Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Nashville - Music City
Rejsetips indsendt af:
København
29. marts 2011

Nashville - Music City

Nashville, Tennessee er en af de perler, man som rejsende altid er på udkig efter. Her er det ægte USA, der både be- og afkræfter fordomme.
Nashville ligger i Tennessee i det sydlige USA, og er kendt som Music City. Dolly Parton kommer fra Tennessee, Elvis boede, og af nutidige musikere er Taylor Swift og Ke$ha herfra, for ikke at nævne The Black Keys, der lige er flyttet hertil.

Nashville har det hele. Der er fattigdom, hjemløse på Charlotte Avenue, velhavende amerikanere i store huse i området Franklin, et kæmpe antal kirkegængere, der fylder kirkerne hver søndag, turistorienterede steder som fx. Music Hall of Fame, Elvis´hus, hipt, ungt og hipt omkring Vanderbilt University og mest af alt: country- og singer-song-writer-musik.
På en almindelig hverdagsaften er det muligt at opleve små, intense koncerter med både etablerede og up-and-coming kunstnere over hele byen (se længere nede). I dagtimerne kan man gå en tur i Hillsboro Village i og omkring det gamle universitet Vanderbilt, der er på niveau med Harvard og Princeton. Her er det murstenbygninger i bedste industristil, der er lavet om til fancy caféer, pandekage restaurant, cool second hand butikker, et ægte amerikansk cupcake bageri, en Ben & Jerry´s iscafé, og et velassorteret antikvariat.
Bonus for Bognørder: i antikvariatet fandt jeg to 1. udgaver af Hemingway´s ´A Farewell to the Arms´ og ´For Whom The Bells Toll´, til sølle 15 $ pr. stk., men de var for tunge til min rygsæk, så måske står de der stadig - kig under H ;)

En magisk aften i selskab med Yann Tiersen

Husker du filmen ´Den Fabelagtige Amélie fra Montmartre´? Måske blev du også forelsket i soundtracket, og det var netop musikeren bag dette, jeg og en gruppe varme mennesker fra mit hostel drog hen for at se.
Han gav syv numre i en alternativ pladeforretning, hvor unge mennesker i indie-tøj og hornbriller klumpede sammen. Det var gratis, meget spontant og fantastisk intimt. Yann Tiersen sad i én ende af det lille rum med sine musikere, og folk vuggede blidt med til de nye melodierne, der er så meget mere end et soundtrack.
Blot et eksempel på hvordan musikken og den menneskelige varme er nærværende i Nashville.
Fakta

Fakta

Sådan kommer du dertil:

FLY:
American Airlines har en del afgange til Nashville, og er blandt de billigste. Shuttle til hotel/hostel er 12 $ one-way, og 20 $ retur. Husk at købe returbilletten i lufthavnen, hvis du er interesseret. Grayline står for shuttleservicen.

BUS:
Jeg rejste selv med Greyhound på et Discovery Pass. Det kan købes med en varighed fra 7 til 60 dage.
Det giver ubegrænset brug af greyhound over hele Nordamerika inden for perioden, man vælger.
Tjek www.greyhound.com for afgange fra den by, du befinder dig i, og almindelige billetpriser, som er afgjort billige. Hvis du er spontan i planlægningen, er det billigere end fly, men hvis du er i god tid, kan formentlig finde konkurrencedygtige flypriser.
Tjek www.discoverypass.com for priser på Discovery Pass´et.

Her skal du bo:

Music City Hostel
809 Patterson Street
Nashville, TN 37203
615-692-1277 :Tel
info@MusicCityHostel.com
musiccityhostel.com

Jeg er selv rygsækrejsende (uden bil), og bor derfor kun på hostels. Jeg kan anbefale det bedste hostel, jeg nogensinde har boet på. Det er rent, der et velassorteret køkken, men først og fremmest er det er fantastisk "homy" sted, hvor staff´et er unge, søde, og der er flere håbefulde musikere iblandt.
Ejerne, Ron og Tracy, er nærværende, og gør stedet trygt, sikkert og meget personligt.
Her vil du helt sikkert møde nye venner, mennesker at hænge ud med, og ikke mindst folk, der kan introducere dig til fede musiksteder.
I de varmere måender er der bål og guitar, og hele året finder du mennesker fra hele verden, og ikke mindst amerikanere selv.
Tip! Hvis du planlægger en uge i Nashvile, så book via deres hjemmeside - du sparer en nat.

Hoteller: Jeg kan desværre ikke anbefale nogen, da jeg ikke har sovet på nogle hoteller, MEN der er mange i byen, både moteller og inns. Der er de landsdækkende som Best Western, Mariott, Holiday Inn mfl., men tjek hotels.com for at se deres ratings, det betaler sig.

Sådan kommer du rundt i byen:

Bus! Eller bil, hvis du har én ;) Du kan gå fra Music City Hostel til Hillsboro Village på 10 minutter, men spørg dig for, hvis du skal ud til WalMart (bus 10) eller The Malls at Green Hills, hvor du finder en afdeling af Macy´s, Abercrombie & Fitch, Burberry mfl. (bus 7).

Kommentarer til rejsetippet om USA

Country Music Hall of Fame

27/08 2012 Yoram Rubinstein
Hvis du er medlem af FDM skal du huske at printe et amerikansk ARC Show your Card (via www.fdm.dk) så opnår du nemlig rabat på entreen.

Nashville

24/08 2012 Elena Rubinstein
Det er en rigtig musikby man er nået til. En facáde som ser ud som klavertangenter, et rigtig flot og interessant Country Music Hall of Fame, liv music næsten døgnet rundt på Broadway hvor man også kan købe cowboy tøj og støvler i alskens udsmykninger. Selv Elvis går rundt og hilser. Besøg White Horse Saloon (inden kl. 18 - så er der gratis adgang) og oplev live musik og line dance. Maden er ok. I Centennial Park ligger en tro kopi af Pantheon.

Ca. 45 min. kørsel mod Lebanon syd øst for Nashville ligger et fint outlet.

Ca. 1 1/2 times kørsel mod syd vest ligger Jack Daniels Distillery som ligger i Lynchburg, Tennessee. Der er gratis rundvisning og ikke købetvang. Man kan dog mod betaling komme på rundvisning hvor man får mulighed for at smage på varen. Meget interessant rundvisning. Kan anbefales.
Undlad ikke at besøge "byen" som ligger 3 minutters kørsel fra Jack Daniels. Drej til venstre ved udkørslen og ved det første lys drejes der igen til venstre. En lille hyggelig "westernby".
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.