Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Udsigt fra Empire State Building
Rejsetips indsendt af:
Anita Suurland
Århus
12. april 2009

New York på egen hånd

Vores 2. tur til New York havde vi selv planlagt fra bestilling af flybilletter og hotel til besøg af seværdigheder og transport rundt i New York.
Morgan Freeman udenfor Madame Tussauds voksmuseumm
Morgan Freeman udenfor Madame Tussauds voksmuseumm

Efter en lang rejsedag med tog fra Århus og flyrejse på 8,5 timer ankom vi til Newark Airport ved 17.30 tiden. Hurtigt blev vi ført gennem security og fik vores baggage

Vi stod af bussen ved 42. gade, og vi skulle på på Hotel Paramount på 46. gade, så vi valgte at gå dertil. Pludselig udbrød min søster" Se der står Morgan Freeman den amerikanske skuespiller!" Vi var helt målløse. Vi var lige ankommet, og vi havde mødt den første kendte person. Jublen kendte ingen grænser, lige indtil vi opdagede, at skuespilleren var lavet af voks! Det viste sig, at vi havde passeret Madame Tussauds voksmuseum, hvor Morgan Freeman stod udenfor og bød velkommen. Vi fandt hurtigt vores hotel og checkede ind. Til vores store glæde bestod sengetøjet af rigtige dyner og ikke som vanligt af tæppe og lagen.

Dagene i New York

Efter en god nat søvn skulle vi finde et sted at spise morgenmad, for hotellets priser var lidt vilde - ca. 200 kr. pr. person. Vi gik om på 45. gade og der fandt vi et lille spisested kaldet "Daniela". Her var super betjening af glade og oplagte tjenere, og vi kunne vælge lige den morgenmad, vi kunne tænke os. Vi fik pandekager, kaffe, juice, varme bagels og croissanter, og prisen var 65 kr. pr. person, så det kan anbefales. Derefter gik turen til en subwaystation, hvor vi købte et 7 dages metrocard, som vi kunne køre med hele ugen - både med bus og subway. Det var meget let at finde rundt. vi boede i Midtown, så vi skulle kun finde en linie, som kørte til enten downtown eller uptown alt efter hvor vi ville hen. Vi besøgte World Trade Center,Sct. Patricks Cathedral, Empire State Building, Ellis Island, Frihedsgudinden, Central Park, 5. th. Avenue, China Town, Flatiron-bygningen, Grand Central Station, South Street Seaport, outlettet Woodbury Common og hangarskibet Intrepid.
Stævnen af hangarskibet Intrepid
Stævnen af hangarskibet Intrepid

Seværdigheder

Vi havde besøgt de fleste seværdigheder første gang vi var i New York, men denne gang tog vi bussen fra Port Authority til Woodbury Common - ca. halvanden times kørsel fra New York. Det øsregnede, så det var en fin dag at gå i butikker, og der var hele 220 stykker at handle i!

Hold da op hvor var det billigt. Min 13 årige nevø fandt hurtigt butikken med G-Star Raw, som han nærmest plyndrede for varer til under halv pris af, hvad han skal betale i Danmark. Vi fik alle fornyet vores garderobe, og indimellem kunne vi holde pause og spise lige hvad vi ville indenfor fastfood. Vi brugte en hel dag på at handle derude.

Vi havde heller ikke besøgt hangarskibet Intrepid før. Det var også en stor oplevelse. Skibet ligger i havnen lige for enden af 42. gade, så vi gik derned. Det er enormt stort. Da det var i tjeneste, bestod besætningen af 3200 mand. Dækket var fyldt med forskellige kampfly og helicoptere og sandelig også en Concorde. Indeni skibet gik tidligere besætningsmedlemmer rundt og fortalte om, hvordan skibet fungerede og livet ombord. Der blev vist film om skibets historie, og tidligere besætningsmedlemmer blev interviewet. Særlig en soldat gjorde indtryk. Han havde været krigsfange i 7 år i Vietnam og udtalte, at der findes ingen dårlige dage, sålænge der er et håndtag på indersiden af døren. Vi var også inde i 4D biografen ombord. Vi blev sat i flysæder med sikkerhedsseler og 4D briller og så blev vi ellers ført gennem et fantasilandskab af en rutsjebane. Vi hylede af grin, og det kan virkelig anbefales at prøve.

Efter vores møde med voksfiguren føste dag, besluttede vi, at vi også måtte besøge voksmuseet. Det var en rigtig sjov oplevelse, for vi måtte røre ved figurerne, og vi gik rundt imellem dem. Det kom der mange sjove og livagtige billeder ud af. Voksfigurerne var meget naturtro, og rigtig godt lavet. Og hvem vil ikke gerne fotograferes med paven, James Bond, Michael Jackson, en amerikansk præsident eller Julia Roberts?
Times Square by night
Times Square by night

Afslutning på alletiders ferie

Efter en hektisk uge i New York, fejrede vi afslutningen ved at spise på den roterende restaurant The View på hotel Marquis Marriott, som ligger på Times Square. Her nød vi Manhatten fra 48. etage, mens vi indtog alletiders buffet med alle mulige lækkerier. Mens vi spiste og skålede i iskold hvidvin, gjorde vi status over turen. Vi havde set alt det, vi havde planlagt hjemmefra, kufferterne var fyldte til bristepunktet, fødderne var fyldte med beton, hovederne var fyldte med indtryk og oplevelser, og hjertet var fyldt med kærlighed til livet, og alt det vi kan opleve, hvis vi vil og tør.

Kommentarer til rejsetips om New York

seværdigheder

25/05 2010 boris
godt beskrevet specielt da i fandt voksmusset det beviser bare at der altid er noget nyt at se i new york og det med det store hangar skib ville jeg gerne have set men desværre er det til renovering hver 7 år. men syntes der manglede lidt på det i så som fx central park og world trade center som jeg også helt klart vil anbefalde at se

The View

23/01 2010 Tanya
Hej Anita. God rejsebeskrivelse! Jeg kunne mig dog godt tænke at vide, hvad i gav for sådan en buffet på The view. Jeg tænker mig vi også skal besøge The View når min kæreste og jeg skal afsted til Marts. Hilsen Tanya

New York

19/05 2009 Skytte
Super god og positiv rejsebeskrivelse. I må ha' haft det rigtig dejligt!

Gode og overskuelige tips

19/04 2009 S. Kofoed
Indlægget har helt sikkert inspireret mig til kommende NY tur. Fik desværre ved en fejl kun givet en stjerne til tippet, men meningen var 4!

New York

15/04 2009 E. Winter
Super god rejsebeskrivelse.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/frankrig/paris/hotel-at-gare-du-nord.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.