Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Rejsetips af samme forfatter

 • St. Pauls kirke i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 14 personer)
  17.07.12: Tina
  Hvis du har besøgt 9/11 Memorial – eller er på andet ærinde i Lower Manhattan omkring Ground Zero, Wall Street eller City Hall - vil jeg anbefale at du efterfølgende besøger St. Pauls kirken.
  Se hele rejsetippet
 • Vinlandet - og skønne Stellenbosch

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 8 personer)
  10.07.12: Tina
  Sydafrika er et af mine absolutte favorit rejseland, da det i mine øjne har… ganske simpelt – ALT!
  Se hele rejsetippet
 • New York TV & Movie Sites tur

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 10 personer)
  10.07.12: Tina
  Jeg er en yderst passioneret film-nørd, så for mig er denne tur super oplagt. Men uanset om man har min interesse eller ej, så tror jeg at alle vil få noget ud af TV and Movie Sites turen.
  Se hele rejsetippet
9/11 Memorial i New York
FDM travel - Community Manager
Tina Telefon: 70 11 60 11

9/11 Memorial i New York

Jeg tror at der er mange mennesker, der har det lidt som jeg med 9/11 Memorial - Det er sådan lidt mærkeligt, ubehageligt og måske er det nok fordi det stadig liiidt for tæt på… men det vil det nok være for mange af os rigtig længe endnu.
Jeg synes faktisk at det er blevet er rigtig fint, sobert og pænt sted, hvor der hersker en behagelig ro. Jeg synes ikke, at det - som nogle frygtede – er blevet gjort kommercielt og spiller heller ikke for meget på vores følelser. Jeg tror disse, og de tårer man måske fælder, kommer helt af sig selv, når man står der… - det gjorde de i hvert fald for mig, også de gange jeg besøgte stedet inden mindeparken åbnede.
Memorial Pools

Memorial Pools

Mindeparken ligger der hvor World Trade Tårnene engang stod, og blev åbnet på 10 årsdagen for 11. september 2001.

Selve området er en park, hvor der med tiden vil skyde en masse træer op omkring de 2 mindekar – memorial pools - der ligger hvor de to tårne engang stod. På kanten af de to mindekar er der indgraveret navnene på de næsten 3000 personer, der mistede livet d. 11. september 2001 - både i World Trade Tårnene, Pentagon, og ved World Trade Center bomberne i 1993.

Jeg tror at de fleste af os vil blive berørte af stedet – for mit vedkommende var det roen og stilheden, der rørte mig, selvom vi langtfra var de eneste besøgende. Og så tror jeg det er svært at se den endeløse række af navne uden at blive berørt og påvirket. Man går stille og roligt rundt for sig selv og prøver at fatte at alt der er foregået på dette fredelige sted. – og det tror jeg bare ikke man nogensinde kan.
9/11 Memorial i New York

Man føler på en eller anden måde at man kender området så godt fra de mange frygtelige timer vi alle sad foran skærmen og fulgte de ufattelige, uforståelige, og fortsat ubegribelige scener, billeder og skæbner den tragiske dag for over 10 år siden.

Alle bygninger omkring mindeparken er printet ind i vores erindringer, og det er desværre også de mange andre uhyggelige billeder vi igennem de sidste 10 år har set om og om igen – og stadig ikke HELT forstår. Sådan har jeg det i hvert fald…

Byggeriet af det nye tårn, der vil rejse sig højt over byen – One World Trade Center - også kendt som Freedom Tower, samt meget andet byggeri er i fuld gang, men på en eller anden måde, så ser, men hører man ikke dette og al den anden støj, larm og det virvar som New York jo nu engang er blot et par meter fra mindeparken.
Husk at booke tid på forhånd

Husk at booke tid på forhånd

Det er gratis at besøge 9/11 Memorial, men der er rigtig mange besøgende, så hvis du vil besøge 9/11 Memorial, skal du booke billetter – dato og klokkeslæt - online på forhånd. Det kan du gøre på

http://www.911memorial.org/

Du skal herpå enten selv printe billetterne eller hente dem i den nærliggende memorial-shop.

Der er både et museum og en memorial-shop nær ved selve mindesmærket, som mange lægger vejen forbi. Her bliver der vist videoer, solgt bøger, ”souvenirs” (synes det har en mærkelig klang, men det er vel nu engang hvad det er). Ligeledes er her udstillet forskellige effekter fundet på området, og billeder og historier om de stakkels mennesker, der mistede livet her 11.sep.2001.

Man kan sikkert diskutere om hvorvidt man skal besøge dette sted der for mange – særligt amerikanerne, og New Yorkere i særdeleshed - stadig er et gabende sår. Personligt siger jeg siger at det kan man og BØR man for at mindes og aldrig glemme 11. september. Og jeg synes virkelig at det er blevet en værdig mindepark.

Efter du har besøgt 9/11 Memorial

Jeg vil anbefale at du efterfølgende besøger den nærliggende lille St. Pauls kirke, som spillede en stor rolle for de mange frivillige i dagene og månederne efter 11.september.

Læs mere om St. Pauls kirke her

http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/st.-pauls-kirke-i-new-york.html

Kommentarer til rejsetippet om New York

Billetter kan hentes på dagen.

12/02 2013 Lars
Hvis man ikke får bestilt billetten hjemmefra, kan man møde op udenfor omtalte memorial-shop tidligt om morgenen, hvor der uddeles x antal billetter den pågældende dag.
Vi mødte op kl 7 en søndag morgen, hvor uddelingen startede kl 8. Og stod som nummer 2 i køen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Tina s profilside

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 21. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/skotland/liste-3/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.