Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør-selv rundrejser Niagara Falls

Rundrejser med dansk rejseleder

USA rejsetilbud

Rejser til Niagara Falls

Naturkræfterne er unægtelig imponerende, når du står og ser de massive vandmasser, der brager ned i dybet. Niagara Falls er en fascinerende naturattraktion. Men vandfaldene er også et skræmmende eksempel på, hvor galt det kan gå, når masseturismen får frie tøjler. Langs begge flodbredder står et utal af udsigtstårne, reklameskilte og andet gøgl, der ikke ligefrem leder tankerne hen på en naturattraktion i verdensklasse.

Vandfald, udsigtstårne og reklameskilte

Niagara Falls - en imponerende oplevelse

Niagara Falls - en imponerende oplevelse
Det smalle farvand, som Niagara Falls er en del af, forbinder de to søer Lake Erie og Lake Ontario. Lake Erie’s vandspejl ligger lidt højere end Lake Ontario, og derfor løber vandet naturligt mod nordøst over i Lake Ontario og videre ud i Atlanterhavet. Samtidig udgør søerne den naturlige grænse mellem USA i syd og Canada i nord.

Niagara Falls – den amerikanske side
Langt de fleste turister, der besøger Niagara Falls kommer sydfra. Derfor er den amerikanske side af grænsen det naturlige udgangspunkt for de fleste besøgende. Her kan du umiddelbart nyde vandfaldet American Falls med en bredde på 330 meter og et fald på 55 meter samt det noget smallere vandfald ”brudesløret” eller Bridal Veil Falls, også med et fald på 55 meter. Vil du endnu nærmere på vandfaldene i Niagara Falls, kan du vælge en af de klassiske sejlture, hvor alle iklæder sig regntøj for så at blive sejlet helt tæt på de brusende vandmasser.
Niagara Falls – den canadiske side

Niagara Falls – den canadiske side

På trods af udsigtstårne og andre tiltag, kommer amerikanerne dog til kort, når det gælder den bedste udsigt over Niagara Falls. Den skal du nemlig til Canada for at få. Fra den canadiske side af grænsen er der stort set fri udsigt til det 750 meter brede Horseshoe Falls med et fald på 52 meter. Det er relativt nemt at smutte over grænsen til Canada i bil, og der er normalt ikke den store ventetid ved grænsen. Men husk passet.

VIDSTE DU... Niagara Falls - vovehalsenes ypperste udfordring
Op gennem historien er der mange eksempler på vovehalse, desperadoer, tusindkunstnere, ungkarle og sågar en enkelt skolelærerinde, der har kastet sig i vandmasserne, for at udfordre egne grænser. Skolelærerinden overlevede i øvrigt turen gennem Niagara Falls, da hun i 1901 hoppede i en tønde og kastede sig ud over kanten. Mange andre efter hende har været knapt så heldige. Inden man indgår væddemål eller lignende i den anledning, er det måske værd at tænke over, at der hvert minut ryger 1,68 millioner liter vand ud over kanten.

Kør videre fra Niagara Falls

Kør videre fra Niagara Falls
Sydpå til New York
Der er ingen naturlig direkte rute fra Niagara Falls til New York City, så her må du improvisere. Den hurtigste rute går via Interstate 90, 81, 380 og 80 gennem New York State, Pennsylvania og New Jersey til New York City. Men du kan også vælge andre ruter. Har du tid, er der masser af muligheder for at gå på opdagelse i det naturskønne område nordvest for New York City.
New York

Østpå til Boston og New England
Det går lidt nemmere, hvis du vælger at sætte kursen mod Boston fra Niagara Falls. Her kan du følge Interstate 90 hele vejen, der til gengæld er en betalingsmotorvej. Tager du hele turen fra Buffalo til Boston, må du af med omkring 18 dollar i afgifter. Der er cirka 750 kilometer fra Niagara Falls til Boston ad Interstate 90, så det er klogt at tage en overnatning undervejs.
Boston
New England
Denne side er udskrevet d. 24. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/usa/kennedy-space-center/transport/

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.