Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om Orlando

Læs mere om rejser til Orlando

Billigst til Orlando
Rejsetips indsendt af:
Peter
Skovlunde
11. sept. 2011

Billigst til Orlando

Da vi nu planlægger endnu et besøg til Florida, nærmere betegnet Orlando-området, føler jeg, at det er på tide at dele lidt ud af vore erfaringer til glæde og gavn for de fleste.
Først og fremmest kan det være en god idé, ikke at rejse i højsæsonen. Vi rejser altid i forbindelse med en skoleferie, men gør det forskudt, så turen starter 3-4 dage før ferien og slutter enten efter eller midt i skoleferien. Dette gør, at vi får flybilletterne ca 40 % billigere, men stadig i forbindelse med en skoleferie. - Skal det være rigtigt billigt, kan det betale sig at finde en rejse til Miami, men dette gør dog, at man skal forvente at man skal køre ca. 4 timer i bil for at nå til Orlando. Dette kan være trættende i sig selv, men en overnatning i Miami kan gøre underværker. Vi foretrækker dog selv, at flyve til Orlando, hvorfor disse tips gælder turen dertil.

Man kan sagtens lade et bureau booke hotel, billeje og flyrejse for én, men vi har selv ønsket, at gøre det på følgende måde, for at gøre det så billigt som muligt.

Ca. 6 måneder før den planlagte tur begynder, starter vores jagt på at gøre turen så billig som muligt ved hjælp af internettet.

Vi har efterhånden prøvet turen en del gange, læs 5 af slagsen, og synes, at det er vigtigt at flyveturen også opleves som en positiv del af hele ferien, da det jo kan tage op til 18 timer med flyskift, immigration m.m.

Derfor vælger vi, når vi flyver over Atlanten, at vi så vidt det er muligt, flyver med ”widebody-fly”,(stort fly) hvilket vil sige fly med to midtergange, så man kan rejse sig fra sit sæde, få strakt benene og gået en lille tur frem og tilbage. Det er trods alt en flyvetur på mellem 8 og 10 timer alt efter destinationen. I modsat fald flyves der med ”narrowbody-fly”(lille fly) – fly med kun en midtergang. Derfor fortæller jeg også lidt om hvilke selskaber, som flyver med denne type fly under mit afsnit nedenfor.

En stor flyver
En stor flyver

Flybillet

Erfaringsmæssigt har vi fundet ud af, at det kan være ret dyrt at bestille flybilletten allerede når turen bliver bestemt. Dog starter vores egen søgen efter billige billetter allerede ca. ½ år før afrejsen skal finde sted. – Dette for at vi kan danne os et billede af prisen, samt for at følge prisernes rasen op og ned. Til det formål er siderne www.fdm-travel.dk og www.momondo.dk i mine øjne bedst. Sidstnævnte søger på alle flyselskabers og rejseudbyderes hjemmesider. – Dog ikke FDM-travel. På den måde kan vi se hvilke flyselskaber som flyver til Orlando og til hvilke priser. – Værd at vide er dog, at der i Orlando findes 2 internationale lufthavne, Orlando Internatonal Airport (MCO) og Orlando Sanford International Airport (SFB). Sidstnævnte ligger dog lidt ekstra kørsel fra Tema-parkerne og selve Orlando.

Når der er omtrent 3-4 måneder til turen, viser vores erfaringer, at billetprisen er lavest. – Her søger vi så på flyselskabernes egne hjemmesider, finder den rute og det flyselskab vi ønsker alt efter antallet af stop m.m. og tager derefter FDM-travels hjemme side i brug, for at finde rejsen der. Er rejsen der ikke første gang, så skal man ikke gå i panik, men blot blive ved med at søge og gerne flere gange om dagen, - Den plejer at dukke op……
(Grunden hertil kommer senere under punktet billeje)

Skulle ruten mod forventning ikke komme frem under søgningen, tager vi telefonisk kontakt til FDM-travel, som ofte kan finde den manuelt. – Dette koster dog lidt ekstra…….

Iceland Air er det eneste selskab som flyver til SFB fra Kastrup via Reykjavik på Island. Eneste negative ting, er at de flyver med Boeing 757, som kun har en midtergang og dermed kan det føles ret trangt– Dog er der positivt set, kun et flyskifte på turen.

Vi har altid benyttet MCO, da den beflyves af de store amerikanske og europæiske airlines samt at det er rigtig god forbindelse til de øvrige lufthavne som har forbindelser til Europa og Kastrup.

På turen til USA gør det os ikke så meget, at skulle skifte fly 2 gange. – Dog skal man lige sikre sig, at sker skiftet i USA, bør man afsætte ca. 2½ time til denne grundet immigration og overførsel af bagagen. – I Europa, kan man nøjes med ca. 1½ time, da der ikke er immigrationen som man skal igennem.
Hjemturen derimod, der lægger vi stor vægt på, at turen kun er med et flyskift. Mest fordi, når turen går hjem, vil man gerne at det sker hurtigt og uden alt for mange stop m.m. – Dette er dog mest af bekvemmelighed, men som vi vægter højt.

Af flyselskaber vi har benyttet kan vi med ros nævne flg.:

SAS – Stort fly over atlanten til Washington. Flyskift til United Airlines (mindre fly) direkte til Orlando. (1 stop)

KLM – mindre fly til Amsterdam. Flyskift til enten Delta eller KLM med Stort fly over Atlanten til Atlanta, Memphis eller Detroit, og videre derfra med mindre fly. (2 stop)

Air France – mindre fly til Paris. Stort fly over Atlanten til Atlanta, eller direkte til Orlando. (1 og 2 stop)

Air Canada – Har vi endnu til gode, men de flyver med stort fly over Atlanten til Toronto, mindre fly til Orlando. (1 stop)

Lufthansa – har vi endnu til gode, men de flyver med mindre fly til Frankfurt eller Düsseldorf og med stort fly over Atlanten til Orlando. (1 stop)

Delta og Continental/United Airlines flyver begge ud af Kastrup, over Atlanten til USA, men med mindre fly som kun har en midtergang. – disse har vi som sagt ikke benyttet.

Der findes sikkert andre muligheder, men dette er blot nogle af de muligheder vi har fundet og brugt.

Billeje

Når flybilletten er købt, går turen til bilen.
I USA er alting større, siger man….. – Og det er helt korrekt. – Afstanden mellem ting kan snildt væk være ½-1 times kørsel og skal man ikke kun være hvor man bor og i nærområdet er en bil et must. – Til dette formål har vi med stor glæde og kun med god erfaring brugt Hertz billeje af flere grunde.

1) De har samarbejde med FDM-travel.

2) De holder til i selve Orlando lufthavn og der har ALDRIG været problemer med bilerne.

3) De har en rigtig god service.

Af de gange vi har lejet bil, har der 2 gange ikke været den bilklasse til rådighed, som vi har bestilt, på trods af bestillingen skete 3-4 måneder før. Der troede jeg så, at jeg skulle kæmpe med dem, men nej. – Vi blev begge gange blot ”opgraderet” og fik en bedre bil.
Når man lejer bil, kan man bestille med GPS, som må siges at være et nødvendigt onde i USA.
Dette koster ca.1000 kr. ekstra og man får en fastmonteret én af slagsen med forud indstillet favoritter, såsom tema-parker m.m. samt en fast returadresse til når bilen skal afleveres– Cool nok.

Dog har vi fundet ud af et godt alternativ.

Køb en GPS derovre. – De er møg hamrende billige (ca. ½ pris af herhjemme), og kan jo også bruges herhjemme, hvis man køber et europa/skandinavisk kort. – Vi har købt vores i ”Best buy” – deres pendant til El-giganten. – (Der har vi også købt kamera og videokamera med STOOOOOR besparelse.)

Grunden til at vi bruger Hertz i samarbejde med FDM-travel når vi bestiller bil og flybilletter, er at du på den måde bliver beskyttet af pakkerejse-garantiordningen. Samt at skulle dit fly blive aflyst m.m. er det FDM-travel, som kontakter dig og flyselskabet m.m. og ikke dig selv som står med problemerne.
Privat lejebolig
Privat lejebolig

Bolig

Vi har altid selv valgt at finde den bolig vi vil være i når vi er på rejse.
Vi har prøvet både hotel, hus og lejlighed, og har ikke haft nogen problemer dér.
Hotellerne er til tider billigere på www.hotels.com og www.expedia.dk
Dog er det også vigtigt, når det gælder bolig, at holde et vågent øje med priserne. – Den ene dag koster det et, men dagen efter kan du være heldig at få boligen til det halve. – Så vær opmærksom og varsom.
Lejlighed og hus har vi lejet gennem private vi kendte i forvejen, men også som vi har fundet på internettet. – Vær dog varsom ved private udlejere. – Betal aldrig med bankoverførsel, men brug evt. paypal eller mød vedkommende face to face. – Man har jo hørt om fuskere…… Også her kan der være penge at spare i forhold til at bruge et bureau. – Man kan jo altid ”prutte” lidt om prisen – det har vi gjort med held. – Sidstnævnte løsning gør også at man kan have en del privatliv og ikke føle sig fanget i den turistfælde man ellers færdes i. – De fleste steder bor der også den alm. Amerikaner, og sjældent har vi mødt så høflige og gæstfrie mennesker. – På den måde kommer man jo også til at få lidt rigtig amerikansk kultur på ferien.
Island of adventures
Island of adventures

Temaparkerne

Tema-parkerne:
Generelt kan vi sige følgende om priserne på billetter til tema parkerne: DET KOSTER MANGE PENGE. – Men oplevelsen er helt klart også derefter.

Planlægger i at skulle i flere parker, kan det klart anbefales at købe en pakkeløsning. Orlando Flex Tickets giver ubegrænset adgang i de tilknyttede parker i 14 dage, disse har vi brugt flittigt. – Dog er der adskillige alternativer som kan findes flere steder på nette, men her er én vi har god erfaring med.
På www.officalticketcenter.com har vi ofte købt vore billetter. – God service og mange muligheder for at lave kombinationer af billetterne. – Om der er som er både bedre og billigere – det skal jeg lade være usagt.
Delfiner fodres
Delfiner fodres

Seaworld

Kanon oplevelse for både børn og voksne. Der er et virvar af kørende forlystelser til både store og små. Klatretårne i 4 sals højde, vandpark, mange rutchebaner med loop, twist, køren på hovedet m.m. men klart med ”MANTA” i spidsen. Derudover er der oplevelsen med alle dyrene.
Spækhuggerne er en oplevelse og et show i særklasse. At se disse kæmper svømme rundt, hoppe op af vandet i koldbøtter og ikke mindst sprøjte kaskader af vand på tilskuerne. – På selve tribunen er der markeret en ”Soak zone” – Her skal man sætte sig, hvis man vil være helt tæt på og ikke er bange for en ”smule” vand.
Ellers er der Delfinshows, søløveshows, fugleshows og meget mere…
Der er også rigtigt mange dyr at se på og opleve.
Du kan også, mod en lille betaling, komme til at fodre delfiner, hajer og rokke samt komme til at røre ved dem….
Men af gode råd kan jeg nævne:
Har du ikke billet med ubegrænset adgang, kan du med en endagsbillet få 2. dag gratis. – Alt du skal gøre er, at gå til venstre lige når i er kommet gennem indgangen. Der finder i, i bygningen, en lille luge, hvor i viser jeres netop brugte billet, som bliver ombyttet til en ny til brug inden for de næste 14 dage. – bingo.
Ellers er det en god idé at tage lidt ekstra tørt tøj med, for det er et must at blive lidt våd i Seaworld.
Harry Potters verden i Universal
Harry Potters verden i Universal

Universal-parkerne

Universal har to parker i Orlando. De er placeret lige ved siden af hinanden, men har hver sin indgang. – Når først du har parkeret bilen, er der en mindre gåtur til hovedindgangen ”CityWalk”. Alternativt kan du mod mer-betaling parkere tæt på. – I City Walk, finder du butikker og restauranter og et pulserende natteliv.
Når du er gået gennem City Walk kan du gå til højre og der finder du Universal Studios som er en park med forlystelser lavet over diverse film. – Dog skal jeg helt klart nævne The Simpsons Ride og Shreck 4D. Begge steder er det en slags biograf, men med lys, lyd, bevægelse og lugt-oplevelse ud over det sædvanlige. Ellers er der gode rutchebaner og et slaraffenland for de mindre.
Går du til venstre kommer du til Island of adventure-parken.
Dette er også en park i særklasse. – Fede rutchebaner, en superhelte by, hvor du kan møde Spiderman, Captain Amerika og en masse skurke. En tegneserie by, hvor skipper skræk, Olivia og mange andre kommer til syne. Jurassic Park med en masse dinosaurer og måske nok en af de største vandrutchebaner jeg længe har set. Et børneland med katten i hatten, E.T. , Søren Spætte og mange flere. Sidst men så absolut ikke mindst, Harry Potters verden. – Dér er simpelthen så meget, at det kræver flere kapitler i sig selv, men kender du bøgerne og filmen, kan du ikke blive skuffet – på nogen måde. – Alt i alt et must hvis du er i Orlando.

Walt Disney World

Også her kan du det hele – dog afhænger det af hvad du ønsker at se og opleve.
Det kræver så meget skriveplads, at jeg hellere vil henvise til deres hjemmeside
Alligatorer
Alligatorer

Gatorland

En billig oplevelse hvis du sammenligner med de øvrige parker.
Her ser du hvor stor en ægte alligator kan blive i Florida.
Der er nogle både i håndterbar størrelse, men også nogle af den helt store kaliber på 5-6 meters længde. Gå rundt i deres naturlige levested, men på stier på sikker afstand af de enorme og farlige dyr.
Her kan du godt nøjes med at bruge en formiddag eller eftermiddag, hvis du vil, men også hele dagen. – Alt efter behov.
Mindeplade fra KSC
Mindeplade fra KSC

Kennedy Space Center

Her er ikke noget for de helt små. – Men har du børn fra 6-7 år og op, er det lige stedet, hvis interessen for rumfart og astronauter er til stede. Her kan du se hele rumprogrammets rumraketter i naturlig størrelse. Prøv fornemmelsen af en rumfærge-opsendelse, og se de forskellige moduler af ISS-rumstationen. Spis med en astronaut, se nogle forskellige IMAX film og oplev mindesmærket for de astronauter som er døde under deres mission. – Er du heldig kan du på afstand se en opsendelse.
Aquatica
Aquatica

Vandparker

Der er indtil flere vandparker i Orlandoområdet. Flere af dem kan der købs billet til enkeltvis, men også i kombination med de andre parker. Også her kan man ved enkelt dags billet få 2. dag gratis.

Aquatica,
ligger lige ved siden af og er ejet af Seaworld. – Et slaraffenland for store og små. – En oase af oplevelser lige fra vandrutchebaner både over og under vand, vandlegeland, strand med bølger, og en flod med luftringe at sidde i.


Wet’n Wild,
ligger tæt på Universal parkerne og har samme ejer.
Et paradis for den vandglade og vækker vandhunden i os alle.
Helt klart et besøg værd.


Typhoon lagoon og Blizzards beach er Disneys 2 vandlande, og heller ikke her mangler der noget.
Et rent vandparadis for den kræsne.
Stor shopping
Stor shopping

Shopping

Den lave dollarkurs gør at USA er et slaraffenland for powershoppere. Over alt langs de amerikanske hovedveje ligger der den ene "factory outlet og shopping mall" efter den andet
Dog bør du være opmærksom på disse ting, før du går amok 

Elektronik
Ved køb af elektronik skal du være opmærksom på, at man i USA bruger 110 volt i stedet for de 220 volt vi bruger i Danmark. Stikket er desuden anderledes udformet i USA end i Danmark, hvorfor der skal bruges en adapter, men den kan også købes til rimelige penge..

Film og musik
Spillefilm kan være fristende at købe i USA, da mange titler udsendes på dvd flere måneder før vi ser dem i Danmark. USA tilhører region 1 når det gælder dvd film, og Europa tilhører region 2. Du skal derfor være sikker på, at din dvd-afspiller er kode fri, og kan afspille dvd fra både region 1 og region 2. Musik på cd er der ingen forskel på.

Bøger
Der findes et meget bredt udvalg af bøger i USA. Det er helt legalt at bladre bøgerne igennem i butikken. Man kan evt. sætte sig i den tilhørende cafe og nyd en kop kaffe, mens du blader igennem dine køb. Pas på med ikke at købe for mange, da du kan risikere at skulle betale overvægt på flyet hjem.
M&Ms World i Florida Mall
M&Ms World i Florida Mall

Shopping malls

Florida Mall på 8001 South Orange Blossom Trail er et klassisk amerikansk indkøbscenter. – Her finder du alt lige fra JCPenney, Macy's, Nordstrom, Saks Fifth Avenue, Sears, M&M World, Bare Essentials, Brighton Collectibles, Build-A-Bear Workshop, Clarks England, MAC, Apple, Pandora, Puma, Disney store, Sephora, og mere end 260 special butikker.
Samt den eneste sportsbutik som sælger fodboldtrøjer fra Europa, de er ikke billigere, dog har de et stort udvalg.


Premium Outlets har to store centre. Et på 8200 Vineland Avenue og et på 4951 International Drive.
Det er nok her dit store shoppe-gen kan folde sig ud. – Har du ikke et shoppe-gen, så tro mig – du finder det når du er i disse centre. Alt er næsten sygeligt billigt og hvert tøj, sko, -mærke har sin egen butik såsom, Ann Taylor, Barneys New York Outlet, Burberry, Coach, Diesel, Elizabeth Arden, Fendi, Gap Outlet, Giorgio Armani, Hugo Boss, Kenneth Cole, Lacoste, Nautica, Nike, Polo Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Tommy Hilfiger. Adidas og mange andre.
Der er også mulighed for at spise aftensmaden i centret til en forholdsvis billig penge. – Vi plejer at komme der først på eftermiddagen og tage resten af aftenen i shoppingens vold. – ADVARSEL: I KAN SNILDT BRUGE NÆSTEN HELE DAGEN PÅ AT SHOPPE I DISSE CENTRE. Se mere på


Legetøj:
ToysRus har flere butikker i Orlando området bl.a. ligger der en klods op af Florida Mall. De er alle et besøg værd hvis i har børn med. – Stort set alt er bare billigere. – Et eksempel: cars biler, som i DK koster 60-80 kr. stk., kan du få for blot 5-8 $ altså rundt regnet halv pris. – Spil til Nintendo m.m. er der også besparelse på, men vær opmærksom på regionskoder. – Dog kan Nintendo DSI spil m.m. bruges herhjemme også.

Elektronik:
Besøg Best Buy, USA’s pendant til Elgiganten – super billig og stort udvalg.


Dette er blot lidt af vores viden og læren om vores ture til Orlando – håber i kan bruge det.

Kommentarer til rejsetippet om Orlando

Parker

02/01 2013 Peter
Udover at Disney parkerne nok passer bedst til de to yngste, vil jeg mene i vil få mest ud af universals Island of adventure, Seaworld og så ville jeg nok bruge en dag i Aquatica, badelandet for børn og voksne i alle aldre

Hvilke Temaparker anbefales?

30/12 2012 UN
Skøn beskrivelse og mig og min familie omfattende vores 3 børn (3, 8 og 11 år) skal være 5-6 dage i Orlando medio februar 2013. Jeg regner dog ikke med at vi magter en ny Temapark hver dag, så det bliver maksimalt til 3 parker. Hvilke parker kan anbefales til en familie som vores ??

Billeje

03/12 2012 cph2100
Hertz arbejder ikke sammen med Holiday Autos i USA. Holiday Autos er en broker uden egne biler og du ved ikke hvor du får bilen fra før du har betalt. Derfor bør man booke direkte via Hertz´ egen hjemmeside eller rejsebureauet.

bil leje

21/06 2012 per jensen
Ja florida er et praktfuldt ferie sted,har været der over 20 gange da vi har venner der bor der.men det med bil leje har vi næsten altid gjort med holiday auto.du lejer hjemmefra kan lejes med alt af forsikringer du behøver
benzin mm.du for bil fra en af de store hertz, alermo
eller lig. vi har altid fået det billigere der.og det er det samme ingen vrøvl der bliver opgraderet med det samme der ikke er din bestilte klasse.
mvh Per Jensen

Spisning

18/03 2012 Per
Jeg var i Florida/Orlando i Februar, og vil da lige sige at det at spise ude derovre er rimeligt billigt, men husk nu drikkepenge ca. 18 %. Og se jer om efter kuponhæfter derovre de giver temmelig meget rabat på restauranter og indgangs billetter til diverse attraktioner.

billeje

13/02 2012 Louise
Hvis man lejer bil - henter man den så i lufthavnen og afleverer den der igen ??

Vi overvejer rejse til Florida med børn på 3 og 8 år, ville foretrække lejlighed el. hotel med køkkenniche, da vi har indtryk af at det er forholdsvis dyrt at spise derovre, er dette korrekt?
Div. parker, må man medbringe madpakker eller skal man købe maden derinde??

Tak for et super rejsetip

13/10 2011 Carsten
Dejlig udførlig beskrivelse. Tak,. Skal til Florida om en uges tid og køre rundt med familien.
Glæder os til turen hvor alt er bestilt gennem FDM

Takker

20/09 2011 Ole
Måske nok det bedste tip vedr. Orlando området.
Skal derover til februar og vil helt klart bruge dine tips.

Ole

Godt tip :O)

20/09 2011 Maria
Super godt tip, var selv derovre i påsken 2010, fløj med sas og havde lejet bil ved Hertz, rigtig god oplevelse :O)
Det eneste minus ved en florida rejse er at man bliver bidt af det:O)
Vi tager derover igen i påsken 2012, hvor vi skal flyve med KLM og bo i lejet hus, bilen er igen lejet ved Hertz :O)
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til Orlando

Hoteller i Orlando
Rejser til Orlando
Denne side er udskrevet d. 20. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/spanien/spanien-gratis-tapas.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.