Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser
Monument Valley

Rejser til Monument Valley

Monument Valley på grænsen mellem Arizona og Utah er ikke en traditionel dal, men et unikt landskab af rødlige, fritstående klipper spredt rundt i området. Landskabet er formet af erosion gennem flere millioner af år. I forhistorisk tid lå jordoverfladen i samme højde som de højeste af klippetoppene, men siden har vand, vind og vejr fået den bløde overflade til at forsvinde, så kun de hårdeste strukturer står tilbage.

Klippeformationer i western-stil


Rundt i Monument Valley

Fantastiske klippeformationer i Monument Valley
En rundtur i Monument Valley starter ved besøgscentret et par kilometer øst for US 163. Her kan du tage en rundtur gennem landskabet ad en jordvej, hvilket dog kan være en blandet fornøjelse. På regnfulde dage kan vejen være meget pløret og kræve en firehjulstrækker. Dem er de lokale indianere i besiddelse af, og de tager gerne turister med på en guidet tur i Monument Valley – mod betaling. 

Monument Valley som filmlocation
De rødbrune klipper i Monument Valley har gennem tiden tiltrukket utallige filmfolk fra Hollywood, der her har fundet den perfekte kulisse. John Wayne har således adskillige gange redet rundt i Monument Valley, bl.a. til ære for instruktøren John Ford, der har optaget flere af sine legendariske westerns her. Af samme grund finder man inde i parken punktet John Fords point, hvorfra instruktøren angiveligt skulle have styret slagets gang under optagelserne. Også nyere film som Thelma & Louise har brugt Monument Valley som bagtæppe.
Oplev de smukkeste solopgange i Monument Valley

Specielt omkring Monument Valley

Monument Valley hører ikke under det statslige National Park Service, da parken ligger i et indianerreservat for Navajo-indianere. Parken er således bestyret og drevet af de lokale indianere, og det betyder bl.a., at det såkaldte National Park Pass ikke giver gratis adgang eller adgang til nedsat pris i Monument Valley. Her må du betale entre i besøgscentret. Desuden skal du inde i selve parken naturligvis respektere de lokale indianere, der ikke bryder sig om turister, der tager fotos af dem eller deres boliger.

Kør videre fra Monument Valley

Kør fx til Grand Canyon fra Monument Valley
Sydvest til Grand Canyon
Der er tre timers nonstop kørsel fra Monument Valley gennem det nordøstlige Arizona til Grand Canyon – en tur ad en smuk rute, der passerer tæt forbi flere indianerreservater. Eneste større by undervejs er Tuba City med mulighed for overnatning. Det sidste stykke fra Tuba City til Grand Canyon er den smukkeste del, med en rute der går gennem Painted Dessert inden opstigningen til Grand Canyon ad Highway 64 via den østlige indgang.
Grand Canyon

Nordvest til Bryce Canyon
Fortsætter du nordpå fra Monument Valley ad US 163, kører du på en af de mest fotograferede veje i USA. Den lige landevej, der kanter sig forbi de høje klippeformationer, er et velkendt USA-motiv. Turen er dog mest imponerende i den modsatte retning – fra nord mod syd. Der er adskillige timers kørsel fra Monument Valley til Bryce Canyon ad snørklede og kuperede landeveje, men landskabet og udsigten er turen værd.
Bryce Canyon
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.