Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Rejsetips af samme forfatter

  • Cowboyland og Nationalparker

    (Bedømt af 14 personer)
    29.11.10: Jørgen Svendsen
    Bjørne, bisoner, vilde heste, præsidenter, cowboys, indianere, gunfightere, Berlinmuren(!) gejsere, mudderpøle, vandfald og canyons var nogle af de ingredienser vi så på vores USA-tur.
    Se hele rejsetippet
Red Canyon i Flaming Gorge-området
Rejsetips indsendt af:
Jørgen Svendsen
Kolding
6. aug. 2010

Overraskende naturoplevelse i USA

Mit rejsetip handler om naturområdet Flaming Gorge på grænsen melem Utah og Wyoming i USA. Vi fravalgte storbyen Salt Lake City og fik så som gevinst en enestående naturoplevelse.
Red Canyon i Flaming Gorge-området
Red Canyon i Flaming Gorge-området

Overraskende naturoplevelse i USA

Min kone og jeg har været på en bil/motelferie i USA. Vi blev inspireret af en FDM-rute (set på nettet), der udgik fra Denver i Colorado. Videre nordpå til South Dakota; derpå vestpå til Yellowstone; så sydpå via Salt Lake City til Moab i Utah og sluttelig retur til Denver.
Ruten inbefatter nogle store naturoplevelser, men også en storby som Salt Lake City. Den ville vi gerne undgå på grund af forventelig megen trafik. Vi fandt derfor en alternativ rute: Fra Yellowstone kørte vi sydpå tværs gennem Wyoming. Fulgte US Highway 191 helt til Moab. Og det kom vi ikke til at fortryde. For ruten førte os gennem Flaming Gorge, et enestående naturområde på grænsen mellem Wyoming og Utah.

Dybe kløfter, rødlige bjergområder og flotte udsigter fulgte os hele vejen gennem Flaming Gorge. Og ud af ingenting, pludselig en flok vilde heste på vores højre side. Der var vel en 100 stks. Et overraskende og flot syn. I den sydlige ende af Flaming Gorge er floden Green River opdæmmet og danner en dybblå sø. Det er også i den sydlige ende, at det flotteste natursyn er i vente. Nogle få miles mod vest ad rute 44 ligger Red Canyon. Her er et Visito Center, og udsynet fra dette og fra de nærtliggende klipper er fantatisk. Dybt nede den blå flod omgivet af røde klipper bevokset med grønne træer. En bjergtagende farvekombination. Det blev til mange digitale fotos
For et ½ år siden havde vi aldrig hørt om Flaming Gorge, men det blev turens store positive overraskelse.

Seværdigheder
Road trips

Kommentarer til rejsetips om Naturområder nationalparker

En afstikker fra US-191

13/10 2010 Jan Hviid
Hvis man på vej sydpå fra Flaming Gorge drejer mod øst i Vernal, kommer man kort efter til Dinosaur Natl. Monument. Den første indkørsel fører ind til The Quarry, hvor man har overdækket en gammel flodbred med indlejrede fossiler. Det er også ad denne vej, man kommer til parkens 2 mere almindelige campingpladser. Efter man har passeret grænsen til Colorado, fører endnu en vej nordpå. Den fører ind til Harpers Corner. En sti fører her ud på spidsen af en klippeknold højt over Whirlpool Canyon. Fra Dinosaur NM kan man så tage sydpå til Grand Junction og evt besøge Colorado NM, der ligger på et plateau højt oppe over byen. Derfra følger man I-70 vestpå igen. Evt. ad Upper Colorado River Scenic Byway (Utah rute 128), der ender ved Moab.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.