Tilmeld dig FDM travels nyhedsbrev

Få de bedste tilbud på rejser hver uge og vind rejser for op til 15.000 kr.

Skriv rejsetips på FDM-travel.dk

Flere rejsetips om USA

Læs mere om rejser til USA

Rout 60 blot en af mange smukke vej stræjkninger, som virkelig sætter afstand og størelse i perspekt
Rejsetips indsendt af:
Jonas
Ibrahim
8. jan. 2010

Road Trip gennem USA

Mit rejsetip omhandler, en fire måneder lang rejse tværs over usa. Og tager udgangspunkt i nogle af de problemer der kan opstå.
Manhattan New york.
Manhattan New york.

Køb af bil.

Glæden var stor da vi i foråret 2003, ankom til New York, fulde af forvendtninger, til de næste fire måned som vi skulle tilbringe på vores vej gennem usa. Nu skulle alle de mange måneders vendten og planlægning endelig føres ud i livet. Vi havde besluttet at købe en bil, da det ikke kan svare sig og leje en bil i perioder over to månder.
Før afrejsen havde vi via en hjemme side for brugte biler fundet en Dodge Caravan til den nætte sum af 2900 dollars (ca. 20000 kr.)
Efter noget korrespondance med sælgeren aftalte vi at mødes og handlen var nu i hus, vi havde, vores egen bil og skulle blot have nr. plader på, troed vi.
Strandet i New York

Strandet i New York

Hvad gør vi nu ?
Var tanken da vi stod på motor kontoret og det gik op for os at vi grundet 11 september, som udlændinge ikke længere kunne få nr. plader på bilen.
Vi havde naturligvis undersøgt sagen inden vi tog afsted men altsammen via folk der havde været afsted før reglerne blev strammet op. Så nu stod vi med en bil vi ikke måtte køre i.
Ernst

Ernst

Bedst som vi troed at vores tur var slut før den startede, høre via en bekendt om en tysker ved navn Ernst som bosat i new york drev et lille firma der, udlejer bil, autocampere m.m. til folk der vil krydse landet.
Ernst skaffede os via en sammenarbejdts partner i florida, hvor reglerne er lidt mere lemplige nr. plader og forsikring mod beløb på 1100 dollars (ca. 7000 kr.)
Så nu var vi køre klar, i bil på florida plader, på trods af at den aldrig havde været i florida.
Bilen efter ulykken.
Bilen efter ulykken.

Flere sten på vejen.

Et par dage inde i vores vej eventyr, bliver vi påkørt af en bilst som uden at orientere sig, skifter vogn bane og tilføre vores bil lidt ridser og buler, men intet alvorligt. Nu stod vi så i det dilemma, om vi skulle kontakte politiet, eller blot køre vidre. Da bilen ikke havde lidt større last, og vi var i tvivl om hvor holdbar vores nr. plade løsning var.
Vi besluttede os dog for at kontakte politiet, da vi var uden skyld i ulykken og gerne ville have testet om alt var i orden med pladerne.

Succes langt om længe.

Alt viste sig at være i orden, og kvinden der havde påkørt os tog det fulde ansvar.
Vi kunne nu fortsætte turen uden bekymringer. Og på trods af lidt start vanskligheder endte vi med at have fire fantastiske måned på tværs af det enorme land. Bilen klarede hele turen uden problemer, og blev siden hen solgt for 600 dollars ( ca. 4200 kr.) grundet skaderne, og da vi samtidig modtog 2500 dollars (17500 kr.) i erstanings sum, endte vi faktisk med at tjene penge på at eje bilen.
Man skal selvfølgelig ikke sætte sig for øje at man kan lave en foretning på at eje frem for at leje, men det kan udfra min research ofte svare sig.

Har man ikke mod på at eje, er det alligevel vær at kigge på mulighederne hos transalantic automobile & rv center i New York (har også en afdeling i californien) som er Ernst´s firma. Som vi havde gode erfaringer med.Road trips
Klik for at bedømme dette rejsetip: 

Skriv din egen kommentar

Overskrift
Dit navn
E-mail
(Vi offentliggør ikke din e-mailadresse)
Kommentar

Læs mere om rejser til New York

Hoteller i USA
Rejser til New York
Denne side er udskrevet d. 23. september 2017 fra
http://www.fdm-travel.dk/tyskland/rhinen-skal-opleves.html

Ring til en rejsekonsulent på 70 11 60 11 hvis du ønsker hjælp til bestillingen eller har spørgsmål. Du kan også bestille direkte på www.fdm-travel.dk.