Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Krydstogt til New York

Skyskrabere, streetlife, musicals og powershopping. Seværdigheder og oplevelser står i så lange køer på Manhattan, at I må prioritere benhårdt, når I planlægger jeres besøg i New York. Her er klassikere som Empire State Building, Central Park, Fifth Avenue, Museum of Modern Art og Ground Zero. I kan også tage en sejltur fra Manhattans sydspids, Battery Park, ud til Frihedsgudinden og videre til Ellis Island.

Største seværdigheder

Største seværdigheder

Manhattan

Den hollandske guvernør Peter Minuit betalte en lokal indianerstamme 24 dollars for Manhattan. Det er nok en af verdenshistoriens bedste investeringer. Med sine utallige skyskrabere er Manhatten indbegrebet af New York, og det er her, I finder næsten alle de klassiske seværdigheder i byen.
Empire State Building

Empire State Building

Med sine 381 meter – 443 meter, hvis man tæller masten på toppen med – er Empire State Building et af de pejlemærker, I bare skal besøge, når I er i New York. New Yorks mest berømte skyskraber stod færdig i 1931 og var ved indvielsen verdens højeste bygning.

I kan nyde udsigten over New York fra en udendørs platform på 86. etage. Et godt tip er dog i stedet at tage op i toppen af Rockefeller Center, for herfra er der udsigt til både Empire State Building og resten af byen.
Brooklyn bridge

Brooklyn bridge

Brooklyn Bridge Efter Frihedsgudinden og Empire State Building er Brooklyn Bridge om noget et ikon på New York. Broen stod færdig i 1883 og betragtes stadig som en af verdens smukkeste hængebroer. Brooklyn Bridge er 500 meter lang og forbinder det sydlige Manhattan med Brooklyn-bydelen på den anden side af East River.

Tag en gåtur over broen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Manhattan, mens biltrafikken buldrer løs på etagen nede under gangbroen.
Central Park

Central Park

Byplanlæggerne i New York var fremsynede, da de i 1850’erne reserverede plads til et gigantisk grønt område på det nordlige Manhattan mellem 59. og 110. gade. På det tidspunkt lå området stadig uden for byen, og parkprojektet fik en blandet modtagelse af newyorkerne.

Landskabsarkitekterne Frederic Law Olmsted og Calvert Vauxs var mildt sagt ikke polulære pga. deres måde at gribe tingene an på ved at opbygge et ”vildt” landskab frem for en mere friseret park. I dag elsker newyorkerne dog deres fire kilometer lange og 800 meter brede Central Park, hvor der både er et flot mindesmærke for John Lennon, som blev skudt kun få meter fra parken, men også vores egen H. C. Andersen har fået en fin statue.

Havn

Havn
Krydstogthavnen Cape Liberty ligger i Bayonne, New Jersey, kun ca. 11 km fra New York City og ca. 5 km fra Newark Liberty International Airport. Hvis I skal på krydstogt fra Cape Liberty er I tæt på oplevelserne i The Big Apple, og det er oplagt at kombinere krydstogtet med en storbyferie.

Klima

Generelt har New York et fugtigt fastlandsklima. Her kommer varm, fugtig luft fra sydvest og kold, tør luft fra nordøst. Vintrene er lange og kolde, men somrene kan blive endog meget varme.

Det er heller ikke usædvanligt, at vejret slår om om vinteren, og at byen oplever ganske varme temperaturer på op til 10-15 grader midt i januar. Sats dog hellere på at tage vintertøjet med i vinterhalvåret og at pakke det lette sommertøj om sommeren.
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.