Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Alle helgenes aften på San Xavier kirkegård
Rejsetips indsendt af:
Brian Bach
Voldby, Hammel
29. nov. 2010

Ørkentur i Arizona - en lise for sjælen

Arizona byder på andet end Grand Canyon. Det er staten med de store ørkenområder, som giver flere sanseindtryk og oplevelser end ved første øjekast.
Åben Ford mustang
Åben Ford mustang

Syd Arizona i åben bil

Vi havde planlagt at besøge lokaliteter i den sydlige del af Arizona, som normalt ikke er med i rejsebeskrivelser for almindelige rejseselskaber herunder FDM

Vi havde lejet en bil hjemmefra igennem et lokalt udlejningsbureau. Alt for i orden og bilen stod som forventet ved vores ankomst til Tucson lufthavn.

Vi kom fra det kolde Danmark efter en rejse på knap 20 timer til en varm og mørk aften i Tucson. Det var skønt at kører fra lufthaven i åben bil midt i novembermåned.

Mayall 4-m Telescope
Mayall 4-m Telescope

Kitt Peak - stedet for mennesker med de lange øjne

56 miles sydvest for Tucson i Arizona ligger verdens næststørste samling af observatorierne på en bjergtop. En tur der byder på spændende stigninger og sving. Hvis du holder øje med hvad der sker på vej derop vil du opdage hvordan naturen skifter.

Observatorierne skulle placeres i det sydlige USA og astronomerne havde to gode muligheder. Kravet fra at det skulle være højt og der skulle være mørkt om natten for at undgå lysforurening. Den ene placering der var på tale ligger lige uden for Las Vegas. Den anden mulighed var Kitt Peak, men den lå i Indianer Reservat, så folkeretten over grunden tilhørte ”De ældste”. Astronomerne førte svære forhandlinger med Indianerne, der ikke var meget for at give adgang til deres næsthelligste bjerg. Bjerget var deres tætte kontakt til guderne – der er flere klippetegn som viser den historiske tilknytning. Astronomerne havde næsten opgivet, men de ville gerne vise indianerne hvordan de arbejdede så de fandt deres udstyr frem. Indianerne var vildt begejstret – astronomerne havde jo kontakt med guderne – de var ”menneskerne med de lange øjne”. Derefter var forhandlingerne givet.

Når du når toppen af Kitt Peak får du udsigt til 19 observatorier, bl.a. et solobservatorium. Her på toppen af det hellige bjerg er der en fantastisk udsigt til alle verdenshjørner. Er man bare lidt interesseret i astronomi vil der hurtigt kunne bruges en hel dag på toppen. Alle observatorier ligger indenfor gåafstand og i souvenir butikken kan man købe nørdede og videnskabelige sager med hjem. Der er adgang til observatorierne og orienterer man sig på inden besøget på hjemmesiden er der rige muligheder for at få en god oplevelse.
Unge saguaro kaktusser
Unge saguaro kaktusser

Arizona Sonora Desert museum – et udendørs levende museum

Syd for Tucson på interstate 10 skal du tage afkørslen Speedway Blvd. Til højre, efter 12 miles drej til højre på Kinney Rd. for 2,5 miles derefter kommer du til Sonora Desert museum.

På dette udendørs museum finder du ikke udstoppede dyr og planter. Her er der et stort område, hvor du kan se dyrene i deres rette habitater. Der er flyveopvisninger med ørkenfugle flere gange dagligt og guidede ture.

Der er mulighed for at se alle afskygninger af ørkenplanter og ørkenblomster – og hvad disse kan benyttes til som føde eller bolig. Du har mulighed for på nært hold at se de berygtede klapperslanger, jordegern, bjergløver og kolibrier i alle farver. Er det mere planterne der er interessante så kan du se saguaro kaktusser i hundredvis, yuccaplanter og mange ørkenblomster.
Bankrøveri på åben gade
Bankrøveri på åben gade

Old Tucson studio – levende westerns

Er du til film som ”3 amigos”, ”Rio Grande” eller ”Det lille hus på prærien” så er du kommet til rette sted!

I Old Tucson studios lidt vest for Tucson, AZ og i nærheden af Sonora Desert museum også ved Kinney Rd. kommer du hurtigt tilbage i stemningen fra film som ”the 3 amigos” m.m. Her får du shows som var du selv med på sidelinjen af filmen; bankrøverier, skudscener og letpåklædte piger.

Når du har set Rio Grande (bare en lille bæk) og sundet dig over de autentiske scener er det tid til en forfriskning på saloonen. Her bliver du tilskuer til et flot show med cancan piger, dans og musik og naturligvis bordelmutter, der hygger om pigerne og gæsterne. Nyd en lokal øl mens du kigger og hvis du er heldig får du bagefter lov til at få et billede hvor du står ved baren sammen med pigerne. Efter sådan en tur er det rart at komme udenfor igen, hvor lyset stadig skinner og solen bager ned over en.

Når du har været rundt på hele lokationen kan du selv gætte på hvilke film du egentlig har set eller hvis nysgerrigheden bliver for stor så følg den gratis guide som med stor entusiasme fortæller om filmene og deres tilblivelse og hvor hver enkelt del af moviestudio er brugt som kulisse.
San Xavier del Bac Mission
San Xavier del Bac Mission

San Xavier del Bac mission – en lille del af europæisk kirke arkitektur

Kirken ligger 9 miles syd for Tucson. Du finder kirken ved at tage Interstate 19. Tag exit 92 og følg skiltene til kirken.

I indianer reservatet Tohono O'odham findes den smukkeste kirke i den sydlige del af USA. Kirken er opført af franciskanere i slutningen af 1700-tallet og er det ældste intakte europæiske arkitektur i Arizona.

Kirken er opført af lokale materialer blandt andet er kaktusserne benyttet som mørtel hvilket har givet kirken dens smukke hvide udseende. I kirken er der en del relikvier og flotte kalkmalerier som er et besøg værd.
Boothill Graveyard
Boothill Graveyard

Tombstone - shootouts og deadpoetry

Sydøst for Tucson på interstate 10, exit 303 i Benson. Følg highway 80 igennem Benson og 24 miles senere er du i Tombstone

Tombstone er byen i det vilde vesten grundlagt fra år 1860, stedet hvor familien Clanton mødte deres overmænd I Wyatt Earp og Doc. Holliday i skudduellen ved O.K. Corral. Stedet findes stadig og der gives dagligt opvisninger.

Den gamle bydel er afspærret for trafik, så du kan gå og nyde de gamle bygninger, kigge ind hos fotografen, avisen, slukke tørsten på en saloon og se dig selv det samme spejl som Wyatt Earp, eller gå en tur i the birdcage(bordellet), det eneste hus bygget af mursten.

Når du besøger Tombstone er det en must også at besøge kirkegården som ligger ca. 5 minutters kørsel udenfor byen. Boothill graveyard er stedet hvor alle de legendariske cowboys er stedt til hvile. Det er også her hvor dødspoesien har fået frit løb. ”Here lies George Johnson, Hanged by mistake, 1882. He was right, we was wrong, but we strung him up and now he's gone." Det er de oprindelige grave der stadig eksisterer og de er helt klart et stop værd.
Hovedgaden i Bisbee
Hovedgaden i Bisbee

Bisbee - minedrift og turkiser

Bisbee, 90 miles sydøst for Tucson på highway 80 længere sydpå end Tombstone og tæt på Muldyrbjergene.

I denne by som er jævnalderen med Tombstone finder du en helt anden byggestil. Huse er ligger på bjergsiderne med hængende blomster og store verandaer er karakteristiske for denne tids bebyggelse. Denne by som engang blev kaldt ”Kobberminens Dronning” producerede da den var på sit højeste mere end 4 mio. kilo kobber om året der ud over en stor mængde sølv, zink og guld. I starten af 1900-tallet var Bisbee den største by mellem St. Louis og San Francisco.

I dag er Bisbee en boheme by med mange små butikker, hvor du kan købe ædelsten og antikviteter i overflod. I udkanten af byen er det muligt at se lidt af den åbne minedrift der stadig foregår og ved hotellet er der udstilling om den gamle måde at lave minedrift på.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 19. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/costa-del-sol/torremolinos/gran-hotel-blue-sea-cervantes.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.