Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Rejsetips af samme forfatter

Sommertur i det nordlige Arizona
Rejsetips indsendt af:
Marianne Binder
Horsens
16. nov. 2010

Sommertur i det nordlige Arizona

Udover hovedattraktionen Grand Canyon kan det nordlige Arizona byde på mange andre oplevelser. Vi beskriver nogle dage i Flagstaff med afstikkere mod syd og øst.
Godstog fra BNSF passerer Flagstaff
Godstog fra BNSF passerer Flagstaff

Vælg overnatning med omhu i Flagstaff

Syd for Grand Canyon går den legendariske Route 66 gennem Williams, en hyggelig lille by med 50’er kitsch og -souvenirs. Videre mod øst ligger Flagstaff, 2100 m over havet, med deraf følgende ganske behagelige sommertemperaturer. I byen bor ca. 60.000, heraf mange studerende på Northern Arizona University. Byen har et strejf af nordisk præg, cykelruter gennem det store campusområde og er ikke mindst et eldorado for togentusiaster.

Jernbanen går lige igennem byen og der er tæt trafik af lange godstog. En regel siger at de skal tude ved alle jernbaneoverskæringer, så der er en livlig tuden når de over 100 godstog døgnet igennem passerer byens 5 jernbaneoverskæringer.

De lokale siger at de har vænnet sig til det, men vi var ikke klar over hvad de mente med skiltet i receptionen på det første motel vi indlogerede os på: ”Vi er stolte af godstogene der passerer tæt forbi motellet”! Vi sov markant bedre på det næste sted som vi omhyggeligt udså os i den anden ende af byen, og endda i samme prisniveau.
Resultatet af skovbrande forårsaget af lynnedslag
Resultatet af skovbrande forårsaget af lynnedslag

Op i højden med de morgenfriske

San Francisco Peaks med den 3850 m høje Humphreys Peak ligger ca. 10 miles nord for Flagstaff med skisportsterræn om vinteren og om sommeren mulighed for vandreture til toppen. Vi kom i juli måned, hvor der er risiko for tordenvejr om eftermiddagen, så vi startede turen fra parkeringspladsen lidt efter solopgang. Rutebeskrivelsen havde vi fået af turistbureauet på jernbanestationen i Flagstaff dagen før. De sagde, at turen var for ”early morning people”.

Et stykke oppe i skoven skal man skrive sig ind i en logbog, så der er styr på hvem der er gået op og hvem der er kommet ned igen. Der kunne vi se at der allerede var flere morgenfriske vandrere på vej op før os. På vores hike op gennem skov og på bjergsiden mødte vi nogle af dem på vej ned igen. Alle var meget imødekommende og friske på en lille snak om ruten, udsigten, området m.m. At det med tordenvejret ikke er falsk alarm kunne vi se på de mange afbrændte træstammer, der var i skoven. Vi nåede ikke helt op denne gang, for da vi midt på dagen var nået til passet ”The Saddle” trak de truende skyer op og vi vendte om. Bedre held en anden gang :-) Under alle omstændigheder havde vi haft en flot vandredag med en forrygende udsigt.
San Francisco Peaks, de højeste bjerge i Arizona
San Francisco Peaks, de højeste bjerge i Arizona

Flagstaff har en botanisk have, et arboret, hvor højlandets vegetation er fint vist. De i landskabet så karakteristiske fyrretræer, Ponderosa Pine, er hjemhørende her i området. Det naturlige samspil mellem Ponderosa Pine-skovens vækst og de mange skovbrande er fint beskrevet på skilte og i naturlig bevoksning langs en natursti rundt i arboretet. Herfra er der også en god udsigt til San Francisco Peaks.
Landing i en af USA's smukkest beliggende lufthavne
Landing i en af USA's smukkest beliggende lufthavne

Sydpå til de røde klippers land

Fra Flagstaff kørte vi sydpå til Slide Rock State Park, hvor vandhunde kan køle sig og lege i den naturlige vandrutsjebane. Og derfra videre til Sedona og Oak Creek.

Sedona er beliggende ca. 20 miles syd for Flagstaff, meget smukt i et område med røde klipper. Byen er opkaldt efter den første postmesters datter, som er foreviget som en lille statue foran byens bibliotek. Ellers er der små butikker, kunst, gallerier og bygninger udført i respekt for de røde klipper der omgiver byen.

Der er en lille lufthavn i Sedona, helt særpræget placeret på toppen af en Mesa så landingsbanen bare har den længde der nu engang er plads til. Vi tog mod til os og fløj en tur i en lille rød åben biplane iført læderhjælm á la den røde baron. Det er bedst at flyve om formiddagen, da det ofte blæser op i løbet af dagen. En meget fascinerende oplevelse.
Forstenede træstammer
Forstenede træstammer

Østpå til badlands og Petrified Forest

Østpå på ad route 66 kan tages en lille afstikker til meteorkrateret, et gigantisk hul i jorden med tilhørende museum og guides. I Holbrook foretager Route 66 det efter sigende eneste 90° sving. Udover et lille hjemstavnsmuseum er det vist den eneste seværdighed i byen, men der er mange overnatningssteder. Derfra fører vejen videre til Petrified Forest National park.

Petrified Forest (den forstenede skov) er opstået ved at træstammer er ført med floden til en lavning for 225 millioner år siden, hvor de blev begravet i slam, mudder og aske. I de iltfrie forhold og med den specielle sammensætning af grundvandet blev træstammer m.m. erstattet af mineraler. De er nu delvis frilagt af erosionen igen og ses liggende som stammer savet over med motorsav.

Området er goldt og øde, men med store spektakulære bakker, der changerer i hvide, sorte, grå, røde og grønlige farver, the Badlands of the Painted Desert.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/rhein-mosel-franken/superbillig-moselferie.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.