Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om kør selv

Læs mere om kør selv

The Rockies i sigte for første gang !
Rejsetips indsendt af:
Karin Skou Jessen
Esbjerg
23. okt. 2010

Interstate 90 i USA

Kunsten at gøre turen på Interstate 90 interssante, når alle rejsebøger siger at man ikke skal køre på lige præcis denne strækning.

Sioux Falls og en fart pilot rekord ?

Vi er en familie på 4 som i sommeren 2008 kørte over 11.000 kilometer tværs over USA fra øst til vest. En fantastisk sommerferie i 2 mdr.

På billedet kan man se Interstate 90. Det er juli måned. Vi er på vej mod Rocky mountains - men hvor er alle de andre biler? Alle de andre biler der gør, at turen mærkes kortere, når vores to drenge skal konkurrere om, hvor mange forskellige staters nummerplader de kan finde i løbet af en dag; eller under hele turen. ( Vi fandt også Hawaii ).

Vi havde selvfølgelig læst om Interstate 90. Vi var advaret. Specielt strækningen omkring Sioux Falls skulle absolut undgåes. Kør` endelig den smukke nordlige rute, eller langt sydpå læste vi ! Nej - når vi alligevel havde bestemt ,at vi skulle køre fra østkysten helt til LA , så var det vigtigt, at vi kunne sige at vi også havde kørt på Interstate 90 , inklusiv Sioux Falls.

Og så til kunsten at finde udfordringer når man har fået sin mørkeblå Lincoln Mercury ,hvis benzin-tørst passer meget fint til bilens størrelse. Man kan lege med fart piloten ! Hvor langt kan man køre på Interstate 90 uden at skulle tage fartpiloten fra ? Der er f.eks 6 timers kørsel fra Sioux Falls til Rapid City. Men der er trucks, der er til og fra-kørsler og ikke mindst vej-arbejde som man møder næsten hver dag med "Follow Me " biler. Der er også mange ting, som afleder opmærksomheden fra fart pilot -opgaven som f.eks alle "Billboards" der reklamerer for Corn Paladset i byen Mitchell, selvom Mitchell ligger 200 kilometer væk!
Vores fart-pilot record blev hele 76 minutter. Altså - 76 minutters kørsel med uafbrudt fart-pilot. Er der andre som har prøvet denne leg ? Det var faktisk her, jeg lærte, at når man kører i en Lincoln Mercury, og sætter fart piloten til 68 miles per hour er det en kæmpe benzin sparer. Og så er der jo også undfordringen i måske at kunne slå sin egen rekord. Så når vi skal på tur vestpå igen skal vi absolut ikke køre andre ruter end Interstate 90, og ikke uden om Sioux Falls. Vi ser frem til udfordringen og gerne en ny fart-pilot rekord.

Seværdigheder
Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om Kør-selv-ferie

Hoteller i USA
i Koer selv tips
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/rundrejse/u.s.a.-staternes-forskellige-holdning-til-alkohol-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.