Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

New York - Verdens musiknavle
Rejsetips indsendt af:
Anna
København
8. maj 2012

New York - Verdens musiknavle

Energisk, fuld af liv og overvældende - på den gode måde. Sådan har jeg oplevet New York de to gange, jeg har været der. Det var to meget forskellige ferier, men begge var fantastiske oplevelser.
Første gang var meget efter bogen - vi besøgte de mest turistede steder, som står i alle rejsebøger.

Anden gang besluttede vi os for at gøre det anderledes. Jeg er meget musikinteresseret, og mulighederne for fantastiske liveoplevelser i New York er ENORME! Der er noget for enhver smag. Jazz, rock, caraibisk... Spillesteder i alle størrelser. You name it! Planlæg lidt hjemmefra og tag ellers resten, som det kommer.
Legendariske Apollo
Legendariske Apollo

Lidt forberedelse skader ikke

Vi havde forberedt lidt hjemmefra, hvilke spillesteder vi kunne tænke os at besøge. Øverst på listen var den legendariske Blue Note Jazz Club, som ligger på 131 W. 3rd St. Et lille intimt spillested, hovedsageligt jazz, men bl.a. også soul/ R&B. Her faldt vi for R&B sanger, Russell Taylor og hans sexede stemme. Man kan tjekke spillestedets koncertplan på www.bluenotejazz.com

Næste på listen var SOB's. "From Samba to Baile Funk to Bossa Nova" skriver de på deres hjemmeside www.sobs.com. De har lækre latinamerikanske rytmer. Men det er meget mere end det. Dette spillested har været startskuddet for mange store R&B og hip hop navne, som f.eks. Kanye West og Lauryn Hill. Her fik vi oplevet Eric Roberson i en fed, intim og svedig koncert.

Også på liste var Apollo Theater's Amateur Night, som næsten er obligatorisk, når man er i New York.
www.apollotheater.org
Klassisk i St. Paul's Chapel
Klassisk i St. Paul's Chapel

Vær impulsiv og gå på opdagelse

Derudover havde vi en masse ønsker om at høre bl.a. gospel og jazz. Vi skrev nogle kirker/spillesteder ned, men da vi var i New York, var udbuddet så stort, at vi bare tog den på "gefühl". Det betød, at vi undgik gospelgudstjeneste i den (turist)overfyldte kirke The Abyssinian Baptist Church, som står i Lonely Planet og fandt i stedet en mindre kirke i Harlem, som jeg desværre ikke kan huske, hvad hedder.

Er man ikke så meget til gudstjeneste, men vil gerne opleve noget fantastisk gospel, så kan det gøres på BB Kings Blues Club med Harlem Gospel Choir. Så får man også en lækker brunch oveni. Se mere på www.harlemgospelchoir.com.

Men der findes musik overalt. Vi overværede bl.a. helt tilfældigt en alternativ koncert i Central Park, live jazz i en lille jazzcafé i Lower East Side og en klassisk kirkekoncert i St. Paul's Chapel ved Ground Zero.

Det er bare om at gå på opdagelse!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 21. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/norge/paa-jagt-efter-nordlys-/-aurora-borealis-udflugt.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.