Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

'The Big Apple' - Byen hvor du kan lave absolut ALT på alle døgnets tidspunkter!
Rejsetips indsendt af:
Tenna Mose
Skagen
8. dec. 2011

'The Big Apple' - Byen hvor du kan lave absolut ALT på alle døgnets tidspunkter!

Da den sidste eksamen var afsluttet, besluttede vi os for at tage en uge til New York, for at forkæle os selv og for endelig at besøge byen, som vi utallige gange har stræbet efter at besøge, efter vi så det første afsnit af Sex and the City.
Vi ankom i JFK lufthavn sent lørdag eftermiddag med forventninger helt op over skyerne. På trods af den lange flyvetur, mistet bagage og en sikkerhedskontrol som kan tage livet af de fleste, så var vi endelig kommet til New York. Intet kunne tage pusten fra os. Hele flyveturen sad tre danske tøser og sang "Neeeeew Yoooork, concrete jungle where dreams are made of....." - tror stewardesserne samt alle andre passagere på flyvet var godt træt af os.
The Statue of Liberty

The Statue of Liberty

Vi skulle selvfølgelig ud og se frihedsgudinden eller The Statue of Liberty som den hedder på engelsk. Frihedsgudinden er et symbol på frihed og demokrati og er en gave fra franskmændene som en gestus for deres venskab under den amerikanske revolution.
Hun er placeret på Liberty Island, og vi skulle derfor ned til Battery Park og med en af de mange både, som rigtig mange gange i løbet af dagen sejler flere hundred turister ud for at se den berømte statue. Vi skulle igennem en sikkerhedskontrol for at komme ombord på båden, hvilket vi aldrig havde prøvet før. Så var vi altså kommet til Amerika, hvor det åbenbart er hverdag, at folk render rundt med guns og knive. Shit.
Det var virkelig en oplevelse at være ude og se hende og følelsen af hvor stor hun egentlig er, kommer først når man står ved siden af hende. Det er også muligt at komme op i hende, men det synes vi ikke vi ville betale penge for.

Times Square

Times Square

Inde midt i New York City, hvor 7th Avenue og Broadway mødes, findes Times Square. Her må siges at være gang i den konstant, med rullende neonreklamer og prop fyldt med mennesker. Det er også her den berømte 4 etagers M&Ms butik ligger og hvor man kan købe teater billetter til alverdens musicals. Vi var inde og se The Lion Kings og det var lige før vi trillede en tåre, så fantastisk var det. Der er masser af butikker og fancy restauranter, hvor man kan få de lækreste amerikanske pandekager med det hele.
The Empire State Building

The Empire State Building

Empire State Building var med sine 381 m og og 102 etager, den højeste bygning i New York, indtil World Trade Center blev bygget.
Når vi alligevel befandt os på Fifth Avenue for at shoppe, så besluttede vi os for at tage forbi hjørnet ved Fifth og West 34th Street, for at komme op og se byen fra oven. Det er en dyr fornøjelse at komme op i Empire og vi valgte derfor at betale 20 dollars for 'kun' at tage op på 86. etage. DET VAR RIGELIGT HØJT! Det er ikke hver dag, at chancen byder sig, for faktisk at kigge ned på de kæmpe skyskrabere som findes i New York.
NOT TO BE FORGOTTEN

NOT TO BE FORGOTTEN

At skulle beskrive alt det som New York har at byde på, er som at tømme havet for vand - ganske enkelt umuligt. Den er lige så fantastisk som man forestiller sig og der er så mange ting at give sig til.
Vi var her kun en uge, men det er meget passende. Det er som alle andre storbyer ikke et sted, hvor man gider at bruge mere tid. Næste gang jeg skal besøge New York, skal det være om sommeren, hvor der er mulighed for, at gå en tur i Central Park uden at fryse.

Kommentarer til rejsetippet om New York

Rigtigt godt tip

11/12 2011 Mona
Kort og god beskrivelse. Det er som du skriver umuligt at opleve og beskrive det hele på én gang. Tror du har helt ret i at New York er en af de byer som fortjener at blive fordøjet i små bidder á en uges varighed. Var der selv 5 dage i august og netop central park var et dejligt hvor der er lidt ro i forhold til det pulserende liv i resten af byen.
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/oestrig/tyrol/hopfgarten/mercure-salzburg-kapuzinerberg-ex-dorint.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.