Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Naturområder i USA

Kør-selv rundrejser hvor du
besøger nationalparker

Nationalparker i USA

Inspiration fra hele verden

 • Everglades National Park
  Blæs derudaf på en airboat, se alligatorer og nyd den skønne natur i den store nationalpark...
  5515 visninger
 • Key West og The Keys
  Kør til Key West ad Overseas Highway - en række broer, som løber henover den eksotiske...
  9219 visninger
 • Grand Canyon
  Bo på El Tovar Lodge direkte ud til Grand Canyon. At opleve solopgangen over Grand Canyon er...
  10952 visninger
 • Yosemite National Park
  Vild natur blot 4 timer fra San Francisco.
  34651 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
 • Se USA fra et Cruise America motorhome
  Tillykke med dit Cruise America Motorhome! Lær at betjene køretøjet så du er sikker på en...
  7805 visninger
 • Kør-selv rundrejse i USA
  Oplev USA på fastlagte kør-selv ruter i bil, motorhome eller med motorcykel. Se video og få...
  22081 visninger
 • Billeje i USA
  Få billig pris, nul selvrisiko og styr på forsikring med FDM travel, når du lejer bil i USA....
  10391 visninger
 • Bil, motorhome eller motorcykel i USA?
  Sådan vælger du mellem bil, motorhome og motorcykel i USA. Se video og hør mere om dine...
  10054 visninger
 • Motorhome i USA og Canada
  Se introduktion til motorhome i USA og Canada med FDM travel....
  25651 visninger
 • Motorcykel i USA
  Lej en Harley Davidson og kør gennem USA. Se videoen og hør mere om de mange muligheder for...
  6305 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
 • Krydstogt i USA
  Tag på krydstogt fra Florida og direkte ud i Caribien. Eller prøv noget nyt og sejl op ad...
  9867 visninger
 • Kør-selv rundrejse i USA
  Oplev USA på fastlagte kør-selv ruter i bil, motorhome eller med motorcykel. Se video og få...
  22081 visninger
 • Rundrejser i USA
  Vælg mellem kør-selv ruter, dansk rejseleder rundrejser og krydstogt. Se video og få et...
  6426 visninger
 • Dansk rejseleder rundrejse i USA
  På vores populære rundrejser med dansk rejseleder får du de store oplevelser serveret på et...
  3974 visninger
 • American Cruise Lines
  Flodkrydstogt og hjuldampere på de amerikanske floder, langs kysten eller mellem de populære...
  3315 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
 • Flybillet til USA
  Sådan finder du en billig og god flybillet til USA. Se video med gode råd til, hvordan du...
  15241 visninger
 • Overnatning i USA
  Se hvilke muligheder du har for overnatning i USA. Vælg mellem hotel, lejlighed, lodge,...
  3967 visninger
 • Distinguished Inns i USA
  Se video med en helt speciel overnatningsform i USA. Distinguished Inns er specielt udvalgte...
  19500 visninger
 • Vis flere
 • Se flere rejsevideos
De amerikanske nationalparker er et festfyrværkeri af naturoplevelser, hvis lige I ikke finder andre steder i verden. Et bombardement af sanseindtryk, der byder på brusende vandfald, pirrende dufte af friskhed, klart kildevand lige til at drikke, smukke gåture op til storslåede udsigter, bjørne, elge og ulve i skumringen og et fantastisk vue over enorme kløfter og særprægede klippepartier.

Se videon, hvor vores USA-specialister fortæller lidt om de forskellige nationalparker. I kan også få et hurtigt overblik over de 6 store, de 6 små og de 6 ukendte nationalparker i USA og læse mere om dem.

Det ypperste af amerikansk natur

Køb et nationalparkpas

America the Beautilful Annual Pass
Køb et nationalparkpas - adgang til mere end 2.000 statslige nationalparker og rekreative områder
En rundrejse rundt i det vestlige USA er for de fleste familier ensbetydende med masser af nationalparker. Derfor er et nationalparkpas en rigtig god investering.

Det koster typisk 25 dollars pr. nationalpark at komme ind i parkerne. Men køber I et nationalparkpas - America the Beautilful Annual Pass – kan hele familien i samme køretøj for 80 dollars få adgang til mere end 2.000 statslige nationalparker og rekreative områder i op til et år.

America the Beautiful gælder et år fra købsdato, så - hvem ved - måske kan I nå at bruge kortet på flere steder i USA. Passet gælder for 4 voksne i samme køretøj, og børn under 16 år følger gratis med. 

I kan købe passet direkte ved indgangen til de fleste nationalparker eller på https://www.nps.gov/planyourvisit/passes.htm.
Capitol Reef National Park

Overnat inde i parken

I flere af de store nationalparker er det muligt at overnatte inde i selve parken. Dermed er I helt tæt på naturen og kan nyde solopgang eller solnedgang uden at skulle køre frem og tilbage. Hotellerne inde i parkerne er dog ekstremt populære, så det gælder om at være ude i god tid, når I planlægger ferien.

Parkhotellerne er ikke overraskende lidt dyrere end de hoteller, der ligger længere væk. Ofte er der mange gode hoteller til rimelige priser lige uden for parkerne og her tilbydes ofte en række faciliteter som fx swimmingpool, der kan være attraktive for børnefamilier.

Hver nationalpark har sit eget udtryk
Og tro nu ikke, at I har set landskabet i hele det vestlige USA, fordi I har stået og set ud over Grand Canyon. Hver nationalpark har sin helt egen geologi og sit helt eget dyreliv. Zion Canyon i Utah er fx fuldstændig forskellig fra Bryce Canyon, der kun ligger en times kørsel væk.

Husk at bruge parkernes besøgscentre, der bugner af information om naturen, dyrelivet og geologien i hver park. Det samme gør nationalparkernes park rangers, som gerne deler ud af deres enorme viden.

De 6 ukendte nationalparker

Grand Teton National Park
Capitol Reef National Park - Utah
En lodret og meget lang klippevæg i røde nuancer udgør scenen i Capitol Reef, der også byder på indianske helleristninger og en frodig dal med frugttræer, som tidligere blev opdyrket af lokale farmere. For enden af parkens scenic drive, kan man i bil fortsætte ind i den smalle kløft Capitol Gorge - hvis man ikke lider af klaustrofobi.

Grand Teton National Park - Wyoming
4 bjergtoppe på mellem 3,8 og 4,2 kilometers højde udgør bagtæppet i Grand Teton National park, som ligger lige syd for Yellowstone. Ud over parkens smukke sø og masser af skov, er der gode chancer for at se bjørne og andet dyreliv. Lige syd for Grand Teton ligger den herlige westernby Jackson Hole med saloons og plankefortove.
Glacier National Park
Pinnacles - Californien
Særprægede lavaformationer USA’s nyeste nationalpark blev i 2013 opgraderet fra “National Monument” til nationalpark. Parkens særpræg består af lavaformationer fra vulkansk aktivitet for millioner af år siden. Erosion har efterfølgende skabt de specielle klippesøjler, som karakteriserer parken, der også er levested for Californiens truede rovfugl kondoren.

Saguaro National Park - Arizona
Kaktussen er et af de mest kendte symboler på den amerikanske ørken. Det er bare ikke ret mange steder, du finder store kaktusser. Saguaro National Park i det sydlige Arizona er undtagelsen. Her vokser nogle af de største kaktusser i det sydvestlige USA. Parken er opdelt i en østlig og en vestlig del adskilt af millionbyen Tucson.

Petrified Forest National Park - Arizona
Millioner af år gamle forstenede træstammer ligger kastet rundt i landskabet. Med forstenet bark og årringe på stammerne, som var de væltet i forgårs. Petrified Forest i Arizona ligner ikke nogen anden nationalpark i det vestlige USA. Og så ligger parken endda på Route 66 og med udsigt til Painted Desert.

Glacier National Park - Montana
Smag lige på navnet Going-to-the-Sun Road. Den vej må man bare prøve. Vejen ”op til solen” ligger i Glacier National Park i Montana, og er en af disse fuldstændigt spektakulære veje i de amerikanske nationalparker, som byder på forrygende panoramaer. Going-to-the-Sun Road er kun åben fra maj til september - og kun for personbiler.

De 6 små nationalparker

Lassen Volcanic National Park
Lassen Volcanic National Park - Californien
Den danske immigrant Peter Lassen har givet navn til Lassen Volcanic National Park, som byder på masser af vulkansk aktivitet som varme kilder, kogende mudder, dampsøjler, m.m. Derfor gælder det om at holde sig på stierne, når man besøger parken. Vejen gennem parken snor sig rundt om bjerget Lassen Peak og er kun åben fra maj til oktober.

Arches National Park - Utah
Naturskabte klippebuer er hovedattraktionen i Arches National Park. Parkens signaturseværdighed er klippebuen Delicate Arch. Det kræver dog gode sko og en rimelig kondition at komme tæt på de mest berømte af parkens buer. Besøg Arches tidligt eller sent på dagen om sommeren - her er lyset smukkest og varmen til at klare.

Joshua Tree National Park - Californien
Trods sin beliggenhed tæt på Los Angeles er Joshua Tree National Park ikke specielt overrendt. Men parken med de palmelignende træer, som strækker deres arme op mod himlen, ligger perfekt på ruten mellem fx Los Angeles og Grand Canyon. Pas på varmen i parken midt på dagen om sommeren. Der kan nemt blive op til 40-45 grader i parken.
Mesa Verde National Park
Olympic National Park - Washington
Bjerget Olympic er centrum for denne smukke nationalpark i USA’s nordvestligste hjørne. Olympic har både varme kilder, tempereret regnskov, bjerg med sne på toppen og en fantastisk kystlinje ud til Stillehavet. Livsnerven er hovedvejen U.S. 101. Derfra kan man tage afstikkere ind til fx Sol Duc Hot Springs, Hoh Rain Forest eller Hurricane Ridge.

Mesa Verde National Park - Colorado
Hvis du tror, at Columbus var den første mand i Nordamerika, så læg vejen forbi Mesa Verde - det grønne plateau - i Colorado. Her finder du indianerruiner, der for nogles vedkommende er 1.000 år gamle. Nogle af ruinerne er i tre etager og vidner om en veludviklet indianerkultur, der eksisterede her fra omkring år 500 frem til år 1300.

Great Sand Dunes National Park - Colorado
En gigantisk sandkasse og legeplads. Great Sand Dunes er en enorm vandreklit skabt af eroderende klipper gennem tusindvis af år. Et fascinerende stykke natur, de lokale bruger som rekreativt område, bl.a. ”strand”, takket være en lille flod, der løber gennem området. Pas på varmen og husk kildevand, hvis du skal på ørkenvandring.
Great Sand Dunes National Park

Lidt ekstra information

De fleste nationalparker ligger et par timers kørsel eller tre fra de store byer. Men så ligger herlighederne også parat til jer på rad og række. I de fleste parker er der anlagt veje, så man nemt kan komme ud til de unikke oplevelser. I nogle nationalparker som fx Grand Canyon og Zion må man dog ikke køre rundt på egen hånd. Her hopper man ombord i en af parkens busser, der så kører rundt til parkens mest spændende steder.
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/ontario/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.