Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Fly til New York

Leder du efter billige flybilletter til New York? Se de laveste flypriser i 2016 eller søg flybilletter på dine helt egne rejsedatoer. Læs også vores guide til New Yorks lufthavne.

Guide til lufthavne i New York

Når du rejser med fly til New York lander du i en af de to store internationale lufthavne John F. Kennedy eller Newark Liberty.

John F. Kennedy lufthavn (JFK) i Queens i den sydøstlige del af New York City er med 37 mio. passagerer årligt den største.

Den anden store internationale lufthavn, Newark Liberty, ligger i New Jersey lige på den anden side af Hudson River, 25 kilometer fra Manhattan.

Endelig er der indenrigslufthavnen LaGuardia Airport i det nordlige Queens, 13 kilometer fra Manhattan.

Newark lufthavn i New York

Newark Liberty International Airport lufthavn håndterer over 35 mio. passagerer hvert år, så mange danskere med flybillet til New York lander her.
 
Navn: Newark Liberty International Airport
Adresse: 3 Brewster Rd, Newark, NJ 07114, USA
Tlf.:  +1 973-961-6000
Website: www.panynj.gov
IATA kode: EWR
 
Flyvetider til New York:
København – New York (Newark): 8 time og 30 minutter - 9 timer
Billund – New York (Newark): Ingen direkte fly til New York - derfor varierende flytider.

Tidszone: CET (UTC-05:00)

Oversigtskort over Newark lufthavn

Oversigtskort over Newark lufthavn i New York

Transport til og fra Newark lufthavn

Transport til og fra Newark lufthavn i New York
I det øjeblik du lander i Newark lufthavn med et fly til New York har du gode muligheder for transport videre ind til Manhattan. Bus og tog er de billige transportvalg. Taxi og lejebil er dyrere.
 
Med tog
Det er billigst at tage det offentlige AirTrain, som er forbundet med undergrundsnettet på Manhattan. Det tager ca. en halv time fra Newark til Penn Station og en billet koster ca. $12. Det kan dog være besværligt at slæbe meget baggage gennem subwayen – specielt i myldretiden.
 
Med bil
Har du lejet en bil i forbindelse med din flybillet til New York finder du biludlejningskontorer ved alle terminaler i lufthavnen.
 
Med taxi
Vælger du at tage en taxa fra Newark til centrum af Manhatten, skal du regne med at betale mellem $50-75. Transporttid er ca. 45 minutter afhængig af trafikken. Selvom taxa er den dyreste transportform, er det nemt og behageligt efter en lang flyrejse til New York.
 
Med bus
Bus er et billigt alternativ til taxi. SuperShuttle busser kører dig lige til døren på hotellet og er ca. halv pris i forhold til taxa. Du deler dem med andre, så turen til dit hotel kan risikere at tage betydeligt længere tid end med taxa.

Fra Newark lufthavn kører også Air Express bus til Manhattan. Turen varer ca. 50 min. og koster ca. $16.

Fordele og ulemper ved Newark lufthavn

Fordele: God skiltning i den store lufthavn gør det nemt at orientere sig. Udvalget af butikker, restauranter og andre faciliteter er enormt. I terminal C findes desuden d_parture spa, hvor du kan forkæle dig selv og få massage.
 
Ulemper: Der er ofte kø ved sikkerhedskontrollen, da antallet af bodyscannere er lavt i forhold til antallet af passagerer. Flere timers ventetid er ikke unormalt, når du ankommer med dit New York fly.

JFK lufthavn i New York

John F. Kennedy International Airport er New Yorks største lufthavn, hvor over 90 flyselskaber har ruter, så du lander ofte her med din New York flybillet.

JFK har 7 terminaler (terminal 1-8, men ingen terminal 6). Terminal 4 er den primære til internationale flyvninger og indenrigsflyvninger foregår primært fra terminal 5.
 
Navn: John F. Kennedy International Airport
Adresse: Jamaica, New York, NY 11430, USA
Tlf.:  +1 718-244-4444
Website: www.panynj.gov
IATA kode: JFK
 
Flyvetider til New York:
København – New York (JFK): 8 time og 30 minutter - 9 timer
Billund – New York (JFK): Der er ingen direkte fly New York - derfor varierende flytider.

Tidszone: CET (UTC-05:00)

Oversigtskort over JFK lufthavn

Oversigtskort over JFK lufthavn i New York

Transport til og fra JFK lufthavn

Hvis du lander i JFK med fly til New York har du gode muligheder for rimelig billig transport videre ind til centrum af New York.
 
Med tog
Med hurtigtoget AirTrain kan du køre til de øvrige terminaler, eller tage videre til New York undergrundsbane for $2,50.
 
Med bil
Har du lejet en bil i forbindelse med en billig flybillet til New York, finder du biludlejningskontorer ved alle terminaler.
 
Med taxi
En taxatur fra JFK til centrum af Manhatten varer mellem 45-60 minutter, men det er ofte transporttiden værd efter en lang flyrejse til New York. Taxa er nok den nemmeste måde at komme fra JFK til Manhatten, og de findes uden for alle terminalerne. Turen koster ca. $45 inkl. told (fast pris).
 
Med bus
NYC Airporter er en shuttle-bus, som kører i fast rutefart mellem Penn Station og Gran Central Station på Manhattan og JFK. Det koster ca. $15 for en enkeltbillet og tager ca. 45 minutter. 

Fordele og ulemper ved JFK lufthavn

Fordele: I terminal 1 har du en imponerende udsigt over landingsbanerne gennem gulv til loft vinduer. Hvis du har lang ventetid i lufthavnen (evt. i forbindelse med mellemlandinger eller indenrigsrejser) kan du købe dig ind i en lounge, f.eks. Oasis Lounge i terminal 4, eller United Club i terminal 7. Med i prisen er bl.a. gratis Wi-Fi, lette retter, og adgang til aviser og magasiner.
 
Ulemper: Det kan tage flere timer at komme gennem security ved afgang og ankomst. Derfor er det nødvendigt at væbne sig med tålmodighed og komme i god tid inden afgang. 

Leder du efter mere end billige flybilletter til New York?

Hoteller i New York - kombinér dit fly med et godt centralt hotel i New York.
Rejser til New York - kombiner din flybillet til New York med en rundrejse eller et hotel.
Billeje i New York - Så står bilen klar, fx når du lander i lufthavnen.
New York rejsetips - læs andre USA-rejsendes tips og anbefalinger til New York.
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.