Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Frihedsgudinden som alle kender hende
Rejsetips indsendt af:
Richard Bøllund
Esbjerg
30. okt. 2010

Frihedsgudinden skal opleves fra kronen

Findes der noget større ikon og nationalsymbol end Frihedsgudinden i New York? Næppe – og hun er bestemt et besøg værd, men det kræver lidt planlægning i god tid, hvis man vil sikre sig den ultimative oplevelse, nemlig at komme op i ”kronen” – hovedet med det syv-piggede diadem der peger ud på og symboliserer de syv verdenshave!
Det indre af Frihedsgudinden med den snævre vindeltrappe
Det indre af Frihedsgudinden med den snævre vindeltrappe

Blandt særligt udvalgte

Turistbådene fragter dagligt tusindvis til Liberty Island - øen hvor Frihedsgudinden står placeret og hilser alle sejlende velkommen til New York og USA, men mange vender skuffede tilbage, når de erfarer, at kun et fåtal får adgang til opstigningen i selve gudinden - kun 30 personer pr. time i små grupper med maks. ti ad gangen.

Vi havde heldigvis lavet vores research og bestilt billetterne flere måneder i forvejen på hjemmesiden www.statuecruises.com. Det betød, at vi allerede ved ankomsten til Battery Park, hvor bådene fra Manhattan afgår, kunne springe den 100-meter lange kø over og gå direkte til lugen med ”pre-paid tickets”. Med ”gudinde-billetterne” i hånden kunne vi tage sejlturen til Liberty Island, hvor man med ”Crown-tickets” hurtigt kommer til at føle sig som særligt udvalgt. Ved ankomsten på øen bliver man udstyret med det eftertragtede armbånd, der giver adgang til det allerhelligste.

På vej op og i toppen af statuen bliver du taget godt i mod af venlige medarbejdere, som har god tid til at fortælle. Der er ingen menneskemylder, og du har al den tid, du kan bruge, oppe i selve kronen til at nyde udsigten og studere alle detaljerne ved den enestående statue. Det tager fuldstændigt pusten fra én, og det skyldes ikke bare de 354 trappetrin derop! Selve opstigningen inde i den kolossale bronzefigur, med skelettet som et mini-Eiffeltårn, er også imponerende. Det er rent faktisk samme arkitekt bag Eiffel-tårnet, som har konstrueret de bærende konstruktioner inde i statuen. Nede igen kan man tage gåturen rundt om Frihedsgudinden - som de fleste må nøjes med – hvilket også er et fascinerende syn, men ligesom med Empire State Building er oplevelsen bare ikke den samme, hvis man ikke har været oppe i toppen!
Gribende billeder og fortællinger fra Ellis Island
Gribende billeder og fortællinger fra Ellis Island

Porten til det forjættede land

På sejlturen hjem fra Frihedsgudinden lægger båden til på Ellis Island, og her bør man absolut også stige af og bruge et par timer på museet i den imponerende bygning. Sammen med din billet til Frihedsgudinden er entreen i øvrigt betalt. Ellis Island var ankomststation for de millioner af europæere, som i begyndelsen af forrige århundrede emigrerede og tog turen over Atlanten for at søge lykken i ”det forjættede land”. Museet giver på imponerende vis et indblik i historien og indeholder rørende beretninger om de mange skæbner, som i værste fald blev afvist ved indrejsen, i bedste fald gik en ukendt fremtid i møde. I museet er der også mulighed for at søge i den store immigrant-database efter forfædre og slægtninge, som tog den store beslutning om at forlade hjemlandet. Se mere på hjemmesiden: www.ellisisland.org
Et imponerende kunstværk og symbol
Et imponerende kunstværk og symbol

Planlæg og undgå lange køer

Skrækhistorier om timelange køer afholder mange fra at sejle ud til Frihedsgudinden og Ellis Island, men det er en oplevelse, man ikke må snyde sig selv for, når man er i New York. Hvis man køber billetten hjemmefra, og tager den første afgang kl. 9 om morgenen, undgår man de overfyldte både, og man kan tage turen uden at bruge hele dagen - selv med et besøg på Ellis Island – så der stadigvæk er tid til alt det andet sjove i New York!

Kommentarer til rejsetippet om New York

Fantastisk godt tip

10/01 2011 Grethe Nielsen
Tusind Tak. Det er virkelig et tip man kan bruge til noget. Vi troede faktisk ikke at man kunne komme op i kronen. Det vil lige være noget for vore 2 drenge på 12 og 13 år. Har allerede bestilt til vores tur til New York i april 2010.

Trin til kronen

01/12 2010 Signe
Hej Lena. Der er 354 trin til kronen i et meget lukket trapperum. Du skal selv kunne gå op og ned ad de 354 trin, da der ikke er nogen hjælp. Men der er også masser af god udsigt og oplevelser, selvom du ikke kommer op i kronen. Mvh - Signe

hvor højt

26/11 2010 Lena Lundum
Nu er jeg lidt dårligt gående, så det kunne være rart at vide, hvor mange etager/trin man skal bestige for at komme i crown-en?

Link

04/11 2010 Richard Bøllund
Sorry - beklager at der havde sneget sig en tastefejl ind i linket. Godt at der er kvikke medarbejdere på redaktionen til at rette fejlen... ;-)

Til Brian Bak Thomsen

04/11 2010 Signe
Hej Brian Jeg kan se at fejlen er i linket i selve rejsetippet. Jeg retter det nu. Det rigtige link er www.statuecruises.com
Mvh. Signe - FDM travel

vedr link

04/11 2010 Brian Bak Thomsen
www.statuecriuses.com hvor man skulle kunne købe disse billetter virker ikke. Eller har jeg kopieret forkert? jeg prøvede i dag den 4 november..

Frihedsgudinden

04/11 2010 Mia
Var også på denne tur i sommerferien og vil lige nævne, at man med en "Crown-ticket" kommer i ekspress-køen til færgen, og når man lander på øen og har fået sit armbånd, føres man igen uden om køen, når man skal sikkerhedstjekkes en sidste gang, inden man kommer ind til herlighederne. Kan klart anbefale turen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/korfu/daskalos-studios.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.