Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

New York - de alternative seværdigheder
Rejsetips indsendt af:
Dorte
Odense
8. april 2010

New York - de alternative seværdigheder

Mit rejsetip handler om 6 dage i New York, hvor vi nåede alt andet end de mest kendte seværdigheder.

Dag 1. Ankomst og middag i Little Italy

Vel ankommet til Neark Internationale lufthavn valgte vi, som er 4 voksne, at tage en Yello Cap til Manhattan. Vi skulle til hjørnet af 48. street og Lexington Av. det kostede 100$. Vi gik en tur i området, og nød de første foråstegn i Bryant Park (Ligger i firkanten mellem 40. og 42. street og 5. og 6. Av.). Vi spiste aftensmad i Little Italy på Angelos of Mulberry street, som ligger 146 Mulberry Street mellem Hester og Grand Streets. Restauranten har ligget i New York i 100 år, og maden er rigelig og rigtig god (pas på med at bestille for meget, for portionerne er rigelige, så man kan med fordel dele en forret og evt. også en hovedret, hvis man gerne vil spise op). Det er ikke et af de billige steder at spise, men det er bestemt en oplevelse. Dagen sluttede vi af med en går tur ud på Brooklyn Bridge, for at se lysene over Manhattan. Super udsigt.

Dag 2 - shopping, ishockey og jazz

Dagen startede med en tur til Ground Zero for at se, hvor langt de er kommet. Vi var også omkring den brandstation, der ligger lige ved stedet, og som minstede en del brandmænd 11. september. Ved siden af brandstationen ligger et memoriel for ofrene fra 11. september (Church Street). Derefter blev der handlet i Centry 21 - et stort outlet, der ligger på 22 Cortland Street (mellem Broadway og Church Street). Der kan man købe meget billigt tøj, men kom tidligt, der er mange mennesker (de åbner 7.45). Vi var lige omkring hotellet med dagens indkøb, før vi skulle til ishockey kamp med New Jersey Devils i Newark. Vi tog et tog (det koster 4$ pr. pers. hver vej) fra NY Pennsylvania Station til Penn Station i Newark, og så kan man gå derfra til Prudential Center, som er et helt nyt sports- og eventscenter. Der er skilte dertil og ellers kan man følge flokken. Dørene åbner 1½ time før kampen, så kom i god tid. Der er restaruant på stedet, men husk at bestille bord. Se http://www.prucenter.com/ Det kan altid anbefales at se en sportskamp i USA. Efter kampen var det retur til Manhattan og videret til Birdland (315. West 44. street), hvor vi skulle høre lidt Jazz med Gary Peacock. Jeg er ikke den store Jazz entuatist, men en oplevelse at være i dette lille musikhus Birdland. Efter en lang dag, var det retur til hotellet med taxa. Subway og gåben er langt den bedste måde at komme rundt på Manhattan på, men denne aften faldt valget på en taxa.Dag 3 - brunch, middag og koncert på Irwing Placa

Vi gik fra hotellet til Times Square. Vi skulle til Beatles Brunch på BB King (237 West 42. street). Kanon oplevelse, hvis man ikke kan komme til brunch en lørdag, så find programmet og se, hvem der ellers spiller. Der er mange "gamle" kendte, der kommer en smut forbi. Se mere info på http://www.bbkingblues.com/. Aftensmaden blev indtaget på Tribeca Grill
375 Greenwich St., New York, NY, 10013. Super oplevelse, og portioner i en passende størrelse. Se mere på internettet - bare søg på Tribeca Grill.
Dagen blev sluttet af med en koncert med Stephen Kellogg på The Fillmore at Irwing Plaza. Dejligt musiksted check evt. spilleliste, når I skal til New York, det var sådan vi stødte på navnet Stephen Kellogg. Det var hans koncert nr. 1000, og at han havde en ung canadisk kvinde Serena Ryder til at varme op, gjorde ikke oplevelsen dårligere.

Dag 4 - gospel i harlem og show på Broadway

Vi begyndte dagen tidligt. Vi skulle til gospel gudstjeneste i Harlem og forlod hotellet allerede kl. 7.30, det var lidt hårdt ovenpå koncerten dagen i forvejen. Vi tog med Subway til 125. street godt inde i Harlem, og fandt også hurtigt den kirke, som vi havde fundet på nettet. Men da det var søndag i Påsken var tiderne for "service" ændret, og vi skulle vente til kl. 11. Ærgeligt, men vi gik lidt rundt i området, og det lykkedes at finde en anden kirke, som havde 2. gudstjeneste den dag kl. 9.30. Det var en super oplevelse, ikke alene synger de fantastisk, men stemningen og præstens taler er helt igennem en oplevelse værd. Vi var heldig, at finde en kirke, som ikke er nævnt på nettet, og det betød, at vi var de eneste turister. Ikke noget problem, de er virkelig så gæstfrie, og hjælper gerne med gode råd undervejs. Eftermiddagen gik med lidt afslapning, og om aftenen skulle vi til Rock of Ages (Brooks Atkinsons Theatret), det var en suværen oplevelse. Kan anbefales, men det kan sikkert de fleste shows, så vælg efter interesse.

Dag 5 - ingen planer, men det ender med shopping hele dagen

Vi havde ingen planer for dagen, så det blev til shopping i Macy's. I sig selv en oplevelse til Påske, hvor der er pyntet op med blomster for at fejre foråret. Det er et kæmpe center, og hvis man ikke passer på, så kan hele dagen gå der inde. Et godt råd er, at "kun" at se på tøj, der er "on sale", ellers når man ingen ting, og det må siges, at mærketøj "on sale" er billigt.

Det var vores sidste aften i NY, og vi valgte at spise på en nærliggende Irsk Pub. Dem er der mange af i NY, og de kan anbefales. De har godt og koldt øl, når man har gået meget, og menukortet er bestemt også ok. Men igen, som så mange andre steder. Pas på størrelsen af portionerne. Nogle steder er de gode til at sige, man måske skal vælge af dele (vi var to voksne kvinder der bestilte Nachos til forret, og vi blev anbefalet at dele, og tak for det, vi kunne stadig ikke spise op).

De irske pubber liger spredt udover NY, og stemningen er hele dagen hyggelig og uformel, og så er de altid god for en sports kamp af den ene eller anden slags på en af de mange tv-skærme.

Dag 6 - Toms Diner, Central Park og hjemrejse

Vi skulle selvfølgelig på Toms Diner, den ligger på hjørnet af Broadway og 112. street, og det er lige nord for Central Park. For en gangs skyld havde vi ikke helt styr på gaderne, og vi endte med at gå nærmest tværs over Manhattan i Harlem, da Broadway som vel den eneste gade i NY ikke er lige. Men det var en oplevelse, og ikke specielt utrygt sådan en tidlig formiddag. Det er helt klart, at det stadig er et fattigt kvarter, men der var også byhuse, der var ved at blive renoveret. Efter morgenmad tog vi med Subway til bunden af Central Park, som vi lige skulle nå at have et indtryk af. Næste gang vi besøger NY, vil vi nok bruge lidt mere tid der.

Vi skulle fra hotellet kl. 13.30 og hjemturen til Kastrup forløb helt uden problem.

Endnu en dejlig og lidt utraditionel tur til NY var slut, men det er bestemt ikke den sidste tur til denne fantastiske by, der kan byde på oplevelser for alle. Vælger man at planlægge oplevelserne hjemmefra, så er man sikker på, at tiden i NY ikke bare smuldre, for det kan den nemt komme til. Det er så nærliggende bare at "ose" dagene væk, og det skal der selvfølgelig også være plads til, men det er også fedt at have ex. gode musik oplevelser med hjem. For god ordens skyld så har vi alle været i NY før, og vi har derfor set alle de traditionelle seværdigheder, som man helt sikkert som første gangs besøgende også skal tage sig tid til.

Kommentarer til rejsetips om New York

Entre pris??

19/02 2013 Susanne Simonsen
Jeg vil også meget gerne vide om det koster noget at komme ind i Skt.Lukes Babtist Church??

TAK for tips :-)

15/10 2012 Marie, Simone og Anna
Kære Dorthe!
Mange tak for dit gode tips mht kirke i Harlem. Vi var derude i dag(søndag) og det var virkelig en fantastisk oplevelse. Kan varmt anbefales. Gudstjenesten starter kl 9.30, for de der skal prøve !
Mange hilsner herfra

Hej Dorte

11/07 2010 Mette N
Godt indlæg med gode oplysninger, tak for det. Kunne godt tænke mig at vide om I boede på hotel samt navn og om det var ok, billigt og centralt ?? Skal derover til Sept. bla. en uge i NY og så ca.4 uger andre steder !!

Alle tiders rejsetips

13/05 2010 Bodil Rasmussen
Hej Dorthe. Stor ros for dit indlæg om rejsetips i New York. Det er jo lige til at kopierer og gå til for en anden rejselysten. Godt gået. Venlig hilsen Bodil

Entré?

03/05 2010 Anne
Hejsa, Tak for det fine råd om den anden kirke i Harlem. Jeg skal lige høre: kostede det noget at komme ind i kirken? Jeg har nemlig fundet flere, der tager ca. 50 $ for entré og det synes jeg er rimelig dyrt. Vi tager derover om en uges tid og vil meget gerne i en kirke i Harlem.

hej Dorte

20/04 2010 Stine
Super du og alle de andre bruger tid på at skrive herinde.. det er super at læse.. og jeg vil rigtig gern se Herlem, men ikke kun på den fattige levestil også med et smil.. så det er super at få ideen om at deltage i gudstjeneste med gospel! tak.

Navn og beliggenhed på den kirke vi besøgte

15/04 2010 Dorte
Vi besøgte Skt. Lukes Babtist Church. Den ligger på hjørnet af W123rd. st og Morningside Avenue. Du kan også læse om de faste ture på http://www.harlemspirituals.com/gospel.php

Hej Dorte

11/04 2010 Tine
Hvad hedder kirken i var til gospel gudstjenese i og hvor ligger den? Vi satser selv på en tur til New York i august og vil også gerne opleve " det ægte" New York udover alt det vi skal se som turister. Venlig hilsen Tine PS: Super godt indlæg
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/sydney/sydneys-maaske-bedste-udsigtspunkt-australien-og-new-zealand.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.