Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Rejsetips af samme forfatter

Den nye generation på besøg på Graceland
Rejsetips indsendt af:
Hasselager
5. sept. 2010

Musik og natur i USA

USA er en verden af mange forskellige oplevelser. På vores køretur fra Memphis til New York var musikken i højsædet, men der var også plads til natur og storby
Sun Studios
Sun Studios

Legenderne

Efter en god nats søvn lidt uden for Memphis og lidt morgenmad gik turen ind mod byen og første punkt på dagens program - Graceland. Med billet til hele pakken - d.v.s. Graceland Mansion med udendørs område, Elvis' fly, bilmuseum, hans dragter og Presley privat - stillede vi os i kø, for at blive kørt i bus over på den anden side af vejen, hvor Graceland ligger.
Hvad vi fik, var en spændende rejse gennem Elvis Presleys liv, hvor musikken havde en central rolle. At gå rundt i de samme stuer, hvor en personlighed som Elvis Presley havde levet, se hans grav og lytte til hans musik er en formidable oplevelse, presenteret på en sober måde.
Senere fortsatte dagen i musikkens tegn, da vi besøgte
Sun Studio, som ligger inde i centrum af Memphis. Det var her Rock N' Roll blev født - og legender som Elvis Presley, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis og mange andre har indspillet nogle af deres store hits. Studiet bruges stadig - bl.a. har U2 indspillet her.
I Memphis er der også attraktioner, som ikke nødvendigvis har forbindelse til musikken - en af disse er Peabody Hotel, hvor ænder hverdag tager elevatoren ned i foyeren. Den rødeløber er rullet ud, når de træder ud af elevatoren og kl. 17 går de tilbage til elevatoren.
Og hvor er det mere nærliggende at besøge Hard Rock Cafe end i byen, hvor Rock N' Roll blev født.
Sidst på eftermiddagen gik turen ud af byen mod øst mod Nashville.
Countrymusikken

Countrymusikken

Sent aftenen i forvejen var vi nået frem til et Best Western hotel i nærheden af Nashville.
Først gik turen ind på Broadway, hvor der bl.a. findes små barer, hvor der ofte spilles live musik, men også små butikker med cd'er. Det er også byen, hvor Country Music Hall of Fame and Museum kan besøges. Her kan musikkens historie følges både i lyd, billeder og plancher.
Dagen kan afsluttes med et besøg i Grand Ole Opry, hvor aftenens to timers direkte radioudsendelse byder på forskellige country musikere. På vej ud fra salen, kan man gå igennem shoppen, hvor der næsten ikke er nogen grænser for, hvad der kan købes inden for countryudstyr.
Laurel Falls
Laurel Falls

Black Smoky Mountains og Blue Ridge Parkway

Efter endnu en overnatning i Nashville og et besøg i Opry Mills, som er et stort center der ligger i området ved Grand Ole Opry, hvor frokosten kan indtages i et Aqarium - gik turen videre øst på.
Ved Knoxville kørte vi lidt syd på for at besøge Black Smoky Mountains - her er det naturen og ikke musikken der er i højsædet. Dog er der noget der får tankerne hen på musikken, det er i dette område Dollywood Theme Park ligger, som ejes af Dolly Parton.
I dette område er det muligt at gå mange ture i bjergene og det er muligt at møde bjørne. En tur der kan anbefales er Laurel Falls, som er en overskuelig tur på 2,6 miles. Derefter kan turen fortsætte i bil til Morton Overlook, hvor der er en flot udsigt.
Efter en overnatning i Gatlinburg går turen videre til Washington, dog med en lille afstikker til Blue Ridge Parkway et lille stykke - dette er en vej, som strækker sig fra Great Smoky Mountains National Park i syd til Shenandoah National Park i nord, hvor lastbiler ikke har adgang, hvilket er meget befriende.

Kommentarer til rejsetips om USA

Black Smoky Mountains og Blue Ridge Parkway

24/10 2010 Barbara-Ann Rasmussen
Dejligt at få nogle rejsetips fra det østlige USA, som vi sjældent hører om. Har prøvet at finde oplysninger om netop disse bjergområder/nationalparker, men rejsebureauer som Nyhavn og FDM har ikke rigtig kunnet hjælpe med at planlægge en tur, så tak for dine oplysninger.

Elvisminder

15/10 2010 Irene Vibeke
Det er dejlige Elvisminder der vender tilbage når jeg læser dette rejsetip. Min mand og jeg har selv været på sådan en tur til Memphis /Nashville/Tupelo Mississipppi og Lasvegas. Det var en stor plevelse og meget overvelende at se Graceland hvor Elvis boede og Tupolo hvor han var født. Den store kontrast fra det lille hus og til Lasvegas hvor han havede sunget på Hillton hvor vi boede. Et meget storslået land. Hvor alt det dejlige musik kommer fra som vi stadig hører med glæde. Det kan varmt anbefales
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.