Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Nej til New York, Californien og Firenze
Rejsetips indsendt af:
Hans Elfelt Bonnesen
Birkerød
28. dec. 2010

Nej til New York, Californien og Firenze

Glem alt om storbyer og museer; glem alt om sol og strand, glem alt om sne og skiløb. Min svaghed for at agere Rasmus Modsat begyndte i 1958 hvor AAA (FDM's amerikanske søsterorganisation) i New York opfordrede min room-mate og mig til en biltur til det skønne grønne New England.
Vi sagde straks nej-tak; foretrak i stedet det brændende varme Arizona og Yuma ørkenen. Vi ønskede noget, der IKKE kunne opleves i Danmark. AAA-folkene rystede vantro på deres hoveder. Men vi tog afsted i en gammel Chevrolet uden air-conditionering, hvor dørenes indvendige håndtag efterlod brændemærker på vores bare knæ. Herlig oplevelse.

Australien

Min kærlighed til Rasmus Modsat fortsatte i Australien, hvor min kone og jeg bevidst undgik Sidney og Den store røde sten, og i stedet opsøgte en for længst afdød onkels gravsten i den lille by Mackay på østkysten nord for Rockhampton.
Igen med stikture ind mod Australiens brændende varme ørkenagtige indre i Sapphire, hvor man så let som ingenting kan blive væk, og i øvrigt hurtigt vil omkomme når temperaturen passerer de 55 gr. celsius. Det er oplevelser som disse, der står prentet i ens bevidsthed.
Hvorfor dog tage derhen hvor alle andre turister tager hen?
Gør det modsatte, af det alle andre gør. Der ligger masser af oplevelser gemt overalt, hvis man sætter lidt ind på selv at finde dem.
Kansas og Nebraska

Kansas og Nebraska

Og nu i 2010 skulle Rasmus Modsat fejre sin hidtil største triumf. Glem de store byer, teatrene og museerne i USA’s store metropoler. Glem Stillehavet og Calfornia route #1.
Prøv i stedet det tyste, flade og blæsende, iskolde men superærlige Kansas eller Nebraska, der hvor det gamle superærlige USA også ligger og gemmer sig, derude på landt, hvor man for alvor kan opleve, hvordan det oprindelige USA fungerer; langt ude på landet, der hvor for eksempel småbyerne Hansen, Dannebrog og Minden ligger, der hvor INGEN normale danskere tager på ferie. Danskerne bor der nemlig allerede – og har gjort det siden 1888.
At køre over 2000 km i en stor lejet bil på en tre, fire dage er en oplevelse - og tilmed meget nemt, sikkert og billigt.
Med en benzinpris på kr. 3,80/liter er det til at bære, selv når den store seks cylindrede motor mumler stille under kølerhjelmen.
4-spors motorveje, som der næsten aldrig skal betales afgift for at køre på, og med en planlægning, skiltning og overflade, der får de tyske og italienske motorveje til at ligne sogneveje i det gamle Danmark. For alvor må man her er kende, at USA er et land og et samfund, som slet ikke ville kunne eksistere uden den daglige brug af biler.
Vi hører, hvordan man i USA ikke vil se nogle væsentlig ændringer i retning af fossilfrit brændstof før efter 2035, og har man én gang set, hvordan det amerikanske samfund fungerer, så forstår man det til fulde.
Stop så om aftenen ved et af de mange moteller, store som små, og betal ca. 1/3 af hvad tilsvarende ville koste i Danmark, og mød den ganske almindelige amerikaner

Den menige amerikaner

Den menige amerikaner

Den helt store oplevelse er nemlig, at møde den helt almindelige amerikaner og komme i samtale med ham eller hende.
Den umiddelbare venlighed og imødekommenhed slår en med forbløffelse.
Den stedlige læge – viser det sig – der sidder ved et nabobord i restauranten, vender sig interesseret om og spørger – da han hører vi er danskere – hvorfor vi egentlig var så store modstandere af EU; en anden gæst er øjensynlig lærerinde fra den stedlige folkeskole og viser sig at være specialist i Grundtvig og hans tanker om folkehøjskolen.
Hurtigt viser det sig, at hun hedder Hansen eller Nielsen, og det ender såmænd med, at servitricen i restauranten slår ud med armene, da hun hører vi kommer fra Danmark og udbryder: "Oh - we are all Danes out here".
Langsomt begynder den almindelige danske talemåde om overfladiske amerikanere uden viden om den omgivende verden, at fortone sig.
Man føler trang til at gentage Matthias Claudius (1740-1815): "Wenn jeman eine Reise tut, so kann er was erzählen"

Seværdigheder
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/canada/nova-scotia/halifax/cambridge-suites-hotel-halifax.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.