Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Storslåede udsigter.
Rejsetips indsendt af:
Gitte Jensen
Grenaa
14. okt. 2010

Fantastisk Naturhjørne af USA

Giant Redwoods, Supersjove wild- riverboats, Oregon national monument - Caves. Camping med bjørn i "baghaven"
Camping, Oregon - ( nu med bjørn! )
Camping, Oregon - ( nu med bjørn! )

Vestlige natur USA.

Prægtig natur: Familien på 5. Mor, far, 3 unger hhv. 8, 11, 15 år. Valgte en god stor bil, med plads til lidt af hvert. Vores tur gik til Californiens nordlige områder. Fantastiske kæmpetræer, der bare fortsætter op op op mod himlen. Man føler sig lille bitte, når man står ved siden af disse kæmper. Redwood National Park byder på adskillige områder for naturelskeren. Kør langs den fantastiske kyst, med smukke udsigtspunkter. Faciliteter langs hovedvejen, så som toiletter er en positiv oplevelse. Alt var rent og pænt. ( Vi ved det - med 3 børn i bilen besøgte vi en del....). Oplev et helt utroligt natur og også vejrskift, ved bare at køre et par timer ind i landet. Camping på Indian Mary i Oregon. Første nat overnattede vi i en hytte/teepee. Meget varmt. Derefter 2 nætter i telt, liggeunderlag og soveposer. Om natten lød en slags sirene - og nogen råbte: "BEAR..." Uhhh... og med en unge der lige havde kastet op efter at have spist for mange peanuts, og med den viden at bjørne går efter lugte, følte man sig ikke helt tryg.
Men med bilnøglen i hånden kunne man sove videre (næsten da). Vi tænkte, hvis nu der kom en bjørn kunne vi trykke på bilalarmen, så den måske ville blive skræmt væk.....Vi overlevede jo, og havde en god historie at fortælle da vi kom hjem. :)
Oregon National monument.
Oregon National monument.

Oregon National Monument og Riverboats

Efter en lang tur ind i Oregon, kom vi endelig frem til en overraskende godt gemt attraktion. Marmor-huler. En helt fantastisk oplevelse gemt i bjerget og skoven. Helt bestemt en lang køretur værd. Vi troede vi var kørt fejl, men fortsatte. Hurra for GPS-en. Ja,- afstandene kan være virkelig lange... men belønnes altid, med nye gode oplevelser. Alt er nyt, det gælder bare om at vælge (og måske også vælge fra. Indse at man ikke kan nå at se det hele.)

Riverboats i Grants Pass. Bestil evt. på nettet i forvejen. Se riverboats på: http://www.hellgate.com/. Sejltur i lavvandede flodområder, med fuld fart, og vandsprøjt. Vi bestilte turen inden, med spisning i en helt fantastisk træ-hytte. Igen en fantastisk oplevelse for hele familien.
Waterworld. Universal Studios
Waterworld. Universal Studios

Venlige og imødekommende indbyggere i storbyerne.

Turen var ikke kun natur. Selvfølgelig var vi også i store byer. Startede i San Fransisco. Utrolige venlige og hjælpsomme folk. De kunne selvfølgelig høre at vi jo var turister, og flere gange oplevede vi at folk kom, uopfordrede, hen til os, og foreslog attraktioner, museer eller markeder og lignende til os.
Turen med de gamle kabeltrukne sporvogne, man har set til hudløshed i adskillige film. Selvfølgelig skal man prøve dem. Ventetiden måtte man tage med, men brug den til at snakke med de andre kø-gæster. Alle kan fortælle en historie, og vil det også gerne. Ungerne kan alligevel lege sammen uden fælles sprog mens vi venter i køen.

Los Angeles med 6-sporede veje, byder på kø trafikken. Hav tålmodighed, - kør i god tid! Universal Studios er bestemt et besøg værd, hvis man er en familie af film-nørder. Et must er det store waterworld, kanonsjov attraktion, men ryk op i rækkerne, hvis du har vandskræk.
A.J. Spurs restaurent
A.J. Spurs restaurent

Hearst Castle - Solvang - Monterey

Hearst Castle, San Simeon. Eventyrslottet, rigmandens drøm. Man er målløs over hvor rig man kan være.... Besøg det. Vælg en af rundvisningerne. Man kan ikke nå det hele. Fantastiske kulturskatte er gemt i dette slot. F.eks. kan nævnes et loft og en pejs, bygget før man fandt/opdagede Amerika. Nu er det en del af slottet, købt og hentet dertil fra Europa.

Solvang
En lille by, med aner i det danske. Ja, men ikke meget der minder om Danmark. Alligevel et sjovt indslag undervejs. Rundetårn med pizzareklamer på . Et besøg hos bageren, eller køb: Arnes famous aebleskiver, og i den dur...
Uden for Solvang ligger en fantastisk restaurant, med hestevogne på taget. Et hit i vores familie. Kanongod mad i sjove omgivelser.

Monterey Bay Aquaria
Kæmpestort akvarie, bl.a. med en helt fantastisk gople-afdeling. Kæmpetanke med flotte fisk og planter. Giv dig god tid, afsæt gerne en halv dag!
 
Higway one
Storslået natur fra ende til anden. Vi er klar igen... vil se mere af alt det, vi ikke nåede.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/mallorca/biludlejning-paa-mallorca-sommerferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.