Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Rejsetips af samme forfatter

 • 9/11 Memorial i New York

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 12 personer)
  17.07.12: Tina
  Jeg tror at der er mange mennesker, der har det lidt som jeg med 9/11 Memorial - Det er sådan lidt mærkeligt, ubehageligt og måske er det nok fordi det stadig liiidt for tæt på… men det vil det nok være for mange af os rigtig længe endnu.
  Se hele rejsetippet
 • Vinlandet - og skønne Stellenbosch

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 8 personer)
  10.07.12: Tina
  Sydafrika er et af mine absolutte favorit rejseland, da det i mine øjne har… ganske simpelt – ALT!
  Se hele rejsetippet
 • New York TV & Movie Sites tur

  FDM travel - Community Manager
  (Bedømt af 10 personer)
  10.07.12: Tina
  Jeg er en yderst passioneret film-nørd, så for mig er denne tur super oplagt. Men uanset om man har min interesse eller ej, så tror jeg at alle vil få noget ud af TV and Movie Sites turen.
  Se hele rejsetippet
St. Pauls kirke i New York
FDM travel - Community Manager
Tina Telefon: 70 11 60 11

St. Pauls kirke i New York

Hvis du har besøgt 9/11 Memorial – eller er på andet ærinde i Lower Manhattan omkring Ground Zero, Wall Street eller City Hall - vil jeg anbefale at du efterfølgende besøger St. Pauls kirken.

Jeg blev selv anbefalet kirken af en New Yorker, der fortalte mig at St. Pauls kirke af mange new yorkere betragtes som et mere autentisk og ”ægte” mindesmærke over ofrene for 11. september end det nærliggende mindesmærke. - Ikke at der er noget galt med 9/11 memorial. Men i denne lille ubetydeligt udseendende kirke, som ligger klemt inde mellem de mange høje bygninger omkring den, var der i dagene og månederne efter 11. september så utrolig mange livsbekræftende og varme historier midt i al det kaos og den sorg byen gennemlevede.

 
Den lille St.Pauls kirke med World Trade Center tårnene
Den lille St.Pauls kirke med World Trade Center tårnene

"The Church that stood"

Da World Trade Center tårnene og de mange omkringliggende bygninger styrtede sammen 11. september, var der mirakuløst én nærliggende bygning, der ikke fik en skramme – det var St. Pauls kirke, der siden er blevet omtalt som ”The Church that stood”. Hele den lille kirkegård var naturligvis dækket til med frygtelig meget støv og utallige dele af bygninger, men selve kirken fik ikke en skramme. Et gammelt træ, der stod på kirkegården væltede og er siden blev gravet op, men intet andet tog skade.
Et uvurdeligt sted i månederne efter 11.september

Et uvurdeligt sted i månederne efter 11.september

Lige efter flyene havde ramt tårnene og særligt i dagene efter blev den lille kirke omdannet til en form for krise, nød og koordinerings-center for de frivillige og pårørende. Alle kunne søge trøst, støtte og græde ud her. Uanset trosretning, religiøse overbevisning, tilknytning, om man havde mistet eller ikke mistet, om man sørgede eller trøstede, så var her plads til alle.

Der blev oprettet madordning, primitive, og alligevel organiserede køkkener, hvor frivillige ihærdige og hjælpsomme hænder, sørgede for at andre frivillige, der deltog i hjælpe og oprydningsarbejdet omkring Ground Zero kunne få mad.
Udover at være et sted, hvor de frivillige kunne få et måltid mad, en flaske vand, blev der også ydet lægehjælp til de frivillige. Men endnu vigtigere var det at det ikke blot var et kirkerum, men et sted hvor både de berørte familier til ofrene, politibetjente, brandmænd og de mange frivillige kunne få ro, reflektere, sætte det hele på pause, puste ud, slappe af, tage en velfortjent lur, græde ud, få trøst og støtte og afløb for alle de følelser, der skulle ud.
Præstekåben overdækket med mærker fra hele verden
Præstekåben overdækket med mærker fra hele verden

Stemningen i dag

I månederne efter er St. Pauls blevet et sted, hvor New Yorkere, kan bearbejde oplevelserne og traumerne efter 11.september. Den stemning og ånd, synes jeg at man fortsat kan mærke. Jeg blev rørt af stedet, af stemningen, roen, historierne, billederne, videoerne, børnetegningerne, brevene, de amerikanske flag, de mange tændte lys, og særligt ved tanken om hvordan folk stod sammen for at hjælpe, trøste og støtte hinanden igennem den første svære tid.

For mig ramte besøgte i denne lille kirke langt dybere end selve mindesmærket. Det er jo et fortsat et følsomt emne og område, men når du alligevel er i området for at mindes, så vil jeg opfordre til at besøge St. Pauls. Det er meget mere end en kirke, men en varm historie om overskud, kærlighed og håb i håbløsheden.
Sådan finder du St.Pauls kirke

Sådan finder du St.Pauls kirke

Gå igennem den lille gamle kirkegård (den ligger lige ved siden af Century21) og brug først lidt tid på selve kirkegården, og derpå tid på stille og roligt at gå igennem selve kirken. Kig, læs, hør, se og mærk de mange gribende historier som bliver fortalt her.

Trinity Roden

Trinity Roden

Ved Trinity Church lidt længere nede af gaden, står roden af det træ, der var det eneste der tog skade på kirkens grund, da bygningerne omkring faldt sammen omkring den lille St. Paul´s kirke 11. september 2001.
St. Pauls kirke i New York

Trinity Roden, der står ved Trinity Church
Trinity Roden, der står ved Trinity Church

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Besøg Tina s profilside

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 20. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/new-york/st.-pauls-kirke-i-new-york.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.