Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

60+ på cykeltur på Manhatten
Rejsetips indsendt af:
susanne harck wind
århus
25. feb. 2012

60+ på cykeltur på Manhatten

”Det kan man ikke!!”
”Jeg har godt nok aldrig set cyklister i New York!!”
Skepsis og vantro mødte os ved udsagnet om, at vi havde lyst til at cykle i NY.
Men stålsatte var vi, og med erfaringer fra bl.a. Amsterdam og Stockholm besluttede vi at gøre alvor af at udforske Manhatten på cykelryg.
Vi: et ægtepar på hhv. 64 og 61 år.
Hudson River
Hudson River

Hudson River

Onsdag d. 27.7.11 klokken 11 står vi uden for cykeludlejningen Bike and Roll på West Side 42. St. Resten af dagen har vi til disposition, og første mål er sydspidsen af Manhatten. Cykelstien følger Hudson River og er helt afsondret fra biltrafikken. Solen skinner og vandet glitrer. Flere steder gør vi holdt og skuer ud over floden. Tager også afstikkere ud på forskellige kajanlæg – oaser for newyorkerne. Det er en fantastisk smuk tur.
Tower of Freedom
Tower of Freedom

Tower of Freedom

Ved Ground Zero stiller vi cyklerne og bevæger os til fods ind på området. Overalt arbejdes der på højtryk – bl.a. med Tower of Freedom, som med sin højde skal slå alt andet i NY. På masser af bygninger vajer det amerikanske flag, og der er en stemning af, at ”os skal de ikke få ned med nakken”.
Bell of Hope
Bell of Hope

Ground Zero

Også en stemning af ærefrygt hersker her. Masser af mennesker er konstant omkring os – velsagtens mest turister fra USA og mange andre steder i verden. Vi ser den lille kirke St. Paul's Chapel med udstillingen om 11/9, Bell of Hope samt mindepladen over brandfolkenes bedrifter og store tab. Vi går rundt i finansdistriktet, gennem Wall Street og skal nu tilbage til cyklerne og videre ned omkring sydspidsen mod den smukke Brooklyn Bridge.

cyklister falder let i snak
cyklister falder let i snak

Brooklyn Bridge

Vi vil cykle over Brooklyn Bridge og søger op på forgænger-/cykeletagen. Her er masser af motionister, som går og løber. Her er adstadigt spadserende og så os relativt få cyklister. Lyset er berusende, og fra broen ses Manhatten Bridge, som vi senere skal cykle tilbage ad.
United Nations Headquarters
United Nations Headquarters

East Side

På Manhattens East Side bliver det med cykelstier så som så. Vi kører forkert flere gange pga. manglende skiltning, og det bliver til adskillige ekstra kilometer end først planlagt. På vejen nordover gennem China Town og Little Italy forvilder vi os flere gange ind i områder, der viser sig at kræve en god fysik: Cyklen må slæbes op ad trapper og ned ad trapper – blot for at konstatere, at vi er havnet i en blindgyde med hegn – hvorefter der ikke er andet for end at slæbe cyklen tilbage igen. Trods vanskeligheder med at finde vej på East Side lykkes det langt om længe at komme til FN-bygningen. Desværre er den lukket, men kan betragtes gennem et hegn.

Central Park
Central Park

Central Park

Herefter foregår cyklingen på de befærdede gader. Langt de fleste steder tages der store hensyn, men enkelte steder kommer biler, lastbiler og busser så tæt på, at vi ikke helt reglementeret fortrækker op på fortovet. Central Park, næste mål, er inden for rækkevidde, og fra 72. St. kører vi ind i parken. Her er et vældigt leben. Der gås, cykles, løbes, køres i hestevogn, spilles spil, dyrkes yoga, boksning og meget mere. Central Park emmer af aktivitet – selv en aften som denne. Vi cykler en runde og søger så mod udgangen på West Side. Sidste mål er cykeludlejningen, hvor vi ankommer klokken 19.15.
vi gjorde det
vi gjorde det

anbefaling

En cykeltur som denne kan vi varmt anbefale. Er man ikke til hele pakken, kan ruten reduceres til tur/retur langs Hudson River. Bike and Roll har udlejningscentre fordelt i hele byen – tre af dem på cykelstien langs Hudson River og et ved den sydvestlige indgang til Central Park. Cyklerne er gode og brugervenlige. Prisen er overkommelig. Vi gav 44 dollars for hele dagen incl. hjelm og lås. For fire timer betaler man 39 dollars.
Et 60+ægtepar – godt træt, men veltilfreds og fyldt af fantastiske oplevelser og sanseindtryk kan tage sig et hvil, inden turen går til fods hjem til hotellet. Godt 30 km på cykel gennem ”the streets of NY” blev det til, og det er vi ikke så lidt stolte over.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.