Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om New York

Læs mere om rejser til New York

Rejsetips af samme forfatter

Tiles for America & 9/11 Memorial i New York
Rejsetips indsendt af:
Odense
24. juni 2013

Tiles for America & 9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial er en hyldest & ære for de mænd, kvinder og børn der blev dræbt i terrorangrebene den 11. september 2001 og 26. februar 1993

26.
februar 1993 sprængte nogle terrorister en varevogn, som var parkeret i p-kælderen v. World Trade Center, i luften. 6 mennesker mistede livet og mere end 1.000 mennesker blev såret. Herunder 88 brandmænd og 35 politifolk. Omkring 50.000 mennesker evakueret fra WTC komplekset.

11. september 2001 kaprede terrorister fire fly og fløj 2 af dem ind i tvillinge tårnene v. World Trade Center komplekset. 2977 mennesker blev dræbt!

9/11 Memorial

Det er ganske gratis at komme ind og se 9/11 Memorial, men du skal have billet i forvejen. Dette havde vi booket allerede hjemmefra på http://www.911memorial.org/ Du kan også, hvis du får en spontan idé om at besøge stedet, prøve lykken. Der er et begrænset antal billetter til samme dag, man kan booke på sitet. Jeg vil dog anbefale at I beslutter hjemmefra hvilken dag og på hvilket tidspunkt I vil besøge 9/11 Memorial. Det er smukt, bevægende og ja... det kan ikke beskrives det skal simpelthen opleves.

Vi var på "det første hold" klokken 10.00 og fik en lille følelse af vi var hos US Army Recruiting Area, for der var en dame der bare råbte vildt og voldsomt efter folk hun mente var for langsomme (det vil sige stort set alle i teltet). Hun råbte vredt "Move people, move" og det gjorde vi så. Med bukserne hængende nede om knæene, et bælte i munden, en taske hængende halvt over skulderen og billetten under hagen så den er klar til at vise igen om lidt.

På stedet står et enkelt træ, som er lidt større end de andre træer (det hvide træ i baggrunden på billedet). Det er det eneste træ som har overlevet 9/11 angrebet. Nogle arbejdere fandt det i oprydningsarbejdet efter 9. september 2001. De gravede det op, skar det til og plantede det så i en park i New York, hvor det kunne vokse sig stærkt mens der blev arbejdet på ground zero. Inden 10 års dagen i 2011, blev træet igen gravet op med alle dets rødder og plantet mellem nord og syd poolen (som er i stedet for nord og syd-tårnet). Det kaldes "Survivor Tree" og det er lige hvad det er!

Tiles for America
Tiles for America

Tiles for America

Jeg havde aldrig før besøgt dette sted, og hvor er jeg dog ked af det!

Du finder dette særlige sted på hjørnet af 7th. ave og 11th. street. Efter 9/11 sendte bl.a. børn og skoler verden over, malede klinker til New York. Hver enkelt klinke udtrykker sorg og håb. Èn gang ugentligt bliver klinkerne vasket og der bliver stillet nye friske blomster. Dette bliver gjort af beboerne i området. Det går simpelthen på skift. Er du i området, kan det anbefales at du kigger forbi.
Du kan læse mere om det her: http://www.tilesforamerica.com/#preload

Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i New York
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 22. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/australien/australien/new-zealand-independent-tour.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.