Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Antelope Canyon
Rejsetips indsendt af:
Michael Norsell
Kgs. Lyngby
18. nov. 2012

Antelope Canyon

Efter at have set Bryce Canyon og Zion National Park gik turen i vores mobile home mod Monument Valley - en lang tur i et fladt og ørkenagtigt landskab.
En stærk kontrast til Bryce Canyon og Zion National Park.
På denne tur kan det klart anbefales at gøre et stop i byen Page. Ikke fordi, at der er så meget at se i den lille by, men lidt uden for byen ligger Antelope Canyon, hvilket SKAL ses, når man er på disse kanter. Det skal dog være en dag hvor solen skinner, da solen giver de flotte farver. Ellers vent til dagen efter.

Antelope Canyon er en smal og dyb kløft, der består af to separate kløfter Upper Antelope Canyon og Lower Antelope Canyon. På navajosproget kaldes Upper Antelope Canyon "Tse' bighanilini", hvilket betyder "stedet hvor vand løber gennem sten". Kløften er dannet ved at store mængder vand med sand er løbet igennem med høj fart. Sidste gang dette skete var i 2006 og varede 36 timer.

 
Indgang til Upper Antelope Canyon
Indgang til Upper Antelope Canyon

Turen til A

Upper Antelope Canyon er at foretrække. Det er lettere at komme rundt. Man skal ikke klatre op og ned af stiger og trapper som i Lower Antelope Canyon.

Det kan ikke anbefales at køre dertil i egen bil. De første 5-6 km ad landevej er intet problem, men herefter er det de store firehjulstrækkeres legeland - masser af sand og skråninger de næste 6 km.
I byen Page ligger flere selskaber, der tilbyder ture i terrængående køretøjer til Anteope Canyon. Hvis du vil have billeder uden andre folk, så undgå de store selskaber som Antelope Canyon Tours. Der er alt for mange på samme tid. Mener vi valgte Overland Canyon Tours og der var kun 9 i bilen. Vi blev oven i købet hentet på campingpladsen. Offroad turen derud var en sjov og speciel køretur.
Det unikke - Upper Antelope Canyon
Det unikke - Upper Antelope Canyon

Det unikke

Mest utroligt var dog, da vi gik ind i Antelope Canyon. Fra at have set fladt ørkenlandskab, var det et utrolig flot syn. Det er ikke noget man lige går og forestiller sig, når man ser landskabet på vej dertil.
Husk at få ladet kameraret op og have god plads til billederne. (Billedet er taget uden stativ og uden nogen form for efterbehandling.) Sørg for også at få et stativ med til kameraret. Visse steder er det en fordel med stativ, for at få de flotte specielle billeder.

Om det er værd at køre efter? – bestemt, for Antelope Canyon er helt unikt.

Rigtig god tur.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 23. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/liste-rejsetips/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.