Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Pas- og visumregler

Pas- og visumregler til USA

Her kan du læse om pas- og visumregler til USA samt de informationer (ESTA og APIS), som du selv har ansvar for at oplyse til de amerikanske myndigheder, før du rejser til USA.
 

Pas- og visumregler for indrejse i USA

Skal du som dansk statsborger på ferie- eller forretningsrejse i USA, kan du som udgangspunkt frit rejse ind i USA uden visum på det såkaldte Visa Waiver Program, hvis du opfylder følgende betingelser:

• Du har et gyldigt maskinlæsbart pas - reglen gælder også for børn.
• Du har en bekræftet returbillet eller en bekræftet billet for videre rejse til en destination uden for Nordamerika og Caribien.
• Du opholder dig i USA i maksimalt 90 dage.
• Du udfylder en ESTA ansøgning.

ESTA (Electronic System for Travel Authorization)
Du skal udfylde en elektronisk ESTA ansøgning for at blive godkendt til indrejse i USA. ESTA forhåndsregistreringen giver dig ingen garanti for indrejsetilladelse i USA, men tjener kun som en tilladelse til at flyve til USA.

Det er dit eget ansvar at udfylde din ESTA ansøgning korrekt via nedenstående link senest 72 timer før din afrejse. Ukorrekte oplysninger eller for sen ansøgning kan medføre indrejseforbud i USA.

ESTA registreringen koster 14 USD.

Husk, at du også skal udfylde en ESTA ansøgning, hvis du kun rejser via USA i transit til en anden destination.

Udfyld din ESTA ansøgning her

OBS: Vi anbefaler at du medbringer en udskrevet kopi af ESTA godkendelsen.


 

Hvem kan ikke benytte Visa Waiver Programmet og skal søge om visum?

De fleste danske statsborgere kan rejse til USA uden visum under det såkaldte Visa Waiver Program.

Du skal søge om visum, hvis du:

• Ikke er dansk statsborger.
• Skal arbejde eller studere i USA.
• Ikke har en ren straffeattest.
• Tidligere er blevet nægtet visum til USA.
• Tidligere har ”glemt” at forlade USA inden udløbet af den 90 dages visumfri periode.
• Rejser på det offentliges vegne.
• Vil opholde dig i USA mere end 90 dage.

 

Nyt pr. 21. januar 2016

USA er påbegyndt implementeringen af ændringer i Visa Waiver Programmet.

Den 21. januar 2016 meddelte USA’s Udenrigsministerium og USA’s Ministerium for Indre Sikkerhed ændringer i Visa Waiver Programmet (VWP) for at bringe det i overensstemmelse med nyligt vedtaget lovgivning. Du kan læse meddelelsens fulde tekst på engelsk på USA’s Udenrigsministeriums hjemmeside.

Meddelelsens hovedpunkter er:
  • Langt de fleste danske rejsende under VWP, som har - eller skal have - en ESTA, vil ikke blive berørt af disse ændringer.
  • Den nye lov forbyder ikke indrejse eller adgang til USA. Den medfører, at visse personer nu skal søge visum i stedet for at benytte en ESTA.
  • Folk med dobbelt statsborgerskab i et VWP land og i enten Iran, Irak, Sudan eller Syrien skal nu personligt søge om visum på ambassaden.
  • Hvis du har besøgt Iran, Irak, Sudan, Syrien, Libyen, Somalia og/eller Yemen på eller efter 1. marts 2011, skal du personligt søge om visum på ambassaden. Der findes en række undtagelser til dette fx hvis besøget havde militært formål i et VWP-lands tjeneste; kontakt venligst ambassaden via e-mail CopenhagenESTA@state.gov for at høre, om du er omfattet af disse undtagelser.

De amerikanske myndigheder anbefaler, at du tjekker din ESTA-status i god tid inden din afrejse til USA. Du kan selv kontrollere din ESTA-status på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/.   

Hvis du har modtaget en officiel meddelelse om ændring af din ESTA-status, eller du fortsat har spørgsmål til de nye amerikanske regler, kan du kontakte ambassaden via CopenhagenESTA@state.gov.
 

Indrejse til USA kræver yderligere udfyldelse af APIS (Advanced Passenger Information System)

Alle flyselskaber skal af sikkerhedshensyn indsamle bestemte oplysninger - fx nationalitet samt adresse under opholdet i USA - om alle passagerer, der rejser til/fra og via USA. Flyselskaberne skal have informationerne ved check-in, men du kan lette dit check-in ved at give oplysningerne på forhånd.

FDM travel anbefaler, at du så vidt muligt registrerer dine APIS oplysninger på flyselskabets egen hjemmeside for at spare tid ved check-in i lufthavnen.

 

Den amerikanske ambassade

Kontakt til den amerikanske ambassade i Danmark, hvis du ønsker yderligere oplysninger om pas- og visumreglerne generelt:

Embassy of the United States of America
Dag Hammerskjölds Alle 24
2100 København Ø
Tlf. 3341 7100
Den amerikanske ambassades hjemmeside

 
Denne side er udskrevet d. 20. februar 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/italien/milano/four-points-by-sheraton-milan-center.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.