Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Rejsetips af samme forfatter

N.Y. skyline fra Brooklyn Bridge
Rejsetips indsendt af:
Tine Andersen
Beder
16. feb. 2009

Dannelsesrejse til New York

Giv dit unge menneske en oplevelse for livet. Glem kørekortet og invester i stedet i en tur til New York - storbyen over dem alle.

At købe rejsen

Da storebror blev 18 var hans fødselsdagsgave en uge i New York med en forælder efter eget valg. Det blev far, og da lillesøsterens 18 års fødselsdag nærmede sig, lå det i kortene, at hun skulle af sted med mor. Vi begyndte planlægningen i november. Vi ville egentlig have været af sted i påsken, men fandt hurtigt ud af, at vinterferien var meget billigere - og så var der jo flere penge til at shoppe for!

I lyset af efterårets flyselskabskrak valgte vi en pakkerejse og lod FDM sørge for fly og hotel. Vi vil gerne anbefale andre at gøre som os: Tage et nonstop-fly fra Danmark til New York. Man kan få billigere rejser på nettet, men så skal man til gengæld være forberedt på at mellemlande i London, Frankfurt eller et tredje sted, på at rejsen tager næsten dobbelt så lang tid, og på at risikoen for at miste sin bagage mere end fordobles.
Vi valgte et hotel i mellemklassen efter beliggenhed: fem minutters gang fra Grand Central Station, hvor der går subways - og det var vi glade for.

Hvad pakkede vi i kufferten

Vintervejret i New York kan skifte meget. Derfor er det absolut bedste tip at satse på lag-på-lag beklædning. Vi havde strålende vejr, men det kan også blive snestorm i februar. Vi havde derfor taget vinterstøvler med. Men da vejret hele ugen var fint, endte vi med at købe løbesko for at få bedre affjedring!

En convertertingest til stikkontakten er nødvendig, stikkene i U.S. ser helt anderledes ud. Hvis man ikke har en, kan de købes i lufthavnen. Men det virkelig gode tip er at medbringe en kort forlængerledning med en tre- eller firestiksdåse i enden, så man kan få opladet kameraer, telefoner og computer samtidig.

Det andet gode tip er at pakke så lidt som muligt: Man kan købe alt i N.Y. og med den lave dollarkurs vil man sikkert shoppe en del - og det skal der jo være plads til, når man skal hjem!

Hvad laver man i New York

Vi kan anbefale, at man i god tid anskaffer en rigtig god guidebog, fx. Politikens Visuelle Guide (den engelske udgave, New York Eyewitness Guide er billigere, hvis man læser engelsk) og på forhånd bestemmer sig til, hvilke ting, man MÅ se. Teater- og musicalbilletter kan (og bør) bestilles hjemmefra.

Guidebøgerne har mange mange gode forslag, og smag og behag er som bekendt forskellig. Så jeg vil kun anbefale én ting: Hvis man ikke har været i New York før, kan det anbefales at tage en tur med en sightseeingbus den første dag. Man kan reservere billetter hjemmefra, fx hos, som har busser med glasoverdækning, hvilket er dejligt i februar.

 

Brug tiden bedst muligt!

Manhattan er stor, og selv om subway'en er effektiv og hurtig, kan man godt komme til at styrte meget rundt.

Derfor kan det betale sig at planlægge godt. Vi havde på forhånd valgt nogle ting vi ville se og gøre. Vi skrev en liste over de 6 hele dage vi havde til rådighed delt op på formiddag, eftermiddag og aften og skrev vores gøremål på, så de passede sammen geografisk.

Og så flyttede vi ellers rundt på planerne som vinden blæste! Eller med andre ord: Vi holdt godt øje med vejrudsigten i tv og sørgede for, at de udendørs aktiviteter blev placeret på dagene med det bedste vejr. Og således gik det til, at vi spadserede over Brooklyn Bridge i strålende solskin og 15 graders varme.
Morgenmad på Bloom's
Morgenmad på Bloom's

Mad og drikke i N.Y.

Amerikanske portioner er store! Det er vi ikke, og vi opdagede hurtigt, at en "starter", dvs. forret, var alt rigeligt til os. Og at "små" bægre med sodavand, kaffe eller smoothies er normale til store efter danske forhold.

Den 17-årige kunne ikke få så meget som et enkelt glas vin til maden: Der må ikke udskænkes til under-21-årige. Nå, men det er en mindre ting - til gengæld får man alle vegne sat isvand på bordet næsten inden man har sat sig, og generelt er betjeningen venlig.

Vores hotel, Bedford, havde en morgenmadsordning, som bestod af vouchers til Bloom's café et par numre nede af gaden, og dér fik vi kaffe ad libitum (blev fyldt op hele tiden!), friskpresset appelsinjuice og bagel, muffin eller toast efter eget valg.

Top elleve N.Y.-tips

1. Køb en god guidebog og læs den hjemmefra
2. Find et hotel med central beliggenhed
3. Medbring sko med god støddæmpning og i øvrigt så lidt som muligt
4. Planlæg jeres gøremål efter vejr og geografi
5. Tag en sightseeingbus den første dag
6. Security: hav et ekstra kreditkort og de fleste kontanter under tøjet (pengekat eller pengebælte)
7. Kaffe på diners er bedre og billigere end på Starbuck's
8. Butikkerne downtown er betydelig billigere end uptown
9. Prøv en sejltur - der er mange muligheder!
10. I kan sagtens bruge de offentlige toiletter - de er fantastisk rene og pæne!
11. Brug subway'en og skån fødderne. Det er let og (i dagtimerne) sikkert. Køb et Metrocard i en automat på en hvilken som helst station.

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/rhodos/symi-i-graekenland.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.