen går til Idaho.

Enig - Idaho er et besøg værd.

18/05 2011 Michael Judge
Har selv besøgt flere af stederne og Idaho er bestemt et besøg værd. Der kan dog blive endog meget varmt i sommermånederne.
Check også de to store vandfald Twin Falls nær byen af samme navn og Mesa Falls i Targhee National Forest på vej til Yellowstone.
Det gamle fængsel i Boise er også en mulighed.

Shuttle bus

17/05 2011 Mette Søndergård
For god ordens skyld, vil jeg lige nævne at der kører en shuttle bus, som medtager folk og cykler mellem bgyndelsesstederne på The Hiawatha Bike trail. Så hvis man ikke har lyst til at ttage uren både frem og tilbage, kan man altså f.eks. cykle fra den nordlige indgang til den sydlige (hvor det som nævnt går jævnt ned ad bakke), for derfor at blive kørt sammen med sin cykel tilbage til udgangspunket.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/sydafrika/cape-town/table-mountains.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.