Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Kings Canyon: Det rå og barske kontra Yosemites idyl
Rejsetips indsendt af:
Bente Vinter
Roskilde
4. okt. 2012

Kings Canyon: Det rå og barske kontra Yosemites idyl

I 2010 var vi på en ferie i det vestlige USA - hovedsagligt Californien. Efter et par dages ophold i Yosemite, der selvfølgelig var en flot og stor oplevelse - trods mange mennesker, drog vi videre med Sequia national Park og Kings Canyon som mål.
Her er, hvordan vi oplevede den tur:

" I horisonten mod øst dukker nu bjergkæden op igen, først klædt i dis, men tydeligere da vi nærmer os. Snart går det opad igen, til klipper der ser noget mere vilde og forrevne ud, end de majestætiske bjerge i Yosemite. Vi når indgangen til parken, der er en vigeplads man lige skal rundt om for at løse billet – 20 USD for en bil i en hel uge.

Skiltet på billetskuret bag den lidt vildtskæggede Ranger siger ’For your safety, please stay in your vehicle’

Næste stop er det officielle Visitor Center i Grant Grove Village. Vi kigger os omkring i souvenirs – for eksempel et ’lav selv din egen kæmpe-Sequoia’-set.

Kort derfra er en af de berømte Giant Sequoia-lunde, General Grant Grove. Vi går rundt mellem de imponerende træer, blandt andet General Grant, som er verdens største træ målt i volumen – og det 3. største målt i højde.

Men deres massive form til trods virker de harmoniske. Måske er det tilskuernes viden om, at de største af disse træer har stået her i over 1000 år, måske er det ikke de mest forlystelsessyge der søger hertil – men der hviler en næsten domkirkeagtig ro over hele lunden. Stort!

Videre mod Kings Canyon, der er en istidsskabt, dyb kløft med floden Kings River i bunden. Den farbare del langs floden til kløftens ende er godt 30 km lang (hver vej); hertil kommer yderligere 25 km til nærmeste by.

Som Tioga Pass i Yosemite, er også denne vej kun farbar om sommeren – de aflåselige gitterporte med ’ROAD CLOSED’ taler deres tydelige sprog om, at i denne del af verden bestemmer naturen. Trods højden – midnst 3000 fod –er er det stadig meget varmt, 35°C. I horisonten mod nord-øst ligger mørke skyer over og mellem bjergene, og vi kan både høre torden og se enkelte lyn.

Hvor Yosemite valley er storladent og billedskøn, er Kings Canyon rå og vild. Bjerglandskaberne trækker sig truende sammen om os efterhånden som vi trænger længere ind i kløften. Her er stille og mere mennesketomt sammenlignet med turiststrømmen i Yosemite. Af en eller anden grund føles dette mere som ren natur.


Vi kører videre nedad gennem diverse sving med bjergvæggen på den ene side og afgrunden på den anden. Endelig kommer vi ned i bunden af dalen. Solen skinner stadig og det er varmt. Der er rigtig megen strøm på floden i bunden af dalen.

Med et kommer regnen. Først et par enkelte dråber – de første på vores ferie, men i løbet af kort tid regner det så meget, at viskeren må køre på højeste hastighed – og vi på et tidspunkt er lige ved at overveje at stoppe, for at kunne se, hvor vi kører.

Vi når frem til vores bestemmelsessted – Grizzly Fallls – ikke helt nede i bunden af vejen, men et godt stykke ind i dalen. Vi ville egentlig spise vores frokost på rastepladsen ved vandfaldene, men da det stadig regner meget, tager Bente mod til sig og kaster sig ud i regnen for at hente maden i bagagerummet – vel hjulpet af Peter, der er klar til at åbne bagagerummet, når hun når hen til det.
Jeg siger jer – jeg blev våd!

Så sidder vi i bilen og spiser franskbrødsmadder med pålæg, mens der kommer nogle store tordenbrag, som ryster jorden under os.

Efter ca. 20 min. er regnen løjet så meget af, at vi kan gå ud og betragte de svulmende vandfald. De er selvfølgelig ikke så store og imponerende som Yosemite Falls, men der er masser af vand i dem – og man kan her følge vandet fra toppen og ned og også det videre forløb ud til floden.

Temperaturen udenfor er nu faldet til ca 19 grader.
Da vi har spist – beset vandfald og fået tisset af, kører vi tilbage mod Seqouia parken. Der er kun én vej til Kings Canyon og derfor kun én vej tlbage.

Efterhånden som den lille bil trækker os opad igen, stiger temperaturen også og solen vender tilbage. Så da vi efter en lille times kørsel er tilbage ved Visitor Centeret er vi igen oppe på omkring de 30 grader.

Der bliver tanket kaffe op og studeret kort.
Oprindeligt ville vi have kørt igennem Seguia national Park til vores hotel i Three Rivers, men da klokken er blevet mange – og vejen gennem skoven, Generals Highway , ser MEGET snørklet ud (vi var ved at være lidt trætte af snørklede veje) – beslutter vi os for, at vi har set nok høje træer, og vælger i stedet vejen, som gik udenfor parken. Den ser ikke lige så snørklet ud – og der var nok ikke lige så mange ”Sights-steder”, hvor man vil holde pause for at fotografere.

Det viser sig, at vejen udenfor parken ikke er specielt meget mindre snoet. Men der er ikke så meget trafik på, hvilket nok er meget godt, for selve vejen er ikke så bred. Men vi skal jo stadigvæk ned fra højderyggen, så det bliver med sving og meget langsom kørsel. De første 20 miles tilbagelægges stort set uden af bruge speederen, hastigheden tilpasses med nedgearing og bremsen !

Vel nede kører vi nu virkelig gennem ranch-land. Efterhånden som vejen bliver smallere, området mere øde og temperaturen stiger (vi når rejsens rekord ved 103°F, svarende til knap 40°C), kommer vi i tvivl om vi alligevel skulle have valgt Generals Highway. Men det lykkes at komme hele vejen igennem og ud til civilisationen igen. Herfra er der kun 15 minutters kørsel til Three Rivers.

En meget spændende dag, hvor der var meget til alle sanser. Det er en af de dage, fra vores ferie i Californien, som vi ofte mindes - næsten mere end dagene i Yosemite.

Kommentarer til rejsetippet om Naturområder nationalparker

Flotte beskrivelser

04/10 2012 Charlotte
Whish I was there too!!!

Nikker genkendende til jeres oplevelser

04/10 2012 Mona
Hvor godt beskrevet ! Ligesom at være der selv, især når man nu har været der og kan sætte de rigtige billeder på i tankerne når det velskrevne rejsetips læses.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 16. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/quebec-and-its-wildlife-rundrejse.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.