Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Rejsetips af samme forfatter

Nordvestlige USA og Canada på 3 uger
Rejsetips indsendt af:
Holsted
1. aug. 2011
Vinderrejsetip September 2011

Nordvestlige USA og Canada på 3 uger

Familieferie i det nordvestlige USA og Canada bød på storslået natur, rigt dyreliv og seværdige byer.
Seattles skyline og en vulkan i baggrunden. Taget fra Space Needle.
Seattles skyline og en vulkan i baggrunden. Taget fra Space Needle.

Seattle

Efter en veloverstået flyvetur og en god nats søvn skulle Seattle indtages. Vi var så heldige at kende et ungt par i byen og de agerede guider for os hele dagen. Vi mødtes downtown og hoppede på monorailen til Space Needle, som er et tårn på 184 meters højde. Både tårnet og monorailen blev bygget til verdensudstillingen i 1962. Fra toppen af tårnet var der et flot udsyn over byen og fjorden. Herefter besøgte vi Pike Place Market. Et farverigt sammensurium af boder, som kunne bringe min kone i ekstase. Mest kendt er en af fiskeboderne, hvor de ansatte bl.a. kaster rundt med fiskene. Markedet er absolut et must, hvis man er i byen. Aftenen blev brugt hos vore guider. En rigtig god mulighed for at lære mere om amerikanerne og deres måde at leve og tænke på.
Bygningen ser ikke ud af meget på billedet, men de blå porte til højre er altså 30 meter høje.
Bygningen ser ikke ud af meget på billedet, men de blå porte til højre er altså 30 meter høje.

Fabriksbesøg hos Boeing

Dagen efter stod den på besøg i verdens største bygning målt på rumfang. Det var Boeings hovedfabrik i Everett lidt nord for Seattle. Her bygges 747, 767, 777 og 787 Dreamliner. Bygningen var enorm. Faktisk kunne man stable 1,1 million Skoda Octaviaer ind, hvis man lige skulle få lyst. På en guidet rundtur ser man de forskellige produktionslinjer og får forklaret noget om produktionsprocesserne. Specielt deres nye Dreamliner, som er bygget i kulfiber var interessant for familiens teknikfreaks. Husk at købe billetter i god til hjemmefra.
Hængebroen er bestemt ikke for tøsedrenge.
Hængebroen er bestemt ikke for tøsedrenge.

Den grønne by

Dag 3 stod den på Vancouver, som er Canadas kulturelle hovedstad. Byen er kendt for dens mange parker og vi startede med Capilano Suspension Bridge Park. Hovedattraktionen her er en 137 meter lang hængebro i 70 meters højde, men her er også treetopwalking, cliffwalk (gangbroer boltet fast på bjergsiden) og meget andet. Helt klart et besøg værd (entre). Næste park var Stanley park. En naturskøn halvø midt i fjorden med masser af dyr, store træer og en sø i midten. Ren idyl.
Om aftenen spiste vi i Gastown. En gammel bydel med masser af atmosfære. Både gadelygterne og gadeuret kørte på gas. Bagefter gik vi en tur langs havnefronten. Her er masser af flot arkitektur og mange kunstværker. Vancouver er den flotteste storby jeg indtil videre har besøgt.
Med en stor sort bjørn på 7 meters afstand er det fedt nok, at man sidder inde i en bil.
Med en stor sort bjørn på 7 meters afstand er det fedt nok, at man sidder inde i en bil.

Jasper NP

Efter et par dage med shopping, et besøg i Whistler og en masse kørsel ankom vi sidst på dagen til Jasper NP (National Park). Vi kom ind fra det Nordvestlige hjørne og blev straks belønnet med både krondyr og en sort bjørn på turen til byen Jasper, hvor vi overnattede. Næste dag gik turen sydpå ad Icefield Parkway og vejen levede til fulde op til sit navn. Gletchere kunne ses flere steder og et enkelt sted var det muligt at gå helt hen til en. Temperaturen var her 5 grader – var der nogen, der sagde sommerferie? Bjergene her er virkelig store og imponerende. Undervejs så vi igen både krondyr og en sort bjørn. Et frådende vandfald blev det også til.
Peyto Lakes skønhed er umulig at få med på et billede. Det skal opleves.
Peyto Lakes skønhed er umulig at få med på et billede. Det skal opleves.

Banff NP

Midt på dagen nåede vi ind i Banff NP. Her besøgte vi Peyto Lake, som bliver regnet som en af de flotteste søer i verden. Dens turkisblå farve gør den til en fryd for øjet og er en af de oplevelser, du bare ikke må snyde dig selv for, hvis du er i området. Efter den gik turen til den meget kendte Lake Louise. En flot sø, som bestemt også er et besøg værd. Sidst på dagen var vi heldige at se en stor grizzly, som ellers skulle være et sjældent syn. Jasper NP og Banff NP er en kæmpe oplevelse. For os passede det med at bruge én dag på turen fra Jasper by til Banff by. Nøjes endelig ikke kun med Banff.
Meget fascinerende, men gab, hvor kedeligt i længden.
Meget fascinerende, men gab, hvor kedeligt i længden.

Så kører vi lige lidt igen

Efter et besøg i Horseshoe Canyon i Badlands og en overnatning i Calgary gik turen igen i sydlig retning mod USA. Turen ned til Great Falls var præget af lange lige veje i et fladt landskab med lang afstand mellem små højdedrag. Det betød at man kunne overskue meget store landområder af gangen når vejen gik over et højdedrag. Til tider kunne man se 50.000 hektar på én gang. På det areal var der typisk 20 til 40 gårde. Det må være noget svært at komme op at skændes med sin nabo.
Man kan godt leve med et par myg, når man kan se fyrværkeri i 20 graders varme.
Man kan godt leve med et par myg, når man kan se fyrværkeri i 20 graders varme.

Great Falls

I Great Falls tog vi en slappe af dag. Byen har ikke noget særligt at byde på, men er tilstrækkelig stor til at levere et anseeligt fyrværkeri på 4. juli, som er USA’s uafhængighedsdag. En enkelt sjov oplevelse var dog at se verdens korteste flod (Roe River, ca. 130 m.), som løb ud i USA’s længste (Missouri, over 4000 km.).
Imponerende dyr sådan en bison.
Imponerende dyr sådan en bison.

Yellowstone NP

Næste stop på turen var Yellowstone NP, som var en af turens absolutte højdepunkter. Vi overnattede 3 nætter på Mammoth Spring Hotel i den nordlige ende af parken. Et gammelt hotel uden moderne bekvemmeligheder som aircondition og wifi, men med rå mængder af atmosfære. Rundt om hotellet vrimlede det med nysgerrige jordegern og både bison og krondyr kom undervejs på besøg lige på den anden side af vejen. De tog ikke synderlig notits af alle os turister.
Faithfull sprøjter op i 30 til 55 meters højde.
Faithfull sprøjter op i 30 til 55 meters højde.

Mere Yellowstone NP

Yellowstone ligger ovenpå en gammel supervulkan og der er masser af seismisk aktivitet. Bl.a. findes her den største samling af gejsere inklusiv verdens største. Der kunne dog gå op til 50 år mellem at den sprang og det rakte vores tålmodighed ikke helt til. Til gengæld så vi Old Faithfull, som springer ca. hver halvanden time.
Verdens største varme kilde.
Verdens største varme kilde.

Endnu mere Yellowstone NP

Yellowstone byder også på mange varme kilder og fireholes i alle mulige farver. Fælles for dem er en dunst af svovl, som nogle steder kan være ret fæl. En Grand Canyon kan parken også byde på. Ikke så stor som den rigtige, men stadig imponerende. ”Lower falls” viewpoint på sydsiden er helt klart et besøg værd. Yellowstone er en af de steder, man bare SKAL se og der er så meget flot at se, at der skal bruges to hele dage til det. Husk at bestille overnatning i god tid.
På den skrå vej midt i billedet er der tre små prikker. Det er dumpere.
På den skrå vej midt i billedet er der tre små prikker. Det er dumpere.

Den salte by

Turen gik herefter til Salt Lake City, hvor vi havde 4 overnatninger, så der var tid til lidt afslapning. En stor oplevelse her var at se Bingham Canyon Coppermine, som er verdens største menneskeskabte hul i jorden. Her er i alt flyttet 7 milliarder tons materiale. Hullet var 1,2 km. dybt og 3 km. i diameter for oven. De havde 80 dumpere, som kunne laste mellem 255 og 360 tons pr. stk. Deres gravemaskiner tog op til 98 tons pr. skovlfuld. Alt her var så overdimensioneret , at det var svært at fatte.
Sammenlagt slider de 80 dumpere dæk for over 200.000,- kr. pr. dag.
Sammenlagt slider de 80 dumpere dæk for over 200.000,- kr. pr. dag.

Lidt mere salt

Et besøg i mormonernes hovedkvarter er også ganske interessant og gav et indblik i deres kultur. Her er en god chance for at få en dansktalende guide, hvis der er brug for det. Man skal bare spørge efter det. Byens vandland blev også aflagt et besøg. Forlystelserne her var fine, mens alt andet var af meget ringe standard. Antelope Island State Park, en ø i Great Salt Lake, blev også besøgt, men var ikke den helt store oplevelse.
En dobbeltbue. Der går flere mennesker rundt under den. De fylder ikke meget.
En dobbeltbue. Der går flere mennesker rundt under den. De fylder ikke meget.

Arches NP

Næste mål var Arches NP, som byder på naturlige stenbuer med en spændvidde på op til 93 meter. Mange spektakulære klippeformationer i røde farver gør parken til en fryd for øjet. Absolut et besøg værd. Afsæt ca. en halv dag og tag vandreskoene med. Det er nødvendigt at gå lidt for at få set de flotteste buer.
Det er svært ikke at blive betaget af den udsigt.
Det er svært ikke at blive betaget af den udsigt.

Canyonland NP

Efter en overnatning i Moab skulle Canyonland NP indtages. Vi havde ikke de helt store forventninger efter at have set Grand Canyon for et par år siden. Det kunne vi dog roligt have haft. Udsigten fra Grand View Point er ganske enkelt fænomenal. Man kan slet ikke få nok. Shafer Canyon view point (billedet helt i toppen) er også virkelig storslået. Afsæt en halv dag og husk at bruge nordindgangen til parken. Det er det flotteste område.
”I can see, what you mean”. Den er da ikke til at stå for.
”I can see, what you mean”. Den er da ikke til at stå for.

Denver

De sidste tre nætter boede vi i Denver. En af dagene blev brugt i Elitch Garden. En fin forlystelsespark, som dog ikke er i helt samme kategori som Sixflags og Universal Studios i LA. En anden dag blev brugt på riverrafting. For at få noget i den rigtige sværhedsgrad tog vi turen til Buena Vista for at rafte gennem Browns Canyon på Arkansas River. En heldagstur med frokost undervejs på flodbredden var et hit for hele familien. Turen byder på flere strømfald i kategori 3 og 4.
Den er da lidt fed.
Den er da lidt fed.

Vores tro følgesvend

Vores tro følgesvend på turen var en Cadillac DTS 4,6 l. V8. En skøn luksusbil med læder og lyst tæppe på gulvet. De 275 ponyer udsendte en dejlig sprød lyd når de blev fodret. Memory på sædeindstillingerne og køling i forsæderne kunne man også hurtigt vænne sig til. Det absolut uundværlige var dog at kunne starte bilen med fjernbetjeningen:-) Imponenede var det at den alt i alt gik godt 10 km/l. Ved tung bykørsel kunne den dog godt nå ned på 3 til 5 km/l. Rigtig praktisk var det at ungerne på bagsædet selv kunne justere deres temperatur, samt at der var 4 strømudtag i kabinen.
1,1 kg. cheesecake (ostekage). Mums. Det er noget de kan i Canada.
1,1 kg. cheesecake (ostekage). Mums. Det er noget de kan i Canada.

Det kedelige

Til slut lidt fakta om turen. Vi var to voksne og to børn (12 og 15). Vi var i USA og Canada i 21 døgn (uge 26 til 28). Billeje kostede 6000,- kr. plus envejsgebyr (Seattle til Denver) og ekstra chauffør på sammenlagt 2800,- kr. Alle hoteller blev bestilt over nettet. Mange bare en dag eller to i forvejen. Vi boede på hoteller i den billige ende og en gennemsnitlig overnatning kostede 550,- kr. for alle 4 inkl. morgenmad (undtagen 4 nætter). Vi spiste på restauranter i den billige ende. Panda Express og Sizzler kan anbefales. Køb en flamingokølekasse og fyld ti cm. is (gratis ved alle hoteller) i den om morgenen. Så har man kolde drikkevarer hele dagen. Vi brugte den også til lidt let mad midt på dagen. Så skulle vi ikke bruge tid på at finde et sted at spise. Hele turen kostede 66.500,- kr. ekskl. forsikring. Heraf 29.000,- til flybillet. Vekslekursen var ca. 5,35. Canada er generelt ca. 30 procent dyrere end USA. Vi fløj med British Airways med afgang fra Hamborg, da det var billigst og det fungerede rigtig godt. Parkering kan bestilles hjemmefra på nettet. Udover dette købte vi en del tøj og sko samt et nyt kamera. Med hensyn til kamera, så er en kraftig zoom en stor fordel i nationalparkerne.
Hvis man skal sammenligne denne tur med en tilsvarende i det sydvestlige USA, så var naturen på denne tur mindst lige så stor en oplevelse. Måske endda lidt bedre. Forlystelsesparker er til gengæld bedre i sydvest. Man skal være indstillet på at køre lidt mere heroppe i nordvest.

Kommentarer til rejsetippet om USA

Afsted igen

11/02 2013 Gert Flensborg
Ja, det er et dejligt kontinent. Til sommer skal vi afsted igen. Denne gang til det nordøstlige USA og lidt af Canada.

Calgary er virkelig et besøg værd

07/02 2013 Marianne Bønneland
Jeg glemte, at sige, at Calgary Stamped er turen værd, den foregår i Calgary i juli måned og Drumheller skal også ses.
Jeg kunne blive ved:-)

Næsten samme tur

07/02 2013 Marianne Bønneland
Vi var afsted i 2010 i 3 uger. Vi fløj til Calgary, kørte til Waterton Lake, videre ned til Yellowstone Park, tværs over til Seattle, sejlede til Vancouver Island (som alle burde besøge), kørte fra Vancouver gennem Rocky Mountains, Lake Louise, Banff og tilbage til Calgary.
Har boet i Calgary i 10 år og har nu været tilbage flere gange. Et helt igennem fantastisk land, med mange flotte steder og hvilken natur:-)
Det kan stærkt anbefales.
Vi kørte selv rundt og boede på moteller til meget rimelige priser. Boede i venners hus ovre på Vancouver Island.
Og boede hos venner i Calgary, så vi vender HELT sikkert tilbage:-)

over- there

21/11 2011 jos beelen
vi har været over-there i flere år i træk,og hvis jeg have penge nok så fly jeg igen i morgen
det er stooort og flooot land og så snakker jeg ikke om NY , vores firste tur NY ... San Francisco og tilbage igen, 6 uger ,
ca 11.000 km
det skulle være et MUST og besøger USA i flere
ugen for alle ...
Jos

Re. Super læsning

24/08 2011 Gert Flensborg
Hej. Bettina
Hvilken vej tog i fra Seattle?
Archea NP og Canyonland NP var for os en rigtig positiv oplevelse. Jeg synes faktisk at de fortjener at komme mere frem i lyset.
Vi har ikke besluttet om/hvornår vi skal afsted igen, men det nordøstlige hjørne er bestemt en mulighed.
Naturoplevelser står højt på vores ønskeliste og vi har jo nok taget mange af de største i USA. Sydamerika bliver helt sikkert også et fremtidigt rejsemål. Der er en masse fantastisk natur dernede.
Hvad med jer. Skal i afsted igen? Kommer der ikke en beskrivelse af jeres tur i år herinde?

Super læsning

24/08 2011 Bettina Fasterholdt
Kan se i har været samme steder i USA som os, i de samme uger, og endda med start i samme lufthavn. Gad vide om vi krydsede hinandens veje 'over there'.
På årets tur var vi bl.a. også i Salt Lake city, Arch nationalpark og Canyonland. I 2009 var vi i Seattle, Yellowstone m.m.
Skal i afsted igen?
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 19. august 2017 fra

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.