Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

3 måneder i New York - lev som en ægte New Yorker - det behøver ikke at være så dyrt.
Rejsetips indsendt af:
Jesper Rasmussen
København K
30. dec. 2010

3 måneder i New York - lev som en ægte New Yorker - det behøver ikke at være så dyrt.

Mange har drømmen om at tage til New York og prøve at leve som en "ægte" New Yorker. Jeg fik chancen for nyligt gennem et 3 måneders praktik ophold hos en velgørende organisation beliggende på 7th avenue i centrum af Manhatten.
Jeg vil kort fortælle om min tur og samtidig give nogle tips og tricks til hvordan du selv kan afprøve drømmen som vaskeægte New Yorker i 3 måneder, uden at hive den store tegnedreng frem.
Udover at give dig en oplevelse for livet, kan et frivilligt ophold hos en virksomhed i New York også bidrage til en spændende CV der åbner døre hjemme i Danmark.
Klassisk bygning i New York med brandtrappen på siden af huset
Klassisk bygning i New York med brandtrappen på siden af huset

Hvordan bor man billigt i New York?

Bolig:
Ønsker du at bo i New York i længere tid, er det muligt at finde et værelse på Manhatten for omkring 4000-6000 kroner om måneden.
Er det for dyrt, skal du rykke lidt udenfor Manhatten eks. til Brooklyn, hvor du kan finde et værelse fra 2000-4000 kroner. Har du din egen lejlighed i Danmark, er det ofte muligt at fremleje din lejlighed mens du er i New York og på den måde betale din husleje i New York.

Jeg valgte selv at bo på et værelse i byen Scarsdale som ligger 20 minutter nord for New York. Jeg kendte nogle mennesker der boede i byen men man behøver ikke at bo så langt væk fra centrum for at det er billigt.
Et godt link til at finde private værelser og lejligheder i hele USA er:
http://newyork.craigslist.org/roo/
Mig selv på kontoret
Mig selv på kontoret

Frivilligt arbejde - hvad giver det mig?

Arbejde:
3 måneder i New York er mere end rigeligt tid til at se og opleve det meste af byen. En god ide kan være at bruge noget af din tid på velgørende arbejde. Der er masser af virksomheder der tager imod frivillige og praktikanter – måske kan du finde noget relevant i forhold til dit arbejde eller studie, måske ønsker du bare at hjælpe til med at give mad til hjemløse eller lignende. Uanset hvad du foretrækker er der masser af muligheder for at give en hjælpende hånd.

At være frivillig giver dig en unik mulighed for at opleve hvordan det er at arbejde i en storby som New York. Det giver dig hurtigt et netværk som kan være dig behjælpelig i andre henseender.
Ofte får man gratis mad og lokale råd fra dine ”kollegaer” til hvordan du kan spare penge. Så det viser sig hurtigt at være en økonomisk fordel at være frivillig, selvom du ikke får løn.
Brug google og søg på ord som ”intern new york”, ”volunteer new york” og tilføj eksempelvis dit interessefelt.
Her er jeg på opdagelse i skønne Brooklyn Heights
Her er jeg på opdagelse i skønne Brooklyn Heights

Det handler om oplevelser...

Oplevelser:
Der er i forvejen lavet 1000 lister som omhandler hvad du SKAL se i New York, derfor vil jeg ikke komme ind på disse seværdigheder. Alligevel anbefaler jeg guiden ”Turen går til New York” som jeg selv brugte meget, den indeholder ikke kun gode råd til hvad du kan se men også tips til hvordan du sparer penge.

Husk at entréen på mange museer i New York er valgfri, selvom der står at det koster 20 dollars at komme ind på museet kan du nøjedes med at give 5 dollars. Det er der mange New Yorkere der benytter sig af og har man et lille budget, er det helt ok ikke at betale fuld pris. Er du studerende så husk dit studiekort, det giver rabat på museer og restauranter – spørg om stedet giver studierabat.
Når du skal rundt og se New York, så behøver du ikke tage de dyre sightseeing busser. Tag i stedet nogle af de lokale busser, der kan du komme langt for 2 dollars, hvor turistbusserne nemt koster 75 dollars for et par dage.

Afslutningsvis vil jeg opfordre dem, som endnu ikke har besøgt byen, til at tage afsted. Det er BYEN, hvor hele verden er samlet et sted og hvor drømmen om at leve som en ægte New Yorker godt kan lade sig gøre. In America - anything is possible.

Kommentarer til rejsetippet om New York

komme igang

11/11 2013 kathrine christensen
en rigtig god blog. hvordan skal man finde en lejlighed og hvem skal man snakke med om det og få til at hjælpe en med det? og hvordan skal man lige betale husleje i de tre måneder, nu hvor man kun arbejder frivilligt?

venlig hilsen Kathrine h. Christensen

Husleje?

11/11 2013 kathrine christensen
hej min drøm er at komme til new york og har altid været det, men nu har jeg bestemt mig for at jeg tager tyren ved hornene og gør det når huen er på plads. der er bare lige det hvad med husleje når man ikke lige bor i en lejlighed endnu og ikke vil før jeg har været afsted? for hvis man ikke har et arbejde kommer der jo ingen penge. så hvordan gør man lige det med at betale til huslejen?
håber nogen vil svære, det ville være skønt.

hisen kathrine

Fraråder MEGET at arbejde i denne organisation

19/01 2012 Ann Jensen
Kære Jesper,

Tak for din blog.

Desværre havde jeg og en række andre danske studerede et forfærdelig ophold selvsamme sted, og vi vil virkelig fraråde at arbejde med Robert Tolmach i hvad enten han kalder det LLC Wellgood, changingthepresent.org, Wellgood classroom LLC, toolsfortheworl eller Classwish, da det er det rene svindel i "ngo'ens" navn.


http://neverinternforclasswish.weebly.com/

Hvordan kommer jeg igang?

20/09 2011 Marie Lund
Hej Jesper
Nu er det nok nok noget tid siden denne side blev oprettet, men jeg faldt over den og den fangede mig.

Jeg sidder selv med tanken om at tage til new york når huen er på plads.
Men hvordan får jeg kontakt til nogen, der eventuelt kunne bruge en pige i huset, en billetkonduktør eller noget helt trejde.

Og hvad med arbejdstilladelse? Kan det godt lade sig gøre?
Jeg aner ikke hvem jeg skal snakke med sådanne ting om. Så nu prøver jeg at skrive til mig.
Håber du stadig tjekker denne side, og finder tid til at svare tilbage.

Med venlig Hilsen Marie

Ja..men der er bare det at...

01/02 2011 Helle
Det kræver STADIG en arbejdstilladelse! Selvom man ikke har kontrakter eller lignende.
For at udføre arbejde som frivillig i Usa, skal man have en arbejdstilladelse, uanset hvad.
Tjek selv her :
http://denmark.usembassy.gov/

Frivilligt arbejde under 3 måneder er ok...

30/01 2011 Jesper Rasmussen
Hej Helle, god pointe. Man kan dog sagtens tage til USA under 3 måneder og arbejde frivilligt helt legalt. Frivilligt arbejde involverer hverken kontrakter eller andre forpligtelser, så længe man holder det til under 3 måneder.
Mvh. Jesper

Vigt at påpege

30/01 2011 Helle
Rigtig god artikel, dog glemmer du, at hvis man ikke studerer, på universitet eller college samtidig, har man ikke en arbejdstilladelse. Det er ikke lovligt, at rejse 3 mdr til usa, for at arbejde frivilligt, uden en arbejdstilladelse, som er næsten umuligt at få, hvis man ikke studerer.
Det er altså ikke lovligt at entre usa, på visa waiver programmet/turistvisa og så arbejde som frivillig.
Overtrædelse heraf medfører anholdelse, fængsling & udvisning.

In order to work and study in the U.S.A., students must meet certain criteria. U.S. student visas are granted with the intention that students will maintain status during the tenure of their study tour, which means that students are required to attend school full-time each semester. This is the primary condition international students must fulfill in order to work and study in the U.S.A.; however, students should always check with the DSO or foreign student advisor before seeking work in the United States
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.