Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om det Oestlige USA

 • Høj cigarføring i New Orleans

  FDM travel rejsespecialist
  (Bedømt af 23 personer)
  10.10.11: Ruddi Andersen
  New Orleans er en fantastisk by hvor "det gode liv" har højeste prioritet. Byen summer (på trods af orkanen Katrinas ødelæggelser i 2005) af positivitet og afsmittende livsglæde.
  Se hele rejsetippet
 • Akvarium og atmosfære

  (Bedømt af 1 person)
  29.09.11: Mia Madsen
  I efteråret 2008 var jeg i Baltimore i den amerikanske stat Maryland. På vej dertil opdagede vi, at hovedvejen var spærret i den modsatte retning, og at den var fuld af folk på rulleskøjter og cykler.
  Se hele rejsetippet
 • Chamerende Newport

  (Bedømt af 6 personer)
  Newport en rigtig dejlig by - Med Atlanterhavets brusen og charmerende kystbyer der emmer af idyl og hygge.
  Massere af lækre restauranter og hyggelige barer, hvor man kan sidde og få en drik eller en god middag ud til havnen hvor de store Yachter og små fiskekuttere ligger side om side, og for lige at få prikken over iet kan man spise under den fantastiske solnedgang som man ser i Newport.
  Se hele rejsetippet

Læs mere om rejser til det Oestlige USA

Rejsetips af samme forfatter

 • Grand Canyon - Road trip

  (Bedømt af 11 personer)
  29.08.15: Jim Thorup
  Dette rejsetip dækker et seks dages solo road trip Las Vegas tur-retur på ca. 1.500 kilometer, hvor et af hovedformålene var at besøge det ikoniske Monument Valley - et sted der filmisk altid har været et magisk uvirkeligt sted.
  Se hele rejsetippet
 • Rundtur i det sydlige Florida

  (Bedømt af 21 personer)
  20.08.13: Jim Thorup
  Efter et par succesfulde rejser til USA’s østkyst og Californien, var turen kommet til det sydlige Florida. Selvom det var en fælles familiebeslutning var det med lidt bekymring at sommerferien 2013 skulle gå til Florida.
  Se hele rejsetippet
Pittsburgh i november
Rejsetips indsendt af:
Herlev
6. dec. 2010

Pittsburgh i november

Hvad laver man i en hel weekend hvis man pludselig er strandet i Pittsburgh?
Ebenezer Bridge
Ebenezer Bridge

Amerikansk brobygning - en gammel håndværkstradition

Hvad gør man når man på forretningsrejse strander i Pittsburgh i november månedog har en hel weekend for sig selv? Man tager selvfølgelig ”turist-hatten” på og begynder at lede efter mulige oplevelser.

Efter anvisninger fra gode amerikanske kolleger blev jeg opmærksom på en lokal attraktion som jeg ikke selv ville have tænkt på. Mange er sikkert bekendt med de smukke overdækkede træbroer som den sydøstlige del af Pennsylvania er kendt for – ikke mindst gennem filmen ”Broerne i Madison County”. Denne form for brobygning er faktisk mere udbredt end jeg troede, for også den sydvestlige del af Pennsylvania er overstrøet med disse broer der stadig står som vidnesbyrd om svundne tiders fantastiske håndværk. Dag 1 i min ufrivillige weekend blev således brugt med fokus på at finde nogle af disse broer.

Selvom det trods alt var november havde jeg ikke forestillet at skulle køre i snevejr på ukendt vej – men heldigvis havde udlejningsbilen installeret en uundværlig GPS. For at gøre turen mindst mulig kompliceret havde jeg valgt en lille park kun ca. 40 km syd for Pittsburgh hvor der angiveligt skulle være flere broer.
Efter at have fulgt GPS’ens anvisninger og alligevel misset indkørslen fandt jeg efter godt 45 min frem til ”Mingo Creek County Park” – en utrolig velholdt aflang park anlagt langs Mingo Creek, udstyret med de typisk amerikanske picnick områder.

Indtrykket var smukkere end forventet, dels fordi jeg var den eneste gæst denne november formiddag og dels fordi sneen langsomt dalede ned og lagde sig som et pudder på al vegitationen. En smuk oplevelse som jeg af tilfældighederne spil blev foræret og et sted som jeg helt klart vil anbefale som udflugtmål i lokalområdet for Pittsburgh og som jeg selv om vil muligt vende tilbage til.
Pittsburgh University Campus
Pittsburgh University Campus

Museer omkring Pittsburgh University Campus

Dag 2 benyttede jeg til at besøge University of Pittsburgh og nogle af de omkring liggende museer. Campus området er en simrende myretue af mennesker som altid er på vej et eller andet sted hen. Så min formiddagsfornøjelse var simpelthen at finde en vinduesplads i en travl cafe og bare sidde og betragte det pulserende liv i og udenfor cafeen, med en god kop kaffe og en stor muffin - hvilket kan anbefales i enhver storby eller ethvert amerikansk campus område.

I forbindelse med campus ligger et museumskompleks kaldet ”Carnegie Museums of Pittsburgh” som består af 4 seperate museer; Museum of Art, Museum of Natural History, Carnegie Science Center og The Warhol.
Jeg valgte de 2 første – af nemheds-skyld da de lå i samme bygning og det var muligt at købe billet som dækkede begge.

Museum of Art har skiftende udstillinger af utrolig god kvalitet. Den udstilling der fangede min interesse var en rejse gennem kunstens historie fra 1600-tallet til nutiden – gennem van Eyck, van Gogh og Warhol m.fl. en god udstilling med et godt forløb eksemplificeret med fine værker.
Museum of Natural History har ligeledes løbende udstillinger, men har en af verdens fineste permanente fossil samlinger med fokus på Dinosaurer – en udstilling som er mere nærværende en udstillingen på New York’s Museum of Natural History. Museer der giver indsigt uden at være for uoverskuelige – og helt klart er et besøg værd.

Som hovedet på sømmet – blev årstiden manifisteret med en aftenkøretur gennem forstæderne til hotellet. En køretur fuldt oplyst af husenes overdimensionerede juleudsmykning og akkompanieret af radioens konstante julemusik – Amerikansk Jul når det er bedst, Fantastisk.Konklusionen efter en ufrivillig week i november kolde Pittsburgh: Been there, Done that – Want to try again!God tur!
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til det østlige USA

Hoteller i det østlige USA
Rejser til det østlige USA
Denne side er udskrevet d. 26. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tjekkiet/prag/panorama-hotel-prague.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.