Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Se New York fra en cykel
FDM travel rejsespecialist
Jesper Ewald

Se New York fra en cykel

De fleste melder garanteret pas allerede efter overskriften, men tro mig – det er en unik måde at se, føle og fornemme byen. Og siger du til en newyorker, at du har cyklet byen rundt, så får du – ud over en rysten på hovedet – spørgsmålet ”How did you survive?”.
Men det er ubetinget den bedste, mest nærværende og charmerende måde at se byen på, og for en dansker, der er født på en cykel, så er det slet ikke et spørgsmål om overlevelse men oplevelse. Rent faktisk har bystyret i New York sat sig et mål om at etablere næsten 3.000 km. Cykelsti, og ikke nok med det så er det også en dansk byplanlægger Jan Gehl, der står bag projekteringen af projektet.

Fordelene ved at se NYC fra en cykel

Fordelene ved at se New York fra en cykel er et indlysende alternativ til at anvende subway’en under jorden – som godt nok er effektiv over lange afstande – eller til fods, hvor der godt nok skal tages mange skridt bare for at passere en enkelt blok. Og på en cykel er der alle muligheder for at stoppe, når der er en spændende butik, musik eller optræden, en flot udsigt eller bare en god duft fra en coffee shop. Eller meld jer til en sightseeing på cykel, så I får prøvet cyklen og trafikkulturen af, mens i under kyndig vejledning får set Central Park eller Brooklyn og Hudson River. Det er en god appetitvækker til selv efterfølgende at tage på oplevelse i New York.

Hvad kan og skal jeg se fra en cykel?

• Central Park
Kom rundt i alle hjørnerne og se Strawberry Fields, Bethesda Fountain, Turtle Pond og alle de grønne områder, hvor newyorkere slapper af.

• Hudson River
Tag hele turen ned langs Hudson River – og nyd kontrasten mellem vandet og de mange forskelligartede kvarterer, som I kommer forbi. Og så er der endda anlagt cykelsti hele vejen, så tag turen med ro og stop ved de mange sights og attraktioner, der ligger undervejs.

• Chelsea Market og High Line Park
Er det frokosttid så læg vejen rundt om Chelsea Market og provianter – og er vejret til det, så spis provianten på High Line Park med udsigt til Meatpacking District

• Bleecker Streeet
Tag en langsom start efter frokosten og stræk benene med en tur op langs Bleecker Street. Her er alle de eksklusive mærker samlet indenfor få hundrede meter Polo Ralph Laureen, Marc Jacobs, Mulberry – så pas på kreditkortet.

• Brooklyn
Brooklyn og Manhattan Bridge er bare et must på cykel. Broerne er en oplevelse i sig selv, men nyd udsigten både mod Brooklyn på udturen og mod skyline på Manhattan på vejen hjem – og husk så at aflægge Brooklyn Icecream Factory et besøg inden I krydser over vandet igen.

Et par gode råd til jeres cykeltur i New York

Bestil på forhånd – hvis I ved at i vil rundt på cykel.
Ved I på forhånd at en del af jeres oplevelser i New York skal foregå på cykel – eller vil I på en guided rundtur – så kan jeg anbefale at reservere allerede hjemmefra. Så er i sikre på at der står en cykel klar til jer, når I ankommer eller er plads til på netop den tur med guide, som dækker den del af byen, som I vil se. Men der skal naturligvis også være plads til spontanitet, hvis vejret lægger op til en dag på cykel, og så e det bare at slå til.

Hvor lejer jeg en cykel eller tager på en guided rundtur?
Min klare anbefaling hvis det er første gang du skal på cykel i New York, så stort ekspeditionen ved Columbus Circle. Her har Bike and Roll et udlejningssted på hjørnet ved Central Park, og netop den placering er perfekt til en første tur. Start turen med at udforske Central Park – og din cykel. Og her går den første time let med bare at komme rundt og udforske alle de hjørner af parken, som du ikke kan nå til fods.

Hvordan er cyklerne?
Udlejningscyklerne er normalt af en rigtig god standard, men du skal være forberedt på, at de er lidt mere avancerede end en gennemsnitlig dansk cykel. Affjedring på forhjulene er en af de bekvemmeligheder, som du vil savne, når du genser din hjemlige cykel, så turen er lidt behageligere end hjemme.

Sikkerhed
Ingen udlejning uden cykelhjelm. Man er vel i USA og her er der fokus på sikkerhed, og det ser du allerede ved udleveringen af cyklen, hvor du skal underskrive en formular, der fritager cykeludlejningen for alt ansvar.

Hvordan kommer jeg rundt? – og hvor er det bedst at cykle?
Når du får udlejningscyklen udleveret, så tag et par kort over cykelstier og cykelvej i New York, og se specielt efter detailkortene over Central Park eller kort over cykelvejene og broerne til Brooklyn. De er lavet specielt til cyklister, så her er alle de gode ruter og sights indtegnet, men hvis du vil forberede dig hjemmefra er der også et par gode hjemmesider – se fx http://www.ridethecity.com/ der giver et godt indtryk af cykelveje. På sitet er tillige en blog om temaet cykling i New York.

Improviser
Det allerbedste ved en cykeltur er at huske at improvisere! Glem planlægningen en gang imellem og kør på lykke og fromme. Det er ofte her de bedste oplevelser dukker op, men husk lige at give os andre et godt rejsetip om det, når du kommer hjem.

God tur.


Kommentarer til rejsetippet om New York

ny York

02/08 2013 Gert
Super artikel

Suveren cykeloplevelse

20/07 2013 Rikke Christensen
Er lige kommet hjem fra New York, hvor vi var på 3,5 times cykeltur langs Hudson River, gennem financial district, udkanten af China Town og over Manhatten og Brooklyn Bridge. Fed tur! Gode cykler og dygtig guide... Kan varmt anbefales.

Super tip!

19/02 2012 Tanya
Super godt tip! Jeg tager til New York i foråret og har de andre gange jeg har været der at jeg HELT sikkert skulle prøve NY på cykel. Gode sites du har anbefalet.
:o)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Jesper Ewalds profilside

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/graekenland/graeske-variationer.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.