Turprogram i kort udgave

 • Dag 1: Denver
 • Dag 2: Denver - Rocky Mountains National Park - Cheyenne, Wyoming (310 km)
 • Dag 3: Cheyenne - Hot Springs, South Dakota (405 km)
 • Dag 4: Hot Springs - Custer State Park - Mount Rushmore - Rapid City (122 km)
 • Dag 5: Rapid City - Badlands National Park - Rapid City (281 km)
 • Dag 6: Rapid City - Deadwood - Devil’s Tower - Sheridan, Wyoming (458 km)
 • Dag 7: Sheridan - Little Bighorn Battlefield - Billings, Montana (210 km)
 • Dag 8: Billings - Helena (350 km)
 • Dag 9: Helena - Kalispell (310 km)
 • Dag 10: Kalispell - Glacier National Park - Kalispell (104 km)
 • Dag 11: Kalispell - Missoula - Butte (389 km)
 • Dag 12: Butte - Yellowstone National Park, Wyoming (234 km)
 • Dag 13: Yellowstone National Park (234 km)
 • Dag 14: Yellowstone - Grand Teton National Park - Jackson Hole (194 km)
 • Dag 15: Jackson Hole - Rock Springs (291 km)
 • Dag 16: Rock Springs - Fort Collins, Colorado (435 km)
 • Dag 17: Fort Collins - Denver (110 km)

Prisen på rundrejsen inkluderer

 • 16 nætters hotelophold
 • Lokale skatter
 • Elektronisk udgave af en personlig rejsehåndbog på dansk

Prisen inkluderer ikke

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Entre til nationalparkerne

Hos os får I jeres helt personlige rejsehåndbog

FDM travel anbefaler også

Læs mere om

Northern Peaks

17 dage i Rocky Mountains

Oplev det bedste af Rocky Mountains med denne tur gennem Colorado, South Dakota, Montana og Wyoming. Se unikke nationalparker som Glacier, Grand Teton og Yellowstone og de gigantiske klippeskulpturer Mount Rushmore og Crazy Horse. Og så er der western garanti i historiske westernbyer som Deadwood og Jackson Hole.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.
Fra 1.171 USD

pr. person i dobbeltværelse i 16 nætter.

Northern Peaks

Dag 1
Dag 1

Denver

Denver
I ankommer til Denver International Airport, hvor I afhenter jeres udlejningsbil og fortsætter til jeres hotel. Denver er en pulserende storby smuk placeret med de amerikanske Rocky Mountains i baggrunden. Byen ligger
Hyggelig cafe i Denver
Hyggelig cafe i Denver
præcis en amerikansk mil over havets overflade, og kaldes derfor populært “The Mile High City”.

Denver byder på flere hyggelige kvarterer, og selvom byen ikke er en gammel by, har den stadig visse historiske kvarterer som fx Larimar Square - opkaldt efter William H. Larimer, som lavede den første byplan over Denver. Et andet spændende kvarter i Denver er Lower Downtown, hvor bl.a. Denvers hovedbanegård, Union Station, ligger. Den er for nylig blevet renoveret og ombygget til at huse bl.a. restauranter og cafeer.
Dag 2
Dag 2

Denver - Rocky Mountains National Park - Cheyenne, Wyoming (310 km)

I bil gennem Rocky Mountains
I forlader Denver fra morgenstunden og kører mod nordvest op mod Rocky Mountains National Park. I takt med, at I bevæger jer længere og længere væk fra Denver, kravler I også højere og højere op i bjergene.

Rocky Mountains National Park er et møde med det ægte Rocky Mountains med fantastiske panoramaudsigter kombineret med store
Hils på en elg i Rocky Mountains
Hils på en elg i Rocky Mountains
områder med fyrretræer og nåleskove - indtil I kommer op over trægrænsen, og der kun er udsigt til de golde bjerge med sne på toppen. Rocky Mountains National Park har et rigt dyreliv og er hjemsted for bl.a. elge, bjørne, ulve, bævere, oddere og mange andre dyr.

Vejen gennem parken, Trail Ridge Road, er en oplevelse i sig selv. Den er USA’s højest beliggende gennemgående landevej, der når op i 3,7 km’s højde. I kan vælge at køre hele vejen gennem parken (fra øst til vest), men mange vælger at køre op til Alpine Visitor Center oppe på toppen i bjergpasset Fall River Pass, inden de så kører samme vej tilbage igen.

Når I atter har forladt de ekstreme højder i Rocky Mountains National Park, sætter I kursen mod Cheyenne i Wyoming, hvor I skal overnatte.
Dag 3
Dag 3

Cheyenne - Hot Springs, South Dakota (405 km)

Til hest i South Dakota
I starter dagen med en smuk køretur ud over den flade prærie gennem det østlige Wyoming, hvor der er højt til himlen, og hvor I for alvor kan fornemme præriens åbne landskaber.

Dagens destination er Hot Springs i South Dakota, der er kendt for sine helbredende varme kilder. Men byen har også et hyggeligt bymiljø med butikker, gallerier, cafeer og restauranter
South Dakota
South Dakota
langs hovedgaden. Byens jernbanestation fra 1890 fungerer i dag som turistinformation. I kan også følge Freedom Trail langs Fall River gennem byen.

På Mammoth Site i Hot Springs bliver historien levende foran jer. Her kan I opleve mammutfossiler, der blev opdaget under et byggeri i 1974, der blev indstillet, da man fandt en to meter lang stødtand. Eksperter kunne efterfølgende konstatere, at man havde fundet en 26.000 år gammel grav med mammutokser. Indtil videre har man fundet 52 eksemplarer.

Indenfor på centret kan I komme på en guidet tur og lære, hvordan disse 10 tons tunge dyr samt bl.a. bjørne, gnavere og andre dyr blev fanget i et dybt hul og over tid omdannet til forsteninger. I kan også overveje et besøg på Wild Horse Sanctuary, hvor I kan opleve vilde heste i deres naturlige omgivelser og se dem løbe i fri galop over de åbne marker.
Dag 4
Dag 4

Hot Springs - Custer State Park - Mount Rushmore - Rapid City (122 km)

I bil gennem Custer State Park
I dag skal I opleve nogle af de højdepunkterne i Black Hills, som det kuperede område syd for Rapid City i det vestlige South Dakota kaldes.

Start dagen med et besøg i Custer State Park, der bl.a. byder på den største flok af fritgående bisonokser i USA. I kan også opleve mange andre dyr i Custer State Park, og mange af dem kan normalt ses fra vejen gennem parken. Der findes flere forskellige smukke
Mount Rushmore
Mount Rushmore
veje gennem Custer State Park.

Ikke langt derfra ligger Mount Rushmore, hvor de fire præsidenter George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt skuer ud over Black Hills fra klippesiden og tilsammen repræsenterer 150 års amerikansk historie. Om aftenen belyses skulpturerne med et flot lysshow.

Men også indianerne har deres egen bjergskulptur i Black Hills. Crazy Horse Memorial er et gigantisk portræt af indianerhøvdingen Crazy Horse, der bl.a. deltog i slaget ved Little Big Horn, og som døde i 1877. Portrættet af Crazy Horse er gigantisk, og det er planen, at han engang skal sidde på sin hest - hestehovedet er p.t. ved at blive hugget ud i klipperne.

Ud over selve skulpturen fungerer Crazy Horse Memorial også som formidlingscenter for mange af USA’s indianerstammer. Der er bl.a. flere udstillinger om de forskellige indianerstammer i USA og deres kultur. I skal overnatte i Rapid City, hvor I har to overnatninger.
Dag 5
Dag 5

Rapid City - Badlands National Park - Rapid City (281 km)

I dag skal I opleve Badlands National Park øst for Rapid City. Det er blæst, regn og sne, der gennem utallige år har skabt det helt specielle og på overfladen ret golde landskab, som udgør Badlands National Park, der med sine ”skarpe” spidser, dybe kløfter og takkede bjerge er et helt unikt landskab.
Sightseeing i Badlands National Park
Sightseeing i Badlands National Park

Selvom parken umiddelbart ser gold og bar ud, er parken hjemsted for en række hårdføre dyr, der bl.a. omfatter prærieulve, tykhornsfår, hjorte, ræve og harer - samt klapperslanger, hvilket skilte i parken gør opmærksom på.

Forlad Badlands National Park via den østlige indgang, så I kan besøge den såkaldte Minuteman Missile Silo, en bevaret missilsilo fra den kolde krig, der frem til 1991 var en del af USA’s atommissilforsvar. Man kan se den såkaldte Minuteman Missile silo fra oven ved Exit 116 på Interstate 90. Her står selve misilet stadig nede i missilsiloen - dog uden atomsprænghoved. Sidst på dagen kører I retur mod Rapid City, hvor I overnatter endnu en nat.
Dag 6
Dag 6

Rapid City - Deadwood - Devil’s Tower - Sheridan, Wyoming (458 km)

Devil´s Tower
Dagen i dag byder på en længere køretur fra det vestlige South Dakota og op gennem Wyoming. Men inden I forlader South Dakota, skal I lige lægge vejen forbi Deadwood, en af de mest legendariske westenbyer i USA.

Byens hovedgade er stadig flankeret af adskillige saloons fra de vilde westerndage, hvor bl.a. revolvermanden Wild Bill Hickok blev skudt ned under et pokerspil i 1876. Nyd stemningen i denne klassiske westernby og snup eventuelt en opstrammer på en af byens mange saloons, inden I sætter kursen vestover og kører ind i Wyoming.

I Wyoming skal I forlade Interstate 90 for en kort bemærkning for at køre op til Devil’s Tower National Monument, en forhistorisk vulkan, hvor den indre vulkankegle står tilbage og rager 386 meter op over den nærliggende Belle Fourche River. Det er erosion, som har fået det omkringliggende landskab til at erodere væk. Devil’s Tower Monument spillede bl.a. en vigtig birolle i Steven Spielberg filmen, Nærkontakt af 3. grad. Efter Devil’s Tower Monument kører I op til Sheridan i det nordlige Wyoming, hvor I skal overnatte.
Dag 7
Dag 7

Sheridan - Little Bighorn Battlefield - Billings, Montana (210 km)

Nu går turen fra Wyoming og ind i Montana, den smukke stat med sloganet Big Sky Country, som er omdrejningspunktet for jeres oplevelser de næste dage.

Første stop er Little Big Horn Battlefield, hvor General Custer og hans soldater mødte
Rocky Mountains - Montana
Rocky Mountains - Montana
deres endeligt i slaget ved Little Big Horn i 1876, da en række indianerstammer angreb de amerikanske styrker. Slaget endte med General Custers nederlag, og den berømte general faldt selv i slaget og ligger begravet herude. I alt mistede 268 amerikanske soldater livet i det mest berømte slag mellem den hvide mand og indianerne. Et besøgscenter fortæller om selve slaget og begivenhederne op til og efter slaget.

I fortsætter derefter til byen Billings, hvor I skal overnatte. Billings har en række interessante historiske bygninger, museer og shoppingmuligheder.
Dag 8
Dag 8

Billings - Helena (350 km)

Forsæt videre vestpå gennem det smukke Montana. Hvis I vil undgå motorvejen, så kør nord ud ad Billings og op til hovedvejen U.S. 12, og følg den vestpå tværs gennem det centrale Montana, hvor I kommer gennem en række hyggelige småbyer.

Dagens destination er guldgraverbyen Helena, der opstod under guldfeberen i 1864. Byens arkitektur er fra 1900-tallet, og selvom Helena er en moderne by, er det lykkedes at bevare dele af byens oprindelige karakter. Helena byder på flere museer om guldgravertiden og cowboylivet i det vilde vesten.
Dag 9
Dag 9

Helena - Kalispell (310 km)

Også i dag får I en smuk køretur gennem Montanas storslående landskab. Men nu begynder Rocky Mountains for alvor at røre på sig og terrænet bliver mere og mere kuperet. Der er flere ruter op til dagens destination, byen Kalispell. Den korteste og mest naturskønne går øst om Flathead Lake syd for Kalispell ad Montanas Highway 83.

Kalispell blev grundlagt i starten af 1890’erne, men især i de senere år har der været fart på udviklingen i Kalispell, der er indgangsby til Glacier National Park, som I skal besøge i morgen. Kalispell er også en blomstrende kulturby med adskillige kunstgallerier samt kunstmuseet Hockaday Museum of Art.

Hertil kommer flere andre muligheder for shopping langs byens levende hovedgade. Overvej også at stikke hovedet indenfor i Central School Museum, Kalispells første skole fra 1894, som nu er et historisk museum.
Dag 10
Dag 10

Kalispell - Glacier National Park - Kalispell (104 km)

I bil gennem Glacier National Park
I har to overnatninger i Kalispell, så I kan lade jeres bagage bliver på hotellet, mens I tager op i Glacier National Park, som er en af USA’s smukkeste bjergparker.

Glacier National Park byder på fantastiske panoramaudsigter over parkens
Udsigt i Glacier National Park
Udsigt i Glacier National Park
bjerge med tilhørende gletsjere, bjergsøer, vandfald og masser af skov. Årsagen til, at I kan komme tæt på den fantastiske natur, er vejen gennem parken, Going-to-the-Sun-Road, som landevejen i parken meget malerisk hedder. Den kravler hele vejen op gennem Glacier National Park og byder på et forrygende vue ud over bjergene.

I bestemmer selv, om I vil køre hele vejen op gennem parken, og ned på den anden side - men I skal i hvert fald køre helt op på toppen til parkens bjergpas, Logan Pass, hvor I kan besøge Logan Pass Visitor Center.
Dag 11
Dag 11

Kalispell - Missoula - Butte (389 km)

Flathead Lake
I dag går turen sydpå ned gennem Montana, og i dag kører I vest om Flathead Lake ad hovedvejen U.S. 93. Flathead Lake er den største ferskvandssø i USA vest for Mississippi.

I byen Missoula kan I besøge det historiske museum på Fort Missoula eller Hellgate Trading Post fra 1860, en klassik gammel trading post, hvor indianere, ranchers, minearbejdere og landmænd i gamle dage kom for at købe og bytte varer indbydes.

Fortsæt videre mod byen Butte. Men forlad motorvejen cirka halvejs mellem Missoula og Butte og vælg i stedet Montanas smukke Highway 1. Den vil bringe jer ned forbi byen Philipsburg, hvor I kan lede efter safirer i den lokale mine, inden I kører videre til Butte, hvor I skal overnatte. Butte ligger populært sagt i læ af Rocky Mountains, og byen har flere gode restauranter samt et livligt natteliv og en stribe interessante museer.
Dag 12
Dag 12

Butte - Yellowstone National Park, Wyoming (234 km)

Yellowstone
Sidste etape af jeres tur gennem Montana går ned til West Yellowstone på grænsen til Wyoming, hvor I har base i to dage, så I kan tage på oplevelse i Yellowstone National Park.

Yellowstone er på størrelse med Sjælland, så
Hold afstand til bisonokserne
Hold afstand til bisonokserne
I kommer ikke til at kede jer. Allerede i dag kan I overveje at køre ind i selve parken og besøge Old Faithful Geyser, der springer cirka en gang hver halvanden time. Når Old Faithful går i udbrud, er det meget intensivt: Gejseren sender sin kraftige vandstråle op i cirka 50 meters højde.

Uanset hvornår I bevæger jer rundt i Yellowstone, er I næsten altid sikre på at møde parkens fritgående bisonokser, så pas på og hold afstand. Og husk at chancen for at møde nogle af Yellowstones mange vilde dyr er størst omkring solopgang og solnedgang.
Dag 13
Dag 13

Yellowstone National Park (234 km)

Mammoth Hot Springs i Yellowstone
I dag skal I ud på den store rundtur i Yellowstone. Det vrimler med fascinerende lokaliteter i Yellowstone, hvor I kan opleve parkens varme kilder og springende gejsere, så det er bare at starte fra en ende
Yellowstone
Yellowstone
af.

Ved Norris Geyser Bassin kan I gå rundt i et farverigt landskab fyldt med mindre gejsere og varme kilder. Ved Mammoth Hot Springs pibler det varme vand frem fra undergrunden og har lavet nogle helt fantastiske kalkaflejringer.

I Grand Canyon of the Yellowstone får I svaret på, hvorfor parken hedder, som den gør: Vandfaldet der brager ned gennem kløften har blotlagt parkens gule klippeundergrund. Og ved Mud Volcano bobler det kogende mudder op fra undergrunden. Fantastiske naturoplevelser til en hel dag.
Dag 14
Dag 14

Yellowstone - Grand Teton National Park - Jackson Hole (194 km)

Grand Teton National Park
I får endnu en tur ind igennem Yellowstone i dag på vej ned til den herlige westernby Jackson Hole i Wyoming. Men inden da kører I gennem endnu en fantastisk nationalpark, Grand Teton National Park, som ligger lige syd for Yellowstone. Parken er opkaldt efter det højeste bjerg i den smukke bjergkæde, som danner baggrund for nationalparken.

Grand Teton rager 4.197 meter op i himlen, og udsigten til de høje bjergtinder er helt i særklasse fra vejen gennem Grand Teton National Park. Overvej et stop ved parkens sø, Jenny Lake eller kør op til parkens udsigtspunkt, Signal Mountain.

Dagens destination er den hyggelige og oprindelige westernby, Jackson Hole, med plankefortove og masser af saloons med mulighed for at få sig en stiv whisky som i de gamle westerndage. Om sommeren er der skydedueller i hovedgaden til ære for turisterne.
Dag 15
Dag 15

Jackson Hole - Rock Springs (291 km)

Fra Jackson Hole går det sydpå ud over Wyomings store åbne prærie. Dagens destination er Rock Springs i det sydlige Wyoming, og landskabet er karakteriseret ved store arealer med forblæst græsprærie.

Dette område af USA er bl.a. kendt for sine mange fund af forhistoriske forsteninger af uddøde dyrearter. Hvis I er friske på en lille afstikker, kan I overveje at besøge Fossil Butte National Monument vest for byen Kemmerer i det vestlige Wyoming. Her har man fundet nogle helt unikke forsteninger af forhistoriske dyr. Området var for millioner af år siden havbund.
Dag 16
Dag 16

Rock Springs - Fort Collins, Colorado (435 km)

Shopping
Fra Rock Springs kan I følge motorvejen Interstate 80 mod øst gennem det sydlige Wyoming. Dagens destination er Fort Collins nord for Denver i Colorado, der byder på mange kulturelle tilbud med bl.a. musik, gode restauranter og shopping i den gamle bydel i Fort Collins.

Hvis I vil have lidt afveksling fra motorvejen, kan I med fordel vælge hovedvejen U.S. 287 fra byen Laramie i Wyoming, der går direkte ned til Fort Collins i Colorado.
Dag 17
Dag 17

Fort Collins - Denver (110 km)

Aftentur gennem Denver
Tilbage i Denver slutter rundturen, hvor I kan vælge at nyde byen et par dage inden I drager hjem eller videre ud på nye oplevelser.Bisoner
Bisoner

Vidste du…

Tatanka: Story of the Bison
De amerikanske bisonokser var næsten udryddet i starten af 1900-tallet, og kun ved en målrettet indsats blev bisonokserne reddet fra total udryddelse. Tatanka: Story of the Bison er en hyldest til de store dyr, der på Lakotasproget hedder Tatanka. Centret ligger i Deadwood i South Dakota og formidler historien om bisonoksens betydning for den indianske kultur. Se også bronzeskulpturen bestående af 14 bisonokser i fuld størrelse. Kevin Costner er medejer af centret og betaler en del af driften.

Start nu! Det er let at bestille Northern Peaks.


17 dage i Rocky Mountains
Fra 1.171 USD

Prisen er pr. person i dobbeltværelse i 16 nætter.

Rejseperiode:
1. juni - 22. september 2017

Standard, fra 1.171 USD
pr. person i dobbeltværelse

+ børn: Overnatning for 2 børn under 16 år uden ekstra opredning er inkluderet.

Turen starter:
Dagligt

Varighed:
17 dage / 16 nætter

Længde:
4.437 km

Udvalgte kør-selv-rundrejser i USA

Kontakt os nedenfor eller
eller se åbningstider og adresser på vores rejsebureauer her.

Bestil på: 70 11 60 11

Du er også velkommen i vores rejsebureauer.
Se åbningstider og adresser her.

Denne side er udskrevet d. 22. august 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/kina/beijing/kina-paa-egen-haand-med-guide.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.