Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Jul i the Big Apple
Rejsetips indsendt af:
Sarah Bay-Andersen
København
29. dec. 2011

Jul i the Big Apple

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er igen blevet tid til at finde pengepungen frem og forkæle dem man holder af. Men hvorfor ikke give sig selv en lille gave samtidig, i form af en juleshopping tur i en af verdenens livlige storbyer.
Denne tendens har efterhånden vundet indpas hos mange shopping glade danskere, der hvalfarter til byer, som London, Paris og New York i juletiden, så i år var det vores tur.

Juleshopping

New York er året rundt et shopping mekka, og især ved juletid når det nye højder. Legendariske stormagasiner som Daffy’s, Macy’s og Bloomingdales lokker tusindvis af kunder med deres kæmpe sortimenter af alt fra tøj , legetøj, elektronik og køkken udstyr. Men når klokkerne ringer julen ind er der endnu en grund til at lægge vejen forbi, for der slår magasinerne dørene op for deres berømte (berygtede) juleudstillinger, der får selv Juletivolis overdådige dekorationer til at blegne. Det er muligt at få alle ens juleindkøb ordnet ved bare et besøg, men det kræver til gengæld tålmodighed, og ekseptionel stedsans at finde vej gennem myldret af mennesker, turister såvel som lokale, som også har set deres snit til at få julegave indkøbene af vejen.

Hvis man er til de lidt mere unikke gaver, og sætter pris på lidt ekstra albue rum, kan det betale sig at undgå 7th Avenue, til fordel for de mindre kommercielle bydele som SOHO og Greenwhich Village. Subwayen kører en lige til døren, og efter at havde oplevet det hektiske indre byliv, kan man ånde lettet op og slentre ned af de små gader og nyde det mere autentiske New York. Samtidig med at man holder øjnene åben efter små lokale boutiques som garanterer en enestående gaver i alle prislejer.

Et tredje tip som vi dragede utrolig meget nytte af, er muligheden for at få overstået det meste af juleindkøbene fra Danmark af. Internettet er den perfekte gateway til at få købt og bestilt alt hvad hjertet kan begære, og så få sendt det direkte til ens hotel i NY. På denne måde er man sikker på at finde lige præcis det der står på venner og familie, måske ens egen, ønskeliste til den bedste pris, og er garanteret at det hele er klart når man dukker op. For der er altså utrolig mange penge at spare ved at købe gaverne i New York. Eksempelvis købte vi et Canon G12 kamera over Amazon for 2300 kr, med fri levering til hotellet. I Danmark koster selv samme kamera op til 5000 kr. En anden fordel ved at benytte sig af internet handel, er selvfølgelig at det sparer en for en masse tid i lange shopping køer, som man i stedet kan bruge på sightseeing, for der er en masse der er værd at se.

Must See jule attraktioner

For når man ikke orker at svinge visa kortet mere, er der to ting man ikke må gå glip af. De sædvanlige og kendte turist attraktioner som frihedsgudinden og Empire State building er selvfølgelig altid hovedattraktioner. Men ved juletid er den ultimative topprioritet at se Rockefeller Center. Den smukt belyste bygning, prydet med tusindvis af julelys, samt New York’s største juletræ, skaber den perfekte ramme om den store opsatte skøjtebane som alle har mulighed for at benytte sig. Vær dog advaret, hvis man ønsker at tage del i den magiske stemning ude på isen, skal man være i god tid, da køerne dannes tidligt om morgenen og fortsætter til langt ud på aftenen. Men mens man venter kan man altid nyde udsigten til skøjtebanen og det imponerede juletræ, og hvis man er heldig som os, så kan man også blive vidne til et tårevædet frieri ude på isen.

Vil man helt væk fra storbyjunglen og undgå gaveræs, stimer af turister og alen lange køer så er Central Park den perfekte løsning. Denne grønne oase i hjertet af New York, er på trods af høj sæsonen, ikke overrendt og man kan snildt få en afslappet eftermiddag til at gå med slentre rundt langs søerne, sætte pris på det lave støjniveau og nyde den flotte skyline- på afstand. Hvis ens udtrådte fødder på dette tidspunkt ikke orker at gå mere, er der både hestevogne og cykeltaxaer som til en fornuftig pris, meget gerne vil kører en rundt i parken, mens man læner sig tilbage og varmer sig på en kop kakao. Central park har også et utrolig hyggeligt julemarked, som på trods af sit turistpræg, stadigvæk er værd at se, om ikke andet så for deres potente imitation af dansk jule gløgg, der går under navnet Gluchweinn.

Jul i New York

Alt i alt kan det varmt anbefales at lægge vejen forbi ’the big apple’ når julen står for døren. Bare det at opleve det New York som danner baggrunden for alle de elskede og kendte amerikanske julefilm, er næsten grund nok i sig selv. Selvom man må forbedrede sig på at byen er overrendt af turister både fra USA og udlandet, så er det muligt at finde den autentiske julestemning, og der er rigeligt af oplevelser i vente for par såvel som børnefamilier.

Som sidste kommentar så er det værd at være opmærksom på at d. 10 december er der et årligt velgørenhedsarrangement som breder sig ud over hele Manhatten. Det kan kort beskrives som den årlige Julemands pubcrawl, der går ud på at alle klæder sig ud som julemænd eller nisser og gå fra bar til bar, da der for hver drink der bliver købt går en hvis sum penge til velgørenhed. Resultatet er, at der et rødt hav af folk i julekostumer der fylder gadebilledet. Men hvis man kan tage synet af tusindvis af små-fulde julemænd med et smil, så er det såmænd en unik og fornøjelig oplevelse.
Rockefeller Center
Rockefeller Center

Santa Pub Crawl
Santa Pub Crawl

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.