Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Rejsetips af samme forfatter

Alt det praktiske i New York
Rejsetips indsendt af:
Odense
2. marts 2012
Vinderrejsetip Maj 2012

Alt det praktiske i New York

Når du har taget beslutningen om at tage til New York, så er næste skridt at finde ud af, hvornår det er mest gunstigt for dig at rejse.
Måske har du mulighed for at skubbe din rejse en dag eller to i enten den ene eller den anden ende., og har du det kan der være penge at spare på fly og måske endda også på dit hotel.

Flybillet

Jeg bruger lystigt forskellige søgemaskiner på nettet for at få en indikation om, hvornår flybilletterne er billige og hvornår de ikke er. Da jeg er mest tryg ved at bruge FDM-travel, sammenligner jeg priser ved dem. Og 3 ud af 3 gange, har jeg valgt at booke mit fly gennem FDM-travel, frem for et af de selskaber søgemaskinen præsenterer for mig. Hos FDM-travel er der ikke noget der står med småt, og alle afgifter, skatter osv. er regnet med i prisen. Og så yder de en rigtig god service, hvis du har spørgsmål!
HUSK at holde lidt øje med flypriserne (gerne dagligt), da de kan svinge utrolig meget.

Et eksempel:
D. 22. december 2011 undersøgte min niece og jeg, bare for sjov, hvad billetter til New York kostede i slutningen af marts 2012. Prisen for et direkte fly var 2450,- dkr. !!! Vi blev enige om at til den pris, SÅ skulle vi afsted. Dog skulle jeg lige have undersøgt om jeg kunne få ferie den uge, så vi måtte vente til dagen efter med at klikke på "køb". Næste morgen, tjekkede jeg straks om billetprisen stadig var så lav. Det var den ikke. Den dag lød prisen på 4600,- for nøjagtig samme afgang, samme flyselskab osv. Vi følte os deprimerede. Faktisk var jeg så "deprimeret" at jeg glemte at få ringet til chefen for at høre om jeg kunne få ferie den uge i marts.
Det blev juleaften, og bare for at strø lidt salt i mit sår, klikkede jeg ind for at se billetprisen endnu engang, og nu stod billetterne til 2971,- for direkte fly. Jeg ringede straks til min niece og så bookede vi fly! Jeg havde godt nok ikke fået ferie, men jeg tog chancen (jeg har så fået ferie... heldigvis).
Skyline Hotel 2011
Skyline Hotel 2011

Hotel

Når du har din afrejse dag, så gælder det om at finde et hotel der passer til dig og dine forventninger. Når du så har fundet et hotel du synes godt om på nettet, så brug et par minutter på www.tripadvisor.com. På tripadvisor.com ligger der ofte mange billeder, taget af gæster, som viser det virkelige billede af hotellet.
Billederne på hotellets egne hjemmesider er måske outdatet, og har helt sikkert været en tur gennem photoshop.
Jeg kunne aldrig drømme om at booke et hotel, uden først at se "ægte" billeder og læse lidt anmeldelser.
Kommer hotellet gennem nåleøjet efter besøget på tripadvisor.com, så brug da lige et par minutter mere på Google Maps. Her kan du enten taste hotel navn eller adresse og så se hvordan området omkring hotellet er.
Ligesom tripadvisor.com er en del af mit ritual ved bookning af hotel, er Google Maps det også!
HUSK at hoteller også svinger i pris. Det hotel vi skal bo på, kostede da vi begyndte at kigge på hoteller omkring 10.000 for 6 nætter. Da jeg før har fået nogle rigtig gode hoteller for omkring 1100,- kr. /nat ville vi ikke give mere end det. Et par dage senere koster samme hotel kun 5621,- (vi skyndte os at slå til -med tanken om at det sikkert var et kælder værelse til den pris!) og det var godt vi gjorde det, for efter et par dage steg hotellet voldsomt. Den 10. februar kostede det sammen hotel, i samme periode ikke mindre end 10.743,- dkr. Så kig derind dagligt og slå til på det rigtige tidspunkt.

Forsikring i tilfælde af fx konkurs

Reglerne for, hvordan man forsikringsmæssigt er dækket i forbindelse med et flyselskabs konkurs, er ikke lige til. Ifølge Rejsegarantifonden kan man som tommelfingerregel sige, at man automatisk er dækket, hvis man har købt en pakkerejse, som indeholder mere end blot flyrejsen.
Køber du kun en flybillet, skal du huske at tegne en konkursforsikring til omkring 30,- dkr. Dette bliver du spurgt om når du køber online ved FDM Travel. Har du Mastercard og benytter du det ved bestilling, kan du være dækket ind der, da Mastercard indeholder konkursforsikring. Forhør dig for en sikkerhedsskyld ved din bank/pengeinstitut.

Indrejsetilladelse (ESTA)

Uanset om du rejser til USA for første gang, eller om du har været der før, så skal du enten søge om indrejsetilladelse, eller opdatere (med ny indrejse dag, luftfartsselskab, adresse under ophold osv.) den tilladelse du allerede har fået.
Begge dele sker via hjemmesiden https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Når du har fået din indrejsetilladelse er den gyldig i 2 år fra den dag den er udstedt, eller til dit pas udløber hvis den dato kommer først. Efter 2 år modtager du en mail hvori du bliver mindet om at du skal søge igen.
Det koster $14 pr. pers.
HUSK at dit pas skal være gyldigt min. 6 måneder EFTER hjemkomst fra USA.
Yellow Cap
Yellow Cap

Ankomst i NY – Taxi el. Air train?

Når du lander i lufthavnen kan du vælge om du vil med Air Train eller taxi.
Lander du i Newark koster det $55 og told $11 (flat fare, dvs. fast pris) og hertil lægges ”tip”.
Lander du i JFK koster det $45 flat fare + tip.
Fra begge lufthavne tager det en times tid (airtrain er også muligt fra JFK, det har jeg dog ikke prøvet).
Tager du airtrain fra Newark koster det $12.50 og det tager en god halv times tid, men reelt fra du har fået din bagage til du står på Manhattan går der en times tid.
Jeg har taget både Air Train og Taxi fra Newark. Og alt efter tidspunkt (undgå taxi i rush-hour), så vil jeg nok vælge at tage en taxi næste gang også. Med Air Train lander du på Penn Station og skal derfra videre til dit hotel enten med subway eller yellow cap (taxi). Kommer du med taxi bliver du sat af udenfor hotellet.

Metrocard

At se og opleve New York, er svært fra undergrunden! Selvom der både sker sjove og mærkelige ting dernede også :)
Mit råd er primært at bruge subway’en når du skal over lange afstande. Det er super let (lettere end London, som jeg personligt altid synes har været temmelig bøvlet), og hvis du alligevel skulle blive i tvivl om noget, så er der enten et bur med en flink dame/herre i du kan spørge og ellers ”går de løs” på perronnen. De er der hele dagen og deres job er at hjælpe dig, så spørg bare løs.
Hvis du skal være i New York nogle dage, kan det svare sig at købe et 7-Day Unlimited Pass til $29. Det kan købes flere steder, jeg har dog altid kun købt mit på den første og bedste subway station. Det foregår på samme måde, som hvis du bruger DSB selvbetjening på banegården herhjemme. Ind med dit visa, Mastercard etc. Og ud kommer et gult papkort med blå skrift som du blot kører igennem ”maskineriet” for at komme ind på perronen og wupti, så kan du køre alt det du vil i 7 dage (indtil midnat).
Udsigt fra "The Crown"
Udsigt fra "The Crown"

Bestil div. billetter hjemmefra

Vi er ikke meget for at låse os alt for fast når vi skal ud at rejse. Men nogle ting er dog alligevel lidt praktiske at gøre op med om man vil eller ej... og hvornår. Derfor valgte vi sidste gang vi besøgte New York, at bestille Crown Tickets til Frihedsgudinden.
Med Crown Tickets springer du køen over til billetkøb v. Frihedsgudinden, og du får adgang til at komme op i Frihedsgudindens krone. Vi gav i 2011 $40 for 2 voksne og 1 barn.
Kun 10 personer i timen får adgang til kronen, til gengæld skal du selv gå hele vejen til toppen. 354 trin for at være helt nøjagtig. Så hvis du lider af dårligt hjerte, klaustrofobi eller lign. så kan vi IKKE anbefale turen. Men ellers er det en rigtig god oplevelse. Der er en virkelig flot udsigt deroppe fra, og der står en ranger, som er klar på at svare på alt, hvad du kan finde på at spørge om.

I år har vi bestilt billet til 9/11 Memorial på http://www.911memorial.org/ det er gratis, men en billet skal der til for at du kan få adgang.
HUSK at du skal igennem security uanset om du skal op i Empire State Building, ud at besøge Frihedsgudinden eller om du skal besøge 9/11 Memorial, så de dage, hvor du har planer om besøg som disse skal du måske overveje at tage bukser på du kan holde oppe uden bælte, og kan du undvære et ur så lad også det ligge på hotellet. Det er et værre bøvl at tage bælte, ur mm. af og på flere gange dagligt.
Madame Taussauds
Madame Taussauds

Spar penge ved at købe online.

Hvis du ikke ønsker at bestille billetter hjemmefra, kan du i stedet undersøge, på de attraktioner du vil besøge under dit ophold's hjemmesider, om der er penge at spare ved at købe dine billetter online.
Vi sparede fx. 20 % ved at købe vores billetter til Madame Taussauds på nettet om morgenen inden vi forlod hotellet. Og sådan er det tit.
Penge sparet er penge tjent som man siger oO(i hvert fald hvis man er jyde som jeg).

Gratis oplevelser

Gratis Broadway Show.
Hvis du rejser med børn og har planer om at skulle se et stykke på Broadway, så er det gratis for børn i perioden 6.-10.feb.

Gratis entré Intrepid Museum.
Hvis du kan fremvise gyldigt Millitært ID, kan du gratis gå ombord på Intrepid.

Hvad sker hvornår?

Uanset hvilken måned du rejser til New York City i er der uendelig mange ting du kan give dig til. På http://www.nycinsiderguide.com/ kan du se hvad der sker i byen i lige præcis den måned du kommer i. Fx er der i februar det store optog gennem China Town i forbindelse med det kinesiske nytår.
En af de mange "Duane Read's" der er at finde overalt.
En af de mange "Duane Read's" der er at finde overalt.

NYC sales tax

Som tommelfingerregel skal du lægge 8,875 % til de ting du køber i fysiske butikker i New York. Det gælder stort set alle ting som mad, sko, tøj, make-up, elektronik osv. Det er deres sales tax, og denne procentdel bliver først lagt til beløbet når du kommer op til kassen.

Kommentarer til rejsetippet om New York

Hej Susanne

03/02 2016 Tanya
Jeg er glad for du kan bruge mine råd :)
Hvis du går ind på min blog newyork-rejsetips.dk kan du se en liste over nogle af de hoteller jeg har boet på, hvad de har kostet og hvornår og hvordan jeg har booket dem.
Det behøver heldigvis ikke været dyrt at bo på Manhattan.
Rigtig god tur!
Bedste hilsner
Tanya

Søgemaskiner til hotelpriser?

02/02 2016 Susanne Simonsen
Hejsa.
Først tusind tak for dine gode råd.
Vi er en familie på 3 personer, som skal til Manhattan til September. Vi har kigget meget på det samme hotel, som i boede på. Hvilke søgemaskiner bruger du, til at finde de billigste priser på overnatning??
Hilsen Susanne

Skal - skal ikke købe New York City Pass

16/09 2015 Tanya
Hej Christine,

Det lyder dejligt med en tur til New York i efterårsferien :)
Jeg vil rigtig gerne give dig en masse gode tips og også råde dig til både det ene og det andet - måske du kan starte med at læse lidt for og imod et New York City Pass her: https://www.facebook.com/newyorkrejsetips/photos/pb.1439586056266279.-2207520000.1442399721./1564155943809289/?type=3&theater

Jeg ønsker dig en rigtig god tur!

Hilsen Tanya

NY City Pass

07/09 2015 Christine
Hej,
VI er en familie på 2 voksne og 2 store børn, der skal afsted i efterårsferien. I den forbindelser overvejer vi, at købe af NY City Pass, men vi har svært ved at gennemskue, om det kan betale sig. Der er 6 attraktioner, som vi helt sikkert skal besøge, og derudover skal vi bare opleve byen, stemningen, menneskene etc. Det er fristende, at man kan benytte fast track felre steder, og man får jo nok også set en del mere end man ellers ville, men hvorvid det reelt er en fordel og, om man alligevel skal bestille tid hjemmefra, kan vi ikke helt gennemskue.
Har du nogle erfaringer i forbindelse hermed.
På forhånd tak
MVH Christine

Der var jeg heldig...

27/01 2013 Peter skovgaard
Frihedsgudinden var heldigvis åben da jeg var derovre, der er godt nok trangt oppe i kronen !, men jeg fik nogle gode billeder.
Hvis i booker et mindre flyselskab/rejseselskab er det vigtigt i checker om det er med i rejsegaranti ordningen eks på http://www.ferie-hjaelp.dk under rejseselskaber.
ellers bare god tur, The big apple er mageløst, men jeg blev narret af en "døvstum" der solgte souvinirs til overpris...viste sig han ikke var døvstum!!!

Flyselskab

31/08 2012 Tanya
Hej Beate
Det lyder rigtig dejligt at I skal afsted, jeg kan kun misunde det :)
Mht. flyselskab så har vi fløjet både med Lufthansa, Continental, British Airways og med United Airlines. Til efteråret skal vi flyve med KLM og Air France.
Det mindste og mindst komfortable fly var united Airline, men servicen var fantastisk! Det mest beskidte fly var British Airways og der hvor der var mindst styr på det, var ved Lufthansa.
Hvis du kan, og prisen er rigtig, så ville jeg da kigge efter Swiss Air. De er kendt for at ville gå "the extra mile" for deres kunder.
Du kan finde mange flere tips inde på min rejseblog
http://newyork-voresrejsedagbog.blogspot.dk/search?updated-min=2010-01-01T00:00:00-08:00&updated-max=2011-01-01T00:00:00-08:00&max-results=10

Hvis du har flere spørgsmål svarer jeg gerne på dem :)
Rigtig god tur!!!
Hilsen Tanya

Flyselskab

31/08 2012 Beathe
Hejsa

Tak for et super rejsetip jeg mangler dog lige en enkel information. Hvilket flyselskab rejste I med??

Vi 2 voksne og 2 børn der skal afsted til marts 2013 og vi holder også øje med priserne dagligt men jeg er meget i tvivl om hvilket selskab man skal vælge - kan det være underordnet??

Mvh Beathe

Supplerende oplysning vedr. ESTA

10/05 2012 Otto Iversen
Hej Tanya,

tak for dit indlæg.

Jeg har et par yderligere oplysninger vedr. ESTA.

1. ESTA skal kun være gældende når du rejser ind i USA - det kan fx. godt udløbe medens du er derovre.

2. Det er meget fint at Tanya har vedhæftet et link til ansøgning om ESTA. PAS PÅ de firmaer der tilbyder ESTA imod et gebyr - ikke fordi de laver falske ESTA'er - men fordi der ikke er nogen grund til at betale udover de 14 $ det koster.

3. Skulle du være uheldig at "glemme" at udfylde ESTA - eller nok mere sansynligt - at du har tastet forkert navn, pasnummer etc - så yder SAS (og kun SAS) en helt enestående service. De har en person stående i gaten der kan hjælpe dig hvis uheldet skulle være ude. Men som nævnt så er det KUN hvis du rejser med SAS.

Her på falderebet - en gratis fornøjelse som børn og barnlige sjæle finder fantastisk: Hvis du har et subwaykort/buskort etc - så er det ganske gratis at bruge gondolen/svævebanen der går fra Manhattan til Rooseveldt Island. (Alle New York besøgende ved sikkert at færgen til Staten Island er helt gratis :-) )

En blog fra turene til New York

06/03 2012 Tanya
Hej Allan
Jeg er glad for du finder mit rejsetip brugbart.
Hvis du mangler inspiration til din tur, er du velkommen til at kigge forbi min blog om New York.
Den finder du her:
http://newyork-voresrejsedagbog.blogspot.com/

Rigtig god tur :)
Mvh Tanya

Alle brikker faldt på plads

03/03 2012 Allan Sundstrup
-da jeg læste dine gode tip om New York.
Det har virkelig hjulpet mig med alle de små ting, og jeg holder øje med billetpriser hver dag fra nu af.

Tak for "hjælpen" ;-)

Venlig hilsen
Allan

Hej Mona

02/03 2012 Tanya
Det er korrekt der siden efterået 2011 har været lukket for crown acces i frihedsgudinden. Jeg vidste så ikke de først ville åbne igen i efteråret 2012.

Jeg håber ikke nogle leder forgæves på nettet efter billetter. Tak for det Mona :-)

Mvh. Tanya

Ingen besøg i frihedsgudindens indre.

02/03 2012 Mona
Du kommer her med mange gode tips til NYC besøg. 5 stjerner herfra. Men I skal ikke regne med at kunne komme ind i frihedsgudinden når I besøger NYC i marts i år. Den er lukket pga. indvendig renovering indtil efteråret 2012.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.