Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Must see i New York som førstegangsbesøgende
Rejsetips indsendt af:
Ditte Fogtmann
Viborg
17. feb. 2013

Must see i New York som førstegangsbesøgende

Der er mange turistattraktioner, der er værd at se, når man er i New York (Manhattan) bl.a. Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Central Park. Det er dog ikke de typiske attraktioner, mit fokus er på i dette rejsetip, for dem skal man nok få set.
Mit fokus er på de attraktioner, som man ikke nødvendigvis læser om i ”rejsen går til…”

- Gudstjeneste/gospel i en af Harlems mange kirker søndag morgen (en befriende oplevelse, hvor de besøgende er meget gæstfrie og henvender sig til en, som om man selv var lokal. Stemningen er meget afslappet, og ord som ”amen” og ”thank you Lord” bliver gentaget en mas blandt de besøgende. Også præsten giver den fuld skrue med sit ”Can I get a witness?”, hvorefter han messer i flere minutter nonstop).

- Live jazz på eksempelvis Blue Note (selv om man ikke er stor fan af jazz, så er det bestemt en oplevelse værd at slappe af med den lokale new yorker i musikkens navn).

- Shopping i Soho (her er der butikker med mærketøj som Levis, Adidas og Converse All Star til billige penge. Men vil man spare mest, så undgå ”originalbutikkerne” dvs. Levis store osv. og shop i stedet i de blandede tøjbutikker).

- Toys ´R´ Us (verdens største legetøjsbutik ved Times Square. Børnenes paradis, men lige så stor en oplevelse for de voksne).

- Kinesisk massage i Chinatown (Det er billigt og professionelt og ikke mindst meget tiltrængt efter flere dages shopping).

- Dylan´s candy bar (en kæmpe slikbutik i 3 etager med alt, hvad hjertet begærer. Ovenpå kan man købe flotte cupcakes, slikpizza, is m.m. og nyde det købte på en siddeplads i en ”cupcake” ved et ”tyggegummibord”. Meget gennemført butik, hvor selv musikken omhandler slik).

- Broadway show (det hører sig næsten til at se et teaterstykke, når man er i NY, og der er masser af muligheder. Jeg selv så ”Spiderman”).

- The View (en roterende restaurant på 48. etage med den vildeste udsigt over Times Square. Man kan bestille buffet inkl. dessertbuffet, som virkelig repræsenterer de søde sager fra USA bl.a. cheesecake, cookies, cupcakelignende kager m.m.)

- Sæson
Til slut vil jeg nævne fordelene ved at rejse uden for sæson. Det er først og fremmest noget billigere for selve rejsen, og så slipper man for at stå i kø ved eksempelvis Rockefeller Center, til gudstjenester, Broadway shows osv. Min søster og jeg stod ikke i kø ved nogen af de turistattraktioner, vi deltog i, og det var altså en kæmpe fordel, når man har et stramt program! :)


New York er byen, der aldrig sover.
Det er en FANTASTISK by.
 
Til gudstjeneste/gospel i Salem Church i Harlem
Til gudstjeneste/gospel i Salem Church i Harlem

I Toys ´R´ Us butikken var der bl.a. den kæmpe dinosaurus med lyd og bevægelse.
I Toys ´R´ Us butikken var der bl.a. den kæmpe dinosaurus med lyd og bevægelse.

Dylan´s Candybar. Et mosaikbillede af ejeren Dylan Lauren (Ralph Laurens datter) lavet af Jelly Bean
Dylan´s Candybar. Et mosaikbillede af ejeren Dylan Lauren (Ralph Laurens datter) lavet af Jelly Bean

Seværdigheder

Kommentarer til rejsetippet om New York

Gåtur i New York

21/02 2013 Jørgit Wesselhoff
En gratis gåtur over Brooklyn Bridge er fantastisk, men hvis man skal skåne lidt bentøj, så tag en taxi over til Brooklyn og gå retur over broen mod Manhatten, her vil I opleve den allersmukkeste skyline der brænder sig fast på nethinden.

Efter mange km gåtur rundt i Central Park er en cykkeltaxi fra Central Park mod Gran Central Station en kæmpe oplevelse, det er ikke normalt med cyklister i NY- en sjov og anderledes oplevelse da vores cykkelchauffør trampede hurtigt ud og ind mellem tusindvis af gule taxier, der er jo ingen cykkelstier og da vi kun så et par enkelte andre cyklister på den lange tur. Følte vi os meget specielle og fik mange vink af bilisterne. Tror de syntes vi var lidt skøre.

Find en bænk uden for Central Park køb en hotdog og nyd synet og lyden af gadebetjenten med fløjte der forsøger at afvikle trafikken, det går helt vildt for sig.
God tur til NY
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 18. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/gardasoeen/liste/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.