Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Kør selv rundrejser Philadelphia

Rundrejser til med dansk rejseleder

USA rejsetilbud

Udflugter i Philadelphia

Rejser til Philadelphia

Philadelphia ligger klemt inde som en velbevaret hemmelighed på den amerikanske østkyst mellem New York og Washington D.C. Men kigger I nærmere på ”Philly”, som byen kærligt kaldes af amerikanerne, vil I opdage en by, som byder på masser af historie og kultur. Philadelphia er også USAs grønneste by med utallige parker og om sommeren skal du holde øje med de populære pop-up-parker.

Uafhængighedens vugge

Philadelphia oser af kultur og historie

Independence Hall i Philadelphia

Independence Hall

Philadelphia har en særdeles fremtrædende plads i den amerikanske historie, for det var i Independence Hall at Uafhængigserklæringen blev underskrevet i 1776.

Liberty Bell er en anden af Philadelphias store seværdigheder. Klokken ringede budskabet om den amerikanske uafhængig ud til byens borgere i 1776. Desuden kan Philadelphia prale af at have været nationens hovedstad fra 1790 til 1800, indtil Washington D.C. og Det Hvide Hus stod færdigt i 1800.

Byens lange historie gør også, at Philadelphia har flere historiske kvarterer, bl.a. Society Hill med den største koncentration af 1800-tals bygninger i USA. Et andet af Philadelphias arkitektoniske højdepunkter er gyden Elfreth’s Alley, hvor man finder en stribe lave arbejderklasse huse fra perioden 1728 til 1836.

På den kulturelle front vrimler Philadelphia med historiske museer, men flere kulturpersonligheder har også deres egne museer i byen, bl.a. Edgar Allan Poe, Betsy Ross og Benjamin Franklin.

Philadelphia har også et af USA’s største kunstmuseer, Philadelphia Museum of Art. Og så er Philly en af de mest etnisk blandede byer i USA med store afroamerikanske og asiatisk mindretal, der sammen med et stort antal homoseksuelle sætter deres farverige præg på byen.
Tæt på den amerikanske frihedsklokke i Philadelphia

Liberty Bell Center

Den amerikanske frihedsklokke indvarslede med sin bimlen den 4. juli 1776 USA’s uafhængighed, og klokken er amerikanernes svar på Jelling-stenene. Klokken hang førhen i Independence Hall i Philadelphia, men blev ved 200 års jubilæet i 1976 flyttet ned i en pavillon foran bygningen, og står nu i et glasbur, så alle kan se den. Klokken blev oprindeligt støbt i England, og fik først sin store karakteristiske revne efter ankomsten til USA.

Andre historiske seværdigheder i Philadelphia
Philadelphia har flere andre seværdigheder, der er relateret til byens historie. Det relativt nye National Constitution Center i Philadelphia levendegør betydningen af den amerikanske forfatning, bl.a. i et 360 graders teater. Lights of Liberty er en anderledes mulighed for at opleve de historiske bygninger og begivenheder i Philadelphia på en guidet aftentur. Via lys og lyd illumineres de gamle bygninger i et show hver aften, som det har kostet 10 millioner dollars at udvikle.

Starts and Stripes
Klassiske amerikanske symboler som det amerikanske flag Stars and Stripes, stammer også fra Philadelphia. Ifølge overleveringen var det den amerikanske kvinde Betsy Ross, der syede det første amerikanske flag. Hendes hjem på 239 Arch Street i Philadelphia er i dag lavet om til et museum, hvor flagets historie oprulles.
Elfreth’s Alley - Philadelphia ældste beboelseskvarter

Elfreth’s Alley

Selvom det meste af Philadelphia i dag mest ligner de fleste andre amerikanske storbyer med sin skyskraberprofil, findes der stadig enkelte historiske kvarterer i byen. Det gælder fx Elfreth’s Alley, en charmerende gyde i det indre Philadelphia, der betragtes som USA’s ældste beboelseskvarter. Husene i gyden er fra slutningen af 1700-tallet. Ikke langt derfra ligger Christ Church opført i årene fra 1727 til 1754, hvor både Benjamin Franklin og George Washington har haft deres gang.


En god start på weekenden i Philadelphia
Fredag aften efter kl. 17 kan du starte weekenden i Philadelphia Museum of Art. Hver fredag kan du købe lette retter, øl, vin og cocktails i The Great Stair Hall og opleve en unik blanding af levende musik og optræden.
Philadelphia Magic Gardens

Philadelphia Magic Gardens

En særlig oplevelse er Philadelphia Magic Gardens. Det er kunstneren Isaiah Zagar, der har leget med forskellige materialer og begrebet kunst. Her har han blandet mosaik med alt fra farverige glasflasker, glinsende spejle til cykelhjul.

 

Tax-free shopping

Philadelphia er et fantastisk sted at shoppe. Der er tax-free shopping på både tøj og sko. Tag på shopping fra trendy butikker i Rittenhouse og King of Prussia Mall til Philadelphia Premium Outlet.
I Philadelphia Zoo kan du se mange dyrearter

USAs første Zoologiske Have

Philadelphia Zoo var den første Zoologiske Have i USA, da den første gang åbnede dørene den 1. juli 1874. Stadig i dag er Philadelphia Zoo den største familieattraktion i Philadelphia med 1,2 mio. besøgende om året. Oplev flere end 1.300 dyr, hvoraf mange er sjældne og truede.

I Philadelphia Zoo kan du også se bl.a. gorillaer, orangutanger og den sorte og hvide edderkoppeabe, som er en af de mest adrætte arter i verden med et spring på seks meter. En anden stor oplevelse er at følge præriehunde i et hav af gange i tre meter dybe tunneller.

Kør videre fra Philadelphia

Udsigt til Brooklyn Bridge og New Yorks skyline
Nordøst til New York
2 timers køretid plejer at kunne gøre det, når du skal fra Philadelphia til New York City. Men tæt trafik i myldretiden kan sætte en kæp i hjulet, og gøre turen til en langsommelig oplevelse. Interstate 95 går nordud af Philadelphia på den vestlige side af Delaware-floden, der udgør grænsen mellem Pennsylvania og New Jersey. Et lidt hurtigere alternativ kan være New Jersey Turnpike (betalingsmotorvej) på den østlige side af Delaware-floden. Et helt anden mulighed er at tage toget. Amtrack har masser af hurtige forbindelser mellem Philadelphia og New York.
New York

Sydpå til Washington D.C.
Interstate 95 er også løsningen, hvis turen går sydpå fra Philadelphia mod Washington. Denne tur går via storbyerne Wilmington i Delaware og Baltimore i Maryland. Dele af ruten er betalingsmotorvej, og her kan trafikken også være tæt i myldretiden. Undgå så vidt muligt at køre tidligt om morgenen eller sidst på eftermiddagen. Det amerikanske DSB er et fint alternativ til bilen med masser af forbindelser mellem New York, Philadelphia og Washington. Toget har også den fordel, at du bliver kørt direkte fra centrum til centrum.
Washington D.C.
Niagara Falls

Nordvest til Niagara Falls

Nordvest til Niagara Falls
Der er knap 600 kilometer fra Philadelphia til Niagara Falls, og turen kan køres nogenlunde direkte via motorvejene I-476, I-81 og I-90. Du skal dog regne med at bruge det meste af en dag på turen. Ruten går bl.a. gennem Blue Mountains i det østlige Pennsylvania. Interstate 476 fra Philadelphia til byen Scranton er betalingsmotorvej, og det samme er Interstate 90 fra Syracuse i New York State til Buffalo tæt ved Niagara Falls. Prisen for at benytte motorvejene løber dog ikke op i mere end cirka 15 dollars.
Niagara Falls
Denne side er udskrevet d. 25. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/polen/stettin/radisson-blu-szczecin.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.