Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Naturområder nationalparker

Læs mere om rejser til Naturområder nationalparker

Rejsetips af samme forfatter

Utah Rocks!
Rejsetips indsendt af:
København S
19. okt. 2012

Utah Rocks!

Jeg har for længst opgivet at beslutte mig for, hvilken nationalpark i USA der er min favorit. Når jeg står i Yosemite tænker jeg, at dette er det meste fantastiske sted i verden, men når jeg kommer til Yellowstone er jeg overbevist om, at det er det mest fantastiske sted.
Så jeg kan ikke pege på én nationalpark som min favorit, men der er ingen tvivl om, at jeg altid har været særligt betaget af det sydlige Utah. Hver gang jeg har været i Utah har jeg tænkt, at her kunne jeg godt bruge endnu mere tid engang. Så hvor mine tidligere roadtrips normalt har omfattet adskillige stater, besluttede jeg mig for, at koncentrere mig om et mindre geografisk område i år. Det blev til en tur på 8 uger, hvoraf de 6½ var i det sydlige Utah.

I det sydlige Utah ligger parkerne som perler på en snor. Indenfor et relativt begrænset geografisk område finder man nationalparkerne Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonlands og Arches, samt Grand Canyon på grænse mellem Utah og Arizona. Hertil kommer en række nationale monumenter og statsparker. Med 6½ uge i dette område fik jeg god mulighed for, at se endnu mere af hvad området har at byde på.
Zion National Park
Zion National Park

Zion National Park

Turen startede i Las Vegas, som er et rigtig godt udgangspunkt for ture til Utah. Efter at have afhentet autocamper gik turen til Zion National Park, som ligger ca. 3 timers kørsel nord for Las Vegas. I Zion havde jeg booket 6 nætter på Watchman campingpladsen, der ligger inde i nationalparken. En dejlig campingplads, hvor jeg havde booket en plads i første række til Virgin floden.

Zion Valley er det mest besøgte område i Zion. Faktisk er området så besøgt, at vejen gennem dalen er lukket for private biler det meste af året. I stedet har man indført gratis shuttle busser som kører gennem dalen. Det fungerer rigtig godt, og når man bor på campingpladsen kan man lade autocamperen blive her, og gå til det nærmeste stoppested, hvor man kan stå på en shuttle bus. Så slipper man helt for problemer med at finde parkeringspladser.

Virgin floden har sat sit præg på Zion og medført, at man her midt i ørkenen finder en frodig og grøn oase i bunden af Zion Valley, omgivet af ca. 600 meter høje smukke sandstensklipper. På en halv dag kan man godt nå at få et indtryk af Zion, men hvis man vil nå at gå nogle af alle de fantastiske vandreruter i parken, så kan det anbefales at have flere dage her.

Besøger du Zion må du ikke snyde dig selv for en tur gennem Zion-Mt. Carmel tunnelen, og videre gennem den østlige del af parken. En smuk køretur bringer dig fra dalen og op i højden, hvor du kører mellem fantastiske sandstensformationer til du når den østlige indgang. Her oplever du en markant anderledes del af Zion, end hvad man ser fra Zion Valley.

Har du mere tid i Zion, så er der også en vestlig del, som langt færre turister besøger. Har du brug for at komme lidt væk fra varmen i dalen, så overvej en tur af Kolob Terrace Road langs den vestlige del af parken. Her kommer du op i højden hvor temperaturen normalt er noget lavere, og for enden af den asfalterede vej kommer du til Kolob Reservoir, som er et forfriskende syn her i ørkenen.

Har du tid kan du vælge at køre endnu mere vestpå, til Kolob Canyons of Zion. Indgangen til Kolob Canyon ligger ca. en times kørsel fra Zion Valley, men er stadig en del af Zion National Park. Den lidt afsides beliggenhed gør, at der er væsentligt færre besøgende end i dalen. Området er klart et besøg værd. Men har du begrænset tid, så er Zion Valley og den østlige del, efter min mening, de mest imponerende områder i Zion.
Tubing i Zion
Tubing i Zion

Tubing i Zion

Faktisk er overskriften ikke helt korrekt, for tubing er ikke tilladt indenfor nationalparkens grænser. Men i byen Springdale, lige udenfor Zion, ligger Zion Adventure Company som tilbyder tubing på Virgin floden. Er du ikke klar over hvad tubing er? Du får udleveret en badering, sætter dig i den og flyder nogle kilometer ned af floden, hvor du bliver samlet op og kørt tilbage i bus. Det er dog ikke ren afslapning hele vejen. Undervejs er der flere steder med god strøm på floden, og mange steder hvor du må padle med armene, for at styre uden om sten m.v. Turen tager ca. 1½ time, men det kan variere lidt afhængig af årstiden og vandniveauet i floden. Bemærk at, på visse tidspunkter er der så meget strøm på floden, at man skal være mindst 18 år gammel for at tube. Se evt. www.zionadventures.com
Coral Pink Sand Dunes State Park
Coral Pink Sand Dunes State Park

Coral Pink Sand Dunes State Park

Ca. 1 times kørsel øst for Zion finder du Coral Pink Sand Dunes State Park. Efter at være ankommet, kørte jeg til det eneste udsigtspunkt i parken. Jeg må indrømme, jeg blev faktisk en smule skuffet. Kun ét udsigtspunkt, og det lå på relativt lang afstand fra sanddyngerne. Der er ingen anlagte vandreruter i parken, men det er tilladt bare at vandre ud i dyngerne på egen hånd. Ved siden af visitorcenteret var der dog et sted, hvor de tilbød ATV ture i sanddyngerne. Jeg besluttede at det måtte være måden at parken skulle opleves. Så jeg købte en times tur på quadbike, hvor der både var tid til at tage billeder og også til bare at have det sjovt og køre ræs i bakkerne. Så det endte med at blive en god dag. Hvis du er i området og har tid, så kan det være fint nok at køre forbi Coral Pink Sand Dunes. Men det er ikke den mest imponerende park jeg har set, så det skal ikke være på bekostning af andre parker. Der ligger i øvrigt en glimrende campingplads i parken.
Cedar Breaks National Monument
Cedar Breaks National Monument

Cedar Breaks National Monument

Næste stop på min tur var Cedar Breaks National Monument. Cedar Breaks minder meget om Bryce Canyon med imponerende røde sandstensformationer, hvor hoodoos er det særlige kendetegn. Cedar Breaks er dybere end Bryce Canyon, men området er ikke lige så stort. Cedar Breaks er et fantastisk smukt område som det klart kan anbefales at besøge. Har du ikke tidligere set Bryce Canyon, og har du ikke tid til at se begge steder, så vil jeg dog anbefale Bryce Canyon som er større, og efter min mening endnu mere imponerende. Har du tidligere været i Bryce Canyon, så er Cedar Breaks dog et glimrende alternativ, hvis du hellere vil opleve noget nyt.

Vær opmærksom på at Cedar Breaks er beliggende i over 3 kilometers højde. Det kan være en fordel i de varmeste sommermåneder, at man kan komme op i højere luftlag, hvor temperaturen er knap så høj. Men det betyder også, at man har sne her mange måneder om året.
Bristlecone Pine
Bristlecone Pine

Great Basin National Park

Great Basin National Park skiller sig lidt ud fra min Utah rundtur, i og med at den ligger i Nevada. Den ligger dog lige på grænsen til Utah, så geografisk passede det fint at få set denne park på denne tur. Jeg har i mange år godt vist at Great Basin lå her, men har aldrig rigtig undersøgt hvad parken har at byde på. Great Basin, Nevada… Jeg tror jeg har haft lidt fordomme, bare på grund af navnet og beliggenheden i Nevada. Jeg havde forestillet mig en udtørret sø i et trist gråt landskab. Men i forbindelse med planlægningen af årets tur, besluttede jeg heldigvis at Google Great Basin, og fandt så ud af, at der bestemt ikke var tale om en trist udtørret sø.

Great Basin National Park byder, til trods for sin beliggenhed midt i den tørre Nevada ørken, på et grønt og frodigt bjerglandskab. En smuk seværdig vej bringer dig gennem parken, og op til ca. 3 kilometers højde. Herfra er der vandreruter op til 2 søer. En anden vandrerute bringer dig op over trægrænsen. Eller jeg skal måske skrive, op over den normale trægrænse. For heroppe vokser de meget specielle bristlecone pine træer. Da de vokser over den normale trægrænse, har de ikke samme risiko for at blive udsat for skovbrand. Og det er en af grundende til, at det er verdens ældste træer. Bristlecone pine kan blive op til 5000 år gamle.

Hvis du synes at mennesker bliver rynkede at se på efter 100 år, så skal du se en 4-5000 år gammel Bristlecone.
Lehman Caves
Lehman Caves

Great Basin National Park – Lehman Caves

Great Basin National Park har mere at byde på end bjerglandskaber, søer og ældgamle bristlecone træer. Den næste oplevelse findes under jorden, i Lehman Caves underjordiske grotter. En ca. 1 km lang guidet rundtur tager dig gennem grottesystemet, og forbi adskillige fascinerende formationer. Lehman Caves er særlig kendt for deres utallige ”shields” som kun i meget begrænset omfang findes i andre grotter.

Der er flere campingpladser i Great Basin National Park. Du skal dog være opmærksom på at biler længere end 24 fod ikke er tilladt på en del af vejen gennem parken. Det er derfor ikke alle campingpladser du kan benytte, hvis du f.eks. har en Cruise America C30, og du må heller ikke køre hele vejen gennem parken med så lang en camper. Vejen virkede dog rigelig stor til, at man sagtens ville kunne køre en 30 fods camper til toppen, men det er altså ikke lovligt og kan derfor ikke anbefales.

Great Basin National Park ligger meget øde langt ude i Nevadas ørken, og det et medvirkende til, at man her har noget af det mørkeste nattehimmel i USA. Der afholdes derfor ofte ranger programmer om aftenen, hvor der fortælles om stjernerne, og efterfølgende er der opstillet flere store teleskoper, så der er mulighed for at kigge stjerner. Så er du interesseret i stjerner, så er dette en ekstra oplevelse. Og selv hvis man ikke har en særlig interesse i stjerner, så vil de fleste nok kunne nyde synet af en nattehimmel så klar, at man kan se mælkevejen med det blotte øje.
Bryce Canyon National Park
Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon er faktisk slet ikke en canyon eller kløft. Men historisk set har den fået dette navn, og det har man altså valgt at holde ved. Kløft eller ej, så er Bryce Canyon et helt fantastisk sted. Så langt øjet rækker kan man se dette vidunderligt smukke og samtidig dybt mærkværdige landskab, med tusindvis af sandstens hoodoos i røde farver. Udsigten fra kanten af Bryce Canyon er intet mindre end fantastisk.

Hvor det i Grand Canyon kræver planlægning og god fysisk form at gå en tur ned til bunden, og derefter en stigning på ca. 1600 højdemeter når du skal op igen, så er Bryce Canyon langt mere tilgængelig. En tur ned til bunden og op igen kan klares på en tur på lige over 2 km, og med en højdeændring på kun 167 meter. Dvs. ca. en tiendedel af højdeændringen i Grand Canyon. Der er også mulighed for mange andre og længere ture ned til bunden, så der er noget for enhver. Og alle bør gå en tur ned i Bryce Canyon, da man her får en helt anden oplevelse end hvis man kun ser det fra toppen. Du kommer til at gå mellem de kæmpe store hoodoos, og får en helt anden oplevelse af, hvor store de i virkeligheden er.
Kodachrome Basin State Park
Kodachrome Basin State Park

Kodachrome Basin State Park

Kun en kort køretur øst fra Bryce Canyon ligger Kodachrome Basin State Park. Kodachrome Basin er en mindre park, som er væsentligt mindre besøgt end de store nationalparker. Der er flere forskellige vandreruter af forskellige længde, og i modsætning til de ofte overrendte stier i mange af nationalparkerne, så møder man meget få andre mennesker her, lige så snart man kommer lidt væk fra parkeringspladsen.

Parken er klart et besøg værd, og har desuden en flot beliggende campingplads.
Escalante Petrified Forest State Park
Escalante Petrified Forest State Park

Escalante Petrified Forest State Park

Min tur fortsatte nordpå til Escalante Petrified Forest. Parken har en campingplads beliggende lige ved et vandreservoir, og byder på en enkelt vandrerute som tager dig forbi flere forskellige stykker forstenet træ. Kommer du forbi Escalante Petrified Forest, f.eks. på vej mellem Capitol Reef og Bryce Canyon, så kan det være et fint sted at holde en pause og gå en tur. Men det er ikke et sted hvor du nødvendigvis behøver at afsætte en hel dag til dit besøg.
Highway 12
Highway 12

Scenic Higway 12

Du behøver ikke at besøge en national- eller statspark for at få fantastiske naturoplevelser. I Utah er det nok at køre en tur ud af landevejen. Highway 12 er en 124 miles lang naturoplevelse. Vejen starter lidt vest for Bryce Canyon, fortsætter gennem Red Canyon, forbi Bryce Canyon, Kodachrome Basin og videre op til Escalante Petrified Forest.
Highway 12
Highway 12

Vejen fortsætter gennem Grand Staircase-Esccalante, i hvad jeg vil betegne som typisk southern Utah landskab, dvs. slickrock sandstensformationer. Herefter ændrer landskabet sig radikalt, når vejen går gennem skovene ved Boulder Mountain (i øvrigt rigtig flot når efterårsfarverne er der). Vej 12 ender ved Torrey, få kilometer vest for Capitol Reef National Park. Highway 12 er en fantastisk vej, og du bør sætte god tid af til at køre strækningen. 124 miles lyder ikke af meget, men der er mange steder hvor man har lyst til at stoppe bilen, for at tage et par billeder og nyde landskabet.
Capitol Reef National Park
Capitol Reef National Park

Capitol Reef National Park

Når Highway 12 ender ved Torrey, kan du fortsætte østpå af Highway 24. Endnu en fantastisk vej, som tager dig gennem det fantastiske landskab i Capitol Reef National Park. Når du når visitorcenteret i Capitol Reef bør du dog tage en afstikker fra Highway 24, og køre en tur af scenic drive gennem parken.

Capitol Reef byder på flere fantastiske Utah landskaber, skabt af millioner af års erosion. Tidligere tiders beboelse af mormoner i parken, har desuden skab en sand oase, her midt i ørkenen. Der findes adskillige gamle frugtplantager, hvor besøgende er velkomne til selv at plukke frugt. Du kan gratis spise frugt mens du er i frugtplantagen, og vil du have frugt med dig, så kan du købe det for 1$ pr. pund. Da jeg var der i september var der fantastiske æbler. Trænger du til lidt lækkert, så besøg det historiske Gifford House som ligger i parken, her sælger de hjemmebagte frugttærter, lavet med frugt fra plantagerne.

Er du i autocamper, så overvej at tilbringe en eller flere nætter på campingpladsen i parken. En rigtig dejlig plads, med massere af store træer som giver skygge, massere af græs hvilket er et særsyn her i det tørre Utah, og ofte er der besøg af dådyr på pladsen sidst på dagen. Og så selvfølgelig en frugtplantage som nabo, så du kan starte dagen med at plukke et par friske æbler. Som i de fleste andre nationalparker, er der også her ranger talks om aftenen på campingpladsen. Ranger talks er foredrag, typisk 30-45 minutter, omhandlende forskellige emner, som f.eks. parkens geologi, dyreliv, historie osv.
Lake Powell
Lake Powell

Lake Powell

Lake Powell er den næststørste kunstige sø i USA. Et fantastisk rekreativt område, hvor klart blåt vand omkranses af smukke bløde sandstensklipper. Et skønt sted at slappe af et par dage. Men det er kun på overfladen at det hele er perfekt. Dykker man lidt længere ned i historien omkring dette sted, sidder man tilbage med lidt mere blandede følelser. Området er også kendt som Glen Canyon – USA’s glemte nationalpark. For Lake Powell er som sagt en kunstig sø, som blev dannet efter færdiggørelsen af Glen Canyon Dam i 1969. Før dette var Glen Canyon et fantastisk område med sandstensformationer, kløfter, naturlige broer, klippebuer og historiske arkæologiske steder. Området nåede dog aldrig at blive erklæret nationalpark, før det blev vedtaget at bygge en dæmning og oversvømme det hele.

I den nordlige ende af Lake Powell ender vej 276 ved Bullfrog Marina. Her er der mulighed for at campere, leje kanoer, både, jetski eller måske leje en husbåd og tilbringe nogle dage på søen. Fra Bullfrog kan du sejle med en lille færge til Halls Crossing og fortsætte af den smukke vej 276.

I den sydlige ende af Lake Powell, nær byen Page, har du mulighed for at campere ved Wahweap Marina. Her er der også mulighed for at leje både m.v.
Natural Bridges National Monument
Natural Bridges National Monument

Natural Bridges Natural Monument

Efter Halls Crossing fortsatte jeg af vej 276 til Natural Bridges. Vejen gennem parken har udsigtspunkter ved 3 forskellige naturlige broer. Ønsker du kun at se broerne fra toppen, så kan et besøg i Natural Bridges klares på få timer, på vejen til andre oplevelser. Har du god tid kan det dog anbefales at gå hele turen fra den første broen, ned i bunden og videre forbi næste bro, og op igen ved den sidste bro.
Goblin Valley State Park
Goblin Valley State Park

Goblin Valley State Park

Ca. midtvejs mellem Capitol Reef og Interstate 70 ligger Goblin Valley. Et yderst særpræget landskab, hvor man føler at man er landet på en anden planet. Kommer du forbi, f.eks. når du er på vej mellem Capitol Reef og Moab, kan det klart anbefales at bruge et par timer her, og gå rundt blandt de særprægede goblins. Har du brug for en overnatning, ligger der også en glimrende campingplads her.
Island in the Sky
Island in the Sky

Canyonlands National Park – Island in the Sky

Canyonlands National Park er delt i tre separate områder på grund af de to floder (Colorado floden og Green River) som mødes i parken. Islands in the Sky er det lettest tilgængelig og mest besøgte område. Needles District har nogle få udsigtspunkter langs en asfalteret vej, men store dele af parken kræver lange vandreture og/eller 4-hjulstrukne biler. The Maze er det mindst tilgængelige område, og kun en meget lille del af parkens besøgende kommer i dette område.

Indgangen til Island in the Sky ligger en kort køretur nord for byen Moab. Denne del af parken har fine asfalterede veje med massere af udsigtspunkter, hvor du får imponerende syn ud over landskabet, præget af store dybe kløfter. Der er også mange forskellige vandreruter af forskellig længde.
Needles District
Needles District

Canyonlands National Park – Needles District

I fugleflugt er der ikke langt fra Island in the Sky til Needles District. Men da der ikke er en direkte vej, så er det en køretur på ca. 175 km mellem de to områder. Når du kommer til Needles District er der en asfalteret vej gennem parken, med nogle få flotte udsigtspunkter. Vil du se mere af parken, er du dog nødt til at tage nogle af de længere vandreture på 10-20 km. Er du indstillet på at vandre, så er der mange flotte steder i parken som bestemt er et besøg værd. Er du ikke interesseret i at vandre, så er der kun få steder at se i parken, men meget af køreturen fra vej 191 til parken er utrolig flot, så det kan stadig være værd at besøge denne del af Canyonlands.
Arches National Park
Arches National Park

Arches National Park

Få kilometer nord for byen Moab ligger Arches National Park. Parken er mest kendt for sine utallige stenbuer. Men der er også mange andre smukke områder, som gør parken værd at besøge. Efter at være kørt gennem betalingsanlægget går vejen stejlt opad, og allerede få minutter efter at være ankommet, er jeg nødt til at lave det første fotostop, pga. den flotte udsigt ud over området. Jeg har været her flere gange før, men alligevel bliver jeg igen overrasket hvor smukt her er. Vejen forsætter langs høje voldsomme sandstensklipper og imponerende formationer, og jeg stopper næsten hver gang der er en mulighed, for lige at tage et par billeder.

Der er rigtig meget at opleve langs vejen, men hvis du vil have de bedste oplevelser er du nødt til at vandre lidt. Nogle af mine favorit vandreture er ’Park Avenue’, ’Double O Arch’ og så den uundgåelige ’Delicate Arch’.

Delicate Arch er en fantastisk vandretur sidst på dagen, så du kan nyde solnedgangen ved Delicate Arch.
Dead Horse Point State Park
Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park

Ganske tæt på Canyonlands Island in the Sky område ligger Dead Horse Point State Park. Typen og udseendet af klippeformationerne her, minder meget om Grand Canyon. Der er dog ikke helt lige så dybt og ikke helt så bredt som Grand Canyon. Men det er faktisk lidt en fordel, da de meget store afstande i Grand Canyon ofte betyder at udsigten er lidt diset/afbleget. Endvidere er flodens forløb gennem kløften utrolig flot ved Dead Horse Point. Så selvom Dead Horse Point ikke byder på samme storslåede oplevelse som Grand Canyon, så er jeg tilbøjelig til at sige, at der faktisk er smukkere ved Dead Horse Point. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at parken er et besøg værd.
Jeep kørsel nær Moab
Jeep kørsel nær Moab

Moab – Jeep

Byen Moab ligger ganske kort fra Arches, Canyonlands og Dead Horse Point, og er det naturlige turistcenter herfor. Massere af hoteller, restauranter og souvenirbutikker. Men herudover er der også adskillige udbydere af forskellige ture og oplevelser. For Moab er også centrum for forskellige actionoplevelser som, river rafting, mountain biking, jeep ture, rapelling m.v. Og så er Moab nok den by i verden hvor der er den største andel af Jeeps i forhold til andre biler. For området er et sandt slaraffenland for 4x4 kørsel.

Jeg lejede en Jeep i 3 dage, for at få mulighed for at udforske nogle af de steder hvor en almindelig bil ikke kan komme frem. Den første dage kørte jeg en tur til Gemini Bridges, videre til Canyonlands og retur til Moab via Schafer Trail. En fantastisk tur med mange flotte landskaber og ægte Jeep kørsel, men dog en forholdsvis moderat rute, som ikke kræver særlig 4x4 erfaring.

Næste dag stod den på Long Canyon og Chicken Corner. Endnu en fantastisk dag, der visse steder er lidt mere teknisk Jeep kørsel, men dog stadig ikke værre end at en begynder kan klare turen.

Sidste dag stod på en tur til Top of the World, og var den teknisk mest udfordrende af de ture jeg kørte. Faktisk lidt for udfordrende, for jeg nåede til at punkt hvor jeg ikke kunne komme over, da jeg efter ét forsøg frygtede at Jeepen ville vælte på siden. Så jeg måtte opgive at nå helt til enden af denne tur. Jeg talte med dem hos udlejningsselskabet, og de forklarede at der har været meget regn henover sommeren, så flere steder var en del grus skyllet af jeep sporene, hvilket gjorde dem sværere at passere. Så normalt skulle denne tur være lettere, så jeg må give den et forsøg igen, næste gang jeg kommer til Moab.
River Rafting - Coloradofloden
River Rafting - Coloradofloden

Moab – River Rafting

Via www.moabadventurecenter.com havde jeg booket en fuld dag med river rafting på Colorado floden. Turen startede på Colorado floden øst for Moab. Efter et par timers rafting var der frokost, og derefter fortsatte vi med at rafte ned af floden. Denne del af Colorado floden er forholdsvis rolig, med nogle få moderate rapids. Ikke noget vild white water på denne tur. Imellem de forskellige rapids er floden stille, og det var muligt at hoppe i vandet og flyde ved siden af båden.

Moab Adventure Center har flere andre rafting ture, herunder også ture med overnatning eller hvis der skal være mere action, så er der ture gennem Cataract Canyon. Men det må blive en anden gang.
Ballonflyvning
Ballonflyvning

Moab – Ballonflyvning

Gennem www.moabadventurecenter.com havde jeg også booket en tur med luftballon. Hvilken retning ballonen flyver afhænger jo af vinden, men de forsøger at tilpasse startstedet således, at man flyver over Canyonlands eller Arches. Vi skulle mødes ved en tankstation lidt nord for Moab, tidligt om morgenen. Her blev vi samlet op og kørt til startstedet, hvor resten af crewet allerede var i gang med at pakke ballonen ud. Ballonen blev blæst op, og få minutter efter var vi klar til afgang, og kunne nyde solopgangen fra ballonen.

Turen gik henover Canyonlands, og der var en fantastisk udsigt mens vi fløj lydløst henover landskabet.

Det var en fantastisk oplevelse, og det kan klart anbefales at tage sådan en tur. Både for oplevelsen af at flyve med ballon, men også fordi landskabet var fantastisk smukt at flyve henover.
Monument Valley
Monument Valley

Monument Valley

Efter nogle fantastiske dage i Moab området kørte jeg sydpå mod Monument Valley. Undervejs er der flere små oplevelser langs vejen. Gør f.eks. stop ved Hole in the Rock, hvor en dansker har bygget et kæmpe hus i en hule i bjerget. Lidt senere på turen kommer man forbi Church Rock og senere Mexican Hat Rock, før man når til Monument Valley.

Det kan anbefales at tage en overnatning ved Monument Valley, så du har mulighed for at nyde den fantastiske solopgang her. Tidligere har der været en primitiv campingplads nær visitorcenteret ved Mitten View, men denne har været lukket det meste af 2012. Jeg er ikke klar over om/hvornår den åbner igen, så undersøg det inden du planlægger at overnatte her. Alternativt ligger Gouldings Lodge og Campground få kilometer herfra.
Horseshoe Bend
Horseshoe Bend

Horseshoe Bend

Få kilometer syd for byen Page er en lille grusvej og parkeringsplads på den vestlige side af vejen. Herfra kan du via en kort vandretur komme ud til Horseshoe Bend, hvorfra der er et fantastisk syn over Coloradofloden.
Antelope Canyon
Antelope Canyon

Antelope Canyon

Der er flere forskellige udbydere der tilbyder ture til Antelope Canyon. En af dem er www.antelopecanyon.com som har et kontor i byen Page. Herfra bliver man kørt til Antelope Canyon, hvor man får en guidet tur gennem kløften. Antelope Canyon er en utrolig smuk slot canyon, men også meget besøgt. Hvis man tager på en tur omkring kl. 12, hvor der er mulig for at se solstrålerne lyse ned i kløften, så er det et rent menneskehelvede, hvor alt for mange mennesker forsøger at mase sig frem. Bestemt ingen rolig naturoplevelse, men der er mulighed for fantastiske billeder. Hvis du vil have en mere rolig tur, så vælg et andet tidspunkt.
Albuquerque Balloon Fiesta
Albuquerque Balloon Fiesta

Afslutning

Den naturlige fortsættelse af min tur rundt i Utah, ville formentlig være at køre til Grand Canyon, som vel næppe behøver yderligere præsentation. Men da vi nu var kommet ind i starten af oktober, satte jeg i stedet kursen mod Albuquerque, for at se den årlige ballonfestival. Hvis du vil læse mere om dette, har jeg tidligere skrevet et rejsetip herom: http://www.fdm-travel.dk/usa/vestlige/balloner-i-new-mexico.html

Der er rigtig meget at se i det sydlige Utah. På denne tur brugte jeg 6½ ud af 8 uger i det sydlige Utah. Det gav mig mulighed for at se en stor del af de let tilgængelig områder. Men det er ikke sidste gang jeg har været i Utah, for der er stadig rigtig meget jeg ikke har set endnu.

Kommentarer til rejsetippet om Naturområder nationalparker

Hej Bente

20/11 2013 Jens
Jeg har desværre ikke været der i foråret, så jeg ved ikke hvornår det bedste tidspunkt er.

Jeg har derimod været der om efteråret nogle gange, og omkring midt til slut september plejer der at være fantastiske efterårsfarver mange steder, f.eks. Cedar Breaks, Boulder Mountain og La Sal Mountain Loop Road nær Moab er også fantastisk. Men foråret kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Forår i Utah

08/10 2013 Bente Kirketerp-Møller
Vi har været i Utah et par gange i juni, juli og august. Vi kunne godt tænke os at opleve foråret i Utah med ørkenerne i blomst. Kender du det rigtigste tidspunkt for sådan en tur.

Hej Christina...

30/10 2012 Jens Bjargum
Jeg har efterhånden været i Utah 6 gange. Første gang kun nogle få dage, da jeg skulle videre og se en masse andet, men herefter er det blevet flere og flere dage hver gang jeg er kommet tilbage. Det er dog første gang at jeg har brugt så lang tid i Utah.

Jeg så én slange på denne tur, og det er første gang jeg har set en. Så jeg vil ikke vurdere at der er overhængende stor risiko. Generelt er rådet at være opmærksom når man går, så man ikke jokker på en, og så passe på med at stikke hænderne ind under buske og klipper m.v. hvor der kan ligge en slange. Så jeg vil mene at det er noget man kan orientere børnene om, men ikke noget man behøver at have stor frygt for, da det er relativt sjældent.

I Utah er der Mountain Lions (puma) og bjørne. Begge er dog meget sjældne, og meget menneskesky. Jeg har aldrig set hverken Mountain Lion eller bjørne i Utah, og det er den oplevelse langt de fleste besøgende vil have, da dyrene generelt ikke har lyst til at møde dig, og derfor forsvinder når de hører dig. Og samtidig er det et meget lille antal der lever her. Så igen er det noget man kan være opmærksom på, og lige læse rådene om hvordan man skal forholde sig, hvis man skulle møde en, men ud over det at det ikke noget der bør være til stor bekymring.

Personligt synes jeg at autocamper er perfekt i dette område. Generelt vil jeg sige at autocamper egner sig rigtig godt til rundture i nationalparkerne, hvorimod en almindelig bil er bedre i storbyer. Så jeg vil klart anbefale autocamper til Utah.

Tak for et spændende og belærende rejsetips

25/10 2012 Christina
Hej Jens.
Tak for et spændende og lærerigt relsetips eller rettere mange tips. Hvor mage gange har du været i dette område? Når du vandre, hvad er du så opmærksom på? Nogle dyr man skal være ekstra opmærksomme på? Jeg spørger da vi skal afsted med 2 drenge i mellemskolealderen, og de skal jo af med noget krudt en gang imellem. Skal man være mere forsigtig i forhold til klapperslanger end vi er ved vesterhavets hugorme? ( her ikke tænkt slangens bid, men hyppighed for at møde dem).
Jeg har fået nogle rigtig gode ideer til, hvilke Parker vi også skal forbi, og hvilke camping pladser man skal bruge. Vil det være bedre i dette område at have bil frem for autocamper?
Endnu en gang tak for dit fantastiske indslag, kommer nok på flere spørgsmål,
Christina V C
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til amerikanske nationalparker

Naturområder og nationalparker
Rejser i de amerikanske nationalparker
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/chicago/arkitektur-er-det-kedeligt-usa-og-canada.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.